RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 15:27

nem73 je napisao/la:Vidi, kakvo bola crno hakanje? Bola iole stabilna i normalna uprava bi to otresla svojim ispravnim radom u djeliću sekunde. Ne znam o kakvim ispijaćima kafe pričaš!??? Izvini ali moram ti reći da ti je smješna teorija kralju.

Role i Titova su u pravu milion posto!!!
GRIJESIS!!!

Velez je propadao 20 godina - to niko nemoze ispraviti ne samo "u djelicu sekunde" nego u 3-4 sezone - a i to uz puno srece.

Samo dijete moze vjerovat u bajke o instantnom napretku. Preporucujem tekstove Brace Grimm.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 jun 2012, 15:43

MostaracVelezovac, mislim da se ovdje radi o tome kakvo ko povjerenje ima u ovu sadasnju upravu.
Sto se mene licno tice i na osnovu njihovog dosadasnjeg rada, i iskustva vecinom tih jedni te isti ljudi u upravi Veleza, ovo je njihov limit/granica. Namjerno sam spomenuo Brkovica i jos neke igrace, cisto da dadnem do znanja da se nije bas mnogo toga promijenilo na tom polju. Svaki ozbiljan klub godinu + prije isteka ugovora odmah nudi igracu (u kojem vidi potencijal svakako) novi ugovor, a u Velezu se sjete to uraditi kada procitaju da ga traze svi i svako! Sad ja tebe pitam, kako hakanje i kafenisanje moze imati veze ili utjecati sa poslom za koji su ti ljudi u upravi placeni, eto primjer sa produzivanjem ugovora ?
U PRAVU SI, igraci odlaze i dolaze i u mnogo vecim klubovima, ali iz Veleza 95% idu DŽABA, e TU JE PROBLEM. Gdje je vise nama profit, kada cemo mi nesto izvuci iz nekog transfera ako vec ti igraci idu ? Nije bola problem prodati igraca, Boze moj, i ako sam igrac zeli u bolju sredinu, ne vidi napredak ovdje, neka ide svak ko ne zeli da igra za Velez, ALI sta sa $$$$ ????
Ne, ne mogu nikako da se slozim da je hakanje i slicno jedan od glavnih razloga zasto toliko sporo koracamo naprijed... Ipak ostajem pri tome da je sve ili barem vecina toga do onih ljudi koji su zaposleni u klubu kako bi isti konacno krenuo malo naprijed.

P.S Niko ne ocekuje da mi budemo preko noci u Europi, ali i za tu Europu trebas imat podlogu, a ja je ovdje zaista ne vidim u buducnosti.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 16:01

MostaracVelezovac

u kakvoj iluzornoj teoriji ti živiš batke?
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 16:06

tana, rezervni golman i nikad ni š od legende kluba je apolutni gmizo tj gmizavac...
braniš ga grčevito, svaka ti čast! :lol:

nažalost i ako sam ovo rekao ranije mnogo puta i opet ponavljam
mi boljeg a da je voljan posla da se uhvati- nemamo!

zato i jesmo u debelom K..C.
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 16:10

Krenimo redom,

Prvo, neznam jeli im ovo limit/granica - a mislim da neznas ni ti. Mislim da moramo vidjeti situaciju u klubu na kraju sljedece godine i porediti sa ovom danas - i kada progres prestane - tad smo dosli do granice. Do sada iz prosle godine do danas se islo naprijed. Ako i sljedece ljeto budemo isli naprijed (npr. ako budemo iznad 11 mjesta na kraju sezone, ako budemo stigli do 1/4 kupa ili vise, ako se stadion bude doradjivao, ako omladinci i juniori budu bolje stajali na tabeli) - to ce biti znak da jos nisu dosli do limita/granice i da se jos uvijek gura naprijed. A ako ne bude bilo napretka - onda jesu dosli do granice. Ali to mozes zakljucit tek na kraju sezone gdje se desio pad - a ne napredak. Ti fakticki samo izneses tvrdnju "iz svog iskustva ja vidim da smo dosli do granice" a nicim ne potkrijepis tu tvrdnju i hoces da je ja prihvatim kao cinjenicu - a to nemogu jer to ona nije.

Drugo - pitas kakvo veze moze imat hakanje sa poslom u Velezu. E vako - da ti radis jedan posao u maloj kasabi kakav je Mostar a da ja tebi pocnem sirit pricu kako ti ja guzhim zenu, pa onda da pricam kako si lopov, a zena ti diler droge, pa onda da ti sirim pricu kako krades - pa onda ti pocnes te price cuti od svoje djece, zene, rodbina te pita o tome - da li bi to imalo uticaj na tvoj rad? Ja mislim da bi. Jer Mostar nije New York od 10 miliona stanovnika da se mozes ponasat ko Lady Gaga i okrenut glavu. Mostar je mal. Svaki od tih ljudi (tih vasih lopova) u Velezu su ljudi sa zenom i djecom u Mostaru, svi ti ljudi zive od nekih 800-1000 maraka ko vecina ljudi u Mostaru, svi ti ljudi su podlezni pritisku kao i svak drugi u Mostaru, njihove plate JESU tu da oni rade, ali njihove plate nisu tolike da bi oni beskonacno trpili kaljanje njihovih imena i price o prodajama Zelji (koji je 10 puta jaci od Veleza trenutno) ili prodajama Borcu koji Veleza moze uzet u Vrapcicima kad hoce - njihove plate nisu toliko velike da im dadnu izolaciju od pritiska malogradjanske razularene i bezobrazne mase koja ih uzima u usta i pred familijom i pred rodbinom. Ja te ljude i ne znam i nisu mi rodbina, ali da mi je Tana ili Mrkva ili Ajanic ili bilo ko drugi bio rodbina - ja bi mu prvi rekao, ko brat bratu - okani se Veleza, ovo ce samo negativno uticat na tvoju familiju. --- A to je zalosno!

Treca stvar koju pricas je - dje su pare od transfera?! I tu opet grijesis. Jer prije nego dobijes pare moras nesto pruzit. A sta to Velez ima da pruzi da dobije pare. Igraca? Kojeg igraca? Kakvog igraca? Velez od 92 nije napravio igraca kojeg bi neko zelio da kupi odmah. Nego je pravio igrace koji su "srednja zalost" i koje svak moze sacekat godinu dvije da im istekne ugovor - pa ce ih onda uzet djaba. To nisu profitabilni igraci brato. Prvo sto zaboravljas je da je Velezov najbolji igrac od rata pa do danas Vladavic koji je igrao za repku svega 3-4 puta, mozda jednom ili dva put u utakmici koja je bila bitna. Tako da se ne zanosimo sa nekim kvalitetom igraca kojeg bi neko HTIO da kupi dok je pod ugovorom. Ne. Mi nemamo takve igrace - i takvi (jeftini i bagatela) igraci se kupuju tako sto sacekas 2-3 godine da im istekne ugovor pa im ponudis malo vecu cijenu.

Prestani se zanosit pricama o stotinama hiljada maraka - to su bajke i toga ovdje nema. Zato prestani pricat o "gdje je vise nama profit" - jer ni jedan od tih igraca nije uradio AMA BAS NISTA. Gdje sad igra Colic? Igra li ikako ili je na klupi? Gdje sad igra Vladavic? Druga Ceska liga. Zar ti stvarno mislis da se tu radi o nekim parama??? Prestani bola gledat Barcelonu i Real i onda pricat o Velezu. Nije Mostar Barcelona niti Madrid.

Ovom klubu treba podrska da krene - Madridu to ne treba toliko jer ima milione ljudi koji ga prate. Barci isto tako. Ovdje nek 20 ljudi pocne pricu da je Velez prodao tekmu Gabeli - doce do pucanja u klubu. Ta nije se to jednom desilo.

A Rodjak gore prica "Velez izgubio protiv Goska u najmanje sumnjivim okolnostima" ... neznam ni gdje da pocnem o toj nebulozi... i sve nam je tako... gubimo vrijeme na glupostima i bajkama... i onda se pitamo sto ne idemo naprijed. Kako cemo naprijed kad moramo srat o glupostima?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 16:12

nem73 je napisao/la:tana, rezervni golman i nikad ni š od legende kluba je apolutni gmizo tj gmizavac...
braniš ga grčevito, svaka ti čast! :lol:

nažalost i ako sam ovo rekao ranije mnogo puta i opet ponavljam
mi boljeg a da je voljan posla da se uhvati- nemamo!

zato i jesmo u debelom K..C.
Ne branim ja Tanovica grecevito. Ja Tanovica u zivotu nikad nisam upoznao.

Nego se ja grcevito suprostavljam glupom nacinu razmisljanja koji je stvari razlog zasto smo u tom debelom K..C. A taj nacin razmisljanja vidim u tvojim postovima. I dok se ne dozovemo pameti - ne idemo mi nigdje. Kako cemo igdje ako nas vuku nazad takvi ko ti i slicni istomisljenici... Vama je bitno samo da se lupa ... Kako ... Zasto ... Tacno? Ne? - Zar je bitno .... Bitno je da se lupa.

To nema veze s Tanom. Jhebo Tanu. To ima veze sa glupostima koji su ovdje postali normala.

PS... i ako se ne sjecas kada je Tana branio - onda ti bas dibidus nista neznas o Velezu. Tana je bio rezervni golman samo Petranovicu koji je bio prvi ne-Mostarac koji je nosio kapitensku traku, Petranovicu koji je zario i palio Istanbul, i ne samo branio u Besiktasu kasnije nego i imao svoj TV show i bio bukvalno zvijezda u 15 milionskom gradu. Tom Petranovicu je Tanovic bio rezerva. A Tanovic je branio mnoge tekme - to pitaj Velezovce koji nesto znaju o tvom klubu.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 16:33

raja u blejićevoj je za sve kriva samo ne naša vjećiita rezerva, saberi se loma!

pišeš gluposti brate + smaraš i to sa uvrjedljivim/ponižavajučim tonom.
pobrao si očigledno svu pamet svijeta i svi koji pišu suprotno od tvog i rezerve nam mišljenja- de fakto neznalice su! kako absurdni stavovi od nekog ko je tako neutralan i ko nam se sa rezervom ne zna.

drži se braće grim i valjaj se batke, janpi si loma- vidim nosa te! ;)
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 16:42

nem73 je napisao/la:raja u blejićevoj je za sve kriva samo ne naša vjećiita rezerva, saberi se loma!

pišeš gluposti brate + smaraš i to sa uvrjedljivim/ponižavajučim tonom.
pobrao si očigledno svu pamet svijeta i svi koji pišu suprotno od tvog i rezerve nam mišljenja- de fakto neznalice su! kako absurdni stavovi od nekog ko je tako neutralan i ko nam se sa rezervom ne zna.

drži se braće grim i valjaj se batke, janpi si loma- vidim nosa te! ;)
Svak ko kaze da je Tanovic bio rezervni golman - ocigledno pojma o Velezu nema. Covjek je bio rezerva Petranovicu i to je to. A prije Vukasina je bio prvi golman bar jednu sezonu ako ne i vise njih. A ako te ta izjava ne cini ne znalicom - nema veze, zvacu te "znalica". :lol:

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 16:52

aj ti saberi opusti se malo brate
a za moje znanje lako čemo.;)
slab sam ti ja na tom polju!
debela neznalica jbg. :oops:

tana i tojaga najgora dva golmana(rezervna) koja pamtim u prijeratnom dobu kluba!!!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 jun 2012, 16:59

Opet aktivno :mrgreen:
Kad sam došao na forum i vidim da je Veležova rubrika aktivna,pomislih...došao neki igrač :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 17:12

ma jok mostarac se opet nije naspavo jbg . :mrgreen:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 05 jun 2012, 17:31

kakve veze ima li je tana bio standardni ili rezervni golman?

koliko su klubovi iz premijer lige koji su završavali na sličnim pozicijama kao velež u prošlosti zaradili na prodaji igrača? ko je otišao prošle godine iz premijer lige i za koliko novca?

nemojte ići u krajnosti. polako. ja vidim određeni pomak, ok atmosferu, nadam se boljem radu s omladinaca, stasanju pojedinih mladih igrača, sređivanju finansija i laganom pomaku na tabeli. neka odrade ljudi šta su zamislili, pa ćemo vidjeti jesu li išta uspjeli napraviti.

a komentari tipa, svi će otići, pridružit ćemo se slobodi dogodine, itd. su destruktivni.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 05 jun 2012, 21:51

Meni su isto pričali da su on i Tojaga vazda bili rezerve ali helenejse sad to. Svi žugaju na Tanu i vrijeme pokazuje da su u dosta stvari ti likovi bili upravu. Natežem i ja da se ne trči pred rudu ali evo, ispada sve kako su rekli. Ne znam.
Who dares, wins !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 21:53

kajl je napisao/la:kakve veze ima li je tana bio standardni ili rezervni golman?

koliko su klubovi iz premijer lige koji su završavali na sličnim pozicijama kao velež u prošlosti zaradili na prodaji igrača? ko je otišao prošle godine iz premijer lige i za koliko novca?

nemojte ići u krajnosti. polako. ja vidim određeni pomak, ok atmosferu, nadam se boljem radu s omladinaca, stasanju pojedinih mladih igrača, sređivanju finansija i laganom pomaku na tabeli. neka odrade ljudi šta su zamislili, pa ćemo vidjeti jesu li išta uspjeli napraviti.

a komentari tipa, svi će otići, pridružit ćemo se slobodi dogodine, itd. su destruktivni.
E yhebi ga Kajl, ti branis Tanu! :lol: :lol: :lol: :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 22:00

NeToBoLa je napisao/la:Meni su isto pričali da su on i Tojaga vazda bili rezerve ali helenejse sad to. Svi žugaju na Tanu i vrijeme pokazuje da su u dosta stvari ti likovi bili upravu. Natežem i ja da se ne trči pred rudu ali evo, ispada sve kako su rekli. Ne znam.
Jasta ...

Bili su u pravu da je Velez "prodo" Borcu ovu sad tekmu koju je Velez dobio 1:0. :lol:

Bili su takodjer u pravu kad je Velez prodo tekmu Sirokom u 1/4 kupa - pa gadjali stativu "onako". :lol:

Isto su bili u pravu kad je Velez prodo Zelji kojeg Velez nije dobio nepamtim. :lol:

A Tana? Mrkva? Ma sta ce papci, pojma nemaju.
Velez bez stadiona igro s Bursasporom u Bursi, igrali sa Sachoux i Stade Brestoisom, igrali s dva Ruska prvoligasa, s nekim Rumunima - a nismo se ni u Evropu kvalifikovali... Ma tace Tana ... papcina ... okle njega ... rezervni golman oberlatio Marica da izjavi da je situacija u Velezu puno bolja nego sto su Maricu drugi (valjda ta ista raja koja "zna") govorili.

Nem73 for President! :mrgreen:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 jun 2012, 22:03

MostaracVelezovac, mislim da malo ides (over the top) sto se ove uprave tice, ali dobro, vidit cemo sta ce biti.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 05 jun 2012, 22:05

Ova uprava je jednostavno nesposobna. Ljudi dobro misle, ali nisu oni krivi sto su se rodili glupi. Jbga :|
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 22:09

ne mogu da vjerujem kakav lik je ovaj mostaracV. :mrgreen:

mislim batke da si se ti malo preforsira i zamanta od silnog argumentiranja. :lol:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 22:33

Titova-Juga je napisao/la:MostaracVelezovac, mislim da malo ides (over the top) sto se ove uprave tice, ali dobro, vidit cemo sta ce biti.
Meni je ova uprava od 1-10, odprilike 7.
Ni slucajno over the top.

A to sto se ovdje drama nebuloze iznose i sto mi nebuloze idu na zivce - e to je druga stvar. Mada Tanovic rezerva golman - to mi je najdraza danas. :D :roll:

Pa ima li iko na ovom forumu iznad 35 da se sjeca icega majko mila?

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 22:46

pa za naš dio foruma, ti si i previše. :D

sve znaš jbg! :mrgreen:

samo ne kontam u kakvim si ti mukama kralju pa se ovako ofiraš :?:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.