FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Ovo je izgledalo baš jadno p. poluvrijeme.Ovakav slab Borac da lagano pobijedi. Ima srećom još 11utakmica. Samo nez... kako osvojiti 14 bodova kad gostujemo konkurenciji a ovi jači dolaze na Tušanj.Huso je definitivno zaboravio fudbal...sve je gori i nepouzdaniji
-
- Kontakt:
Očaj
Ove godine će biti jako teško sačuvati premijeligaški status. Puno teže nego prve godine kad smo ušli pa puno teže nego i što smo evropu izborili.
Evo vidimo da nije više ni do sudija, saveza, terena i na šta smo se sve već vadili. Jednostavno ova ekipa NEMA kvalitet za bilo šta.
Tri utakmice u nastavku lige bez postignutog gola, u zoni ispadanja i bez ikakve nade i optimizma za nastavak.
Pa danas nas je deklasirao Borac bez potrebe za sudijskim guranjem. Ovaj Borac su gurali protiv najlošijih ekipa lige ali evo protiv nas nema ni potrebe za tim. Jednostavno nas ljudi samljeli.
Pantelić stariji je 0 od igraca, najveća podvala i prevara.
Bitno je da glupi Šukilović igra kad god može i skuplja kartone, bitno je da igra Karić koji ocigledno nije za neko veći nivo. Bitno je da ih se zbog agencije gura i u reprezentaciju. Ja sam govorio da ce najveći problem novog SD biti sto ima agenciju i klub.
Ovaj klub, ako ispadne, može se i ugasiti jer će se razići i ovo malo navijača. Tome daje dopronos i brz uspon i izlazak u Evropu. Jer kad povališ Pamelu Anderson ne loziš se vise na prosječne trebe.
Jos bi što šta imao da dodam ali nema ni potrebe.
Ove godine će biti jako teško sačuvati premijeligaški status. Puno teže nego prve godine kad smo ušli pa puno teže nego i što smo evropu izborili.
Evo vidimo da nije više ni do sudija, saveza, terena i na šta smo se sve već vadili. Jednostavno ova ekipa NEMA kvalitet za bilo šta.
Tri utakmice u nastavku lige bez postignutog gola, u zoni ispadanja i bez ikakve nade i optimizma za nastavak.
Pa danas nas je deklasirao Borac bez potrebe za sudijskim guranjem. Ovaj Borac su gurali protiv najlošijih ekipa lige ali evo protiv nas nema ni potrebe za tim. Jednostavno nas ljudi samljeli.
Pantelić stariji je 0 od igraca, najveća podvala i prevara.
Bitno je da glupi Šukilović igra kad god može i skuplja kartone, bitno je da igra Karić koji ocigledno nije za neko veći nivo. Bitno je da ih se zbog agencije gura i u reprezentaciju. Ja sam govorio da ce najveći problem novog SD biti sto ima agenciju i klub.
Ovaj klub, ako ispadne, može se i ugasiti jer će se razići i ovo malo navijača. Tome daje dopronos i brz uspon i izlazak u Evropu. Jer kad povališ Pamelu Anderson ne loziš se vise na prosječne trebe.
Jos bi što šta imao da dodam ali nema ni potrebe.
bezvoljno, mlitavo, kilavo... skinuli gace prije nego sto su i izasli na teren...
Bosnjakovic "nadmudrio" sam sebe.
Vjerovatno repriza ponovo sa 7 dana?... ne znam hocul imat volje ponovo da gledam ovakve pichketine.
Bosnjakovic "nadmudrio" sam sebe.
Vjerovatno repriza ponovo sa 7 dana?... ne znam hocul imat volje ponovo da gledam ovakve pichketine.
Ne treba biti previše pesimističan. Raspored sa 11 pozicije je horor. Treba se strpiti još neko vrijeme jer još nismo ispali. Ako se i desi ono što nećemo nije smak svijeta.... ispadali su i Željo i Borac i Velež i Sloboda i Šalke Juventus M citi pa su se vraćali.
Nisam gledao utakmicu zbog ranijih partija i serije poraza a i zato što se tu nema više šta fudbalski lijepo za vidjeti.Ponoviću mišljenje napisano ranije : Loš trener,loši igrači,loš sportski direktor a čini mi se sve više da je i gazda još negdje jesenas u novembru počeo dizati ruke od kluba da bi zimus ostali sa rosterom bez ijednog kvalitetnog pojedinca.Tu su mnogi otišli,došli su neki igrači polovnjaci ali nijedno bitno i značajno pravo pojačanje.Sve igrači odbačeni od drugih klubova zbog povreda ili loših igara.No sad šta je tu je.Život teče dalje-možda u premijer,možda u federalnoj ili pak nekoj kantonalnoj ligi.
Ovo nije slučajno. Mislim da smo dotakli dno i neka. Da se više ne nerviramo. Tesko da ovdje ima pomoci.
Pa nismo baš za posmrtnice.Igra se još 11 kola.Moj dojam je da smo mi večeras prepustii utakmicu bez ikakve ambicije da u njoj ozbiljno sudjelujemo.Vjerovatno zbog toga jer i da smo zapeli ,najviše što smo mogli, opet bi bili pobijeđeni.Samo što bi bilo dosta više kartona i poneka povreda pride.Borac u ovoj ligi protiv svakog nastupa tako,siledžijski.Može im se.Dobro bi bilo da ostanu na 2.poziciji da ponovo gostujemo njima.Puno je gore ako bi oni ovako zaštićeni gostovali nama.Naš igrački kadar ima kvalitetu za premijer ligu.Remi protiv Sloge je veliki propust.Mi ćemo svoj konačni položaj na tabeli znati nakon 33 kola.Očito je da utakmice protiv Igmana,Gorkog,Leotara,Sloge i Posušja,bilo u Tuzli ili na strani najviše uticati na to ko će ispasti iz lige.
7.
HŠK Posušje
22 6 6 10 -9 19 : 28 24
8.
FK Sloboda
22 5 8 9 -2 22 : 24 23
9.
FK Sloga Doboj
22 6 5 11 -9 29 : 38 23
10.
FK Leotar
22 6 5 11 -9 21 : 30 23
11.
FK Tuzla City
22 6 4 12 -6 28 : 34 22
12.
FK Igman
22 5 6 11 -13 24 : 37 21
--------------------------------------------------------------
Berger, 12 sudionika.
Kolo
1. 1-12 2-11 3-10 4-9 5-8 6-7
2. 12-7 8-6 9-5 10-4 11-3 1-2
3. 2-12 3-1 4-11 5-10 6-9 7-8
4. 12-8 9-7 10-6 11-5 1-4 2-3
5. 3-12 4-2 5-1 6-11 7-10 8-9
6. 12-9 10-8 11-7 1-6 2-5 3-4
7. 4-12 5-3 6-2 7-1 8-11 9-10
8. 12-10 11-9 1-8 2-7 3-6 4-5
9. 5-12 6-4 7-3 8-2 9-1 10-11
10. 12-11 1-10 2-9 3-8 4-7 5-6
11. 6-12 7-5 8-4 9-3 10-2 11-1
-----------------------------------------------------------------
- Mi smo ,dakle nakon 22. kola 11. na tabeli.
----------------------
6.kolo - Domaćini smo sedmom na tabeli,
7.kolo -Gosti smo osmom na tabeli,
8.kolo - Domaćini smo devetom na tabeli,
9.kolo - Gosti smo desetom na tabeli,
10.kolo - Gosti smo dvanaestom na tabeli,
11.kolo - Domaćini smo prvom na tabeli.
7.
HŠK Posušje
22 6 6 10 -9 19 : 28 24
8.
FK Sloboda
22 5 8 9 -2 22 : 24 23
9.
FK Sloga Doboj
22 6 5 11 -9 29 : 38 23
10.
FK Leotar
22 6 5 11 -9 21 : 30 23
11.
FK Tuzla City
22 6 4 12 -6 28 : 34 22
12.
FK Igman
22 5 6 11 -13 24 : 37 21
--------------------------------------------------------------
Berger, 12 sudionika.
Kolo
1. 1-12 2-11 3-10 4-9 5-8 6-7
2. 12-7 8-6 9-5 10-4 11-3 1-2
3. 2-12 3-1 4-11 5-10 6-9 7-8
4. 12-8 9-7 10-6 11-5 1-4 2-3
5. 3-12 4-2 5-1 6-11 7-10 8-9
6. 12-9 10-8 11-7 1-6 2-5 3-4
7. 4-12 5-3 6-2 7-1 8-11 9-10
8. 12-10 11-9 1-8 2-7 3-6 4-5
9. 5-12 6-4 7-3 8-2 9-1 10-11
10. 12-11 1-10 2-9 3-8 4-7 5-6
11. 6-12 7-5 8-4 9-3 10-2 11-1
-----------------------------------------------------------------
- Mi smo ,dakle nakon 22. kola 11. na tabeli.
----------------------
6.kolo - Domaćini smo sedmom na tabeli,
7.kolo -Gosti smo osmom na tabeli,
8.kolo - Domaćini smo devetom na tabeli,
9.kolo - Gosti smo desetom na tabeli,
10.kolo - Gosti smo dvanaestom na tabeli,
11.kolo - Domaćini smo prvom na tabeli.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 mar 2023, 16:46, ukupno mijenjano 3 puta.
Dali iko zna kako funkcionira ovaj Bergerov sistem? I ako može ko da napiše raspored našeg tima
Trenera nema TC a ko to nece da prihvati sto prije to znaci ispadanje . Dovedite trenera a ne date amaterima da vam vode ekipuAristotel555 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 19:21E moj Bosnjakovicu, ne uputiti udarac na gol za 45 minuta u ovom jadu od lige je ravno katastrofi..sramota, u drugom uvedi jos jednog veznog da cuvate rezultat..fuj

Balja brate koja je tvoja analiza od sinoc? Kako dalje? Mislis i dalje da je Milenko pravo rjesenje?
Sta misle ostali? Gdje ide ovaj nas put? Jel Azmir digao ruke od Citya? Jel Milenko za ovu tesku situaciju sposoban?
Sta misle ostali? Gdje ide ovaj nas put? Jel Azmir digao ruke od Citya? Jel Milenko za ovu tesku situaciju sposoban?
-
- Kontakt:
Nema se sta puno dodati ili oduzeti od gore napisanog..Mislim da za ovaj poraz mozemo reci da je Milenkov..Usli smo bez klasicnog spica u utakmicu , iako na klupi su dvojica. Zadnji vezni, ne mogu reci koje bio losiji, kao da su se natjecali u tome...stoper, imas stopera na klupi Hasanbegovica a igra ti spori Gavric...Previse je "mozgao" Milenko, iako ga postujem i cjenim, juce je debelo omasio...
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Evo upravo sam "ukratko" opisao jucerasnju utakmicu i moje vidzenje..na tvoja pitanja mogu odgovoriti da Azmir nije digao ruke od kluba niti ima namjeru, ali jednostavno uvikla se nekakva nesigurnost u tim, nakon niza losih utakmica...Da li je Milenko sposoban za opstanak, mislim da jeste, za ovu ligu ima dovoljno kvaliteta i znanja..Jos jedanaest utakmica, mozemo reci da svaka nosi ogromnu odgovornost, svaki bod veoma bitan...Opet prenosim ono sto sam cuo licno iz usta Azmira Husica, opstanak je ne upitan, ja ne sumnjam u njegovu volju i moc da to bude tako...Ako laze on mene onda ja lazem i sve vas ovdje...Nikad do sad nije bilo auprotno od onoga sto kaze i zeli pa ne sumnjam ni sad...
-
- Kontakt:
Kad prespavas malo se strasti smire. Iako stojim iza svega jucer napisanog smatram da će se opstanak izboriti bez da se ceka zadnje kolo ili dva. Puno ranije ćemo ući u mirnu luku.
I Azmir i Almir to ne spore.
Ekipa nema kvalitete za nesto veliko ali za miran opstanak svakak da ima. Milenko nas mozda ne može voditi u evropskim utakmicama ali u borbi za opstanak može itekako i vjerujem da ce mu uspjeti.
Nezadovoljstvo jeste opravdano ali evo i mi se napokon vraćamo na Tušanj. 23 kolo igramo protiv drugog u gostima mislim a 24. protiv trećeg na Tušnju. Najvjerovatnije ce to biti Borac i Široki.
Bice i atraktivan protivnik u kupu za koji jos ne znamo kad ce se igrati i vjerujem da ce stvari ici naprijed.
Jedina nedoumica mi je Huso. Zar je moguće da neko onako zaboravi igrati fudbala? Od našeg ponajboljeg igrača do igraca kojeg ne bi uzeli ni u Gradačcu ponovo na pozajmicu.
I Azmir i Almir to ne spore.
Ekipa nema kvalitete za nesto veliko ali za miran opstanak svakak da ima. Milenko nas mozda ne može voditi u evropskim utakmicama ali u borbi za opstanak može itekako i vjerujem da ce mu uspjeti.
Nezadovoljstvo jeste opravdano ali evo i mi se napokon vraćamo na Tušanj. 23 kolo igramo protiv drugog u gostima mislim a 24. protiv trećeg na Tušnju. Najvjerovatnije ce to biti Borac i Široki.
Bice i atraktivan protivnik u kupu za koji jos ne znamo kad ce se igrati i vjerujem da ce stvari ici naprijed.
Jedina nedoumica mi je Huso. Zar je moguće da neko onako zaboravi igrati fudbala? Od našeg ponajboljeg igrača do igraca kojeg ne bi uzeli ni u Gradačcu ponovo na pozajmicu.
- Nije potrebno da ti sebe stavljaš u tako ozbiljnu situaciju da nama prenosiš šta je rekao Azmir, niti kakve su njegove namjere.Komentariši sve drugo samo nemoj biti glasnogovornik,neukusno je.Tebi ili meni Husić sigurno nema namjeru povjeravati svoje namjere.Azmir je veliki igrač i to će i ostati ,bila FK Tuzla u Pl ,1.Federalnoj ili Kantonalnoj.Sa Hazretom se dopisuj na p.p.elvirbaljic je napisao/la: ↑12 mar 2023, 11:07Evo upravo sam "ukratko" opisao jucerasnju utakmicu i moje vidzenje..na tvoja pitanja mogu odgovoriti da Azmir nije digao ruke od kluba niti ima namjeru, ali jednostavno uvikla se nekakva nesigurnost u tim, nakon niza losih utakmica...Da li je Milenko sposoban za opstanak, mislim da jeste, za ovu ligu ima dovoljno kvaliteta i znanja..Jos jedanaest utakmica, mozemo reci da svaka nosi ogromnu odgovornost, svaki bod veoma bitan...Opet prenosim ono sto sam cuo licno iz usta Azmira Husica, opstanak je ne upitan, ja ne sumnjam u njegovu volju i moc da to bude tako...Ako laze on mene onda ja lazem i sve vas ovdje...Nikad do sad nije bilo auprotno od onoga sto kaze i zeli pa ne sumnjam ni sad...
U sezoni 2018/19(prvoj sezoni u Pl.), nakon 22.kola TuzlaCity je imao 24 BODA.(sada imamo 22 BODA)
Nakon 33. kola smo bili 10.na tabeli sa 36 osvojenih bodova.
Nakon 33. kola smo bili 10.na tabeli sa 36 osvojenih bodova.
-
- Kontakt:
Trenutno Siroki vodi u gostima protiv Posusja sto je jako dobro da i konkurenti u donjem dijelu tabele rasipaju bodove..jos i danas kad bi Zeljo pobijedio Slogu bilo bi dobro..I ono što je najvažnije da nasi igrači se uozbilje i da konacno proigraju, neshvatljivo je da ovoliko lose igraju..krajnje je vrijeme da shvate da je sve manje i manje utakmica na kojima ce se vaditi..Ako se izbori opstanak u sto ne sumnjam napraviti duboku analizu svega, cjelokupnog rada od početka sezone i donijeti zaključke da se ovo vise ne bi ponavljalo..nadam se da ce na dobro izaći sve..
-
- Kontakt:
Kao prvo tebe maksimalno "obilazim" u sirokom luku, sve sto ti ne odgovara samo preskocis, ne citas. Ko sam ja i sta obavljam, odakle mi informacije, nije ni bitno, ovo pisem za one koje interesuje TC, za tebe sigurno ne.. Ti si zadnja osoba na ovom forumu koja bi nekom trebala skretati paznju na nacin pisanja..tuzlac je napisao/la: ↑12 mar 2023, 14:06- Nije potrebno da ti sebe stavljaš u tako ozbiljnu situaciju da nama prenosiš šta je rekao Azmir, niti kakve su njegove namjere.Komentariši sve drugo samo nemoj biti glasnogovornik,neukusno je.Tebi ili meni Husić sigurno nema namjeru povjeravati svoje namjere.Azmir je veliki igrač i to će i ostati ,bila FK Tuzla u Pl ,1.Federalnoj ili Kantonalnoj.Sa Hazretom se dopisuj na p.p.elvirbaljic je napisao/la: ↑12 mar 2023, 11:07Evo upravo sam "ukratko" opisao jucerasnju utakmicu i moje vidzenje..na tvoja pitanja mogu odgovoriti da Azmir nije digao ruke od kluba niti ima namjeru, ali jednostavno uvikla se nekakva nesigurnost u tim, nakon niza losih utakmica...Da li je Milenko sposoban za opstanak, mislim da jeste, za ovu ligu ima dovoljno kvaliteta i znanja..Jos jedanaest utakmica, mozemo reci da svaka nosi ogromnu odgovornost, svaki bod veoma bitan...Opet prenosim ono sto sam cuo licno iz usta Azmira Husica, opstanak je ne upitan, ja ne sumnjam u njegovu volju i moc da to bude tako...Ako laze on mene onda ja lazem i sve vas ovdje...Nikad do sad nije bilo auprotno od onoga sto kaze i zeli pa ne sumnjam ni sad...
Ipak naredno 23. kolo gostujemo Širokom pa nam u 24.dolazi Borac.
Posušje -Široki 0-1
2.
NK Široki BrijegNK Široki Brijeg
22.. 11.. 6.. 5.. 7.. 28 : 21.. 39
3.
FK BoracFK Borac
22.. 12.. 3.. 7.. 6.. 24 : 18.. 39
Posušje -Široki 0-1
2.
NK Široki BrijegNK Široki Brijeg
22.. 11.. 6.. 5.. 7.. 28 : 21.. 39
3.
FK BoracFK Borac
22.. 12.. 3.. 7.. 6.. 24 : 18.. 39
23.kolo Široki-Tuzla
24.Tuzla-Borac
25.Željezničar -Tuzla
26.Tuzla-Velež
27.Sarajevo -Tuzla
28.Tuzla-Posušje
29.Gorki-Tuzla
30.Tuzla-Sloga
31.Leotar-Tuzla
32.Igman-Tuzla
33.Tuzla-Zrinjski
24.Tuzla-Borac
25.Željezničar -Tuzla
26.Tuzla-Velež
27.Sarajevo -Tuzla
28.Tuzla-Posušje
29.Gorki-Tuzla
30.Tuzla-Sloga
31.Leotar-Tuzla
32.Igman-Tuzla
33.Tuzla-Zrinjski
Nije toliko loš raspored. Šest na Tusnju ali bit će grčevito. Svaka utakmica je priča za sebe. Dobro je što Slobidi gostujemo.
Trenutno korisnika/ca: LloriS, tuzlanskinacin, Venom i 14 gostiju.