FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Evo i ja nesto konto o izgradnji Grbavice:
Nije mi bilo mrsko pa sam zadnjih desetak dana pricao sa jednim gradjevinskim inzinjerom , dao mi covjek osnovne informacije kako se racuna koliko materijala je potrebno. Da ne duzim. Za istok sa 5.000 stolica izracunato ugrubo sa vjerovatno i velikim viskom materijala( beton armatura i 5.000 stolica) gdje sam racunao po m kvadratnom sam cak stavio jedan metar kubni betona pa na sve stavio 10% vecu cijenu pa onda na sve to jos 20% dodao jer se u gradjevini kod nas nikad ne zna. Cijena sam trazio po internetu u Bosni i regionu, a cijene za stolice po cijelom svijetu. Sve se moze kupiti za 600.000 KM. Znaci ovo je 100% a vjerovatno i jeftinije. E sak koliko bi radovi kostali to ne znam. I to kontam da se ispod naprave prostorije ( za sta da sluze nije bitno). Ovdje nisam racunao krovnu kostrukciju posto o tome informacije nisam znao naci, ali sa ugradnjom celicnih stubova na koje ce se nekad nadograditi krov.
Tako dakle da sa cijenom gradnje istok moze biti za 1milion. A ako nasi imaju kakve veze mozda i mnogo jeftinije.
Sjever vec imamo samo hale srediti. i eto pola stadiona. A zapad nisam kontao.
Nije mi bilo mrsko pa sam zadnjih desetak dana pricao sa jednim gradjevinskim inzinjerom , dao mi covjek osnovne informacije kako se racuna koliko materijala je potrebno. Da ne duzim. Za istok sa 5.000 stolica izracunato ugrubo sa vjerovatno i velikim viskom materijala( beton armatura i 5.000 stolica) gdje sam racunao po m kvadratnom sam cak stavio jedan metar kubni betona pa na sve stavio 10% vecu cijenu pa onda na sve to jos 20% dodao jer se u gradjevini kod nas nikad ne zna. Cijena sam trazio po internetu u Bosni i regionu, a cijene za stolice po cijelom svijetu. Sve se moze kupiti za 600.000 KM. Znaci ovo je 100% a vjerovatno i jeftinije. E sak koliko bi radovi kostali to ne znam. I to kontam da se ispod naprave prostorije ( za sta da sluze nije bitno). Ovdje nisam racunao krovnu kostrukciju posto o tome informacije nisam znao naci, ali sa ugradnjom celicnih stubova na koje ce se nekad nadograditi krov.
Tako dakle da sa cijenom gradnje istok moze biti za 1milion. A ako nasi imaju kakve veze mozda i mnogo jeftinije.
Sjecam se jednog intervjua sa Zujom gdje kaze da se za 2,5 mil moze istok napraviti kao sjever sa krovom je vjerovatno mislio, a bez krova ta je cijana duplo manja.KontraNogama je napisao/la:Evo i ja nesto konto o izgradnji Grbavice:
-
- Kontakt:
Ama ovo sam ja pretjerao, jer istok vec ima stabilan beton dakle pola ovog mog racuna se moze otpisati kazem i sa prostorijama ispod sigurno moze puno jeftinije. Dal se Zujo tu sta ugradjivo to ne znam.
Ja se izvinjavam što remetim priču al zna li iko na šta se odnosila parola mi smo Željo, a vi ste p..ke
Može odg i na pp da ne bi došlo do kakve rasprave bzvz
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Može odg i na pp da ne bi došlo do kakve rasprave bzvz
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
-
- Kontakt:
Vjerovatno nisi ni malo daleko sa cifrom,ali kad tome dodas el. i vodovodne instalacije, nekoliko toaleta, sanitarije, opremu za svlacionice, novinarska mjesta,VIP loze to dodje vjerovatno jos toliko.KontraNogama je napisao/la:Evo i ja nesto konto o izgradnji Grbavice:
Al u sustini,prilicno sam i ja siguran da bi se nama to zaduzenje prilicno brzo isplatilo, prvo kroz logicnije rezultate na domacem terenu u Evropi (zbog onog Koseva postajem sujevjeran), onda i kroz sigurno vecu posjetu, vece prihode od VIP karata, tv-prenose, iznajmljivanje stadiona za reprezentaciju,koncerte i sl.,a za nadat se i da cemo i nekog igraca prodat za milionski iznos u skoroj buducnosti.
Mislim da se o Grbavici mora pocet razmisljat.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
jesi li mislio na ibrakovica kad kazes mladji i pametniji ,na covjeka koji nije turnir sljiva osvojio a napisao knjigu o nogometu .Koliko je Ivica autoritet pitaj u nogometnom savezu pa neka ti kazu koje zavrsio u sa uefom da savez ne dobije suspenziju i koje vama proslu godinu dao licencu na guzove za nastup u evropi ,ako nista pokazi malo poštavanja prema iskustvu koje čovjek ima .lafomamone je napisao/la:To razmisljanje je nakaradno, jednostavno je bajato i veoma tesko dokazivoLudilo13 je napisao/la:Nema veze sposobniji je Ivica onakav nego vecina sto sebe nazivaju direktorima i menadzerima. Dovoljno je da se Ivica zauzme za nesto to je vec pola posla uradjeno.![]()
Fudbal se mijenja iz godine u godinu, a porediti eru kada je Ivica bio autoritet i ovo danas vrijeme je suludo. Ja vjerujem da ogromna vecina ljudi koji su trenutno aktuelni u slovenackom biznisu i fudbalu uopste, nema bas predstavu ni ko je Ivica Osim. Sve je otislo puno dalje nego sto nama odavde izgleda, svugdje je parola ''mladji i pametniji'' osim ovdje gdje je sve naopako
- jaludovolimte
- Kontakt:
Indijanci koji nam obećaju žele da odmah naprave Grbavica "Anfield 2"
. Ne tražimo ljudi Anfield, tražimo da možemo normalno smjestiti djecu i starije na istok da k'o ljudi gledaju utakmicu. Da nam nisu na sjeveru i gledaju utakmicu iza gola ko Žirafe. Ko bi još poveo dijete na stadion da bude na istoj tribini sa gostujućim navijačem. Nismo mi u Engleskoj da ide čovjek, dijete, žena - redar - hiljadu gostujućih navijača. Naši bi odmah idejni projekat da se na Grbavici igra Super Cup, Finale LP. Da su nam davali novac od idejnih projekata da ulažemo u stadion davno bi mi na Grbavici igrali evropske utakmice 

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
.lafomamone je napisao/la:To razmisljanje je nakaradno, jednostavno je bajato i veoma tesko dokazivoLudilo13 je napisao/la:Nema veze sposobniji je Ivica onakav nego vecina sto sebe nazivaju direktorima i menadzerima. Dovoljno je da se Ivica zauzme za nesto to je vec pola posla uradjeno.![]()
Fudbal se mijenja iz godine u godinu, a porediti eru kada je Ivica bio autoritet i ovo danas vrijeme je suludo. Ja vjerujem da ogromna vecina ljudi koji su trenutno aktuelni u slovenackom biznisu i fudbalu uopste, nema bas predstavu ni ko je Ivica Osim. Sve je otislo puno dalje nego sto nama odavde izgleda, svugdje je parola ''mladji i pametniji'' osim ovdje gdje je sve naopako
-
- Kontakt:
Evo kontam moguci nacin kako napravit istok. Matematika u grubo. Ako je cijena 1 mil. Igra se 15 ligaskih utakmica godisnje i recimo 5 kupova. Nek je prosjek 2.000 gledalaca po utakmici cijena ulaznice 10km . To je 400.000 Km godisnje. Dati ponudu za investitore da im se daju sve pare sa istoka na 5 godina ( moze i vise). minus odrzavanje i ime tribine i stalna reklama (ako je to kakva firma). Mi dobijemo tribinu njima se vrate pare vjerovatno i zarade na tome( u svakom slucaju preracunati period da ljudi mogu zaraditi) a mi imamo uslovnu tribinu za UEFU i tako nastaviti sa zapadom i jugom ako za to vrijeme na zaradimo lovu da to sami napravimo. Dakle nisi prodao klub vec samo napravio poslovni financijski ugovor ili kako se to vec strucno kaze. I korak po korak. Mislim mozemo to i drzavi predloziti ( ali u principu j... drzavu ko da je ona kome do sada pomogla)
najlakse je 5000 navijača mjesečno po cenera to je 50 000 tj.godišnje 600 000 ,za dvije godine istok zavrsen.ŠTA JE CENER MJESEČNO DVIJE KAFE I DVIJE KUTIJE CIGARA.KontraNogama je napisao/la:Evo kontam moguci nacin kako napravit istok. Matematika u grubo. Ako je cijena 1 mil. Igra se 15 ligaskih utakmica godisnje i recimo 5 kupova. Nek je prosjek 2.000 gledalaca po utakmici cijena ulaznice 10km . To je 400.000 Km godisnje. Dati ponudu za investitore da im se daju sve pare sa istoka na 5 godina ( moze i vise). minus odrzavanje i ime tribine i stalna reklama (ako je to kakva firma). Mi dobijemo tribinu njima se vrate pare vjerovatno i zarade na tome( u svakom slucaju preracunati period da ljudi mogu zaraditi) a mi imamo uslovnu tribinu za UEFU i tako nastaviti sa zapadom i jugom ako za to vrijeme na zaradimo lovu da to sami napravimo. Dakle nisi prodao klub vec samo napravio poslovni financijski ugovor ili kako se to vec strucno kaze. I korak po korak. Mislim mozemo to i drzavi predloziti ( ali u principu j... drzavu ko da je ona kome do sada pomogla)
Jao razmisljanja... Prvo, u taj iznos je uracunat PDV (znaci oduzmi 17%), kao drugo svaka utakmica ima svoje tekuce troskove koji nisu niski, kao trece od kada je prosjecna cijena karte na Grbavici 10 KM?
Kako sam skonto samo ta tibina ce biti cener i sve pare od ulaznica za tu tribinu idu na vracanje duga za tribinu.AnelZ je napisao/la:Jao razmisljanja... Prvo, u taj iznos je uracunat PDV (znaci oduzmi 17%), kao drugo svaka utakmica ima svoje tekuce troskove koji nisu niski, kao trece od kada je prosjecna cijena karte na Grbavici 10 KM?
Po meni ideja simpaticna o kojoj bi se moglo raspravljati

Nisam mislio da su to pare za kartu nego 10 KM kao mjesecna donacija za izgradnju stadiona i za mjesece kad je pauza.Ako nas nema 5000 koji bi odvojili 10 KM za stadion u periodu od dvije godine onda nam ne treba ni stadion.Sad ce neko napisati kakvih 5000 a na tekmama 3000 ali sam siguran da bih dosta raje dalo cenera a dođe tri puta godišnje na tekmu.AnelZ je napisao/la:Jao razmisljanja... Prvo, u taj iznos je uracunat PDV (znaci oduzmi 17%), kao drugo svaka utakmica ima svoje tekuce troskove koji nisu niski, kao trece od kada je prosjecna cijena karte na Grbavici 10 KM?
-
- Kontakt:
Narode ovo sto sam napisao je ugrubo, normalno da se moze to potanko protabiriti, ja sam stavio racunicu na koju bi potencijalni investitor mogao skociti, a o dobrovoljnim prilozima nisam razmisljao. Rekoh cijena ulaznice za istok 10km sad jel to puno ili malo nije bitno. Bitno je da se nesto ovako moze skontati da bi neko ulozio pare sa realnim izgledom da i zaradi na tome( nikakav merhamet). A najvaznije da se FK Zeljeznicar ne prodaje.
Nije to skupo ni za Klub ali svi znamo kakva je situacija , pa kontam jednu tribinu ponuditi a kasnije ABD zaraditi i krenuti dalje. Ili je mozda sve ovo bolje kontati za Zapad jer tamo su glavne prostorije i loze itd. Naravno veci ulog ali i mnogo vaznija tribina sa svih pogleda.
Nije to skupo ni za Klub ali svi znamo kakva je situacija , pa kontam jednu tribinu ponuditi a kasnije ABD zaraditi i krenuti dalje. Ili je mozda sve ovo bolje kontati za Zapad jer tamo su glavne prostorije i loze itd. Naravno veci ulog ali i mnogo vaznija tribina sa svih pogleda.
old schoolold school je napisao/la:vidi nesto ne mozes ti pricati bas tako,sta je ta nasa uprava uradila da nas privuce.Sve je uradila da nas odbije sa stadiona bez obzira koliki je ko zaljubljenik.Pogledaj malo pitare ne zelim ih porediti sa nama niti bi kad to mogao,ali njima je Dino fening kako ga mi zovemo upravio klub izvukao ga iz mocvare isao molio,na koljena padao nije covjeku bilo tesko i eto sad imaju ekipu koja vrijedi jako puno,mladu ekipu na kojoj ce zaraditi,imaju malezijca koji im daje pare koliko toliko dovoljno.Sad ti meni reci sta su nasi uradili osim sto se samo bune kako nema generalnog sponzora,kako nema navijaca a povecavaju im karte neopravdano,kako nema ko da gradi stadion itd.Neko ce reci Osim je ikona ovo ono,ali jedino Ivica je pravi Osim,Amar je kukavica obicna kad je nestalo para uvalio je jadnog Dinu i sad Adžema da vade ekipu i da stvaraju od nicega nesto.Zasto se nismo izdigli nakon Newcaslea ili prije par godina kada smo to mogli i uzivali podrsku javnosti,medija okoline,sta sada jesmo li to opet u mocvari i moramo da se cupamo zahvaljujuci nama samima,navijaca ce biti sve manje i manje ne jer oni manje vole Želju nego ne podrzavaju rad ovih ljudi u klubu i oko njega,oni ne rade nista i kao sto rece parola na prosloj tekmi MI SMO ŽELJO,VI STE P...EFredPerry123 je napisao/la:Hajdukov prolaz je dokaz da ljubav prema klubu i pun stadion donose rezultat. Nažalost, mi krivimo i upravu i igrače, ali zapravo mi smo se svi pogubili, atmosfera na utakmicama nije k'o prije i sumnjam da će ikada više biti. Podyebavamo sve redom kako smo mi najbolji navijači i najbolji klub a nismo ni svjesni da padamo. Nadam se da će Željkan opet igrati protiv nekog 'novog' Njukastla pred krcatim stadionom i da ćemo ponosno nabijati na nos svima da smo najtrofejniji i najbolji klub jedne nam jedine.

MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE

Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Ne provociram, dolazim u miru
Je l' vam to fan shop zatvoren?

Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
nije zatvoren,zasto bi bio?AdiFKS je napisao/la:Ne provociram, dolazim u miru![]()
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Renovira se i dobija novi izgled skroz, a i dalje radi bez obzira na to.AdiFKS je napisao/la:Ne provociram, dolazim u miru![]()
A ide i nova linija proizvoda, juče su Adžem i Memija bili u novim majicama zagledajte se skontat će te.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Pozdrav,
Da li bi neko mogao da stavi slike VIP loze na Grbavici, ili ako nema slike da ukratko opise gdje se nalazi i kakva je loza.
Da li bi neko mogao da stavi slike VIP loze na Grbavici, ili ako nema slike da ukratko opise gdje se nalazi i kakva je loza.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day
We're gonna make this a Blue Day
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.