Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

legenda reala
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la legenda reala » 20 feb 2021, 23:09

bombaysaphire je napisao/la:
20 feb 2021, 23:00
BernardBarnjak je napisao/la:
29 nov 2020, 21:48
Nadljudska snaga je potrebna da se odgleda ova utakmica do kraja.
Iskreno, zanimljivija je bila izmedju iraka i libanona :urnebes:
Ruandu i juzni sudan da ne spominjem...
Treba li sada nadljudska snaga da se gleda ? Napredovali smo moj @Bernarde :bih: :bih: :bih:
Ma takvo je stanje i bilo tad, porađali smo se za svaki koš, slobodno nismo mogli pogoditi nema šanse, sad sve izgleda dosta bolje, momci ginu, imamo vanjski šut akcije, slobodna gađamo u dosta dobrim procentima Vedran je čudotvorac, šta misliš hoće li se poremetiti ovo sve kad dođu Juka i Musa mislim da je dosta lakše sa ovim nedokazanim igračima igrati ovu vrstu košarke nego sa velikim zvijezdama kako njih dvojicu podrediti kolektivu vidjećemo biće Vedran na mukama
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 20 feb 2021, 23:15

34 gordic dogodine

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 20 feb 2021, 23:16

Gledam prije kvalifikacija Grčka i Latvija bile drugi, odnosno treći šešir, a mi tek šesti. Čestitke momci! :bih:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 feb 2021, 23:21

legenda reala je napisao/la:
20 feb 2021, 23:09
Treba li sada nadljudska snaga da se gleda ? Napredovali smo moj @Bernarde :bih: :bih: :bih:
Ma takvo je stanje i bilo tad, porađali smo se za svaki koš, slobodno nismo mogli pogoditi nema šanse, sad sve izgleda dosta bolje, momci ginu, imamo vanjski šut akcije, slobodna gađamo u dosta dobrim procentima Vedran je čudotvorac, šta misliš hoće li se poremetiti ovo sve kad dođu Juka i Musa mislim da je dosta lakše sa ovim nedokazanim igračima igrati ovu vrstu košarke nego sa velikim zvijezdama kako njih dvojicu podrediti kolektivu vidjećemo biće Vedran na mukama
Odlično pitanje , maloprije sam baš raspravljao poslije termina o tome .

Juka nam treba , tu nema priče lik je sila , i defanzivno i ofanzivno i Vedran njega može smiriti , a ulazi u godine gdje mozak malo bolje radi .

E Musa je problem i to veliki . Mlad je , ne znam može li njega Vedran smiriti . Opet njegova igra zahtjeva loptu rukama , a tu smo dobili Atića koji je fenomenalan ove sezone i u reprezentaciji i u klubu . E sad možda da on bude "vođa" druge petorke , to bi bilo idealno .

Da ga hoće Ataman u Efesu naučiti kako da bude efikasan bez lopte u rukama , bilo bi idealno za sve .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 feb 2021, 23:41

20 feb 2021, 22:56
TheChief je napisao/la:
20 feb 2021, 22:49
20 feb 2021, 22:47
Gordić ne igra , Roberson će u vrijeme Eurobasketa imati 34 godine .

Nagradno pitanje je : Koliko će godina imati Nemanja Gordić u vrijeme Eurobasketa ?
Gordic se ne bi vodio kao stranac. ;)
Da li ces mjesto za naturalizovanog potrositi na playa od 180 koji ima 34 godine ?
Ako je bio u ekipi koja se kvalifikovala za Eurobasket , naravno da DA . Savršen play za ovu reprezentaciju , odlično asistira nakon pika , Kamenjaš leti pored njega zamisli Juku ... Može pogoditi kada zatreba , ne divlja .
Što se tiče godina barem bi ti trebao znati da se godine u sportu itekako pomjeraju , jer je sada oporavak puno brži i bolji nego prije .

Nego nisi mi odgovorio , koliko će godina imati Nemanja Gordić za vrijeme Eurobasketa ? Hvala unaprijed .
Iz mog odgovora se to dalo zakljuciti.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 feb 2021, 23:50

100%.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 feb 2021, 23:51

TheChief je napisao/la:
20 feb 2021, 23:41
TheChief je napisao/la:
20 feb 2021, 22:49

Gordic se ne bi vodio kao stranac. ;)
Da li ces mjesto za naturalizovanog potrositi na playa od 180 koji ima 34 godine ?
Ako je bio u ekipi koja se kvalifikovala za Eurobasket , naravno da DA . Savršen play za ovu reprezentaciju , odlično asistira nakon pika , Kamenjaš leti pored njega zamisli Juku ... Može pogoditi kada zatreba , ne divlja .
Što se tiče godina barem bi ti trebao znati da se godine u sportu itekako pomjeraju , jer je sada oporavak puno brži i bolji nego prije .

Nego nisi mi odgovorio , koliko će godina imati Nemanja Gordić za vrijeme Eurobasketa ? Hvala unaprijed .
Već sam ti pisao , savršen za ovu reprezentaciju .
Ne znam šta bi nam Gordić mogao ekstra dati u odnosu na Robersona .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 feb 2021, 23:57

20 feb 2021, 23:51
TheChief je napisao/la:
20 feb 2021, 23:41

Nije uopce pitanje je li bolji Nemanja ili Roberson.

Meni je bolji Nemanja, ali to nije ni bitno.

Kazem da ne znam isplati li se potrositi mjesto naturalizovanog na Robersona i da je minus sto nema Gordica.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 feb 2021, 00:00

I meni je bolji Nemanja kao igrač , ali za ovu sad reprezentaciju sa ovim igračima Roberson je ono što nam treba .

Jedva čekam pik sa Jukom .

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 feb 2021, 00:03

Da li je do sastava timova, otkaza, korone ali nije realno ovo sto se desava pogotovo kada pogledamo nas sastav.
Bojim se da ne poletimo u neke visine pa nas ljudi na Evropskom rastave na proste faktore.
Nemanja ne treba vise nikada da igra za repku tamam igrali bez playa, makar zadnji na svijetu bio. Daleko mu kuca i neka se goni u pm. Hocemo li ikada imati malo ponosa i casti.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 feb 2021, 00:07

Bolje je pitanje šta bi nam Gordić mogao dati umjesto Gegića ili Čampare. On je najbolji strijelac ABA lige svih vremena, bio je MVP finalne serije 2018, oni su daleko iza tog. Ono što sad imamo gdje postoji jezgro igrača koji se raduju okupljanjima, koji se dobro slažu i bodre jedni druge, to bi izgubili sa igračima kao Gordić. On je stariji od većine, upitno je koliko mu se igra za reprezentaciju i izjavio je da je igranje za reprezentaciju umjesto da je radio na sebi tokom ljeta bila greška koja ga je koštala veće karijere. Atmosfera ili kvalitet pojedinca :hmmmmm:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 feb 2021, 00:57

Drape je napisao/la:
21 feb 2021, 00:07
Bolje je pitanje šta bi nam Gordić mogao dati umjesto Gegića ili Čampare. On je najbolji strijelac ABA lige svih vremena, bio je MVP finalne serije 2018, oni su daleko iza tog. Ono što sad imamo gdje postoji jezgro igrača koji se raduju okupljanjima, koji se dobro slažu i bodre jedni druge, to bi izgubili sa igračima kao Gordić. On je stariji od većine, upitno je koliko mu se igra za reprezentaciju i izjavio je da je igranje za reprezentaciju umjesto da je radio na sebi tokom ljeta bila greška koja ga je koštala veće karijere. Atmosfera ili kvalitet pojedinca :hmmmmm:
Nema tu :hmmmmm: , atmosfera uvijek !
Eto ti Klipersa prošle sezone , kvalitet za prsten rutinski atmosfera za qrac ...
Zato sam i već pisao da je Musa nagazna mina , ono "moraš" ga zvati , ali kako ga ubaciti u ovaj sistem da nema problema ?

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 21 feb 2021, 08:10

Nemanju ne zvati kad ne bi playa imali, on je svoje rekao i pokazao.
Što se tiče Muse ne vidim uopšte razlog zašto bi se on "morao" zvati. Nije sigurno da će dobiti minute kontra razno raznih sporova i njegov kvalitet trenutno jako upitan i kad na to dosad karakter iz moje perspektive bolje ga ne zvati. Uglavnom čista odluka selektora treba li ili ne.
Juka opet totalno druga priča njegovo prisustvo nam daje skroz drugu dimenziju, a za repku kad je god igrao jedan od najboljih.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 feb 2021, 08:35

edin139 je napisao/la:
21 feb 2021, 08:10
Što se tiče Muse ne vidim uopšte razlog zašto bi se on "morao" zvati. Nije sigurno da će dobiti minute kontra razno raznih sporova i njegov kvalitet trenutno jako upitan i kad na to dosad karakter iz moje perspektive bolje ga ne zvati. Uglavnom čista odluka selektora treba li ili ne.
Juka opet totalno druga priča njegovo prisustvo nam daje skroz drugu dimenziju, a za repku kad je god igrao jedan od najboljih.
Ne zna se ko je veca "nagazna mina" od njih dvojice, ali otom potom...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 21 feb 2021, 09:23

JohnCleese je napisao/la:
21 feb 2021, 08:35
edin139 je napisao/la:
Juku i Musu trenutno se igrački ne može staviti ni u istu priču, a ne rečenicu.

Kao što rekoh sa jukom dobijamo drugi dimenziju tako da karakter istrpis.
Musa da je najdivniji je pitanje koliko doprinosi, a kad dodas karakter njegov karakter, neka hvala.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 21 feb 2021, 09:30

edin139 je napisao/la:
Zato imas dobrog selektora, covjeka od autoriteta koji ce sigurno uraditi najbolje i objasniti Musi gdje mu je mjesto. Da je Menso Bajramovic i slicni ko zna. Kakv god da je, Musa ima mjesto u ovoj ekipi i treba ici na EP.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 feb 2021, 09:33

edin139 je napisao/la:
21 feb 2021, 09:23
JohnCleese je napisao/la:
21 feb 2021, 08:35
edin139 je napisao/la:
Juku i Musu trenutno se igrački ne može staviti ni u istu priču, a ne rečenicu.

Kao što rekoh sa jukom dobijamo drugi dimenziju tako da karakter istrpis.
Musa da je najdivniji je pitanje koliko doprinosi, a kad dodas karakter njegov karakter, neka hvala.
Ko ce da istrpi? Ti, ja, trener, ili nesto sto ne posjeduje ljudsku "kvalitetu" trpljenja kao sto je kolektivna svijest, hemija, atmosfera...

Nema te stvari koju nismo i koju necemo istpriti, ali bojim se da ovo o cemu pricamo ne bi zavisilo od nas, vec iskljucivo od te dvojice dilbera.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 feb 2021, 09:46

Kakav ba Musa?Na osnovu cega ga treba Bosnic zvati?U godinu dana nema 15 utakmica odigranih.Jedino bi zvao Nurkica,uz ove sve momke sto su iznijeli kvalifikacije.Musa se polako pretvara u Besica.U klubu ne igra nikako,a u reprezentaciji redovan
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 21 feb 2021, 09:46

Da se razumijemo pojam istrpis je jako širok.
Neke stvari se mogu istrpiti, sta ja znam hoće da dobije više lopti, da da više izjava ter vrt, neke stvari recimo ja ne bi dozvolio pa da je Jordan glavom i bradom.
Naumpadaju mi recimo dvije situacije rođendan Juke i poseban let za mirzu i juku.
Prvu bi dozvolio uz ograničenja da se u to i to vrijeme u sobi etc, a drugu vala ne bi nikome.
Ili si dio tima (samim time i u putu) ili nisi. Ako ti ne valja klasa protegni se hadžo pa čitavoj ekspediciji plati prevoz ko i sebi.
U svakom slučaju Vedran je taj koji je zaslužio punu podršku i on je taj koji će odlučiti šta i kako.

I opet ponavljam a vidim da se neki i slažu.
Juka i Musa nisu ista priča i uopšte ta dva slučaja ne treba povezati ni u kojem kontekstu.

Jedan je igračima drugi pokušaj istog trenutno.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 21 feb 2021, 10:58

Kako to da od jednom postanemo tolika sila da nam do jucer najbolji igrac predstavlja visak :hmmmmm:

mi imamo inace uzasno sirok roster pa nam je Musa visak, imamo dva igraca u Aba ligi i ekipu Sparsa i sad je neka velika mudrost da li zvati Musu
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.