IlCapitano je napisao/la:E sad, što se samog njega tiče. On sigurno nije nikakva velika klasa, 20+ golova je zabijao i Borriello pa nikad od njega nije ništa bilo. Svakako da ima određeni kvalitet i ne bi ga Klopp htio kod sebe da nije prepoznao to nešto. Vjerujem da će biti vrlo dobar u Kloppovom sistemu gdje će imati puno lopti, a da li će ikad biti sposoban sam riješiti meč Lige Prvaka, ne bih rekao.
Imobile dolazi kao igrac koji je prvi strijelac Serije A i kao takav vec ima prilicno dobru reputaciju i dobru podlogu, tako da nema sumnje da ce od njega Klopp napraviti jos boljeg i ubojitijeg igraca i napadaca. Ako je od lewe, koji nije dao golova u poljskoj ligi koliko je ovaj u italijanskoj, uspio napraviti masinu, sta ce tek biti Imobile za 2-3 godine.
Ja sam puno puta do sada napisao na ovom forumu da je lewa fantastican poluspic, a da kao napadac nije nista posebno. Cak bih volio da ima negdje statistika koliko je puta u zadnje 2-3 sezone sam izasao na golmana i koliko je golova dao, a koliko puta je uprskao cist zicer. Vjerujem da bi se svi iznenadili koliko mu je mizerna statistika u zavrsnici 1 na 1
Imobilea nisam nikada gledao, ali po onome sto sam citao o njemu mislim da ovaj put u BVB-u idu na to da dovedu igraca koji je sidras koji ce zicere pretvarati u golove. Vezni igraci ce mu servirati lopte, a njegovo ce biti samo da iz guzve pred protivnickim golom poentira

. Mislim da nam to treba, posebno kada pravimo pritisak i kada se lopta napucava pred protivnicki gol. Uostalom zato je i doveden Ramos koji je slican lewi, tako da cemo sada imati puno vecu sirinu u napadu jer ce se igra moci prilagodjavati: sa Ramosom ce to biti brza tranzicija i kontre dok ce se sa Imobileom ici protiv ekipa koje se brane i gdje ce biti puno ubacaja u 16!
Sa ovakvim Borusijinim veznim redom, mislim da ce Imobile moci dati 20+ golova u Bundesligi iduce sezone
Nego, ima jos jedna stvar koja mi se zadnjih dana provlaci kroz glavu, a to je:
Da li je Jojic nas novi Kagawa? Nesto me strasno posjeca na Kagawu - dosao za malo love, nikakva velika ocekivanja od njega - a on igrama pokaze da se ozbiljno moze racunati na njega!
Cini se da je ovu polusezonu Klopp odlucio da mu dadne mjesto u timu da se prilagodi sto je ovaj prilicno dobro iskoristio. Po meni mu je jedina mana to sto je nekakav mekan u duelima i slabo se gura i gradi, ali se to lako nauci sa nekoliko casova kod KG

. Ipak 4 gola u BL u polusezoni nije malo i cini se da je nasa skauting sluzba opet odradila pravi posao

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.