Koliko vidim po ovim pojedinim komentarima, mislim da bi pola stvari moglo biti rijeseno i bez neke materijalne baze, vec cisto onako da smo samo vise azurniji. Evidentno je da je posjeta mala, da je iz godine u godinu sve manja, da je tribina sve slabija, i da se na samom stadionu za vrijeme utakmice desavaju situacije da recimo jedna porodica ne moze provesti vece na stadionu, da pogleda utakmicu, kao sto je vani slucaj. Moji rodjaci sa familijom vec godinama tako idu na utakmice Verdera iz Bremena. Daleko od toga da smo mi i blizu toga, ali dajem primjer. Ovo sto raja pise da se ne osjeca sigurno, da nema uslova da gleda utakmicu sa malom rajom, da su guzve za kupovinu karata velike, da nema reda pri kupovini istih, je apsolutna istina, jer sve to i sam prozivljavam svakog vikenda. Ako ljudi ne budu dovodili malu raju na utakmice dok su jos djeca, ni ona sam nece imati osjecaj da nekada sami krenu na tu istu utakmicu kad budu za to sposobna, vec ce se okrenuti totalno drugim navikama, a da to nije utakmica. Moze se i za 10 maraka otici na bazen umjesto na nesigurni stadion. A STO NAM TO TREBA. Evo mi koji ovdje normalno komentarisemo na forumu, a smatram nas normalnim i pametnim, potenciramo da zovemo raju, prijatelje, i familiju na utakmicu, vjerovatno ponekad pomislimo imamo li argument da ih zovemo da dodju na taj stadion. Da sjede na prljavim stolicama recimo. Stolice koje se mogu ocistiti za jedan dan. Svakako postoje ljudi koji su placeni da ciste tribine poslije utakmice. Kada nas na derbiju odvoje od pitara na ulazu onim celicnim elementima, mogu tako napraviti i prolaz do kucice sa kartama, postavis zastitara i specijalca, kojeg svakako placas, i nema guzve, i prevrtanja kucica. Vec sam i pisao mail odredjenim instancama u Klubu po tom pitanju, i nisam dobio odgovor. Za raju sa malom djecom odvojiti onaj dio na sjeveru, koji je do zapada, i koji je uvijek prazan, i tu se raja moze smjestiti. To je uvijek prazno, natkriveno je, poprilicno sigurno, i pregledno u svakom slucaju. Cak je i fizicki odvojeno od ostatka sjeverne tribine onom mrezom. Za ovaj potez. kao i ove prije nabrojane ne trebaju pare, vec dobra volja. Moramo se prvo sami srediti, i to u domenu u kojem to objektivno mozemo, pa kad to uradimo, i postanemo pravi prijatelji svog Kluba, onda mozemo i traziti odredjene poteze od uprave. Evo, neko je gore pametno napisao da nam ne treba novi stadion kad protiv Borca sami slupamo 700 stolica, i sje..mo kompletan sektor. Sada nam na onom ruglu bez stolica fali slovo "O", i izgleda jadno. Pravi poziv za investitore. Kazem, samo od sebe moramo poceti, i srediti stvari u svojim glavama. Evo podatak direkto iz Kluba. Oko 300000 maraka smo platili zadnje 3 sezone na osnovu kazni zbog raznih sranja koje smo mi sami napravili. Halo, 300000, to je da sjednes i places. To znaci da smo recimo Zolotica dali djaba Belgijancima. Jos na to i one utakmice bez prisistve publike. Amar je jednom prilikom na televiziji rekao doslovno da PLATE 5 MARAKA ZA KARTU, NAPRAVE 5000 STETE. I sto skupis para za ono malo plata, das u Savez, jer imas NAVIJACE. I da imamo nekoga ko ce upravljati Klubom i davati pare, ko ce placati tudja sra.. i divljastva. Ja volim Zelju, zivim za njega, ali i sam bi stavio rampu na to kada bih ga finansirao, cini mi se. Hajmo se malo zapitati, mozemo li malo bolje, vise i pametnije od ovoga, ili smo zasluzili samim nasim ponasanjem ovu situaciju... ZELJEZNICAR kao brend, kao sportski gigant, i kao filozofija ne zasluzuje ovo sto nam se desava, da ne kazem da mi ne zasluzujemo ZELJEZNICAR, zbog nasih gluposti. Trebamo u svojim glavama razmisliti, prije nego upalimo tu baklju, nekome opsujemo majku (usta..., cet....), razmisliti kakve to posljedice nosi sa sobom, i koliko ce zbog takve jedne kazne plate nasim fudbalerima kasniti, i hoce li je uopste dobiti za taj mjesec. Trebamo BITI ZELJO, i ZIVJETI ZELJU svakog trenutka kada to mozemo uraditi, ali isto tako slusati i nekad razum prije srca, pa postupati ispravno. DUSA ME BOLI DOK OVO PISEM, vjerovatno kao i vecinu vas, i boli me sto nas pojedini politicari slagase za stadion, sto nas i onako mali broj svaki dan postaje sve manji, i sto se takvi opet dijelimo...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...