NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

vidovitadjemila

Re: NK Travnik

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 mar 2013, 16:51

slika
Zadnja izmjena: vidovitadjemila, dana/u 18 mar 2013, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 mar 2013, 16:53

@ rosas 7
cestitke na pobjedi ;)
Hvala drug i puno srece u nastavku... ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 mar 2013, 17:19

slika
TRAVNIK NAKON ZRINJSKOG

Nakon dva uvodna poraza Travnik je konačno došao do punog gostujućeg plijena .Odličnom taktičkom igrom i maksimalnim zalaganjem cijelog tima , Veziri su savladali Zrinjski i tako im uzvratili za jesenji poraz u Travniku .Pobjeda ima dodatnu težinu jer su Travničani posljednjih 25 minuta igrali sa igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Anel Čurić.

Jedan od junaka pobjede svakako je brzonogi napadač Deni Simeunović koji je asistirao Turkoviću za prvi gol i poentirao prelijepim šutem za 0:2.
„ Bio sam željan igre , osjetio sam da je to moj dan . Sve se poklopilo a nije me omeo ni udarac u glavu nakon kojeg sam nastavio igrati sa povezom .Pokazali smo da imamo kvalitetu za sredinu tabele i da sadašnji plasman na tabeli nije realan , „ istakao je Deni Simeunović .
Pobjeda u Mostaru mogla je biti i skupo plaćena nakon što je zbog oštrog starta teren napustio Haris Hećo . Ipak , nakon obavljenijh dodatnih liječničkih pregleda utvrđeno je da nije došlo do loma kosti pa će Hećo nakon dvodnevne pauze ući u redovan trenažni proces.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 23 mar 2013, 14:23

Sad u 15.00 prijateljska protiv Zelje na Piroti...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 23 mar 2013, 17:17

TRAVNIK -ZELJEZNIČAR 0-1

Prilicno dobra tekma na Piroti.U prvom poluvremenu Travnik je igrao sa prvim sastavom,otprilike onim koji se ocekuje protiv Radnika,i bio je bolja ekipa.Imao dvije mrtve sanse preko Nede Turkovica koje ovaj nije realizovao.U drugom pol.dosta izmjena ,prilicno rastrgano poslije toga ,dosta sansi na obe strane ,od kojih 10 ak min. prije kraja jednu realizuje Stanic poslavsi sa 15 metara loptu pod precku gola Travnika.
Dobra i korisna provjera ,sve u svemu...

Travnik: gradski stadion Pirota. Gledalaca: 200. Sudac: Jasmin Varupa (Travnik). Pomoćnici: Sead Kahrić (Travnik) i Ladislav Turić (Novi Travnik). Strijelci: 0:1 Stanić (73). Žuti kartoni: Bogičević, Urdinov i Rovčanin (Željezničar).

TRAVNIK: Fejzić, Terzić, Laštro, Ribić, Grabus, Isaković, Tabaković, Zatagić, Simeunović, Turković, Popović. Još su igrali: Pjanić, An. Čurić, E. Varupa, N. Varupa, Pljevljak, Am. Čurić, Fazlić, Šehović, Hrvat, Torlak. Trener: Elvedin Beganović.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Stanić, Bogičević, Vasilić, Urdinov, Hasanović, Tomić, Bekrić, Hodžić, E. Čolić, Selimović. Još su igrali: Bukvić, Jošida, Kerla, Čutuk, Sadiković, Pehilj, Obučina, Rovčanin. Trener: Amar Osim

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 29 mar 2013, 17:02

TRAVNIK-RADNIK subota 14.00

Nakon pobjede nad Zrinjskim i prvenstvene pauze nogometaše Travnika u subotu očekuje duel sa Radnikom iz Bijeljine .Gosti su odličnom serijom igara pobjegli iz opasne zone a njihovim putem planiraju i domaćini .Meč počinje u 14 sati uz direktan tv prijenos na BHTV.

Protiv Radnika u timu neće biti pocrvenjelog Anela Čurića , a upitan je i Grabus ,dok je Hećo uspio sanirati povredu iz Mostara .No,tim sa Pirote nenadano je napustio Haris Zatagić koji se na ovaj čin odlučio iz privatnih razloga .Jedan od igrača koji je , čini se siguran za subotnji meč , svakako je napadač Nedo Turković koji je u Mostaru postigao jedan gol i asistirao kod drugog.

Vjerovatni sastav : Fejzić , E.Varupa (Laštro) ,Terzić , Ribić , Isaković , Kovačević , Hećo , Simeunović , Popović , Tabaković , Turković .
Utakmicu sudi Darko Obradović (Stolac) sa pomoćnicima Amerom Macićem i Davorom Beljom iz Mostara .

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 30 mar 2013, 12:52

slika

Evo spremam se na Pirotu, kisa samo sto nije ocekuje se jak pljusak.Mislio sam gledati prenos ali necu ,ode na stadion...
A jedne subote prije 30 -ak godina bilo je ljepse vrijeme... :)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 30 mar 2013, 13:56

ima li kakav fin stream ? hvala

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 30 mar 2013, 14:06

delko je napisao/la:ima li kakav fin stream ? hvala
http://bstream4.net/index4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 30 mar 2013, 16:19

Cestitke na zasluzenoj pobjedi,pa se vidimo dogodine ponovo!!!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 30 mar 2013, 17:56

Bijeljina055 je napisao/la:Cestitke na zasluzenoj pobjedi,pa se vidimo dogodine ponovo!!!
Hvala prijatelju ,dobra ste ekipa niste dzabe pobjedili 3 puta na startu proljeca.Dobro ste bili stisli pred kraj utakmice koja je bila postena i imalo se sta vidjeti s obe strane.Vidimo se sigurno dogodine jer ove dvije ekipe zasluzuju ovu ligu .Pokazale su to svima koji ne vjeruju...

Sto se nas tice svaka cast momcima koji su danas odigrali ,kao sto su svi vidjeli odlicnu tekmu .Male zamjerke za popustanje na kraju,ali to i ne cudi kada se vidi koliko su pritiskali na igrace Radnika malte ne do drugog gola nisu im dali da disu.
Opet fantasticni Deni Simeunovic.Taj decko bi mogao sigurno nesto vise napraviti ako ode u sedinu koja ce moci nadograditi potencijal koji ima.
Pored Denija otkrice proljeca sigurno je Tabakovic koji je uvjek na pravom mjestu ,drzi poziciju, odlicno cita igru i sjece lopte,te ih i distribuira i prenosi gotovo besprjekorno.Popovic konacno strijelac to raduje,jos da i on proigra ,i nema odbrane u ligi koja nece pucati od njega i Denija.Turkovic solidno odradjuje posao .Znaci puno sto je konacno proigrao taj napad.
Opet velika zamjerka za kartone.Zadnji minuti 2 zbog simuliranja i opet Ribic zbog prigovora.
Odlicno idemo dalje.Bilino polje Celik na krilima pobjede u Sirokom.Ocekujem odlicnu tekmu.Sa srecom momci i sve cestitke na danasnjoj borbenosti i zasluzenoj pobjedi...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 01 apr 2013, 10:47

TRAVNIK NAKON RADNIKA.
Dvije vezane pobjede i neuspjesi rivala iz donjeg dijela tabele donijele su Travniku skok na 13. mjesto na tabeli . Radnik se pokazao kao tvrd orah koji je držao rezultatsku neizvjesnost do posljednjih trenutaka.
Posljednji zvižduk suca Obradovića donio je olakšanje domaćinima koji su od sigurnog vodstva 2:0 u finišu zakomplikovali situaciju primivši jeftin gol .

''Veoma teška ali zaslužena pobjeda protiv izuzetno jakog protivnika. Čestitao bih svojim momcima na zasluženoj pobjedi, ali i igračima Radnika na fer i korektnoj igri. Mi smo znali da nas očekuje težak meč i tako smo se i pripremali za ovaj susret,ali smo isto tako bili svjesni da moramo osvojiti 3 boda. Nakon ove pobjede predstoji nam mirniji nastavak sezone'' ,istakao je Elvedin Beganović , šef stručnog štaba Travnika .
Pobjeda je izvojevana bez Anela Čurića , Grabusa , Zatagića i Lihovca ali i skupo plaćena jer se stameni Isaković povrijedio nakon pola sata igre , a treće žute kartone dobili su Ribić i Popović koji će propustiti naredni duel protiv Čelika .

Sada mi je tek krivo zbog gluposti nasih igraca protiv Radnika u zadnjih 5 min. utakmice.Mi sebi dozvoljavamo da bez ikakve potrebe dobijemo 3 zuta kartona .I to Popovic i Turkovic zbog simuliranja i Pop ne igra protiv Celika.
I da stvar bude jos gora nas kapiten Ribic bez ikakvog razloga prigovara usdiji i dobije po belaju 3 zuti te ne moze igrati na Bilinom sljedece kolo.A da bude jos gore i Isakovic se povrijedi i upitan je za Zenicu.Znaci sad idemo bez stopera tamo.
Jbg i jesenas je protiv Borca Ribic svojom nevjerovatnom gluposcu dobio crveni karton i utakmicu u kojoj smo imali i igru i rezultat pretvorio u remi gdje smo se jedva spasili od poraza na kraju.On jest srcan igrac i dobar stoper,ali brate sto je mnogo mnogo je.Da smo u Zenicu otisli kompletni svasta bi bilo,ovako nisam siguran jer velika je to rupa u odbrani sada.Ali vidjecemo...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 02 apr 2013, 16:14

Subota 19.00 direktan prenos Čelik -Travnik Arena Sport 1...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 05 apr 2013, 19:06

ČELIK- TRAVNIK
Nakon dvije uzastopne pobjede koje su donijele 13. mjesto na tabeli , nogometaše Travnika očekuje serija od tri meča u osam dana.

Prvi izazov je subotnje gostovanje na Bilinom polju starom znancu Čeliku . Obje ekipe nalaze se u usponu takmičarske forme i sigurno je da će to biti interesantan duel.
„ Vjerujemo u sebe i poštujemo Čelik . Odličan teren , direktan TV prijenos , dobra forma oba tima...sve su to elementi koji bi trebali omogućiti jednu dobru nogometnu predstavu .," istakao je Anel Čurić koji se nakon odrađene suspenzije vraća u tim Travnika.
Ekipe se dobro poznaju , u timu Čelika nalaze se vratari Adilović i Nurković , te Mišić koji su nastupali za tim sa Pirote . Sa druge strane , Isaković , Hećo , Terzić , Pjanić i trener Beganović su nosili crveno-crni dres.
U timu Travnika neće biti „požutjelih" Ribića i Popovića , a upitan je i nastup Isakovića , Kovačevića i Heće .Vjerovatni sastav :
Fejzić , Terzić , Grabus , Tabaković , Laštro , N.Varupa (Isaković ) , An.Čurić ,Simeunović, Lihovac (Pljevljak) , Hećo (E.Varupa) , Kovačević.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 apr 2013, 18:40

http://bstream4.net/index5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
link za tekmu

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 06 apr 2013, 19:32

Travnik uzima Čelika večeras.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 07 apr 2013, 08:53

Odron ponovo od igre i zasluzen poraz.Jednostavno nije bilo prepoznatljivog presinga Travnika ,one agresije koja nas krasi,nije se stajalo blizu igracima kao protiv Zelje i Zrinjskog na gostovanjima gdje smo uspjevali sjeci protivniku lopte i stvarati dobre prilike.Falili su Ribic i Popovic pogotovo u ovoj utakmici koji svojim pritiskom itekako vec u startu dosta ometa protivnicku odbranu.Sredina ocajna.Katastrofalno izdanje Čurića sto me itekako iznenadilo ,jer on je trebao biti ta prevaga na sredini.Jos se jednom pokazalo da mali Varupa igra zato sto babo uljece pare.Ma momak stvarno ,ali stvarno pojma nema ,pravi kloc i to vise utakmica.Bez sredine u kojoj je jos nesto jedino Heco pokusao igrati usljedila su stalna nabijanja na odsjecenog Turkovica .Deni nije nikako mogao do lopte jer su Čelikovi igraci dobro pazili na njega posto su znali da je on mozda i jedina opasnost .Iz takve igre dosta je bilo gresaka i napravio je Čelik dosta sansi.Nasa odbrana je dosta i dobro reagovala,u par navrata tacnije Isakovic.Momku svaka cast jedinom za partiju sinoc i ovim je definitivno zacementirao poziciju u stoperskom paru s Kikom .I kada su svi pomislili da je gotovo Deni je pokazao kakva je zmija otrovnica.Samo sekund nepaznje bilo je dovoljno da 80 min dominacije domacih padne u vodu.
A onda se desava nesto cudno.Nas mozda i najiskusniji igrac napravi ono sto napravi.Necu da proseravam ,ali meni licno nije jasna igra par igraca sinoc, i to sve ovih iskusnijih.Ovo nam se stalno ,ali stalno desava.Sjeca li se neko prvog kola proljeca na Grbavici i one gluposti kod prvog gola.
Ne znam sta da kazem ,ali ovo je bilo za neprepoznati, posto ne volim da sutim iskreno mislim da ovo nisu bila cista pola...
Sve u svemu čestitke komsijama na zasluzenoj pobjedi i puno srece za Darka Misica mozda i najboljeg igraca Zenicana sinoć...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 apr 2013, 09:11

Nije Grabus kriv kod onog gola nego Fejzic jer se nije javio.

Slazem se da N. Varupa nema pojma.

p.s. Zasto E. Varupa nije igrao?

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 07 apr 2013, 11:23

ASD je napisao/la:Nije Grabus kriv kod onog gola nego Fejzic jer se nije javio.

Slazem se da N. Varupa nema pojma.

p.s. Zasto E. Varupa nije igrao?
Dobro tu si u pravu mora se golman javiti,ali i njemu je lopta presla preko noge...Uglavnom katastrofalna greska.
Beganovic na proljece daje prednost Grabusu u odnosu na starijeg Varupu.Po meni greska ali on je trener.Nije da Grabus nema kvalitet,ali Varupa se godinama pokazao kao nezamjenjiv i Travnik jednostavno drukcije izgleda s njim na terenu...Ne znam zasto ga nije bilo ni na klupi...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 apr 2013, 11:52

vidovitadjemila je napisao/la: Dobro tu si u pravu mora se golman javiti,ali i njemu je lopta presla preko noge...Uglavnom katastrofalna greska.
Beganovic na proljece daje prednost Grabusu u odnosu na starijeg Varupu.Po meni greska ali on je trener.Nije da Grabus nema kvalitet,ali Varupa se godinama pokazao kao nezamjenjiv i Travnik jednostavno drukcije izgleda s njim na terenu...Ne znam zasto ga nije bilo ni na klupi...
Varupa je protiv Zrinjskog bio jedan od boljih igraca i siguran sam da bi Travnik bio dosta opasniji i protiv Celika jer on zna pokrenuti napad, zna poslati dugu loptu, zna ubaciti iz daljine, a pogotovo sutnuti.

Inace, Ribic i Popovic su juce puno nedostajali, pogotovo ovaj prvi, po meni najbolji igrac Travnik ove sezone.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.