Znači nisam jedini čuo za to, a što se tiče Memije na krilu, odigrao je odlično, istina, ali zar nije bolje da imamo igrača na poziciji na kojoj je cijeli život, a ne da izmišljamo neke pozicije kako bi dobili na širini?Camoranesi je napisao/la:Varea je nespreman, ko je pratio treninga zna, prvo treba poraditi na kilaži i kondiciji pa tek onda da dobije šansu..lolfgoptica je napisao/la:Zašto se Memija forsira na krilu? Rođen na beku, ali mu izmišljamo pozicije. Fkt čudno i ne znam kakva je situacija sa Vareom, ali se sve više govori da nije u najboljoj formi...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
pa postavka i jeste takva da bi jedan igrač mogao igrati poziciju na kojoj je cijeli život. doduše taj igrač je benjo, a ne memija.
da su nuspahić, baša, varea bili u kombinaciji za nastup u redu, ali ovako nije bilo riječ ni o kakvom izmišljanju, znalo se da će se zamijeniti memija i bučan, samo nije ko će početi.
da su nuspahić, baša, varea bili u kombinaciji za nastup u redu, ali ovako nije bilo riječ ni o kakvom izmišljanju, znalo se da će se zamijeniti memija i bučan, samo nije ko će početi.
Ja koliko sam upratio, primljeni gol nije greška golmana već igrača koji nije pokrivao Wagnera, sam čovjek ostao.
Ali i bez tog, Antolović je bio kriminalan, nije na vrijeme izletao, za malo da ukopa Zeljkovića u jednoj situaciji, i mnoge druge greške
Ali i bez tog, Antolović je bio kriminalan, nije na vrijeme izletao, za malo da ukopa Zeljkovića u jednoj situaciji, i mnoge druge greške
Ja te volim, volim Željo..
-
- Kontakt:
A Benjo je kriminalan ove sezone. Znači opet greškaChWilla je napisao/la:pa postavka i jeste takva da bi jedan igrač mogao igrati poziciju na kojoj je cijeli život. doduše taj igrač je benjo, a ne memija.

Šta je čovjek loše rekao što par klosara se nadmeću idioti, kakvo navijanje kakve gluposti toga na jugu nema već tri godine i više i neće biti još dugo radi kretena i balavurdije. Sjever majka ko čovjek gledati utakmicu, a ne hocel se ko pobiti, što se mene tiče na livadu i nek se poubijajuIlProfessore je napisao/la:Samo ne kontam kako ovaj gio može spominjati ove stvari na ovom forumu ne razmišljajući niti 1% o eventualnim posljedicama nakon istih napisanih samo kako bi dokazao da je bio na Jugu. Garantujem da je makar još 5-10 aktivnih članova ovog foruma bilo na Jugu (JI-JZ) i ne iznose takve stvari i onda ti dođeš kao padobranac sa ovakvim postom da se dušmani naslađuju. Loše ti je to Boga mi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
popravlja se, napretka ima. stana je sigurno bolji na toj poziciji, ali očito da hoće po svaku cijenu da mu spase karijeru. vrijeme će pokazati je li riječ o zajebu.
Hvala Bogu pa jug nije jedina tribina. ŽivioCamoranesi je napisao/la:Stvarno ne zelim ni sa kim da se svadjam ili prepirem. Eto sinoc posjeta neocekivano dobra, vidjecete posjete u narednim utakmicama. Sto nam to treba, radi par likova, da ispasta normalna raja.. Manje ljudi na utakmicama manje novca za klub i kako onda da pomognemo Zelji u teskim trenucima? Ovo nije samo moje misljenje vjerujte mi
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Mislim da je trenutno najveci problem nas stil igre, koji je vec godinama isti i procitan..Totalno jednolicna igra, gdje se previse nabijamo na stranu a nista ne postizemo ili vrlo rijetko iz takvih akcija.Vezni red se totalno izgubi,a trosi se i previse u tim transformacijama i jednostavno onda kasnije kako odmice utakmica ne mogu to vise da prate.Isto stoji i za nase bekove koji puno trce, trose se prema naprijed a iz toga ne ispadne nikakva smislena akcija, samo se nabijamo u cosak i nema upotrebljivih lopti, nekad mi se cini da im fali metar-dva terena u sirinu..I time ostavljamo nazad stopere usamljene gdje mora doci do onakvih situacija kao sinoc jer nam je stoperski par dosta trom i jaci je u igri glavom i duelima ali ne mogu da prate jake driblere pogotovo kada bekovi ostanu gore.Zato nam se najvise i desava onaj pad u ritmu zbog velikog broja bezidejnih akcija prilikom kojih se trosimo i onda na kraju jos pruzimo priliku za kontrapad.Za igru kakvu trenutno forsiramo nemamo dovoljno kvalitetne odnosno takve profile igraca..
Antolovic
Zeljkovic- Hasanovic -Kosoric
Stanic Kvesic
Svraka
Tomic
Nuspahic Varea
Bajic
Ovo je neka moja zamisao kako bi se moglo igrati.Formacija kakvu forsiraju italijani sa 3 zadnja igraca,otvorenim bekovima koji sa 2 centralna igraca cine zgusnutiji vezni red i u ofanzivi dva krilna igraca i napadac.Gdje bi na cijelom terenu bili dosta pokriveniji, manje bi se trosila cijela ekipa pogotovo bekovi i krila koji bi mogli ostati vise naprijed jer bi imali viska igraca u odbrani, tako da bi relativno dobro mogli opet to pokriti.Startati sa nekom varijantom 3-6-1 , koja moze ici u 3-4-3 ofanzivno, i 5-4-1 defanzivno zavisno od rezultata.S tim bi i pokrili deficit igraca u veznoj liniji i sveukupno sacuvali energiju za citavih 90 min, a i dobili puno vise dimenzija u napadackoj igri, plus sigurnost u odbrani.Znam da je nemoguce da ce ovako nekad izgledati, al neko moje misljenje kako bi bilo najbolje, obzirom da nam je igra postala sve dosadnija,tromija, bez ikakve atraktivnosti i leprsavosti, nekako sve na silu plus nespretnost u odbrani i velika potrosnja.I naravno onda izostaju i rezultati, stoga mislim da adzem pod hitno treba traziti nova rijesenja sto se tice igre, jer ovo je sve izlizano i procitano sto mi prikazujemo zadnje vrijeme.
Antolovic
Zeljkovic- Hasanovic -Kosoric
Stanic Kvesic
Svraka
Tomic
Nuspahic Varea
Bajic
Ovo je neka moja zamisao kako bi se moglo igrati.Formacija kakvu forsiraju italijani sa 3 zadnja igraca,otvorenim bekovima koji sa 2 centralna igraca cine zgusnutiji vezni red i u ofanzivi dva krilna igraca i napadac.Gdje bi na cijelom terenu bili dosta pokriveniji, manje bi se trosila cijela ekipa pogotovo bekovi i krila koji bi mogli ostati vise naprijed jer bi imali viska igraca u odbrani, tako da bi relativno dobro mogli opet to pokriti.Startati sa nekom varijantom 3-6-1 , koja moze ici u 3-4-3 ofanzivno, i 5-4-1 defanzivno zavisno od rezultata.S tim bi i pokrili deficit igraca u veznoj liniji i sveukupno sacuvali energiju za citavih 90 min, a i dobili puno vise dimenzija u napadackoj igri, plus sigurnost u odbrani.Znam da je nemoguce da ce ovako nekad izgledati, al neko moje misljenje kako bi bilo najbolje, obzirom da nam je igra postala sve dosadnija,tromija, bez ikakve atraktivnosti i leprsavosti, nekako sve na silu plus nespretnost u odbrani i velika potrosnja.I naravno onda izostaju i rezultati, stoga mislim da adzem pod hitno treba traziti nova rijesenja sto se tice igre, jer ovo je sve izlizano i procitano sto mi prikazujemo zadnje vrijeme.
Re: Odg: FK Željezničar
Hvala Bogu i ja kažem pa Jug nije jedina tribina, dosta raje će bojkovat i jedne i druge, pa nek se onda pojedinci dižu iznad kluba i iznad svega, samo je pitanje koga ce to oni dalje voditi.MrRiccoli je napisao/la:Hvala Bogu pa jug nije jedina tribina. ŽivioCamoranesi je napisao/la:Stvarno ne zelim ni sa kim da se svadjam ili prepirem. Eto sinoc posjeta neocekivano dobra, vidjecete posjete u narednim utakmicama. Sto nam to treba, radi par likova, da ispasta normalna raja.. Manje ljudi na utakmicama manje novca za klub i kako onda da pomognemo Zelji u teskim trenucima? Ovo nije samo moje misljenje vjerujte mi
Re: Odg: FK Željezničar
Velahalve je napisao/la:Hvala Bogu i ja kažem pa Jug nije jedina tribina, dosta raje će bojkovat i jedne i druge, pa nek se onda pojedinci dižu iznad kluba i iznad svega, samo je pitanje koga ce to oni dalje voditi.MrRiccoli je napisao/la:Hvala Bogu pa jug nije jedina tribina. ŽivioCamoranesi je napisao/la:Stvarno ne zelim ni sa kim da se svadjam ili prepirem. Eto sinoc posjeta neocekivano dobra, vidjecete posjete u narednim utakmicama. Sto nam to treba, radi par likova, da ispasta normalna raja.. Manje ljudi na utakmicama manje novca za klub i kako onda da pomognemo Zelji u teskim trenucima? Ovo nije samo moje misljenje vjerujte mi
Zadnje 3 sezone sam sve utakmice pratio sa Sjevera i jednu sa Zapada.... Ove sezone manje para u budzetu, uzeo sam ovu prvu utakmicu kartu za jug. Pravi divlji zapad, ganjaju se, udaraju, urlaju na ljude da se premjestaju u sredinu uz prijetnje nemoj da ja dolazim da vas redam. A da ne pricam o balavcima, i kojekakvim klosarima koji do maksimuma nafurani i blesavi hodaju tribinom, i moram se sa njima mimoilaziti na ulazu i izlazu. Narednu utakmicu opet na sjever i tako do kraja sezone. Jug stvarno nije za publiku obicnu. A sjever je posup. Problem Grbavice ne postojanje normalne tribine za publiku, osim sjevera na kojem je karta na nivou Eu utakmice na zapadu Koseva.
Valjas gluposti samo takve, dotični je dosao i rekao da će se zapaliti 23 baklje da se zna, a to za direktora nek ti je ma sramotu uradio je više nego litex za ovo malo vremena, nek radi u interesu kluba a za navijače nek ga boli tuki, za te navijačeRizzla je napisao/la:Nijedan igrac nama sinoc nije falio niti bilo sta na taj nacin...Znate sta je falilo da bi dobili glat Listicu? Huk juzne tribine , nazalost nas dragi direktor Mirsad Siljak je mislio da ce parama nesto ublazit , a napravio je goru situaciju da odavno nije bila gora. Za sinocnji poraz krivite iskljucivo njega! Mirsada Siljka sisu jednu malu. Kada je prije 7 dana grupa momaka na celu sa izvjesnim B.D usla u prostorije kluba i ispred svih navijaca Zeljeznicara pocela sve da demolira pa cak i naseg kapitena Srdjana!!! Povod za to je bio neodlazak nikoga iz kluba na dzenazu nasem drugu Harisu Selmanu , ruku na srce krajni bezobrazluk da se niko ne pojavi ispred kluba na dzenazi , ali opet s druge strane mi smo profesionalni klub i nas dragi rahmetlija Haris Cata nije umro/pogino na utakmici ili nesto na taj nacin te tako niko nije bio ni duzan doci! Za ovaj belaj u klubu od prije 7 dana sve je dobro zataskano do te mjere da se vodja-kolovodja nakon razgovara sa Mirsadom Siljkom izgrlio i izljubio sa doticnim gospodinom - CITAJ - klub je ili obecao pare ili cak odmah dao pare tim krimosima i klosarima! Dok se pravi navijaci i ostali ultrasi na tribini ostali zateceni jer niko nije spreman da ih otjera sa tribine. Klasicna agentura koja ZIVI OD ZELJEZNICARA , A PRAVA RAJA STO ZIVI ZA ZELJEZNICAR samo nijemo posmatra situaciju i nemoze da vjeruje sta se desava. Dragi direktore sta si trazio to si i dobio!!! Manijaci ce uvijek biti neprofitna organizacija i vratit ce se nekada prava raja na jug KAD-TAD , a ti ces onda da dobijes pedalu picko jedna! duboko duboko razocaran....UPRAVA NAPOLJE!
Zelio bi da se zahvalim ss.ba sto nas pusta da polemisemo o necemu sto je potrebno .
Niko ama niko nije veci od Zelje (navijaci pojedini,uprava itd itd)
Vidis I ja sam nekad bio zesci navijac ali sve je bilo u granicama ,znalo se ko ,sta,kako. Ovo sad sto se desava je bruka I sramota koju ne treba kriti pod tepih.Inace kad sam tu evo zadnje 3 godine ne idem na jug fino nekad sjever ,nekad zapad.Vecinom sam s ozbiljnom rajom koja voli Zelju ko oko u glavi . Sinoc nisam bio na tekmi ali jutros me buraz I rodjaci zovu koji su non stop na jugu kazu da je doslo vrijeme da odmore od juga,nije bitno sto je karta skuplja idu na sjever poslije toliko godina.( zbog mog posla I svega nisam u mogucnosti biti na svim tekmama Zelje)
Da bi Zeljo napredovao jedan milimetar mora se rijesiti pitanje navijaci,simpatizeri I posjetioci s vremena na vrijeme.Istocna tribina pod hitno nam treba kakva takva. Znaci klub napravi korak naprijed pa dva nazad I tako vec dugo vremena.
Zeljo ima dusmana sa svih strana ,Boga mi ko da smo ograisali.Samo me boli kad nam nasi stete to je teze nego sto nam drugi stimaju.
Od dzo kol pa do b.d I jos mnogo drugih salabajzera koji vrebaju iz coska.
limvo te ljoZe
Niko ama niko nije veci od Zelje (navijaci pojedini,uprava itd itd)
Vidis I ja sam nekad bio zesci navijac ali sve je bilo u granicama ,znalo se ko ,sta,kako. Ovo sad sto se desava je bruka I sramota koju ne treba kriti pod tepih.Inace kad sam tu evo zadnje 3 godine ne idem na jug fino nekad sjever ,nekad zapad.Vecinom sam s ozbiljnom rajom koja voli Zelju ko oko u glavi . Sinoc nisam bio na tekmi ali jutros me buraz I rodjaci zovu koji su non stop na jugu kazu da je doslo vrijeme da odmore od juga,nije bitno sto je karta skuplja idu na sjever poslije toliko godina.( zbog mog posla I svega nisam u mogucnosti biti na svim tekmama Zelje)
Da bi Zeljo napredovao jedan milimetar mora se rijesiti pitanje navijaci,simpatizeri I posjetioci s vremena na vrijeme.Istocna tribina pod hitno nam treba kakva takva. Znaci klub napravi korak naprijed pa dva nazad I tako vec dugo vremena.
Zeljo ima dusmana sa svih strana ,Boga mi ko da smo ograisali.Samo me boli kad nam nasi stete to je teze nego sto nam drugi stimaju.
Od dzo kol pa do b.d I jos mnogo drugih salabajzera koji vrebaju iz coska.
limvo te ljoZe
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Rizla je malo prehladen al nadopce on s vremenom jos je mlad.
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Sa Adžemom dosad nemamo poraza:
Željo-Lovćen 0:0, Lovćen-Željo 0:1, Metalurg-Željo 0:0, Željo-Metalurg 2:2, Olimpik-Željo 0:3, Željo-Široki 1:1.
Dakle, 2 pobjede i 4 remija, gol-razlika 7:3. Imamo sva tri remija kod kuće (uslovno kod kuće, jer su dva na Koševu), te dvije pobjede i remi na strani. Od ovog dosad što smo mogli vidjeti, meni je najbolje bilo onih 60 minuta protiv Metalurga na Koševu, a najlošije tih pola sata do kraja u toj utakmici.
Već dosad smo mogli otprilike vidjeti koliko dobri i loši možemo biti. Na Adžemu, Amaru i ostalima je sada jednostavno da skontaju kako da budemo što više dobri, a što manje loši.
Ako dobijemo Slaviju, vjerujem da bi opet mogla biti dobra posjeta na Grbavici protiv Zrinjskog. Ti problemi na jugu - o čemu se ovdje napisa svašta - za većinu nas ne mogu biti opravdanje za nedolazak na utakmice. Ok, dobro se ovdje isticalo da treba poraditi na zaštiti onih ljudi koji dođu sa djecom. To je bukvalno endemska vrsta. Sa svakim novim incidentom oni su bliži izumiranju. Tužno je to, i ja bih volio, nekad akobogda da dođe i do toga, povesti svoje dijete da gleda Želju, ali u ovakvom stanju, ili bih ga poveo na zapad, ili ga nikako ne bih ni vodio. Ali mene ovako samog ne uzbuđuju previše ta previranja po tribini, niti se osjećam nešto posebno ugroženim. Je.bi ga, u tramvajima je bilo izbodenih ljudi, jedan momak je čak i ubijen, ali neću se zbog toga sad plašiti da uđem u tramvaj. Nigdje u ovom gradu nisam siguran, pa isto tako nisam ni na svom stadionu. Da se svašta može popraviti, sigurno da može, i nadam se da hoće, ali dotad me to neće ni najmanje dovoditi u dilemu da li da idem na utakmicu ili ne.
Željo-Lovćen 0:0, Lovćen-Željo 0:1, Metalurg-Željo 0:0, Željo-Metalurg 2:2, Olimpik-Željo 0:3, Željo-Široki 1:1.
Dakle, 2 pobjede i 4 remija, gol-razlika 7:3. Imamo sva tri remija kod kuće (uslovno kod kuće, jer su dva na Koševu), te dvije pobjede i remi na strani. Od ovog dosad što smo mogli vidjeti, meni je najbolje bilo onih 60 minuta protiv Metalurga na Koševu, a najlošije tih pola sata do kraja u toj utakmici.
Već dosad smo mogli otprilike vidjeti koliko dobri i loši možemo biti. Na Adžemu, Amaru i ostalima je sada jednostavno da skontaju kako da budemo što više dobri, a što manje loši.

Ako dobijemo Slaviju, vjerujem da bi opet mogla biti dobra posjeta na Grbavici protiv Zrinjskog. Ti problemi na jugu - o čemu se ovdje napisa svašta - za većinu nas ne mogu biti opravdanje za nedolazak na utakmice. Ok, dobro se ovdje isticalo da treba poraditi na zaštiti onih ljudi koji dođu sa djecom. To je bukvalno endemska vrsta. Sa svakim novim incidentom oni su bliži izumiranju. Tužno je to, i ja bih volio, nekad akobogda da dođe i do toga, povesti svoje dijete da gleda Želju, ali u ovakvom stanju, ili bih ga poveo na zapad, ili ga nikako ne bih ni vodio. Ali mene ovako samog ne uzbuđuju previše ta previranja po tribini, niti se osjećam nešto posebno ugroženim. Je.bi ga, u tramvajima je bilo izbodenih ljudi, jedan momak je čak i ubijen, ali neću se zbog toga sad plašiti da uđem u tramvaj. Nigdje u ovom gradu nisam siguran, pa isto tako nisam ni na svom stadionu. Da se svašta može popraviti, sigurno da može, i nadam se da hoće, ali dotad me to neće ni najmanje dovoditi u dilemu da li da idem na utakmicu ili ne.
FK Željezničar 1921
- Camoranesi
- Kontakt:
Prolazna stanica, kad dođe u formu, tražiće inostrani angažman... a čuo sam da bi sljedeće sezone mogao nazad u Široki, sad koliko je to istina vidjećemo..extra je napisao/la:Ako je potpisao na jednu godinu onda mu mi dodžemo kao trening kampCamoranesi je napisao/la:Varea je nespreman, ko je pratio treninga zna, prvo treba poraditi na kilaži i kondiciji pa tek onda da dobije šansu..lolfgoptica je napisao/la:Zašto se Memija forsira na krilu? Rođen na beku, ali mu izmišljamo pozicije. Fkt čudno i ne znam kakva je situacija sa Vareom, ali se sve više govori da nije u najboljoj formi...
Ne znam za vas, al' ja jedva čekam da Nuspahić zaigra, i od njega najviše očekujem

Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
Varea ima potpisan ugovor jedna plus jedna godina tj. ako budemo zadovoljni sa njim ove sezone automatski se aktivira ta klauzula o dodatnoj godini ugovora..
i ja jedva cekam da vidim ponovo Anesa na djelu,a isto tako jedva cekam da vidim i Basu,na treninzima i prijateljskim utakmicama je ostavio jako dobar dojam,moglo bi od njega nešto biti..
i ja jedva cekam da vidim ponovo Anesa na djelu,a isto tako jedva cekam da vidim i Basu,na treninzima i prijateljskim utakmicama je ostavio jako dobar dojam,moglo bi od njega nešto biti..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- Camoranesi
- Kontakt:
Nadam se da će biti spreman, kad dobije dozvolu.. ono što sam vidio nije me nimalo oduševilo. Baša omalen, brz, prodoran, malo 'baca' na Arben AvdijuŽeljooooo je napisao/la:Varea ima potpisan ugovor jedna plus jedna godina tj. ako budemo zadovoljni sa njim ove sezone automatski se aktivira ta klauzula o dodatnoj godini ugovora..

Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
Svako jutro kada se probudim prvo na Želju pomislim . Sa Grbavice plavi uvijek u srcu mom !! I vjerujem da će Željo opet biti šampion uskoro , jer sve što imaš Želji daš 

Brkica
- bistrikboy
- Kontakt:
Ima 3 godine kako su to navijaci trazili ali nije uprava htjela...super je napisao/la:najbolju stvar koju uprava moze da uradi na sinocnja desavanja je da stavi cijenu sjevera kao i juga pa da istinski navijaci za istu cijenu mogu uci na stadion a da se ne osjecaju ugrozeno od strane pojedinih takozvanih navijaca
Inace ono sinoc je fuj
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- SimkeSamke
- Kontakt:
aj hamo kreni ovo brisati....bistrikboy je napisao/la:Ima 3 godine kako su to navijaci trazili ali nije uprava htjela...super je napisao/la:najbolju stvar koju uprava moze da uradi na sinocnja desavanja je da stavi cijenu sjevera kao i juga pa da istinski navijaci za istu cijenu mogu uci na stadion a da se ne osjecaju ugrozeno od strane pojedinih takozvanih navijaca
Inace ono sinoc je fuj
Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Cwirek, Lokomotifa, Orvel, r3m1, svrakino1921 i 50 gostiju.