Titova-Juga je napisao/la:nonda_83 je napisao/la:a odkud ikome dokaz da ti nevedeni iz ovog XY novinasrskog clanka uopste igdje prelaze??? to je samo jedan u masi novinarskih clanaka koji izlaze na XY portalima..napisanih od strane XY "novinara"...
jedino sto je meni onako interesantno..i o cemu bi se mozda trebalo i razmisliti..a posmatrajuci vec dugo vremena ovaj forum i sve diskusije na njemu je to da je sama tema RSD Velez Mostar najmanje 10 puta aktivnija kada je neka negativa u pitanju..nego u slucaju pozitive..generalno gledajuci stekao sam dojam da je to tako..ne samo proslu sezonu...nego i inace...pozitiva i ako se stvori (meni je za primjer dosta pozitivan onaj nedavni intervju sa velagicem, gdje je covjek odgovorio na vecinu nekih stvari koje raju interesuju, kao i taj navodni sastanak navijaca sa upravom) ali takve stvari traju jednu forum stranicu..cim se prebace na drugu..i vijest se izgubi iz vida..vracamo se nazad negativi..raskolu..svadjanju..natezanju..presipanju iz supljeg u prazno..dojavama..predpostavkama..rekla-kazala...itd itd
dobije covjek osjecaj..citajuci onako...da sutra na nekom bezveznom internet portalu izadje vijest da je neki momak XY iz mostara..otisao iz velezove omladinske skole u neki XY klub XY lige...da bi se raspravljalo o tome u negativnom tonu iako mozda vecina ljudi uopste do tog dana nije ni cula za tog momka..niti ga gledala kako igra..i slicno..
al dobro..pauza je u prvenstvu..moramo se pricati malo
u svakom slucaju...
FORZA VELEZ (nema nam druge)
Druze, bez uvrede ali kako Velez zadnjih 20+ godina, tako i raja... To je jedna logicna situacija u cijelom svijetu. Zuga se i na Milanovom forumu, ali onom pravom sluzbenom njihovom (jer sam tamo clan) a gdje je Milan a gdje mi... Sta smo napravili od kada je premier lige ? KU RAC OD OVCE !
nije da se ne slazem sa tobom...ali zasto bi velez bio bolji od sredine u kojoj se nalazi? naravno da se zuga na svakom forumu...samo je meni zao sto ovdje velez nije dovoljno formiran kao klub, pa da je jak, da se izdigne kako bar eto te neke kafanske price nebi uticale na njega...kod nas isto tako je cinjenica u ovih 20 godina da ulica smjenjuje uprave..trenere itd itd..a sve krene od nekih prica...ja sam duboko svijestan da je to jedan zacarani krug...al eto...a te price sa kafe, nisu uopste toliko bezazlene kao sto se cini na prvi pogled..a zasto nisu? zato sto klub nije dovoljno jak da se odhrve od tih mahalskih kafanskih prica "velikih zaljubljenika i velez i poznavaoca fudbalskih prilika" (da mi ne zamjere raja iz donje mahale, nisam na njih mislio hehe)
ja sam samo htio da kazem da posmatrajuci diskusije na forumu da se to uglavnom svodi na mazohizam..pozitivna vijest dobije 3 odgovora...a negativna 5..ali 5 stranica odgovora..iako niko nije ni rekao da je ta negativna provjerena..niko ne pita da li je vijest istinita, nije ni bitno, nema se vremena za to..odmah kao po refleksu stotinu i jedna teorija...bas zbog toga i jesam spomenuo taj clanak koji je zadnji citiran na forumu...jer ono..kad igraju velezovi igraci u lokomotivi, branitelju..prica se kako su ih otjerali..kako igraju tamo jer ih u velezu nece(citaj tana nece, jer se kod nas tako to poistovjecuje sa jednim covjekom)...a kad izadje slika kako je velezov strucni stab na utakmici lokomotive (mozda da i pogleda nekog igraca sto da ne..a mozda i ne, mozda su dosli samo onako da pogledaju lokomotivu...kao da je to zabranjeno, kolega, dojucerasnji suigrac im je tamo trener) onda nevalja ni to..sta ce nam igraci iz lokomotive..
i isto tako...po ko zna koji put cu ponoviti ja ne navijam za bilo koga licno ni u upravi ni na terenu...ali vidim sad tanovica svako ziv uzima u usta...sto u pozitivnom, a vise u negativnom kontekstu...a sjecam se vremena, koja nisu bila tako davna, da je bilo ljudi u upravi sto im se cak ni ime, cak ni na forumu nije smjelo spomenuti..samo rijetki su to sebi "smjeli" priustiti..lijepi strah.....eto cisto onako poredjenja radi...
svi isto tako kazu..stativa protiv borca nas je spasila federalne lige..isto tako silic i golman sirokog u sirokom brijegu su siroki spasili da ih ne dobijemo u polufinalu kupa..a onda eto kako su se stvari poslozile kasnije i izadjemo u evorpu jer je zeljo postao prvak..a ubijedjen sam da bi i uzvrat sa sirokim tekao skroz drugacijim tokom da je to i bilo tako...ali sve je to u domenu teorije...isto kao sto je u domenu teorije prica i federalnoj ligi radi stative borca...znaci sve se moze gledati sa dvije strane...ali nama, nekako, draza, ona negativna...mazohisticka...
ne kazem da je sezona bajna..daleko od toga...ali nije ni tolika drama...afirmaciju je steklo puno velezovih domacih igraca...prije svega jako mladih igraca...dobro bi bilo da ih zadrzimo sve..ali pitanje je koliko je to realno..jer nismo mi jos toliko jaki da to uspijemo..a i tesko je jednom godinom nadoknaditi 20 godina nerada, nereda, i javasluka...pa sve i da nam je zlatna ova uprava..sve da nam iz bayerna svi predju u upravu..ali opet, pozitivno je sto su dobili utakmica u nogama, sto ce do godine, ako bude sve ok, dio njih i eksplodirati, bar sto se tice neke eksplozije u nasim okvirima...pozitivno je za mene bar sto po prvi put smo poceli i zavrsili sezono sa jednom, kakvom takvom, upravom...ali jednom, istom...ranije je nerijetko bio slucaj da ih promjernimo 5 za sezonu...
treba biti realan i pogledati koliko je samo domacih igraca igralo u prosloj godini...mislim da je igrao prevelik broj domacih igraca s obzirom na to u kakvom nam je k..cu omladinska skola u istih onih 20 spomenutih godina...a nasih igraca je bilo kao da smo ajax...i neka ih!!! hvala Bogu dragom...a kad kazem domacih mislim uopste, ne mislim samo na mlade..znaci tu ubrajam i kajtaza i kodru...a igrali bi ubijedjen sam i kazazic i skaljic da nije bilo povreda..al sta ces, sastavni dio sporta...
ako ces i da dam neko svoje licno misljenje..mislim, bar sto se mene tice, da ce tek sljedeca sezona biti mjerodavna...i da tek tada cemo moci reci da li smo na pravom putu ili je i dalje sranje kao i u ovih 20 godina...pod uslovom da ne bude turbulencija sto u upravi..sto u strucnom stabu..nego da ljudi odrade svoj posao kako najbolje u ovom trenutku znaju...pa da vidimo..eto dobili su godinu cijelu na stabilizaciju...nema veze..ako smo izgubili 20 godina bez rezultata, prezivjeli smo i ovu na tu stabilizaciju...ali zato sljedeca ce biti neka realna mjera...
a do tada...
FORZA VELEZ (jer nema nam druge)
...i izvinjavam se sto sam bio ovako opsiran

velez je ipak neiscrpna tema