BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Alen Škoro
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Alen Škoro » 13 okt 2011, 22:10

Brat Medunjanin sve objasni ;)
NON MOLLARE MAI

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 okt 2011, 22:12

19TM87 je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:Group H
1 Denmark 8 19
2 Portugal 8 16 :roll:
3 Norway 8 16
:roll:
4 Iceland 8 4
5 Cyprus 8 2

Nakon pogleda na tabelu sve vam je jasno 8-) .
ja iskreno ne kontam sta bi trebalo biti jasno
Po imenima su daleko, daleko ispred Danske i Norveske ali nije im to puno pomoglo tokom kvalifikacija.
Mada ja mislim da im ne lezi bas najbolje skandinavski fudbal, a to je timska, fizicka igra. Dok recimo sposobni su tuci Spaniju 4:0. A vamo im u kvalifikacijama Island zabije 3 komada. Znaci bolje bi nam mozda bilo da se cvrsto postavimo nego da se pokusavamo nadigravati sa lijepom, tehnickom igrom.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 13 okt 2011, 22:16

Nesto kontam, covjek ostari gledajuci ovu reprezentaciju preko tolike godine. Kao dijete a sad spreman imati svoju dijecu i opet bez nekog velikog takmicenja.

Daj Boze da prodemo taj pogani Portugal.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 okt 2011, 22:17

calcio je napisao/la: Po imenima su daleko, daleko ispred Danske i Norveske ali nije im to puno pomoglo tokom kvalifikacija.
Mada ja mislim da im ne lezi bas najbolje skandinavski fudbal, a to je timska, fizicka igra. Dok recimo sposobni su tuci Spaniju 4:0. A vamo im u kvalifikacijama Island zabije 3 komada. Znaci bolje bi nam mozda bilo da se cvrsto postavimo nego da se pokusavamo nadigravati sa lijepom, tehnickom igrom.
Ima veze, calcio. ;)
Mada je tu dosta i do štimunga i motivacije u ekipi. Firauni se vazda napale protiv susjedne države, te su u ove kvale ušli sa dozom podcjenjivanja i na kraju (ABd) će ih to koštati samog plasmana na EP.
Zadnja izmjena: geronimo, dana/u 13 okt 2011, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.
Vom Jäger zum Gejagten

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 22:17

Scof1eld je napisao/la:
Goldy je napisao/la: u prvoj utakmici kad im nije bilo toliko kljucno su izgubili...i oni i 80000 domacih portugalskih navijaca i citava evropa su kao i ti mislili u finalu kad je bitno ce ih dobiti... sad nam je bitno...ali kita...opet ih Grci nadigrase...odgovori mi direktno jel im tada bilo bitno ili ne?

tad im je bilo najbitnije u zivotu, ali izgubili su od prosjecne grcke od koje je sadasnja bih bolja reprezentacija
e jesi i ti pravu tekmu nasao za poredjenje.. od prije 7 godina :roll: de nadjii kakvu sa eusebiom :mrgreen:

pa nemoj se folirat druze, zasto je primjer irelevantan? :mrgreen: :mrgreen:

samo zato sto je 7 godina star..ali ljudska i fudbalska priroda ostala ista..cak im je sada glavni adut i zovu ga upomoc npr carvahlo koji je tada ispusio od grka 2 x ej od grka u po portugala ne jednom nego 2X 2X! pred prepunim stadionom i pojacani velikim selekorom scolarijem! sve one portugalske zvjezde a nijedan grcki igrac nije tada igrao LP....dakle poenta koja ne vidim zasto nije relevantna nisu bitna imena bitna je uigranost zalaganje taktika borbenost ustrajnost....

ja sam ti naveo nedavnu utakmicu sa kiprom ti kazes nije im bilo bitno?

zbog nekog razloga kao da imas dvostruke kriterije za portugal i za nas.....

Mozemo li onda isto tako reci da onda nije ni za BIH bilo bitno da pobijedi u rumuniji kad smo zijanili, i u albaniji, i na kosevu protiv franuza ...olako smo shvatili protivnike kao i oni kipar?

naveo sam ti i nedavnu utakmicu sa danskom i tebi to nije relevantno...sta reci - realno portugal nema ama bas nikakve prednosti nad BIH -sva prednost je u glavama imaginarna slika stecena u medijima previse televizije i LP i Ronaldovih reklama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pa ljudi reklamama uticu na to koji ces proizvod kupiti u prodavnici, a kamoli na shvatanje o kvaliteti igraca...dakle sto manje reklama gledati!
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 13 okt 2011, 22:18

http://b1110.hizliresim.com/11/10/13/16516.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 okt 2011, 22:19

Kako god zavrsi baraz, ja sam ponosan na nase ljiljane. Ne treba sada odmah odustati, ali ne ocekujem nesto puno od ove dvije utakmice, da smo kompletni, vec bi bilo lakse, ali ovako, sanse su nam jako malene.

Takodje, ne bih imao nista protiv da Pape ostane poslije ovih kvalifikacija. Istina, na pocetku sam ga par puta kritikovao (s razlogom), ali ogromno je napredovao, kao i citava ekipa ;)

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 13 okt 2011, 22:22

ovoliko pesimista na jednom mjestu ja nisam vidio u svom zivotu.Igramo sa Portugalom pa sta?Igrali smo i prije dvije godine pa su prosli na srecu.Igramo sad opet i jaci smo za 50% u odnosu na ono vrijeme.Uplasili se Ronalda k'o da covjek ima 4 noge a ne dvije kao i svi ostali.Fudbal je timska igra i tu smo ispred Portugala.Imamo odlicne kreativce u sredini,brze bocne igrace sa odlucnim centarsutem i u napadu Dzeku koji uvijek moze dati gol.Odbrana nam je bolja nego ikad.Samo prvu utakmicu da ne primimo gol i mi idemo na EP 100%.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 22:22

Scof1eld je napisao/la:
Goldy je napisao/la: 5. zar vi mislite da bi sudije mogle nesto uraditi protiv francuske da je bih npr uradila sve sto je u njenoj moci i dala one zicere i povela sa 3:0?
jesi li ti gledao tekmu uopste.. pa nasa se igra totalno promjenila nakon naseg gola... joj sto ne mogu shvatit ove "da je dzeko iskoristio i prvu sansu bilo bi 0:2" ; "da je lulic dao bilo bi 0:3" ...pa halo, ne bi nista isto bilo osim sto bi nas stisli u 20oj minuti i onda bog zna kako bi zavrsilo :roll:
e to ti je dobra opaska moze biti da si u pravu...ali tada bi nasi imali vise snage da se vrate ili da lakse iz kontre daju drugi i treci....... sa druge strane da je lula pogodio onaj zicer u 3 minutu pitanje je kako bi Francuzi reagovali...mozda bi ih to sokiralo pa bi brzo primili i drugi...tesko je reci sta bi bilo kad bi bilo....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 okt 2011, 22:23

CIGANOS
Ono reda radi...cisto da se zna.
Da smo spremni na tribinama :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 okt 2011, 22:23

ne ocekujem prolaz a ni naklonjenost sudija za nas... gurace portugal svim silama... jbg... nikad nemamo srece... :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 okt 2011, 22:25

geronimo je napisao/la:
calcio je napisao/la: Po imenima su daleko, daleko ispred Danske i Norveske ali nije im to puno pomoglo tokom kvalifikacija.
Ima veze, calcio. ;)
Mada je tu dosta i do štimunga i motivacije u ekipi. Firauni se vazda napale protiv susjedne države, te su u ove kvale ušli sa dozom podcjenjivanja i na kraju (ABd) će ih to koštati samog plasmana na EP.
Ma u prohladnoj novembarskoj zenickoj "mocvari" ih stisnuti, ubiti ih presingom i trkom, zabiti par komada i onda se tamo postaviti defanzivno. Mozda je dobro ispalo ovo da se prva igra kod nas. :)

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 okt 2011, 22:29

Goalgetter je napisao/la:Kako god zavrsi baraz, ja sam ponosan na nase ljiljane. Ne treba sada odmah odustati, ali ne ocekujem nesto puno od ove dvije utakmice, da smo kompletni, vec bi bilo lakse, ali ovako, sanse su nam jako malene.

Takodje, ne bih imao nista protiv da Pape ostane poslije ovih kvalifikacija. Istina, na pocetku sam ga par puta kritikovao (s razlogom), ali ogromno je napredovao, kao i citava ekipa ;)
Upravo to...Mi rastemo iz utakmice u utakmicu i vidi se da Pape radi dobar posao. U buducem periodu treba malo vrbovati ovu nasu djecu po Europi , zvati ih na prijateljske tekme pa i na sluzbene kvalifikacijske da se zna da se na njih racuna i da svako moze dobiti sansu da se pokaze. Npr... nisam bas upucen detaljno sta je sa onim nasim "svicarcima" , Seferovicem i Hajrovicem iz Arsenala , treba odmah dati do znanja da su pozeljni , da nam se ne desavaju novi Ibrahimovici... Halalite administracijo , odoh ja zestoko u offtopic :mrgreen:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 okt 2011, 22:30

Nacarinjo, Pipa, Tutarinjo, Fenerdinjo, Zumba, Lepinjo, Pozdrigivano, Laprdinjo, Sizofreno, Suzazreo
I ova imana bolje zvuce od nasih, al nikada nisam cuo da postoje.
Zato **** imena ne, ne igraju imena.
Cehoslovaci kada su rasturali imali su bas ruzna imena.
Zato neka nasi odigraju kao protiv Farncuske i svi zadovoljni. I ako izgubimo nije tragedija jer slijedece kvalifikacije ulazimo i osjecamo se kao favoriti, kao nikada do sada. Bar favoriti za "drugo" mjesto, a do sada nismo vazili za takve.
I imamo jos jednu snagu, a to Osim koji uvijek moze dati savjet Papetu za prevagu! Pape je pulen Osimov i sigurno neke detalje dobiva od njega!
BiH je u dosta boljem polozaju u odnosu na prosli baraz.
Potrebno je samo da nemamo grca zbog toga sto se odlucuje o direktnom odlasku. Treba odigrati bas onako takmicarski i nadigravati se kao sa Francuskom.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 13 okt 2011, 22:31

Kada se određuju sudije za baraz ?Nadam se da cemo imati srece,te kao glavnog arbitra dobiti kakvog Grka :evil: ,Kiprana :evil: ,Rusa :evil: ili Rosseti-ja.Mozda Platini nastima i francuza,da nas dounisti.
Chelsea F.C.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 okt 2011, 22:31

Megamon je napisao/la:Kad igraju Real i Sevilja u spanskoj ligi???
Po 14. put, Spaha neće moći skršiti manekene Realove, kasno je taj meč!
Ali, zato hoće drugovi iz Betisa, Malage, Villareala, Osasune...Mogao bi posao obaviti vrlo dobro Sociedadov Cadamuro ili iskusni Marchena. Demichelis bi mi jako porastao u očima kad bi udaljio Ronalda sa terena do 20. novembra. Ne, ne želim ja nikom ne sreću, samo....

Dalje, zamolila bih one koji se ne znaju koristiti nekakvim cinizmom, ironijom, sarkazmom, da to i ne čine. Komentari djeluju besmisleno. Nekakvo omalovažavanje naših igrača, ali kao obrnuta psihologija, naučna fantastika, lakše malo... :roll:

Dakle, @Dylan Dog,
ne uspijeva ti, bar ne u zadnjim stranama teme.
Dylan Dog je napisao/la: Ronaldo je osoba o kojoj ce se pricati i za 300 godina,jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena,pitanje je hoce li se ikad pojaviti vise tako kompletan igrac,i mi sad trebamo uzvikivati ime Messia da bi ga toBoze provocirali.
Trebamo biti sretni sto cemo u nasoj drzavi gledati osobu na koju ce buduce generacije gledati kao sto mi gledamo na Pelea ili Maradonu.
Al et,budite pametni pa uzvikujte,ispadnite frajeri.
Jos samo fali jedna lijepa Turska zastava umjesto nase pa da bude idila.
Ronaldo je nikakav igrač u odnosu na ono što mi imamo. Tako trebamo gledati kroz ovaj mjesec dana, a kasnije opet vratite njegove posterčiće na zid.
Edin Džeko je već sad na pragu da postane jedan od dražih igrača među navijačima. Zašto? Jer je normalno dijete. Miralem Pjanić bi mogao jednog dana biti spominjan skoro kao taj tvoj Manekenčić.

Na kraju krajeva, na klupi nam sjedi jedan od najvećih igrača Europe svih vremena, a ti meni pričaš o nekakvom "zgodnom, lijepom, bogatom."
Kakvo crno skandiranje, mahanje, eto da on ima riječi hvale za Zenicu i BiH. Od riječi se ne može čovjek najesti. Bože sačuvaj, ne želim nikom zlo, pa ni njemu. Ovo je samo nogomet, ali kad je bal, nek' je maskenbal. Idemo svim silama na veliku nogometnu silu. Nemamo šta izgubiti, naprotiv.

Ne širite pesimizam, nije gotovo dok tako Sudija ne kaže.
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 13 okt 2011, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 okt 2011, 22:31

Teren će biti smiješan, to nam je prednost :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 13 okt 2011, 22:32

Nimla_RZ je napisao/la:Teren će biti smiješan, to nam je prednost :mrgreen:
vise mi tehnicara od njih imamo u ekipi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 okt 2011, 22:33

BaDa12 je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Kad igraju Real i Sevilja u spanskoj ligi???
Po 14. put, Spaha neće moći skršiti manekene Realove, kasno je taj meč!
Ali, zato hoće drugovi iz Betisa, Malage, Villareala, Osasune...Mogao bi posao obaviti vrlo dobro Sociedadov Cadamuro ili iskusni Marchena. Demichelis bi mi jako porastao u očima kad bi udaljio Ronalda sa terena do 20. novembra. Ne, ne želim ja nikom ne sreću, samo....

Dalje, zamolila bih one koji se ne znaju koristiti nekakvim cinizmom, ironijom, sarkazmom, da to i ne čine. Komentari djeluju besmisleno. Nekakvo omalovažavanje naših igrača, ali kao obrnuta psihologija, naučna fantastika, lakše malo... :roll:

Dakle, @Dylan Dog,
ne uspijeva ti, bar ne u zadnjim stranama teme.
Dylan Dog je napisao/la: Ronaldo je osoba o kojoj ce se pricati i za 300 godina,jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena,pitanje je hoce li se ikad pojaviti vise tako kompletan igrac,i mi sad trebamo uzvikivati ime Messia da bi ga toBoze provocirali.
Trebamo biti sretni sto cemo u nasoj drzavi gledati osobu na koju ce buduce generacije gledati kao sto mi gledamo na Pelea ili Maradonu.
Al et,budite pametni pa uzvikujte,ispadnite frajeri.
Jos samo fali jedna lijepa Turska zastava umjesto nase pa da bude idila.
Ronaldo je nikakav igrač u odnosu na ono što mi imamo. Tako trebamo gledati kroz ovaj mjesec dana, a kasnije opet vratite njegove posterčiće na zid.
Edin Džeko je već sad na pragu da postane jedan od dražih igrača među navijačima. Zašto? Jer je normalno dijete. Miralem Pjanić bi mogao jednog dana biti spominjan skoro kao taj tvoj Manekenčić.

Na kraju krajeva, na klupi nam sjedi jedan od najvećih igrača Europe svih vremena, a ti meni pričaš o nekakvom "zgodnom, lijepom, bogatom."
Kakvo crno skandiranje, mahanje, eto da on ima riječi hvale za Zenicu i BiH. Od riječi se ne može čovjek najesti. Bože sačuvaj, ne želim nikom zlo, pa ni njemu. Ovo je samo nogomet, ali kad je bal, nek' je maskenbal. Idemo svim silama na veliku nogometnu silu. Nemamo šta izgubiti, naprotiv.

Ne širite pesimizam, nije gotovo dok tako Sudija ne kaže.
Dalje, zamolila bih one koji se ne znaju koristiti nekakvim cinizmom, ironijom, sarkazmom, da to i ne čine.
Ako ti to ne mozes da skontas nije razlog da to ne koristimo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 okt 2011, 22:34

Blue_He4rt je napisao/la:Kada se određuju sudije za baraz ?Nadam se da cemo imati srece,te kao glavnog arbitra dobiti kakvog Grka :evil: ,Kiprana :evil: ,Rusa :evil: ili Rosseti-ja.Mozda Platini nastima i francuza,da nas dounisti.
Nadam se Švabama. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.