FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

old school
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la old school » 08 avg 2014, 02:00

plavih11 je napisao/la:old school samo usput da ne zaboraviš da mi utakmice u euro kupovima ne igramo na našem stadionu za razliku od pitara koji, iako koševo nije njihovo igraju igraju na svom terenu. Siguran sam da smo igrali na Grbavici da bi do sada sigurno napravili iskorak u evropi a ne reci da bi i mi sad igrali play off. E za to nije kriva ni jedna uprava več politika grada i države koji sramotno ne žele da ulože ni feninga u stadion največeg kluba u bih. A to smo krivi i mi navijači koji smo i glasači a ne dižemo svoj glas protiv svega toga.
ma mi odmah po politici,opet je kriva uprava zasto nije agilnija,pa onaj dino fening j..o sve svoje ako ne bi izmajmunisao nesto pa makar bi digao navijace i prozvao ljude,sto vec nasi nemaju damu,oni samo sute i govore ne moze to ne ide treba nam para treba nam ovo treba nam ono,ma idite ba u pm pokazali su svoju velicinu i koliko im je stalo do navijaca nedolaskom na dzenazu momku
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

plavih11
Kontakt:

Post Postao/la plavih11 » 08 avg 2014, 02:35

Vjerovatno si u pravu što se tiče agilnosti naše uprave ali mi je ako ništa drago što jedan tip kao dino smrad ne može biti navijač našega kluba a kamoli član uprave.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 08 avg 2014, 02:38

U nedjelju rutinski, 1:0 :salut: :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 avg 2014, 08:39

Mozemo mi sami sebe lagati,a li mi nismo smjeli ispat od metalurga,prvo rad love, drugo rad atmosfere,ugleda i navijaca jer ako prodaju sad clanskih i godisnjih hiljadu bit ce extra....Ja krivim igrace i trenera,ono se samo amaterima moze desit vodit 2:0 halo i ispast :hmmmmm:

Život ide dalje,al da iz kluba ne cijene navijace istina je i to velika :roll:
Željeznicar za život cijeli !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 avg 2014, 08:45

FredPerry123 je napisao/la:Hajdukov prolaz je dokaz da ljubav prema klubu i pun stadion donose rezultat. Nažalost, mi krivimo i upravu i igrače, ali zapravo mi smo se svi pogubili, atmosfera na utakmicama nije k'o prije i sumnjam da će ikada više biti. Podyebavamo sve redom kako smo mi najbolji navijači i najbolji klub a nismo ni svjesni da padamo. Nadam se da će Željkan opet igrati protiv nekog 'novog' Njukastla pred krcatim stadionom i da ćemo ponosno nabijati na nos svima da smo najtrofejniji i najbolji klub jedne nam jedine.
hajduk je upravo najbolji dokaz da je podrška navijača precijenjen faktor. jer je ove godine bio bare-bare sa rnk splitom, a dinamu kojem jedva ko dođe na obične utakmice ne može opepeliti deceniju. i taj rnk split je sinoć skinuo chernomorets odessu, a zvezda prošle godine rutinski ispala.

ne treba mistificirati stvari koje su jednostavne, navijači ne igraju, već dolaze da gledaju kako igrači igraju. a to je zadnje dvije sezone bilo bitno lošije nego onu prije toga. kad se vrate igra i rezultat, vratiće se i obična raja na stadion i to je tako jednostavno. ako ova djeca nekim slučajem eksplodiraju i spoje 5-6 dobrih igara, vidjećeš kako će se očas popraviti atmosfera, neće trebati nikakav marketing. a dotad ostajemo mi koji svakako dolazimo.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 08 avg 2014, 08:53

likusa je napisao/la:Mozemo mi sami sebe lagati,a li mi nismo smjeli ispat od metalurga,prvo rad love, drugo rad atmosfere,ugleda i navijaca jer ako prodaju sad clanskih i godisnjih hiljadu bit ce extra....Ja krivim igrace i trenera,ono se samo amaterima moze desit vodit 2:0 halo i ispast :hmmmmm:

Život ide dalje,al da iz kluba ne cijene navijace istina je i to velika :roll:
Razumijem razocarenje i sve to ali nije ok bas ni pretjerivat (bez uvrede).

Fudbalski svijet je pun preokreta evo samo neki 1) Bayern primi 2 komada u 2min protiv Uniteda u finalu, 2) Reading vodi 4:0 protiv Arsenala pa izgubi 7:5 na kraju, 3) Njemacka vodi 4:0 protiv Svedske i zavrsi 4:4 itd..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 08 avg 2014, 09:02

FredPerry123 je napisao/la:Hajdukov prolaz je dokaz da ljubav prema klubu i pun stadion donose rezultat. Nažalost, mi krivimo i upravu i igrače, ali zapravo mi smo se svi pogubili, atmosfera na utakmicama nije k'o prije i sumnjam da će ikada više biti. Podyebavamo sve redom kako smo mi najbolji navijači i najbolji klub a nismo ni svjesni da padamo. Nadam se da će Željkan opet igrati protiv nekog 'novog' Njukastla pred krcatim stadionom i da ćemo ponosno nabijati na nos svima da smo najtrofejniji i najbolji klub jedne nam jedine.
Ne mozes mjerit Hajduk i nas... Za njih zivi veci dio Dalmacije, dolaze na tekme iako ih Dinamo *ebe vec dugi niz godina, a kod nas imas 2 hiljade koji ce doci da sjekire padaju i to je to... Opet smatram da nije to razlog zasto nikad necemo napraviti znacajniji iskorak u Europi... dodje i nas u Europi po 10 milja... najveci razlog je po meni stadion... mi svaku igramo "na strani"... nase domace utakmice mozes smatrati kao neutralni teren sa nasim navijacima... a u kakvoj drzavi zivimo i koliko trebas sposobne ljude da rijese taj problem, a ja ih u ovom trenutku ne vidim nigdje, misljenja sam da ce nam drugo, eventualno, ako se zrijeb poslozi, trece pretkolo biti puna saka brade... Drago mi je zbog ove nase mladosti... Draze mi je ono drugo poluvrijeme sa Olimpicom nego neka sezona kad smo harali... Ona Memijina igra, Dadina asistencija za Baju, debi Hadziahmetovica iako je premlad za nase uslove, onda zalaganje Tomica... Toliko sam bio ponosan na tu ekipu punu nase djece da sam rekao svima da me apsolutno ne zanima ni trofej, ni mjesto na tabeli, ni ista drugo, samo da igraju srcem kao to poluvrijeme... meni je samo to bitno, ja cu svakako vazda podrzavat momke i klub... draze mi je da vidim Baju, Dadu, Memiju, pa sutra Hadziahmetovica, Beganovica, Zerica, Mujagica nego da dovodimo neke polovnjake iz regiona koji ce doci da malo udju u formu, dignu sebi cijenu jer igraju za Zelju, pokupre para, jer nece igrati za klikere i odu cim im neko da 50 KM vecu platu... Puno mi je srce bilo dok sam gledao radovanje nase djece nakon golova i proslavljanje Baje sa Adzemom... i Adzem ima viziju cini mi se... zeli da nesto napravi i zelio bi da mu se Amar ne mijesa u posao po pitanju taktike i odabira igraca... svakom svacije... Amar je odstupio sa mjesta sefa struke i nek radi na menadzerskim poslovima, a nek da Adi da radi kako zeli, jer vidi se da je covjek pun elana i da hoce, samo je jos uvijek nedovoljno iskusan u nekim situacijama, ali i to ce doci na svoje ako se radi dugorocno... Moze ovo biti fina sezona, bez pritiska, bez imperativa, da se razumijemo bice i poraza na Grbavici, mladi su to momci, oscilirace, ali treba ih podrzati i aplauzom nagraditi svaki lijep potez, borbu i trud, ali i neku losu predstavu, jer ima dana kad ne ide, ima ih i Barcelona... Mene su vec kupili, jer su nasi, jer igraju srcem, jer su Zeljo, a ostalo mi nista nije vazno... nek budemo i 10., puca mi organ...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 08 avg 2014, 09:17

Avaz Sport 08.08.2014
slika

Dnevni avaz 08.08.2014
slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 avg 2014, 09:28

a zna li neko šta tačno znači ovo da se postigao dogovor sa savezom za sponzorski ugovor?

galeb
Kontakt:

Post Postao/la galeb » 08 avg 2014, 09:32

ChWilla je napisao/la:a zna li neko šta tačno znači ovo da se postigao dogovor sa savezom za sponzorski ugovor?
Sta god da je, drago mi je da je "rijeseno"...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 avg 2014, 09:35

pa i mene zanima je li riješeno ili "riješeno".

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 avg 2014, 09:43

NAvijači sigurno izvlače max iz ekipe u datom momentu prema datoj postavci igre odnosno taktici trenera. Nekad taj max preovlada loše postavljenju igru, ali u modernom fudbalu momci koji su profesionalci uvijek daju min 95 posto od sebe, a navijači im doprinose da nadvladaju sebe. Zbog toga su sve manje razlike u tome ko ima a ko nema navijače.
Ovjde s esve više potencira da uprava ne poštuje navijače. Recimo to ovako. Kod nas je veoma mali broj ljudi koji nešto rade i ako su kojim slučajem Greda, Amar i Šiljak bili zauzeti nije imao ko ni doći na tu dženazu. OStale ljude niko ni ne zna. Što ne kritikujemo ostale članove kojih koliko ja vidim nikad nema. Uvijek se kod nas kritikuju samo oni za koje se zna, ali oni ne mogu sve. Pa kad odeš na pet nekih događaja na kojima bi trebao biti a ne pojaviš se na šestom onda ispadaš pakaš. HOćemo li početi kritikovati ljude koji su tu a u biti ništa ne rade, a ne sve govoriti u množini uprava i tome sl.?
Sa druge strane ovaj momak je govorio kako je TOrcida došla i ispoštovala u velikom broju Hajduk koji je nikad lošiji i koji se vadi čak i iz većih govana nego mi. Oni su sinoć dali taj mali dodatni impuls koji je bio dovoljan da Hajduk prođe. Inače nebi sigurno prošli jer su počeli padati već u 50-toj min. Gledao sam tekmu. Njima je uprava u množini možda i gora od naše ali trude se i imaju podršku. I mi trebamo dati podršku ez obzira na sve jer je ovo proces koji trebao davno krenuti. TO što se nije ništa uradilo nakon NEwcastlea krivi su neki drugi ljudi i glupo je to spominjati ili se vraćati u bilo koju godinu. Njih nema više, ili možda neko i ima nisam upućen. Amar je tad bio samo trener, sad ima mnogo veće ovalsti, a i tad je brzo smijenjen. Znam neki više ne vjeruju nikome jer su izvarani godinama. Tako je bilo i sa pitarima koji se evo sada vraćaju. Rezultati su ih digli, a i nas su digli prije par godina. Takvi smo nažalost. NEmamo tu želju da smo uvijek tu nego samo kad je sve super.
Ovi mladi navijači su sper ali fali im malo osjećaja za stare, malo na tekmama vraćati stare pjesme. Nismo svi u toku ovih novih. Također ne smiju, ali ne smiju ovi uspjesi Sarajeva pojačati pritisak nas na naše igrače. Nažalost neki sve gledaj u kroz to. Ako ćemo istrpiti ovu godinu hajde da je istrpimo bez obzira na sve.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 avg 2014, 09:58

Gredic i Siljak su zadovoljni ugovorom, znaci da je sve ok. Lijepo je vidjeti da Dzeko izvlaci nasu djecu u City. Lijepo, Edine, lijepo...
Sport je lijek za tijelo i duh.

plavapruga
Kontakt:

Post Postao/la plavapruga » 08 avg 2014, 09:58

Zna li neko sta je sa onim kontaktima sa biznis foruma?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 avg 2014, 10:04

I još jedna stvar. Mnogi prizivaju Amara da se vrati na klupu. Ja mislim da njemu ovaj posao savršeno odgovara. Na teren gleda malo sa strane i daje upute, ali mislim da Adžem ne mora postupiti kako Amar kaže. Nije ni DIno morao. Vidjelo se to na par tekmi koje AMar sigurno nebi odigrao kao DIno. POgotovo protiv Veleža nebi napao od prve.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 08 avg 2014, 10:06

plavapruga je napisao/la:Zna li neko sta je sa onim kontaktima sa biznis foruma?
Ma nista od toga, ne prodaje se Zeljo nekim utrpanim za neku siću od 3-4 miliona

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 avg 2014, 10:06

ja sam donedavno mislio da je amar dini krojio taktiku, ali sad pouzdano znam da nije. pa sigurno to ne radi ni adžemu.

pile87
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2014, 10:20

aS_Roma je napisao/la:
plavapruga je napisao/la:Zna li neko sta je sa onim kontaktima sa biznis foruma?
Ma nista od toga, ne prodaje se Zeljo nekim utrpanim za neku siću od 3-4 miliona
Pa i ne prodaje za par miliona za desetak da.velika je razlika ustvari svak se prodaje koliko vrijedi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 08 avg 2014, 10:21

ChWilla je napisao/la:ja sam donedavno mislio da je amar dini krojio taktiku, ali sad pouzdano znam da nije. pa sigurno to ne radi ni adžemu.
Malo ko od nas zna sta se desava medju njima, tako je vrlo vjerovatno da se ni Amar ne petlja u njihov rad. Vjerujem da ponekad da neki savjet, ali da on kroji ekipu, taktiku, isl. mislim da od te price nema nista. Neka Adzem radi svoj posao, Amar svoj, a igraci svoj. Ovo sto su obecali, od podmladjivanja ekipe, promocije mladih igraca, do vracanja dugova, do sada tece po planu, tako da mislim da ce ovo izaci na dobro. Do tada trebamo (po milijarditi put ponavljam) poceti dolaziti na utakmice, navijati, I MISLITI SAMO NA SEBE. Kada napravimo takvu atmosveru, da smo sami sebi centar svijeta, i ne gubimo energiju na gluposti, i stvari koje nas navijace realno ne trebaju interesovati, imacemo i vise razloga za slavlje, i bolje rezultate. Mislim da ova mlada ekipa moze (kvalitetom, ali i borbenoscu) privuci raju na tribine, i na kraju izboriti Evropu. Uprava nam nije obecala titule, i zbog toga nema velikog pritiska na same fudbalere, sto na kraju moze biti i dobro, obzirom da ce vise biti fokusirani na igru, lijepe poteze, nego na striktno pobjedjivanje i ganjanje konkurenata za titulu. Nadam se da ce veliki broj ljudi doci na utakmicu, i pored toga sto ce Arena sport raditi direktan prenos. Ja u ovu ekipu vjerujem, i naoruzao sam se strpljenjem ovu godinu dana.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 avg 2014, 10:22

aS_Roma je napisao/la:
Zar ti nisi nakon sto si izgubio opkladu prestao pisati na forumu? Kakav lazov.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.