FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- themaniaks
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
NE moze se igrati sa Jamakom,Tomicem i Sadikovicem u vezi al nikako,igra je losa,bez koncepta ikakvog,igraci nam se gube...Teska ce biti borba za evropu,nadat se boljim vremenima...Volim te Zeljo
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- plavipatriota
- Kontakt:
Haj realno sad, koji qrac mi trenutno u ligi predstavljamo?
Ovo nije podmlađivanje ekipe, mi samo imamo juniore i kadete na klupi, a u prvoj postavi nam igraju ljudi u ozbiljnim igračkim godinama, ČISTI PROSJECI!
Golmani: Antolović ni m od mlad, rezerva mu mladi Kjosevski kojem će "sigurno" pomoći što je klupa..
Bekovi: Mladi, al nisu to juniori, al mogu proći i Kvesa i Čola.. Iako je Čola značajno ofalio..
Odbrana: Kosorić iskusan, Zeljković iskusan, i oni čisti prosjeci!
Sredina: Dado Sadiković, momka će toliko progurat da će na kraju ispast i dobar igrač, razumijem da se neko gura ko je neki veliki talenat, ali gurat nekog prosjeka da bi napravio dobrog igrača nema smisla.. Npr Baju treba gurati jer ima talenat, samo da se jos nadogradi malo, Dado, a pogotovo njegov brat koji ne znam šta radi u Želji (mislim znam i za njega i za brata, a ne bih da "solim") se ne trebaju toliko gurat.. Imaš Jamaka koji ima 27 godina, koji je dobar igrač, al daleko od tog da on može biti neki veliki vođa, Tomića i Hasanovića koji isto tako su već izgrađeni igrači..Stanić također.. Sva omladina je na klupi.. Eto Memiju je večeras ubacio od prve, al bilo bi i smiješno da nije, jer ako se podmlađuje onda nema čovjeka od 33 godine..
Napad: Baju treba gurat jer, ko što rekoh ima talent i mlad je, a na klupi imaš Turkovića koji ima 25..
Totalna nejasna politika, po izjavama bi pomislili svi da im je svaki korak osmišljen, al ovo je ustvari čista štednja u neimaštini pa se samo smišljaju kojekakva podmlađivanja i slično..
Željo jednostavno ne smije imati ovako slabu ekipu! Ako furaš podmlađivanje onda gurni 10 momaka od 20 godina u ekipu, dovedi talenata iz naše lige od 18 do 21 pa poguraj u ekipu, isto će ti tražit ko i ovi od 26-25 koji su čisti prosjeci, čak i manje od toga.. e onda ne bi ništa rekli.. al ovo nije P od podmlađivanja!
Ovo nije podmlađivanje ekipe, mi samo imamo juniore i kadete na klupi, a u prvoj postavi nam igraju ljudi u ozbiljnim igračkim godinama, ČISTI PROSJECI!
Golmani: Antolović ni m od mlad, rezerva mu mladi Kjosevski kojem će "sigurno" pomoći što je klupa..
Bekovi: Mladi, al nisu to juniori, al mogu proći i Kvesa i Čola.. Iako je Čola značajno ofalio..
Odbrana: Kosorić iskusan, Zeljković iskusan, i oni čisti prosjeci!
Sredina: Dado Sadiković, momka će toliko progurat da će na kraju ispast i dobar igrač, razumijem da se neko gura ko je neki veliki talenat, ali gurat nekog prosjeka da bi napravio dobrog igrača nema smisla.. Npr Baju treba gurati jer ima talenat, samo da se jos nadogradi malo, Dado, a pogotovo njegov brat koji ne znam šta radi u Želji (mislim znam i za njega i za brata, a ne bih da "solim") se ne trebaju toliko gurat.. Imaš Jamaka koji ima 27 godina, koji je dobar igrač, al daleko od tog da on može biti neki veliki vođa, Tomića i Hasanovića koji isto tako su već izgrađeni igrači..Stanić također.. Sva omladina je na klupi.. Eto Memiju je večeras ubacio od prve, al bilo bi i smiješno da nije, jer ako se podmlađuje onda nema čovjeka od 33 godine..
Napad: Baju treba gurat jer, ko što rekoh ima talent i mlad je, a na klupi imaš Turkovića koji ima 25..
Totalna nejasna politika, po izjavama bi pomislili svi da im je svaki korak osmišljen, al ovo je ustvari čista štednja u neimaštini pa se samo smišljaju kojekakva podmlađivanja i slično..
Željo jednostavno ne smije imati ovako slabu ekipu! Ako furaš podmlađivanje onda gurni 10 momaka od 20 godina u ekipu, dovedi talenata iz naše lige od 18 do 21 pa poguraj u ekipu, isto će ti tražit ko i ovi od 26-25 koji su čisti prosjeci, čak i manje od toga.. e onda ne bi ništa rekli.. al ovo nije P od podmlađivanja!
Svaku utakmicu treba da pocinju Hasanovic, Jamak i Tomic, molim boga da se Stana proda, Colic veceras drugo poluvrijeme dobar stoperi nisu toliko losi kolko se predstavlja ali golman nam je malo je reci nesiguran u jednom navratu mu ne smiju loptu vratiti, hocel Varea pocet igrat, da su on i Nushpahic veceras igrali dobili bi Sirokog, po krilima nismo nista napravili
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Svaka čast onim iz uprave sto su samo jedan kontejner obezbjedili za jug, bas je bilo fino ondje crkavat, majmuni 
I onda se pitaju sto raja nece da dolazi
Igra ko igra, prosjecna, vise mi mozemo biti sretni bodom nego široki , bit ce bolje...

I onda se pitaju sto raja nece da dolazi

Igra ko igra, prosjecna, vise mi mozemo biti sretni bodom nego široki , bit ce bolje...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
-
- Kontakt:
Vozdra pljuvaci mosa ljoŽe ba.
Sad ste svi stručnjaci fuj kako mi se gadite dabogda nikad više Grbavice vidjeli a kamoli krocili na nju! Ima nas bolesnika koji će uvijek biti tu pa makar igrali u drugoj ligi.
Toliko smo ti odani da više nismo normalni! 87'
Sad ste svi stručnjaci fuj kako mi se gadite dabogda nikad više Grbavice vidjeli a kamoli krocili na nju! Ima nas bolesnika koji će uvijek biti tu pa makar igrali u drugoj ligi.
Toliko smo ti odani da više nismo normalni! 87'
Ma vi stvarno niste normalni !!!
Realno prvo poluvrijeme je bilo sasvim OK,drugo poluvrijeme katastrofa nismo fizički spremni i to je vidljivo onom ko se imalo razumije u fudbal.
O sastavu neću ništa reći jer nisam trener,a na ovom forumu ih je baš puno!
Zna li neko šta se dešava s Jugom,može u pp il kako GOD
O sastavu neću ništa reći jer nisam trener,a na ovom forumu ih je baš puno!
Zna li neko šta se dešava s Jugom,može u pp il kako GOD
Antolovic
UPRAVA POD HITNO ODVOJITI DIO TRIBINE BILO KOJE ZA RODITELJE SA DJECOM,ko je bio veceras razlog zna! U tom djelu staviti karte nize cijene !

UPRAVA POD HITNO ODVOJITI DIO TRIBINE BILO KOJE ZA RODITELJE SA DJECOM,ko je bio veceras razlog zna! U tom djelu staviti karte nize cijene !
Željeznicar za život cijeli !
Antolovic, Stanic, Kvesic, Kosoric, Zeljkovic, Jamak, Svraka, Nuspahic, Varea, Bajic i Tomic.
S ovim se slažem i to je po meni trenutno veliki problem. Široki dosta bolji od nas i mislim da su zasluzili vcrs 3 boda. Mi smo u 2.pol bili katastrofalni.Wagnergaleb je napisao/la:Koliko ja mogu da "prokuzim" da nama najvise skripi na zadnjem veznom, pa stoga i vrlo ceste greske zadnje linije. Kod Antolovica ( po meni trenutno najkriticnija pozicija ) se vidi nedostatak utakmica tj konstante. Sejo nije vise stari i to se vidi, ocekivao sam puno puno bolje od njega. Ja ne pamtim da je ikada dodao beku loptu kad je bek protrcavao..
To su negativnosti koje sam ja uocio. Ostalim tj ofanzovim sam zadovoljan, zaista jesam. Ima tu par korekcija koje bi trebali pripaziti npr previse petljanja u zavrsnici ali Boze moj. Ekipa nije neka spektakularna, ali nije ni za odbaciti, naprotiv vidi se da tu ima znanja pa i htjenja.

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
- Kontakt:
Jbg, loša predstava sve u svmu. Naša veza je tragikomična sa Sadikovićem koji ne smije uklizati kao da je princ, jadni Tomić pretrči sto kilometara radi njegovog konstantnog ispadanja iz igre. Stana odron, Čola odron, Antolović
amater. Jedva čekam Nuspahića i Vareu, onda možda proigramo malo bolje. Bajić najbolji, svaka čast momku! U **** Foču po tri boda, dolazi Zrinjski poslije, valjda Nuspahić bude spreman do tada.

Grbavica naš je Hram!!!
Bodom na kraju zadovoljni cini mi se i jedni i drugi, mada po prikazanom u drugom poluvremenu Siroki je ekipa koja je ispustila 3 boda koja su im se nudila...
Jedan dio meca odigramo solidno, poveze se par dobrih akcija, lopta u nasem posjedu, prekidi, sanse... i onda kao da se desi jedan klik i sve to pada u vodu, postanemo amaterska ekipa koja ne moze 2 pasa sastavit. Mahom smo pozitivne dijelove imali u prvom, a negativne u drugom poluvremenu, namece se zakljucak da je snaga i fizicka sprema problem, ali ja mislim da fali i kvalitete da se odigra dobro 90 minuta u komadu, ili bar 60-70.
Dok smo igrali kako znamo to nije uopce lose, u tim trenucima smo izgledali kao ekipa koja moze ici na visok plasman, ali... onda dodju crne rupe u igri i zapitam se da li uopce mozemo izboriti Evropu... sve u svemu, generalno posmatrano, ekipa ima odredjeni potencijal, odredjeni kvalitet, samo se iz nje mora izvuci maksimum da bi se imali cemu nadati. Ekipa sa Zebom i ostalim klasama je mogla igrati sa pola snage i nizati pobjede, ovi sad to nece moci ako ne ostave zadnji atom snage na terenu..
Nijedan igrac me nije posebno odusevio, po meni Adzem opet pokazuje nezrelost.. igra bez zadnjeg veznog, Memiju gura na krilo sto je u rangu da guras Zeljkovica na krilo, nikakvog smisla. Colica ne smije ostavit na klupi iako je i budali jasno da mu je tamo mjesto, pa nek desnog beka igra Memija, Stanic ili neko treci, bar tu ima alternativa. Bucan nakon sto je bio jedan od boljih na Otoci, ostaje na klupi i dobija 20-ak minuta, to i nije toliko strasno, ali nije logicno.. U trenucima kad nam na sredini treba kreacija, sansa, bilo sta, on vadi Jamaka i Tomica.. I jos nesto, nek Sadikovicu partija njegovog jarana Memije posluzi kao uputa kako treba igrati, boriti se, uklizavati... Pa majka mu stara, imas 19 godina, vuces se po terenu... al moze mu se ocigledno...
Mjesta za napredak ima, mjesta za tugovanje nema. Iduca utakmica, nova sansa za pobjedu, nece ove sezone teci samo med i mlijeko, davno je to bilo jasno...
Jedan dio meca odigramo solidno, poveze se par dobrih akcija, lopta u nasem posjedu, prekidi, sanse... i onda kao da se desi jedan klik i sve to pada u vodu, postanemo amaterska ekipa koja ne moze 2 pasa sastavit. Mahom smo pozitivne dijelove imali u prvom, a negativne u drugom poluvremenu, namece se zakljucak da je snaga i fizicka sprema problem, ali ja mislim da fali i kvalitete da se odigra dobro 90 minuta u komadu, ili bar 60-70.
Dok smo igrali kako znamo to nije uopce lose, u tim trenucima smo izgledali kao ekipa koja moze ici na visok plasman, ali... onda dodju crne rupe u igri i zapitam se da li uopce mozemo izboriti Evropu... sve u svemu, generalno posmatrano, ekipa ima odredjeni potencijal, odredjeni kvalitet, samo se iz nje mora izvuci maksimum da bi se imali cemu nadati. Ekipa sa Zebom i ostalim klasama je mogla igrati sa pola snage i nizati pobjede, ovi sad to nece moci ako ne ostave zadnji atom snage na terenu..
Nijedan igrac me nije posebno odusevio, po meni Adzem opet pokazuje nezrelost.. igra bez zadnjeg veznog, Memiju gura na krilo sto je u rangu da guras Zeljkovica na krilo, nikakvog smisla. Colica ne smije ostavit na klupi iako je i budali jasno da mu je tamo mjesto, pa nek desnog beka igra Memija, Stanic ili neko treci, bar tu ima alternativa. Bucan nakon sto je bio jedan od boljih na Otoci, ostaje na klupi i dobija 20-ak minuta, to i nije toliko strasno, ali nije logicno.. U trenucima kad nam na sredini treba kreacija, sansa, bilo sta, on vadi Jamaka i Tomica.. I jos nesto, nek Sadikovicu partija njegovog jarana Memije posluzi kao uputa kako treba igrati, boriti se, uklizavati... Pa majka mu stara, imas 19 godina, vuces se po terenu... al moze mu se ocigledno...

Mjesta za napredak ima, mjesta za tugovanje nema. Iduca utakmica, nova sansa za pobjedu, nece ove sezone teci samo med i mlijeko, davno je to bilo jasno...
Zadnja izmjena: exbabilon, dana/u 10 avg 2014, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
UkratkoRiverPlate je napisao/la:Jbg, loša predstava sve u svmu. Naša veza je tragikomična sa Sadikovićem koji ne smije uklizati kao da je princ, jadni Tomić pretrči sto kilometara radi njegovog konstantnog ispadanja iz igre. Stana odron, Čola odron, Antolovićamater. Jedva čekam Nuspahića i Vareu, onda možda proigramo malo bolje. Bajić najbolji, svaka čast momku! U **** Foču po tri boda, dolazi Zrinjski poslije, valjda Nuspahić bude spreman do tada.
Životavam ko vam radi kondiciju?
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Nazad smo izgledali dosta lose, ne bi da imenujem ni jednog igrača al ovo mora bolje. Sreca pa nismo izgubili sa bodom treba biti zadovoljan. Vjerujem da ce puno bolje izgledati sa vareom i nuspahicem. Kako me sadikovic iznervirao uh. Idemo u Focu po pobjedu.
-
- Kontakt:
nije to problem bio,nego smo povuceni bili kao da dole igramoVanBasten je napisao/la:Životavam ko vam radi kondiciju?
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Fino smo igrali prvo poluvrijeme. Za više nemamo kuveta u sebi. Puno bolje igramo nego prošle sezone, ali yebi ga. Biće bolje.
Bajić
Valjiću se sjetim familije čisto onako.
Bajić

Valjiću se sjetim familije čisto onako.
DRUG NEBI TI PUNCA
- jaludovolimte
- Kontakt:
Slažem se sa @likusa i gdje su vam oči kad govorite da je Sadiković loš bio ? 

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Moje mišljenje je da željo nije nespreman,već je problem u našoj veznoj liniji koja nema tip agresivnog igrača u vezi jer ni tomić ni sadiković ni jamak nemaju tu agresivnost da naprave pritisak na protivnika.Kad tome dodaš strah od povreda oporavljenih bočnih igrača dobiješ sliku da je zeljo nespreman . Sadiković igra ko na terminu dva puta slabo prima loptu i jedno pogešno dodavanje i napravi tri kontre ,antolović dva puta ispuca loptu na 25 metar od našeg gola i napravi belaj,na početku utakmice cijeni bezveze ispucavanje širokog i boba je falila da dobije crveni .Dobiješ sliku da nas je protinik stisnuo u stvari sami sebe dovedemo u situaciju panike na terenu.ista situacija protiv metalurga na koševu.Adžem pokušava kroz utakmice da Čolić dobije na samopouzdanju ako bih ga stavio na klupu mislim da bih to bio kraj njegove karijere,Kvesić igra sve bolje.
Antolovic cist crveni karton
Čist gol ljudima poništen
Da ne bude sudije vam ne pomazu
Čist gol ljudima poništen
Da ne bude sudije vam ne pomazu

Ja stvarno volim vidjeti mlade igrace na terenu ko sto zeljo ima memiju koji se bori i trudi na krilu. Al ljudi onaj Sadikovic ja bih volio da je on najbolji na dunjaluku al ruku na srce , od njega nikad nece biti igraca kao prvo nema borbenosti ne bori se za loptu a to vezni mora svaki. Jednostavno uvijek se seta po terenu , za evrope treba jaci igrac (jer od njega misle praviti igraca za prodati). Uporedi njega i radovca jos radovac 96 godiste i sve ce vam biti jasno. nemojte da se lazemo bit ce u buducnosti kao i Jamak i Svraka majstor BH terena sigurno al da ce se na njemu neka lova uzeti tesko. zna sa loptom sigurno al to nije dovoljno , zna i jamak pa ne moze ni u poljsku.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 24 gosta.