FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

IlProfessore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la IlProfessore » 18 avg 2014, 15:47

Ali kako nam je samo loša fizička sprema... do 60. min i mrtvi su. Do koga li je...
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

arhiva
Kontakt:

Post Postao/la arhiva » 18 avg 2014, 15:53

rodom s Mejtaša je napisao/la:Generalno, golmani se vrlo lahko kvare, a teško vraćaju. Kad golman izgubi samopouzdanje i počne strepiti da ne kiksa gotovo je. Ako je još odbrana porozna onda je to priličan problem. Svi igrači griješe, ali golmanu je najgore. Ne znam kakve je Antolović psihe, ali morat će se pokušati da ga se vrati. Saigrači mu tu itekako mogu pomoći. Ima visinu i trebao bi da kupi sve što je 7-8 metara od gola, ali on to ne koristi. Gušo je skako po 16 ko lud i kad treba i kad ne treba. Onda imam osječaj da mu ni komunikacija sa odbranom nije jača strana. Nekako nemamo komandanta odbrane da vikne, da riješi, da očisti, da iznese bez panike itd. Čim nas neko preuzme na sredini, drama je nazad.
Mi Antolovića pamtimo kao solidnog, ali u Poljskoj i Borcu je to bilo drugačije. Ne znam, izgubio sam povjerenje. Ako ga stavimo na klupu gotov je definitivno, a i ne znaš kako će se mali Kjoševski pokazati.
Najmanje je do Antolovica. Losa odbrana, bekovi se tek vracaju poslije teskih povreda, stoperi katastrofa. Umjesto Bogdanovica da igra sad se izgleda iz nekog razloga mora gurati Kosoric koji je skroz tanak. I sve u svemu golman ne moze biti bolje da je Neur.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 18 avg 2014, 15:58

@mejtas

da te malo ispravim, guso je bio u svom prvom periodu u zelji (do 2001.) meni najnesigurniji golman koji je zeljo imao (kruzik mi je bio za njega tata sto se tice toga) samo se sjeti smjecanina i loba protiv guse... :roll: tek u drugom pokusaju je on, valjda nakon godine iskustva, bio siguran golman...

antolovic ce se vratiti u formu, za gol protiv sirokog je mogao bolje reagovati, a ovaj zaista nije bilo sanse... on se nekako uklopio u sivilo odbrane, koja nije bajna, ali cim malo to bude bolje ispred antolovica, onda ce i on biti sigurniji...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 18 avg 2014, 16:42

Muamer Svraka jedan je od nas!
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 avg 2014, 16:43

arhiva je napisao/la:kazati.
Najmanje je do Antolovica. Losa odbrana, bekovi se tek vracaju poslije teskih povreda, stoperi katastrofa. Umjesto Bogdanovica da igra sad se izgleda iz nekog razloga mora gurati Kosoric koji je skroz tanak. I sve u svemu golman ne moze biti bolje da je Neur.[/quote]

Dobro te je Aldine, Dona i hiljadu nickova.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 18 avg 2014, 16:46

storm_raider je napisao/la:
arhiva je napisao/la:kazati.
Najmanje je do Antolovica. Losa odbrana, bekovi se tek vracaju poslije teskih povreda, stoperi katastrofa. Umjesto Bogdanovica da igra sad se izgleda iz nekog razloga mora gurati Kosoric koji je skroz tanak. I sve u svemu golman ne moze biti bolje da je Neur.

Dobro te je Aldine, Dona i hiljadu nickova.[/quote]

Frajer nakon 10 postova, mijenja nick :D

1921

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 18 avg 2014, 16:47

Sto se tice Antolovica i ja bih volio da boksa loptu ko Hasagic u najboljim danima, da bude ko Neuer u isto vrijeme i stoper i golman,da ima Buffonovu smirenost al ne moze.. Jamak mora imati iza ledja Hasanovica,kakav god on bio, jer je jedini koji za sad ima mangupluk i zna gurnut loptu u prostor. Mislim da s njim i Tomom najvise mora napredovati Dado, da uci od njih te da moze odradit utakmicu fino s jednim od njih dvojice u slucaju kartona i pauze nekog od njih dvojice. Mora on dobijat sansu,al za sad to je nekih pola sata po utakmici sto ne znaci da sa vecim zalaganjem do kraja polusezone/sezonemize zadat Adzemu ogromne slatke muke. Strpljen - spasen !
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 18 avg 2014, 16:48

Minjore je napisao/la:Sto se tice Antolovica i ja bih volio da boksa loptu ko Hasagic u najboljim danima, da bude ko Neuer u isto vrijeme i stoper i golman,da ima Buffonovu smirenost al ne moze.. Jamak mora imati iza ledja Hasanovica,kakav god on bio, jer je jedini koji za sad ima mangupluk i zna gurnut loptu u prostor. Mislim da s njim i Tomom najvise mora napredovati Dado, da uci od njih te da moze odradit utakmicu fino s jednim od njih dvojice u slucaju kartona i pauze nekog od njih dvojice. Mora on dobijat sansu,al za sad to je nekih pola sata po utakmici sto ne znaci da sa vecim zalaganjem do kraja polusezone/sezonemize zadat Adzemu ogromne slatke muke. Strpljen - spasen !
Ma Dado izgubljen na terenu, ko Kip slobode.. šteta jer ima dobru pas igru, centaršut, šut.. al' hajd' nadoći će u vožnji :thumbup:

1921

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2014, 17:07

dado ima osjećaj za igru koji nema niko u ovoj ekipi. onu asistenciju protiv olimpica većina naših igrača ne može zamisliti, a ne izvesti. to se ne uči, to imaš ili nemaš. ali ima i ozbiljnih mana na kojima mora vrlo ozbiljno raditi. biće velika šteta ako ih ne prevaziđe i ne postane igrač.

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 18 avg 2014, 17:28

ChWilla je napisao/la:dado ima osjećaj za igru koji nema niko u ovoj ekipi. onu asistenciju protiv olimpica većina naših igrača ne može zamisliti, a ne izvesti. to se ne uči, to imaš ili nemaš. ali ima i ozbiljnih mana na kojima mora vrlo ozbiljno raditi. biće velika šteta ako ih ne prevaziđe i ne postane igrač.
Ima daleko vise mana, nego vrlina. Ako misli izgraditi karijeru nek se malo dozove, klupa je najbolje rjesenje. I ono sto mene najvise kod njega nervira je njegov ulazak u duel. Pa Memija je za ove 3 utakmice pokazao vise nego sto je Dado, drzak je, ne boji se duela, inteligentan, prodori fantasticni i zbog toga ce izgraditi karijeru ako Bog da. Jeste da ne igraju istu poziciju ali Sadikovic se moze ugledati na njega kako se bori za mjesto u timu.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2014, 17:33

te mane se mogu ispraviti. ne kažem da hoće, nego da mogu. a ono što dado umije se ne može naučiti. takvi veznjaci su najskuplji igrači što postoje.

a naravno da je memija pokazao više u ove tri utakmice, sreća je pa imamo dva tako mlada igrača da poredimo u toj priči. memija može biti novi jahić, opušteno. ali dadin "plafon" je još viši, ako se sve poklopi u pozitivnom smislu.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 18 avg 2014, 17:38

Kvalitet je neupitan, mislim da napredovat moze samo uz dobre igrace a nikako uz losije. Trenutno uz sebe ima pravog majstora i mangupa s loptom,Jamaka. Takodjer mislim da je iduca sezona njegova, il ce da bude nosioc igre ili dobar transfer da napravi..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2014, 17:41

samo nek' se ne ugleda na jamaka u pogledu rada, discipline i napredovanja. igrači s neuporedivo manje šlifa su napravili više u karijerama od jamaka i zato je kriv samo sam sebi. taj naš lafo mangupluk u odsustvu rada nigdje nikoga nije odveo.

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 18 avg 2014, 17:42

Mnogi navijači Želje se zavravaju pričom da treba vremena da se ekipa uigra . Jednostavno odavno ekipa nije bila slabija , i bez ideje i plana . Ispadanje od Metalurga je takodje velika sramota iako mnogi prikazuju da nije . O Ažemu . Zna se da nema iskustva i ne treba još čovjeka osudjivati . Nadat se da će biti bolje u budućnosti . Pozdrav :)
Zadnja izmjena: Choks, dana/u 18 avg 2014, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
Brkica

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 avg 2014, 17:42

Moje misljenje je da se ovaj forumas @arhiva, treba poistovjetit sa svojim nick-om zauvijek sa ovog foruma.

Ima li danas trening?
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Orad1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Orad1921 » 18 avg 2014, 17:45

fedeltafrotta je napisao/la:antolovic (ali ako nastavi kiksati gurnuti vedrana), desno stana lijevo kvesa, stoperi zelja i kosoric (bogdanovic), sredina tomic i jamak, nuspahic i basa na krilu, varea i bajic u napadu :thumbup:
Ma treba odma Kjosevskog gurnuti,a ostalo se slažem s tobom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 avg 2014, 17:53

tm8782 je napisao/la:Moje misljenje je da se ovaj forumas @arhiva, treba poistovjetit sa svojim nick-om zauvijek sa ovog foruma.

Ima li danas trening?
bio jutros :)

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 avg 2014, 17:55

Po meni ekipa koja treba igrati na Grbavici:

--------------------------------Antolović------------------------------

---Stana----------Zeljković--------------Kosorić----------Kvesić---

-----------------Tomić---------------------Jamak--------------------
---------------------------------Varea---------------------------------

-----Memija---------------------------------------------Baša---------
---------------------------------Bajić----------------------------------

Izmjene: Baša/Bučan, Varea/Turković<-->Bajić, Colic/Memija<--->Stana.

EDIT: Od toliko muka zaboravih najboljeg da ubacim, Nuspahica.... :D Nek ide umjesto stane Memija, a gore Nuspahić :D :D :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2014, 17:59

da imaš destruktivca na zadnjem veznom k'o što je bio nyema (još jedan odličan primjer igrača kojeg je amar izmislio niodakle i za dž, a bio dominantan na svojoj poziciji za našu ligu), to bi moglo. ovako je preofanzivno i ionako nesigurna zadnja linija ostaje na vjetrometini.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 18 avg 2014, 18:00

tm8782 je napisao/la:Po meni ekipa koja treba igrati na Grbavici:

--------------------------------Antolović------------------------------

---Stana----------Zeljković--------------Kosorić----------Kvesić---

-----------------Tomić---------------------Jamak--------------------
---------------------------------Varea---------------------------------

-----Memija---------------------------------------------Baša---------
---------------------------------Bajić----------------------------------

Izmjene: Baša/Bučan, Varea/Turković<-->Bajić, Colic/Memija<--->Stana.

EDIT: Od toliko muka zaboravih najboljeg da ubacim, Nuspahica.... :D Nek ide umjesto stane Memija, a gore Nuspahić :D :D :D
E ovo se zovu slatke muke majstore ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, J1897 i 47 gostiju.