Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

senci-071
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la senci-071 » 17 maj 2012, 21:05

Ma sta hoce ovi iz Zelje kao ljuti na Skripare,a jos Amara pogodise u glavu :lol: .Pa mozda ga baš pogodi neko iz Mepasa jednog od glavni sponzora naseg prvaka.Uvjek je bilo ko placa taj moze da radi sta hoce.Interesantno je da iz Uprave Zelje nema neki zestokih reakcija kao recimo iz Banja Luke gdje su ispadi mozda bili i slabijeg inteziteta,bar tamo niko nije pogodjen tvrdim predmetom.Mozda je ipak slaba reakcija Uprave Zelje upravo sponzor Mepas ili nesto drugo pokazace vrijeme. :idea:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 maj 2012, 21:09

senci-071 je napisao/la:Ma sta hoce ovi iz Zelje kao ljuti na Skripare,a jos Amara pogodise u glavu :lol: .Pa mozda ga baš pogodi neko iz Mepasa jednog od glavni sponzora naseg prvaka.Uvjek je bilo ko placa taj moze da radi sta hoce.Interesantno je da iz Uprave Zelje nema neki zestokih reakcija kao recimo iz Banja Luke gdje su ispadi mozda bili i slabijeg inteziteta,bar tamo niko nije pogodjen tvrdim predmetom.Mozda je ipak slaba reakcija Uprave Zelje upravo sponzor Mepas ili nesto drugo pokazace vrijeme. :idea:
ispadimozdaislabijegintenziteta moj senci moj,opet vrata ostala otvorena
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 maj 2012, 21:09

senci-071 je napisao/la:Ma sta hoce ovi iz Zelje kao ljuti na Skripare,a jos Amara pogodise u glavu :lol: .Pa mozda ga baš pogodi neko iz Mepasa jednog od glavni sponzora naseg prvaka.Uvjek je bilo ko placa taj moze da radi sta hoce.Interesantno je da iz Uprave Zelje nema neki zestokih reakcija kao recimo iz Banja Luke gdje su ispadi mozda bili i slabijeg inteziteta,bar tamo niko nije pogodjen tvrdim predmetom.Mozda je ipak slaba reakcija Uprave Zelje upravo sponzor Mepas ili nesto drugo pokazace vrijeme. :idea:
u BL bio blaži incident ? :shock: :o E moj senci ja se nekad zapitam dokle tvoja glupost može ići, i kad pomislim da ne možeš biti gluplji, ti me uvjeriš u suprotno.
DRUG NEBI TI PUNCA

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 17 maj 2012, 22:38

ŠB_Fidelis je napisao/la:
bekicamir je napisao/la:ŠB fidelis-baka je prakticki sa Sirokog?! :?
Zar ne znas odakle mu je porijeklo?
kako ste ga docekali kad je igrao za Zrinjski nakon povratka iz Dragovoljca,bio sam sa drustvom na "gradilistu" tadasnje vase glavne tribine sto ju je Mepas pravio,ocigledno ti nemas vise od 20ak godina pa ne pamtis te susrete,znam dobro sto smo slusali od tadasnje publike,nesto slicno sto su i Zeljini navijaci slusali sinoc,da imate imalo stida nebi se niti javljali na forumu,pa vasi navijaci imaju jednu navijacku pjesmu a ostalo je nacionalisticki repertoar,toliko o ljubavi prema NK Sirokom,najzesce je kad pjevaju ajmo ustase a tamo argentinci i brazilci ili mi hrvati---jok ,vanzemaljci ste! :lol:
To gore nije uopce tvoja prica, lol, citas previse necije stare izvjestaje.
A smijesan ti ostatak price, i daj molim te sad ces jos Ultrase u kompletu izdignuti van nacionalizma jednog dijela svojih navijaca? Pa ti si mi unikatan, zaista, odakle si to ti pa imas tako selektivan sluh pa cujes samo sta se dogadja u Širokom, a ne i u Mostaru i drugdje? Kome ti to pricas, ovima na forumu ili meni ili pokusavas sebe u to uvjeriti? Sinoc starija ekipa Ultrasa sa nama u udruzi, na zadnjoj prijateljskoj utakmici u Mostaru prva ekipa sa nama na tribini, a ne na Stajanju, al ne, ti se nasao kompetentan pricati i raspravljati o tome, i jos ispoljavati komplekse i frustracije. Haj da je itko drugi rekao, inekako...
A sto se tice navijackih pjesama, eto koliko si kompetentan, Škripari imaju ponajvise svojih pjesama na BH navijackoj sceni uopce, cinjenica, pogotovo u odnosu na ''pojedine'' koji se najcesce bave kopijama srpske tribine da bi izvukli neku melodioznost, da ih ne imenujemo sada, a samo posto ovo nije navijacki forum necu to sada i demonstrirati, a i posto je upravo postalo evidentno da ti nemas ama bas nikakve veze sa tim navijackim svijetom te samim time NISI kompetentan o tome pricati i vise repliku na to dobiti neces i zaista nemas vise od 17 godina.

Dovidjenja bolan.

Dosta smaranja teme na racun davanja pozornosti likovima zeljnima iste.
Znas li ti da je djed od Sliskovica jedan od osnivaca HSK Zrinjskog i da je bio u upravnom odboru tog kluba?!
Skripari imaju najvise pjesma,pa da to su sinoc i pokazali,ante,mi hrvati,ajmo ustase,u boj u boj,ubij,gazi,imao sam osjecaj da igra hrvatska nogometna reprezentacija i tako je bilo konstanto uz jednu ili dvije domace navijacke pjesme posvecene svom nogometnom klubu dok je u nas malo to drugcije...spomene se sarajevo u negativnom kontekstu jednom i to je to,cisto da se zna ,ostalih 88 min, su pjesme posvecene domacem klubu.
Znas i sam kako su se prije druzili Ultrasi i Skirpari,pa vas u HB nitko nije mogao smisliti ,u posusje bi redovito degenek primali kao i u Mostaru ,sreca vasa pa su dosle navijacke skupine iz cijele BiH ...
Pitaj ljude u Ljubuskom sto misle o vama i o vasem "hrvatstvu"...lako je biti hrvat u Sirokom Brijegu i soliti pamet kome je 16 god. ,sto jer nemam razmisljanje kao ti,ultrahrvat na baterije?!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 maj 2012, 22:42

Eh, odustajem. Nista konkretno, realno i normalno nisi dosad napisao, samo nastavio sa frustracijama, kompleksima, ispoljavanjem animoziteta.

Kao sto rekoh, borba sa vjetrenjacama. Samo razlika u koja doba, gdje, na koji nacin. Al u svojoj sustini - futilno. Hopeless case.

Haj uzivaj.
...Život za Široki...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 17 maj 2012, 22:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:Eh, odustajem. Nista konkretno, realno i normalno nisi dosad napisao, samo nastavio sa frustracijama, kompleksima, ispoljavanjem animoziteta.

Kao sto rekoh, borba sa vjetrenjacama. Samo razlika u koja doba, gdje, na koji nacin. Al u svojoj sustini - futilno. Hopeless case.

Haj uzivaj.
Pozz i cestike na sinocnoj predstavi!

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 17 maj 2012, 23:29

bekicamir je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Eh, odustajem. Nista konkretno, realno i normalno nisi dosad napisao, samo nastavio sa frustracijama, kompleksima, ispoljavanjem animoziteta.

Haj uzivaj.
Pozz i cestike na sinocnoj predstavi!
ti si ne realan za raspravu kad meni odgovoriš na moj prijašnji post upućen tebi i demantiraš me da pojedine stvari ultrasi nisu radili e onda ćemo pričati
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 maj 2012, 09:50

Armageddon2012 je napisao/la:
Braco Srbi nema sanse da vam iko otme tu titulu. :)
i ja to kazem....

momci se trude,bore se,ali trebaju jos puno uciti.....napredak je evidentan,jos od lanjskog prekida od sat vremena protiv zelje zbog penala cistog kao suza,pa nokauta maksimovica i flase u glavu dujakovicu na nasoj utakmici u SB u avgustu,pa do gadjanja Dodika flasom u glavu,nokautiranja Zdravka Grebe,i pogotka u glavu Amara Osima...

ali,sve je to jos nista u poredjenju sa ganjanjem ermina pilava poslije slavije,nokautiranjem mirnela sadovica na centru igralista,ganjanjem Manijaka jesenas,pogotkom u glavu pomocnog sudije iz odzaka...

Obecavale su i Horde Zla,ali su zatajili u zadnje vrijeme...vise se ocekivalo!

morate imati kontinuitet,nije dovoljno raditi samo godinu-dvije...
Žestok post :lol: :lol: :lol:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 18 maj 2012, 11:12

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 18 maj 2012, 11:43

Kad igraju repke zvizdi se himni i nitko ne bude kaznjen.Ne vidim sto bi to ovdje bio slucaj.Posebno treba kazniti redare koji su pustili ovog navijača u teren.Petorica ga drze na ogradi i on im kaze pustite me vratit cu se,oni ga pustise on direkt u teren.Ovo ostalo,pogni se i nek nas kaznjavaju,nema druge.Trebao bi i Amar biti kaznjen sto je pljuvao prema publici,na snimci se to dobro vidi.A sta mislite hoce li biti kaznjen????

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 maj 2012, 11:50

ŠB.TRN je napisao/la:Kad igraju repke zvizdi se himni i nitko ne bude kaznjen.Ne vidim sto bi to ovdje bio slucaj.Posebno treba kazniti redare koji su pustili ovog navijača u teren.Petorica ga drze na ogradi i on im kaze pustite me vratit cu se,oni ga pustise on direkt u teren.Ovo ostalo,pogni se i nek nas kaznjavaju,nema druge.Trebao bi i Amar biti kaznjen sto je pljuvao prema publici,na snimci se to dobro vidi.A sta mislite hoce li biti kaznjen????
Za zviždanje ne treba kazna, za ovo ostalo treba i biće neka novčana. Amar isto tako treba biti kažnjen novčano ili sa 1-2 utakmice zabrane vođenja s klupe, jer onako ne treba da reaguje sportski radnik, bez obzira što je prvo pogođen...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 maj 2012, 11:52

Treba biti realan i nepristran...evo tako i novog teksta o napadu na profesora Grebu.
Ako smo jučer kritizirali Široki,evo i drugog poluvremena.
Istina je sigurno negdje između..ali nek se nađe

'Grebo je pijan provocirao'

Večernji list

Uzvratna finalna utakmica Kupa BiH između Širokoga Brijega i Željezničara imala je niz "popratnih bisera" od kojih je najveću pozornost izazvao incident u klupskom kafiću Bijelo-plavi nakon završetka utakmice u kojoj je glavna zvijezda bio poznati sarajevski profesor Zdravko Grebo.

Grebo je jučer izjavio da je napadnut jer je pred domaćim navijačima kazao kako navija za Velež, no prema izjavama nazočnih, on je u prepuni kafić došao u potpuno alkoholiziranom stanju.

Verbalno je provocirao skupinu domaćih navijača, te najprije s njima ušao u verbalni, potom i u fizički sukob. U gužvi ga je jedan od navijača (inicijali I. P. 1979.) udario šakom. Za susjednim stolom sjedio je Predrag Čović u društvu nekoliko članova uprave FK Željezničar. Čović je inače poznati sportski radnik i jedan od čelnika NK Široki Brijeg. Kako je Čović za Večernji list rekao, Grebu dobro poznaje, pa je ustao i pokušao ga zaštititi, ali je i sam u gužvi dobio udarac šakom u lice.

Nakon toga došla je policija te privela nekoliko sudionika izgreda. Među njima i Grebu, kojega su morali odnijeti u policijsko vozilo, jer je bio toliko pijan da sam nije mogao hodati.

Grebo je prenoćio u Policijskoj postaji Široki Brijeg, jučer je pušten na slobodu. Iz MUP-a je stigla potvrda da je u njegovoj krvi izmjereno 3,66 posto alkohola! Ove informacije potvrdio je jučer i MUP Zapadnohercegovačke županije. - Navodno je profesor Grebo u verbalnoj prepirci prozvao navijače Širokog Brijega, nakon čega mu je jedan od njih prišao te ga snažno udario šakom u lice. Prema pisanju radi se o I. P. (1979.). Osoba s inicijalima P. Č. je prišla u zaštitu Grebi, pa je i on dobio udarac. Nakon toga je policija privela sve sudionike incidenta, a profesor Zdravko Grebo je zadržan u Policijskoj postaji Široki Brijeg, gdje je i prenoćio, te je jučer pušten na slobodu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 15:24

eto hebes ovu nasu ligu i disciplinske komisije ovo vise nigdje ne vodi
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 18 maj 2012, 15:27

Poserem se ja na ovaj komitet, kad Sarajevo dobije veću kaznu od lištice. Uporediti ono fašističko-nacionalističko orgijanje sa pirotehnikom koja je sastavni dio derbija već decenijama je u krajnju ruku žalosno.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 maj 2012, 15:27

Ja kazne hljeba mi,jedni kaznjeni zbog bakljade 5 milja,ovi imali sva ziva sranja i plus bakljadu(kakvu god bio je prekid ko i na Kosevu) i dobiju 3 milje,boze sacuvaj,fkt nema logike sve i da navlacim za svoje nerealno je ovo jbg
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2012, 15:29

ŠB.TRN je napisao/la:Kad igraju repke zvizdi se himni i nitko ne bude kaznjen.Ne vidim sto bi to ovdje bio slucaj.Posebno treba kazniti redare koji su pustili ovog navijača u teren.Petorica ga drze na ogradi i on im kaze pustite me vratit cu se,oni ga pustise on direkt u teren.Ovo ostalo,pogni se i nek nas kaznjavaju,nema druge.Trebao bi i Amar biti kaznjen sto je pljuvao prema publici,na snimci se to dobro vidi.A sta mislite hoce li biti kaznjen????
Nadam se da nece, procitaj izjavu Amara gdje kaze desilo se **** ga neki me levat pogodio u glavu ali ima boljih i pozitivnih stvari koje su se desile u sirokom hajmo o tome pricat.Pljuvanjem je samo pokazao papku da mu nije mjesto na stadionu nego kod ovaca, ovakvih stvari ima more na terenima u BiH ali je ovo uhvatila kamera pa se dize hampa...Bilo proslo ...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 18 maj 2012, 15:29

miky_hz je napisao/la:Ja kazne hljeba mi,jedni kaznjeni zbog bakljade 5 milja,ovi imali sva ziva sranja i plus bakljadu(kakvu god bio je prekid ko i na Kosevu) i dobiju 3 milje,boze sacuvaj,fkt nema logike sve i da navlacim za svoje nerealno je ovo jbg
Široki je dobio 3.000 + zadnja bez gledatelja, a vi ste dobili 5 K a od derbija ste zaradili bar 50 K tako da vam kazna nije velika

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 18 maj 2012, 15:32

BlueBoy1921 je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Ja kazne hljeba mi,jedni kaznjeni zbog bakljade 5 milja,ovi imali sva ziva sranja i plus bakljadu(kakvu god bio je prekid ko i na Kosevu) i dobiju 3 milje,boze sacuvaj,fkt nema logike sve i da navlacim za svoje nerealno je ovo jbg
Široki je dobio 3.000 + zadnja bez gledatelja, a vi ste dobili 5 K a od derbija ste zaradili bar 50 K tako da vam kazna nije velika
Cek zar ti pravdas ove kazne Sirokom, ja kad to vidim ne kuzim svrhu postojanja ove komisije osim ako nije podstrekavanje i podrzavanje fasizma i cega vec ne sto je sve bilo na onoj utakmici. Pa samo gadjanje Osima zasluzuje vecu kaznu da ne spominjem one pjesme fujjj.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 maj 2012, 15:35

Ovo nije normalno da Sarajevo dobije vecu kaznu nego Siroki.Pa Siroki je treba biti kaznjen kao i Borac,jer su imali bakljadu,velicanje ratnih zlocinaca,fasizam,utrcavanje na teren,gađanje trenera protivnicke ekipe :roll:
Ova DK nema nikakvu logiku.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 18 maj 2012, 15:36

haj ne k.akite, pa šta ste očekivali izbacivanje iz lige i oduzimanje bodova :shock: kada je pravilnikom najveća kazna 10 K i igranje bez gledatelja

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.