Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

FliX
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la FliX » 03 sep 2015, 23:52

leorey je napisao/la:Ljudi, Belgija je jednostavno bolja od nas za 3-4 KLASE. Nema tu mnogo filozofiranja, u nogometu jeste sve moguce, ali ne mozes ocekivati da igraci od kojih vecina nije ni standardna u nekim nizerazrednim klubovima zaustavi igrace koji igraju za Chelsea, Manchestere i takve top ekipe. Ja se iskreno nisam mnogo realno nadao, navijacki jesam ali objektivno ne.

Ne mozes se izvlaciti na Belgiji u Briselu, nikako. Imao sam osjecaj kao da gledam Barcelona - Getafe. Potpuno su nas unistili na sredini , iako je to bilo i realno ocekivati.

U EP nisam uvjeren ni malo jer treba dobiti sve, sto mozda i nece biti tesko, ali ocekivati da kiksa Izrael ? Nema sanse.

Ako WELS I IZRAEL odigraju npr 1:1 MI ISPADAMO. Prosto ko pasulj.
Nije tacno ovo zadnje.. ako uzmu bod velsu onda nam ostaje nada da nece belgiji u briselu bod/ove uzet tj da ce izgubit

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 03 sep 2015, 23:54

Po stoti put se pokazalo da je Pjana racku od igraca! U sezoni izvede potez koji mi Bosancerosi kujemo u zvijezde a poslije toga sere ko golub!!! Definitivno sam siguran da ko ga pohvali nije dobar u glavi! LJUDI NAMA TREBA TRENER !!!!!!!!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 sep 2015, 23:54

SlevinKelevra je napisao/la:Ljudi moji, samo opusteno: mi se veceras nit' mozemo kvalifikovati, nit' ispasti iz borbe. Sta god da se veceras desi, nas ceka oktobar i posljednje 'bitke'. Naravno da bi valjalo kad bise veceras nesto izvuklo od Belgijanaca, ali cak iako se to ne desi, ovo je jedini protivnik u grupi protiv kojeg nije realno nista ocekivati, i najlakse bi podnijeli neki poraz....

Dakle:

- u slucaju 3 boda (Andora)- ostajemo u igri, a Izrael ce nam vjerovatno bjezati bod uz tezi raspored u oktobru
- u slucaju 4 boda (Andora + remi veceras) - bili bi favoriti za baraz, a ukljucili bi se i u borbu za direktni plasman
- u slucaju 6 bodova (obje pobjede) - izjednacili bi se sa Belgijom na drugom mjestu, i prakticno osigurali baraz

Zato, samo lagano i opusteno! Kako je donedavno izgldalo, ovo je mila majka... :mrgreen: I bodovno, i sa atmosferom oko ekipe i strucnog staba.
Ovo sam napisao prije tekme. Dakle, jos nista nije izgubljeno. Nije realno da se vadis na Belgiji kad syebes protiv Kipra i Izraela, ali tako je to... Imam osjecaj da nasi mediji uopste nisu upoznati sa stanjem u grupi i rasporedom do kraja.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 03 sep 2015, 23:55

Ova Belgija je među tri reprenzetacije u evropi.Da imaju iole boljeg selektora glat bi se borili za titulu prvaka evrope

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2015, 23:56

Ne razumijem po cemu je Visca podbacio ili bio los? Momak je kreirao nasu najbolju sansu nakog gola Edina,majstorski petom gurnuo Dzeku u zicer. Nije to uradio ni Pjanic,ni Medo,ni Besic,ni Lulic a ni Izet,nego Visca.Vukao naprijed koliko je mogao,pomagao Mujdzi nazad..Nije briljirao,nije bio ni odlican,ali aposlutno nije jedan od onih koje treba kritikovati,odigrao je za prolazne ocjene i to solidne po meni.

Belgija nas je rasturila na sredini terena ljudi moji - 63 % - 37% i 500 i nesto - 200 i nesto omjer pasova u korist Belgije,sta se tu ima pricati. Demolirali su nas tamo gdje smo mi najjaci i to je to.
Mesa procitan,nije ni bilo tesko jer druge opcije nismo ni imali osim igrati u ovoj formaciji i ovom sastavu.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 03 sep 2015, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 03 sep 2015, 23:56

A dobro, i uz kombinovani sastav Velsa i Belgija, prilicno sam siguran da nece uzeti vise od boda u te dvije utakmice.
Uglavnom, vise me brine Wales u Zenici. Strasno kompaktna ekipa, takticki perfektno igraju. Rekao bih da je Coleman najkvalitetniji strateg u grupi.

Mramic je napisao/la:
Mramic je napisao/la:Bojim se da ces nas ljudi danas razbiti i pokazati da smo samo jedna prosjecna repka , koja se dize previse u nebesa , nadam se da grijesim . 3-1 za njih je realnost , bod za nas je vrh vrhova , a o punom plijenu mozemo samo sanjati zaista , mi se sad nasli vaditi na ekipi koja je top 5 u evropi , a gubimo od mehanicara i pekara , ajmo se malo vratiti u realnost , kako bude bit ce , ali smo daleko od evropskog nazalost... :bih:
ev ga ljudi , hvala i laku noc ,nadam se boljem ;)
Tesko je igrati bez selektora. Presing i samo presing. Znas sta je rekao Ivica Osim: ' ko ne moze da trci, on ne moze ni da igra. Pada taktika, pada sve u vodu' :kafa:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 03 sep 2015, 23:57

BeyKopites je napisao/la:Mnogo puta ponovljena laž izgleda postaje istina, a to je da je kao Meša nešto kriv za ovaj poraz a pročitao sam to u xy postova u ovih 30+ novih stranica :facepalm:
O utakmici ne treba ništa posebno ni pisati jer će se ovaj post svakako izgubiti u gomili seratorskih postova napisanih vruće glave.
Mesa je kriv za poraz,jesam li mozda ja stavio Vranjesa da igra?Ili hoces reci,neinteleigentno poklonio dva gola Belgiji ali nema veze,kriv je Pjanic?
Ponavljam jos jednom,ako Bazdarevic opet stavi Vranjesa u prvih 11 treba traziti njegovu ostavku,nema tu vise price.Kome on ide uz nos i kome se inati,da se ne precjenjuje malo?

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 03 sep 2015, 23:58

Sve dok nam budu igrali igraci koji ne igraju u svojim klubovima mi necemo moci nista napraviti..Ovde se pola igraca zove u repku zbog nekih zasluga od ranije..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 00:00

Mešina greška u globalu je ta što je Vranješ bio ispred Šunjića i što nije zvao Grahovca koji je komotno mogao uletiti umjesto Mede, pa bi bar u ovakvoj utakmici vršio presing na vezni red Belgije a i Pjanić se mogao dodatno rasteretiti. Nije da branim Miralema al' opet on nije još uvijek takav nivo da može špartati od svog do protivničkog kaznenog cijelu tekmu i da se mora dodatno trošiti jer je Medunjanin bio igrač manje pa su Pjanić i Bešić morali trčati za njega.

Ljudi su nas školski razbili, pojeli nam sredinu i gotovo. Još mi moramo taktički i trkački rasti da bi mogli igrati sa najboljim na svijetu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2015, 00:00

geoxx je napisao/la:A dobro, i uz kombinovani sastav Velsa i Belgija, prilicno sam siguran da nece uzeti vise od boda u te dvije utakmice.
Uglavnom, vise me brine Wales u Zenici. Strasno kompaktna ekipa, takticki perfektno igraju. Rekao bih da je Coleman najkvalitetniji strateg u grupi.
Cudna su oni ekipa, sjecam se da su jedva dobili Andoru a vidi ih, na putu za Euro.

Gabon
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Gabon » 04 sep 2015, 00:03

voltron30 je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:Dok su igraci slijedili Papeta, barem smo igrali i napadali...ova igra da se ne sastavimo sa loptom je poznata od prije...yebo ovo..nista ni sa cim.. :(

Pravicete vi Papeta od blata...
**** te Pape u tu suplju glavu!!!

Sent from my F1
slika

Papeljuci duvaj te ga :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 sep 2015, 00:04

ovi nesretnici zidovi idu u nedelju velsu na noge i zadnju igraju u belgiji....izmedzu te dvije dolazi im neko na noge....KO
sto se tice tekme..ocekivano...ne mozes se ti vadit na belgiji...2. reprezentaciji svijeta,trenutno...tolko su jaki po imenima daje to ekipa koja nema potrebe da igra defanzivno..nabildani su samopouzdanjem i mogu hladno uzet svakoga na svijet..bilo gdje..repka u kojoj na klupici za rezervne igrace sjede igraci borusije,liverpula i jos bruka igraca liga petice...mi smo se prepali iznenadnog vodstva i tacno sam znao da nam je zijan
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 sep 2015, 00:06

Cekaj, ako Izrael uzme 5 bodova do kraja ( pobjeda kuci, i dva remija u gostima) imat ce 17 bodova kao i mi pod pretpostavkom da sve uzmemo.
I sta se gleda onda - medjusobni ili gol razlika? Moze biti da je ovo pitanje bilo vec x puta, izvinjavam se. :D

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 sep 2015, 00:06

staragarda je napisao/la:ovi nesretnici zidovi idu u nedelju velsu na noge i zadnju igraju u belgiji....izmedzu te dvije dolazi im neko na noge....KO
sto se tice tekme..ocekivano...ne mozes se ti vadit na belgiji...2. reprezentaciji svijeta,trenutno...tolko su jaki po imenima daje to ekipa koja nema potrebe da igra defanzivno..nabildani su samopouzdanjem i mogu hladno uzet svakoga na svijet..bilo gdje..repka u kojoj na klupici za rezervne igrace sjede igraci borusije,liverpula i jos bruka igraca liga petice...mi smo se prepali iznenadnog vodstva i tacno sam znao da nam je zijan
Izmedju te dvije utakmice dolazi im Cipar kuci, tesko ce zidovi i s njima izaci na kraj ne trebamo se previse brinut sto se tice njih, mi se trebamo koncentrisat na nase utakmice i sa 3 pobjede vjerovatno idemo u baraz.
geoxx je napisao/la:Cekaj, ako Izrael uzme 5 bodova do kraja ( pobjeda kuci, i dva remija u gostima) imat ce 17 bodova kao i mi pod pretpostavkom da sve uzmemo.
I sta se gleda onda - medjusobni ili gol razlika? Moze biti da je ovo pitanje bilo vec x puta, izvinjavam se. :D
Gleda se nazalost medjusobni skor, ali bez brige izgubice oni bar jednu od te dvije a o pobjedi mogu samo sanjat.
Zadnja izmjena: Momciluk, dana/u 04 sep 2015, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
This time next year we'll be millionaires.

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 04 sep 2015, 00:06

Kvota je napisao/la:Po stoti put se pokazalo da je Pjana racku od igraca! U sezoni izvede potez koji mi Bosancerosi kujemo u zvijezde a poslije toga sere ko golub!!! Definitivno sam siguran da ko ga pohvali nije dobar u glavi! LJUDI NAMA TREBA TRENER !!!!!!!!
Mi imamo odlicnog selektora. Druga je stvar sto nas je Tele dovelo u situaciju iz koje se gotovo nemoguce izvuci.

Citajuci vase komentare imam osjecaj da je vecina vas pregledala 5 utakmica u zivotu i da nema pojma ni ko igra u Belgiji ni kakvo je trenutno stanje u evropskom fudbalu. Pa je tako vecina vas bila ubjedjena u pobjedu protiv Belgije i sad ste kao dobro razocarani i pljujete po Mesi.

Gdje je realnost jbte, Susic izgubi kuci od Kipra, od Izraela 3:0 a ocekujete od Mese da dobije u gostima drugu reprezentaciju svijeta. I sad bi ga kao trebalo otpustiti zato sto smo izgubili?

Mi nemamo u ponudi 50 kvalitetnih igraca pa da mozemo birati, imamo 3-4 odlicna, desetak dobrih igraca a ostalo prosjek mrtvi.

Ja sam siguran da je tu par momaka koji moraju dobiti poziv ma ko bio selektor reprezentacije a sto se tice Mese on svoj posao vrhunski radi.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 sep 2015, 00:07

leorey je napisao/la:Ljudi, Belgija je jednostavno bolja od nas za 3-4 KLASE. Nema tu mnogo filozofiranja, u nogometu jeste sve moguce, ali ne mozes ocekivati da igraci od kojih vecina nije ni standardna u nekim nizerazrednim klubovima zaustavi igrace koji igraju za Chelsea, Manchestere i takve top ekipe. Ja se iskreno nisam mnogo realno nadao, navijacki jesam ali objektivno ne.

Ne mozes se izvlaciti na Belgiji u Briselu, nikako. Imao sam osjecaj kao da gledam Barcelona - Getafe. Potpuno su nas unistili na sredini , iako je to bilo i realno ocekivati.

U EP nisam uvjeren ni malo jer treba dobiti sve, sto mozda i nece biti tesko, ali ocekivati da kiksa Izrael ? Nema sanse.

Ako WELS I IZRAEL odigraju npr 1:1 MI ISPADAMO. Prosto ko pasulj.
:clap: upravo to ... ja prvi put se nisam pretjerano nervirao kada smo primali golove , objektivno gledajući šanse da mi odemo na EP su nikakve ...

- Realno gledajući naš štoper igra u ispodprosječnom turskom klubu , desni bek u drugoj Bundes ligi , Medo kao zadnji vezni u Deportivu nije ni na klupi ...i nama čudno što u odbrani nisu bili perfektni , pa i kako bi kada su protiv sebe su imali jedne od najboljih napadača svijeta iz Chelsea , Manchester UTD- a , Liverpoola , Man City-a , Evertona itd.

- Što se mene tiče ja sam zadovoljan što smo bili na SP u Brazilu , mada ono nije bio ofsajd :)
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 04 sep 2015, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 04 sep 2015, 00:08

Utakmica je tekla potpuno ocekivano. Belgijanci su krenuli zestoko od pocetka, a mi smo se oslanjali na kontre. Nismo bas igrali dobro prema naprijed, ali smo uspjeli postici pogodak zahvaljujuci smusenosti Belgijske odbrane gdje im Mujdza lagano ulazi u 16 i hladno asistira usamljenom Dzeki. Igraca kakav je Edin ne smijete ostaviti samog u 16 metara.

Belgijanci su i nakon naseg gola nastavili igrati svoju igru. Dzeko, Visca i Lulic su pravili dobar presing na polovini, ali smo bitku gubili u veznom redu gdje Besic, Medunjanin i Pjanic nikako nisu mogli parirati Belgijancima i gol je visio u zraku. Dosao je iz prekida gdje su oni najjaci, nakon sto je Fellaini pobjegao Vranjesu.

Poslije izjednacenja Belgijanci su krenuli jos jace, a nadmoc u veznom redu su iskoristili i De Bruyne pogadja za 2-1 u jako nezgodnom trenutku. Ne mogu prezaliti sto na odmor nismo otisli sa 1-1, vjerujem da bi drugo poluvrijeme bilo drugacije. Mesa je malo cekao sa izmjenama, ali mora se priznati da smo od 55-65 minute igrali jako dobro i prijetili Courtoisu. Tada smo morali iskoristiti momentum i zabiti gol, ali nismo. Onda nova greska Vranjesa i Hazard je siguran sa 11 metara. Pomislio sam da je tada sve vec gotovo i da necemo vise uspjeti zaprijetiti, ali ponovo smo imali sansu preko Dzeke, ali Nutella odlicno brani. Prije toga je sjajno odbranio i sut Medunjanina.

Mesa je napravio gresku sa Vranjesom jer je Ognjen direktni krivac za 2 gola. Selektor mu je vjerovatno htio dati priliku da novom dobrom partijom skine bijes navijaca sa sebe, ali je pogrijesio. Po mom misljenju Sunjic je bio bolje rjesenje, jer je upravo ostvario jako dobar transfer, a i bolje je uigran sa Spahicem. Bekovi Mujdza i Seo su jako dobro odradili svoj posao, pogotovo Mujdza. Seo se mucio protiv KDB-a koji je mnogo mnogo brzi, ali je ipak dobro odigrao. Kao sto sam vec rekao utakmicu smo izgubili u veznom redu. Besic je ove sezone odigrao samo 120 minuta i vidi se da nije u formi. Nije bilo njegovih prepoznatljivih uklizavanja, a i nije bio nesto rastrcan. Sta reci za Harisa koji vjerovatno nema ni minute ove sezone i koji je veceras djelovao kao neki rekreativac, a ne profesionalni fudbaler. Vjerovatno je na osnovu sjajne partije protiv Izraela dobio sansu, ali veceras je bio jedan od najlosijih na terenu. Tek par dobrih pasova i onaj sut. Pjanic...sta reci. Ponovo nevidljiv. Nisam mogao vjerovati da je protiv Juventusa odigrao onako dobru utakmicu, a veceras totalno podbacio. Visca je ocigledno predstavljen kao najveca opasnost uz Dzeku, tako da su ga jako dobro zatvorili. Lulic umro u 70. minuti, ja nisam mogao vjerovati kada sam vidio kako se vuce u odbranu. Istina da je cijelo vrijeme pravio presing na odbranu i dosta trcao, cak ulazio i u sredinu, ali ipak. Dzeko se borio, postigao gol (kakav trzaj glavom :o ) , ali sam nije mogao.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 sep 2015, 00:09

Zanima me po cemu je medo dobio prednost nad vrancicem..
Po cemu vranjes nad sunjicem,bicakcicem.
Seo ima kondicije za tri utakmice..i on vadi njega,i na beka salje mrtvog lulica..**** ti meni sve ako je haris potrcao citavu utakmicu...i igra 90 minuta...
Pjanic SE krije frajer...moras GA satelitom traziti da ima Kontakt SA Loptom...
Imali iko da ocita lekciju djecku..**** ti pickaste selektore i savez i sve u pm
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 sep 2015, 00:11

Očekivan poraz, protiv MNOGO kvalitetnije selekcije. Jbg to je realnost i moramo se pomiriti sa tim. Ne vidim razloga da panika bude išta veća nego prije utakmice, svaka iole objektivna kalkulacija koja nas je imala na trećem mjestu je uključivala poraz od Belgije.

Sad, drugo je kad neko dođe i kaže "mlatnut ćemo Belgiju, pobjedili smo ih 2009. pobjedit ćemo ih i sada hehehe" i onda se fol razočara. To su specijalni slučajevi koje ne treba ni komentarisat.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 sep 2015, 00:12

Mesina taktika: rokni naprijed prema Edinu pa ako udje dobro je, ako ne hebaji ga, nazad i pravi bunker. Znaci lik je operisan od taktike. Safet za njega genije ( mada i ovaj drugi nije daleko dobacio).

Ako cemo traziti krivce, onda su to prvo Mesa, Pjanic i nase zlato Ogi koji samo zna odigrati protiv amatera. Al' jok kriv je neko drugi sto je on odigrao kriminalno. Smijesno.

Inace nam je igra stvarno losa u zadnje vrijeme, htjeli neki priznati ili ne. Vuce se to od Brazila. Tanki smo i to pravo smo tanki. Nema tu vise lijepe igre, borbenosti koja nas je krasila. Sve je to isparilo. Svi za jednog, jedan za sve, vec davno je otislo u zaborav. Osjeca se neka zasicenost.

Danas po netu prije tekme gledam neke bombasticne izjave tipa: 0-3, zgazit cemo ih :)))....stvarno smo vrh sto se euforije tice. Mozda malo realnosti ne bi bilo lose. A realnost je da smo rangu slovaka, grka, bulgara itd...sa jednim igracima za kojeg se moze reci da eto ko i jeste svijetska klasa, ovo ostalo sve buranija.

Kad to shvatimo, mozda i bude nesto od nas.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.