Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 08 jul 2022, 01:51

Ma to ko radi u firmi, ili u prodavnici. Ja sam privatnik burazeru, meni sad kad prodje projekat koji cu raditi 3 sedmice uzet cu 27 hiljada dollara. Jednom Rusu milioneru, znas koliko cu taxe na to platiti mozda 2 stoje :mrgreen: Tako ti nasi ljudi rade ovamo, pusti ti prosjeke Americke i one sto radi za kasom u walmartu

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 08 jul 2022, 02:01

Pa ti si dio tog prosjeka. Ne pricamo o tebi kao individui. Samo potvrdjujes moju pricu. Dakle, vi koji grindate nabijate taj prosjek, dok je drugi dio na rubu egzistencije. Toga u socijalnoj drzavi nema burazeru. ;)
Sto je veca razlika bogatih i siromasnih, to se automatski odrazava na stopu kriminala, nezadovoljstvo gradjana, napetu politicku(ili rasnu) situaciju. To sve imas u USA trenutno.

I u Evropi kao privatnik zaradjujes mnogo vise, nego kao uposlenik tj. vise ti ostane nakon odbitaka. Imas raju koja cuva babe i djedove za 5k netto mjesecno sa vanrednom srednjom skolom ili imam drugove keramicare koji uzimaju bez problema preko tih 5k, ali nije za svakoga takav nacin poslovanja. Ti si kao privatnik zaposlen 24/7, ako ti stane posao, ostanes u kolicima(ne daj Boze) ili bilo sta, u Americi si naje.bao.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jul 2022, 02:04

alemsa je napisao/la:
08 jul 2022, 01:37
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
08 jul 2022, 01:25
Ko je bio u USA zna da nije to baš kao što se predstavlja( govorim o normalnim aktivnostima, da hodaš i pucaju na tebe ko da je GTA ). Doduše u zadnje vrijeme jeste pobudalilo pogotovo u školama, ali vjerujem da će se i to vremenom regulisati.
Prvom ću se prilikom preseliti, dok bude mogućnosti. Jer jednostavno ako si snalažljiv ja ne vidim način da budeš kokuz u USA.
A i velika je država, ove obične pucnjave su normala jer samo Chicago ima stanovnika ko cijela ova banana država.
Preseli cim dobijes priliku, samo se mani firme osim ako si nesto sa kompjuterima. LLC sebi sta god znas raditi uzet ces pare.
Kontao kamione ali nisam jos odlucio :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jul 2022, 02:08

Pa to je fer, koliko zapnes toliko ces i imati. To je bas posteno.

Ma ima i po Evropi ne kazem ali vam je dosta teze otvoriti firmu, ovdje otvoris firmu za $350. Jesam dio statistike ali nije realno jer ko god vrti kao provatnik ne prikazuje ni 20% zarade, i onda si dio statistike sa tih 20%. Milijarderi znaju platit 0 poreza

@gospodin

Extra izbor ako se zarovis 250k-300k godisnje sa svojim kamionom.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jul 2022, 02:15

alemsa je napisao/la:
08 jul 2022, 02:08
Pa to je fer, koliko zapnes toliko ces i imati. To je bas posteno.

Ma ima i po Evropi ne kazem ali vam je dosta teze otvoriti firmu, ovdje otvoris firmu za $350. Jesam dio statistike ali nije realno jer ko god vrti kao provatnik ne prikazuje ni 20% zarade, i onda si dio statistike sa tih 20%. Milijarderi znaju platit 0 poreza

@gospodin

Extra izbor ako se zarovis 250k-300k godisnje sa svojim kamionom.
Zato i mislim da je to dobar izbor. Plus imao bi dovoljno da se ne yebem za minimalac s nekim firmama i da im budem rob, nego svoj kamion i polako. Ako bi se otvorila prilika što da ne da se to širi i na više od jednog kamiona.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jul 2022, 02:19

Svakako, prvu godinu ces roljat za drugog dok steknes iskustvo, oni placaju oko 50 centi po milji, a u timu manje, a kad uzmes svoj kamion to ti skoci na $3. Kasnije sam sebi trazis ture ne treba ti middle-man. Uzmes jake pare. Moj rodjak je u Atlanti tako, sad ima 5-6 kamiona, hoce da se vrati u Bosnu, zgrno dovoljno, dole kucu u keshu uzeo i sve.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jul 2022, 02:51

alemsa je napisao/la:
08 jul 2022, 02:19
Svakako, prvu godinu ces roljat za drugog dok steknes iskustvo, oni placaju oko 50 centi po milji, a u timu manje, a kad uzmes svoj kamion to ti skoci na $3. Kasnije sam sebi trazis ture ne treba ti middle-man. Uzmes jake pare. Moj rodjak je u Atlanti tako, sad ima 5-6 kamiona, hoce da se vrati u Bosnu, zgrno dovoljno, dole kucu u keshu uzeo i sve.
To je to. Imam i ja prijatelja vozi kamion. Vozi svoju rutu svaki dan jednu te istu i to je to. Samo on nije ambiciozan pa vecina love ode na gluposti, i i dalje nije skontao da mu je pametnije da se malo stisne 2-3 god i onda kad se prosiri biznis da hladi mu.da. Ali ybg takvih ce vazda biti

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 jul 2022, 10:33

ja kontao raja se zajebava kad maloprije slusam Osmanagica kako fakat najavljuje teniski turnir u Visokom od naredne godine pod nazivom Pyramid Cup
Don't believe the hype.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2022, 10:38

alemsa je napisao/la:
Kod mene komšija što je u Americi nekih 20 godina. Otišao tamo ko zadnja fukara, ali vrijedan lik. Vraća se u Bosnu ove godine, a tamo ima nekih 15 kamiona.
Još je ulagao u neke druge biznise. Pun je ko brod. Ali zasluženo, vrijedan je lik.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jul 2022, 10:58

akisarajevo92 je napisao/la:
08 jul 2022, 10:33
ja kontao raja se zajebava kad maloprije slusam Osmanagica kako fakat najavljuje teniski turnir u Visokom od naredne godine pod nazivom Pyramid Cup
Šta ima veze? Svako prodaje svašta a mi kao trebamo ismijavati svoje. Italijani prodaju pizzu kao nekakvo wow jelo, onu kanalizaciju Veneciju kao nekakvu epsku destinaciju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 jul 2022, 11:14

Vala Semir i “piramide” nikad neće biti moji.
Don't hate what you don't understand.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 jul 2022, 11:15

xaviesta je napisao/la:
08 jul 2022, 11:14
Vala Semir i “piramide” nikad neće biti moji.
Zasto?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 jul 2022, 11:19

slika

'murica
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 08 jul 2022, 11:21

ASD je napisao/la:
08 jul 2022, 10:38
alemsa je napisao/la:
Kod mene komšija što je u Americi nekih 20 godina. Otišao tamo ko zadnja fukara, ali vrijedan lik. Vraća se u Bosnu ove godine, a tamo ima nekih 15 kamiona.
Još je ulagao u neke druge biznise. Pun je ko brod. Ali zasluženo, vrijedan je lik.
Eeee al’ oni nemaju penziono i zdravstveno ko mi :mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 jul 2022, 13:56

Average anti-pyramid fan vs Chad pyramid enjoyer
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2022, 14:04

Koliko dugo se čeka pošta iz Slovenije?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 jul 2022, 15:00

Bundesliga je napisao/la:
08 jul 2022, 10:58
08 jul 2022, 10:33
Šta ima veze? Svako prodaje svašta a mi kao trebamo ismijavati svoje. Italijani prodaju pizzu kao nekakvo wow jelo, onu kanalizaciju Veneciju kao nekakvu epsku destinaciju.
Šega mi ime turnira
slika
Don't believe the hype.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jul 2022, 15:08

08 jul 2022, 15:00
Šega mi ime turnira
slika
Ma ajde neka malo. A maglu prodaje svako u turizmu, to je normala.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jul 2022, 15:55

Finn je napisao/la:
08 jul 2022, 11:21
ASD je napisao/la:
08 jul 2022, 10:38
alemsa je napisao/la:
Eeee al’ oni nemaju penziono i zdravstveno ko mi :mrgreen:
Ima kralju sve, radi taxu na kraju godine ako je izaso 250k spusti na 50k. Na 50k zarade godisnje ce imati penziju $1500 ako ode u ranu penziju sa 62 godine, u 67-oj $2000, to je za Bosne extra penzija. Za osiguranje to zdrastveno isto preuvelicava ostatak svijeta, tebe lijecit moraju, moj drug je izgubio oko nikakvog osiguranja nije imao, dosao mu racun 150k nikad platio nije niti ga je neko ganjo, na kraju krajeva u dosta navrata se desi da bogati, atelte itd. prije taxe tako doniraju pare da se plate neciji medical bills kako bi platili manje taxe. Dalje zdrastveno ako znas izganjat uopste nije skupo, ja ga placo $15 mjesecno kad je zena bila trudna, sve preglede i sa porodom me izaslo 2k, pa skuplje u Bosni ako ides privatno. Ko god ima sansu nek se fata Amerike, pusti pricu radi se, radi se ali barem znas za sta radis, meni drug u Austriji kaze dobra im plata 2500 do 3000 eura mjesecno, to ovdje vecina nasih za 5 dana obrne.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 144 gosta.