RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

pit bull liska
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la pit bull liska » 19 avg 2009, 17:15

Beograd 19.06.1966

Crvena Zvezda - Velez 2:6

C.Zvezda: Krivokuca, Klenkovski, Bekic, Melic, Cop, Skrbic, Aleksic, Ostojic, Milosevic, Kostic, Dzajic.

Velez: Dugalic, Primorac, Racic, Selimotic, Benco, Dzidic, Cerkic, Glavovic, Mujic, Sestic, Orucevic.

Golovi: Sestic(V) 7., Ostojic(C.Z) 10., Sestic(V) 25., Mujic(V) 32., Sestic(V) 56., Cerkic(V) 67., Glavovic(V) 73., Dzajic (C.Z) 89.
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:18

To je to ! To su naši Rođeni ! 8-)
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 19 avg 2009, 17:19

masakr usred beograda :lol: 8-) ;)

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:24

pit bull liska je napisao/la:masakr usred beograda :lol: 8-) ;)
Ovo se oteti ne može !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 19 avg 2009, 17:32

I mi nikad nismo bili prvaci yuge. Golemo :twisted:
ZAPANJUJUCE
Nek neki vide kako se igra protiv beogradskih klubova. Mnogi se mogu ugledati na nas :) 8-)

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:39

r0djeni je napisao/la:I mi nikad nismo bili prvaci yuge. Golemo :twisted:
ZAPANJUJUCE
Nek neki vide kako se igra protiv beogradskih klubova. Mnogi se mogu ugledati na nas :) 8-)
Politika nas zaebali. :evil:

Hajduk i Crvena Zvezda :evil: :evil: :evil:

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 19 avg 2009, 17:41

ZAPANJUJUCE
nismo iz politicki odrejdeni razloga-
bili bismo da nisu smakli Dzemala Bijedica,
jednostavno moralo se u to doba imati neku jaku politicku licnost ili biti gl-grad neki od republika bivse juge..
pogledaj samo listu prvaka prije rata- javna tajna

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:48

Iz Ex-Yu perioda.Odigrane sezone,plasman i sastav sa odigranim tekmama i golovima.

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:51

Nastavak...
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:55

Nastavak...
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 17:59

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

To bi bilo to što se tiče Ex-Yu prvenstava !

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 19 avg 2009, 18:01

Log Out je napisao/la:
ZAPANJUJUCE
Politika nas zaebali. :evil:

Hajduk i Crvena Zvezda :evil: :evil: :evil:
A znam brate :)

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 19 avg 2009, 18:09

Rodjeni,roddjeni kraj neretve rodjeni ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 avg 2009, 22:22

eh, ta dobra stara Veležova vremena...pricali su mi i deda i tata (iako su bili veliki navijaci celika) sta je nekad ime Velež znacilo...i s kolikim se postovanjem svaki klub odnosio prema njima i tom imenu..i gledao sam osobno njihove utakmice (naravno, preko snimaka na youtube) protiv dortmunda, derby county i sl...citav grad disao je kao jedan..nazalost, ne zivi se od proslosti...al svejedno, pitam se, hoce li se to ikad ponoviti?!

p.s. jedan podatak koji sam pronasao u Nogometnom leksikonu u Zagrebu. DUŠAN BAJEVIĆ; pise ovako: zapoceo u o mostarskom Velezu za koji je odigrao 550 utakmica i postigao isto toliko golova...... je li to moguce?!!

Kao navijač Hajduka i simpatizer Čelika, od sveg srca zelim Veležu
samo najbolje i najljepse, i da se ponovno vrati na stre staze slave, gdje mu je i mjesto...al isto tako, i da grad zivi i dise kao jedan..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 19 avg 2009, 23:58

Princ s Neretve.Toliko utakmica,toliko golova a uvijek čist ko da je tek na tekmu došao.
Šteta što je politika umješala svoje prste u fudbal inače je BMV mogao daleko i u Evropi dogurati.Bajević golgeter kojeg bi svaka ekipa u Evropi poželjela,Vladić je bio takav igrač da je mogao Dušku namjestiti loptu gdje je god on htio.Bio je u stanju ''provući kroz uši'' loptu i između stativa,uz Bearu,najbolji golman ovih prostora svih vremena.
Tu su još bili Vaha,Čorba,Kana,Boro Primorac...i da ne nabrajam više !

Mogli su na krov Evrope komotno.
To je najjači tim kojeg je BiH ikada vidjela i sumnjam da će se ikada više ponoviti slična generacija a kamoli bolja.
A sve skoro izdanci Veležove škole,slabo šta sa strane je igralo u timu.Klasični mostarski fudbal,ljepota na prvom mjestu a sve ostalo na stranu.Bili su u stanju Hajduka(tadašnjeg ko fol prvaka) dobiti i na Poljudu i pod BB po 3:0 ali kiksaju na manjim,što ih je i koštalo svega.Ono naše potcjenjivanje,zajebavanje,ismijavanje...važno je bilo kroz noge provući loptu a ne dati gol ! To nas je i koštalo titule...ali ako ništa znalo se da Rođeni igraju najljepši fudbal !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2009, 00:06

Imamo sigurno najbolju historiju što se tiče klubova iz PL BiH. Ali, od stare se slave neživi, a mi se samo možemo diviti igri našeg kluba u to vrijeme. Takva vremena se niakd neće vratiti u Velež i nikad više nećemo imati tim koji će igrati u Evropi i pobjeđivati velike klubove.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 20 avg 2009, 00:19

el-fighter je napisao/la:Imamo sigurno najbolju historiju što se tiče klubova iz PL BiH. Ali, od stare se slave neživi, a mi se samo možemo diviti igri našeg kluba u to vrijeme. Takva vremena se niakd neće vratiti u Velež i nikad više nećemo imati tim koji će igrati u Evropi i pobjeđivati velike klubove.

nemoj brate biti pesimista , imat ćemo mi akoBogda opet tim koji će žariti i paliti ...ovdje je leglo fudbalskih talenata uvijek bilo ...kad malo stanemo ekonomski na noge bit ce opet uspjeha ! ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2009, 00:29

mostar_mo je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Imamo sigurno najbolju historiju što se tiče klubova iz PL BiH. Ali, od stare se slave neživi, a mi se samo možemo diviti igri našeg kluba u to vrijeme. Takva vremena se niakd neće vratiti u Velež i nikad više nećemo imati tim koji će igrati u Evropi i pobjeđivati velike klubove.

nemoj brate biti pesimista , imat ćemo mi akoBogda opet tim koji će žariti i paliti ...ovdje je leglo fudbalskih talenata uvijek bilo ...kad malo stanemo ekonomski na noge bit ce opet uspjeha ! ;)
Nožda će biti nekih uspjeha, kao npr. osvajanje PL, ali da sastavimo tim koji će harati Evropom, nevjerujem. Naravno da bi to kao navijač volio, ali budimo realni.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 20 avg 2009, 00:33

polako samo, sve se moze kad je Velez u pitanju .. ;)

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 20 avg 2009, 00:36

Sahranjen Marko Čolić :(
Kana otišao u legendu

Veliki broj rodbine, saigrača i prijatelja, ispratio je danas poslije podne, na Gradskom groblju Sutina, Marka Čolića – Kanu, divnog čovjeka i sjajnog fudbalera, iz one najblistavije generacije Veleža, koju je stvorio i vodio nenadmašni fudbalski šarmer i boem Sulejman – Sula Rebac.
slika
Marko Čolić – Kana, rođen 1945. godine u Čapljini, karijeru je počeo u Borcu, malo nastavio u zagrebačkom Dinamu, a najsjajnije fudbalske dane doživio dolaskom u Velež. Debitovao je za „rođene“ u prvenstvenom meču protiv Željezničara na Grbavici, a crveni dres oblačio je 222 puta na prvenstvennim utakmicama i za to vrijeme dao 27 prvenstvenih golova.
slika

Kana je, na prečac, osvojio srca Veležovih navijača, a bio je jedan od važnih karika u timu. Odlikovao se borbenošću, sjajnim šutem, od čije siline su strahovali svi golmani. Sula Rebac je, za Kanu, znao reći da je radilica, koja ne zna za umor.

Ispred Veležove generacije, koja je, u ono vrijeme, vezla najljepši fudbalski goblen, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već, možda, i u Evropi, posljednje riječi oproštaja izgovorio je Marijan Kvesić – Matun, rekavši da je Kana uvijek bio naš Veležovac, naš dragi prijatelj.

„Mnogo bi riječi trebalo kazati, da bi se objasnilo kakav je Kana bio čovjek. A takvi, kao on, rijetko se rađaju. Zajedno sa Mujićem, Sulom, Duškom, Marom, Kuljom, Leom Hrvićem, Nusrom, Dadom, Vahom, Tucom, Kajtazom, Jazom, Bakom, Ricijem i drugim, odigrao je veliku ulogu u stvaranju prepoznatljive Veležove igre. Nakon igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu. Kao trener, prvo sa Milošem Milutinovićem, a onda i sa Duškom Bajevićem, u Mostar je donio pehar Maršala Tita. Volio je ljude i bio je voljen. Kanu je rat fizički odvojio od Mostara i Veleža, ali je uz Velež ostao do posljednjeg otkucaja srca. Zbog svega što je dao Veležu, dovoljno je samo reći: Hvala ti, Kana“, rekao je Marijan Kvesić.

Marko Čolić – Kana, prije nepunu godinu dana, ostao je bez Ivana, sina jedinca, a od tog udarca, nije se mogao povratiti. Iza Kane ostala je supruga Snježana, unuka Matea i snaha Sanja.

Današnjoj sahrani prisustvovali su omladinci i prvotimci Veleža, predvođeni predsjednikom kluba Ćamilom Zuhrićem i sportskim direktorom Sejom Kajtazom. Bili su tu i Kanini saigrači Salem Halilhodžić i Ahmet – Braca Glavović, Mirko Čorluka, pa Nusret – Dajđa Čerkić, Omer – Bomba Oručević, Veselin – Jazo Đurasović, Semir Tuce, došao je, iako teško bolestan, Tona Knezović, Cojla Semiz i mnogi drugi.

Kana, počivaj u miru, a za sve što si dao Veležu i Mostara, Hvala ti velika.

Hvala Ti što si bio i ostao čovjek najplemenitijeg kova.

Rođeni, od glave do pete.

****.ba

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.