FK Rudar Kakanj

eminem22
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la eminem22 » 23 mar 2012, 18:23

Night_Crew_Kakanj je napisao/la:
unisovac je napisao/la:ne sekiraj te se za Bratstvo,bodovi ostaju u Kaknju ako budete na visini zadatka koliko toliko
Bratstvo je bilo na visini zadatka u Vogosci :lol: necu da govorim kako al zna se sve :lol:
de reci da i mi znamo :roll:

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 23 mar 2012, 18:29

eminem22 je napisao/la: de reci da i mi znamo :roll:
Danas je utakmica prodata,mislim nema sta dalje da se prica ova utakmica je bila u Wiliamsu na live kladjenju(zamisli jbt Unis-Bratstvo live ),svijedok sam licno bio i vidio nekih 5 listica sa po stojom uloga,2.50 je dvica bila
Da ne bude zabune ovo nisam ja napisao, nego drugi forumaš na temi UNIS-a. ;)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 23 mar 2012, 18:39

Damir Begic je registrovan i vec sutra ima pravo nastupa, naravno ako ga trener stavi medju prvih 11.
#samoRudar #zauvijek

Night_Crew_Kakanj
Kontakt:

Post Postao/la Night_Crew_Kakanj » 23 mar 2012, 20:30

eminem22 je napisao/la:
unisovac je napisao/la:ne sekiraj te se za Bratstvo,bodovi ostaju u Kaknju ako budete na visini zadatka koliko toliko
Bratstvo je bilo na visini zadatka u Vogosci :lol: necu da govorim kako al zna se sve :lol:
de reci da i mi znamo :roll:
Nema sta da ti bude krivo burazere kad je to istina :) sve se saznaa rodjo rodjeni :D :mrgreen: Sutra trica grbavica :D Rudar 3:0 Bratstvo :lol: Šaba prodo :lol: :lol: šala :lol: :lol:
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -

Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 23 mar 2012, 20:39

Night_Crew_Kakanj je napisao/la: Nema sta da ti bude krivo burazere kad je to istina :) sve se saznaa rodjo rodjeni :D :mrgreen: Sutra trica grbavica :D Rudar 3:0 Bratstvo :lol: Šaba prodo :lol: :lol: šala :lol: :lol:
ahahah, jesi i lud :D ma Šaba ce sutra dati sve od sebe da ga ne primi tj. da pokaze Buzi koga je otjerao. Al' ja se ipak nadam da ce bar jednom kapitulirati :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 23 mar 2012, 22:21

Primit cete i vi makar 1 :D

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 23 mar 2012, 22:37

AboveTheLaw je napisao/la:Primit cete i vi makar 1 :D
Vidit cemo, sve je moguce :D
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 23 mar 2012, 22:41

Nakon dva uzastopna gostovanja (Bihać i Mionica) na kojima su ostvarili planirane rezultate i popravili položaj na tabeli, „zeleno-crni“ proljetnu premijeru u Kaknju imaju protiv neugodne ekipe Bratstva. Biće to, nema dvojbe, težak ispit za izabranike trenera Buze, koji s dosta opreza dočekuje Gračanlije.

- Dobro smo startovali i sada nemamo pravo na kiks ukoliko želimo ostati u trci za prvo mjesto. Bratstvo ima veoma dobru ekipu, dosta iskusnih i provjerenih igrača i neću pretjerati ako kažem da nismo mogli imati težeg protivnika na otvorenju sezone u Kaknju. Vjerujem da su moji igrači svjesni težine utakmice i da će ozbiljno i odgovorno odraditi postavljene zadatke. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu u kojoj će do izražaja doći veće htjenje. Mislim da smo blagi favoriti i da će bodovi ostati u Kaknju, kaže mladi trener Rudara Mirnes Buza, koji se u srijedu u Vogošći uvjerio u kvalitetu Bratstva koje je u zaostaloj utakmici 16. kola savladalo Unis sa 2:0.
#samoRudar #zauvijek

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 24 mar 2012, 09:42

FK "Rudar" Kakanj je jedan od klubova koji su se možda i ponajbolje pojačalu na području Bosne i Hercegovine. Kakve su klupske ambicije i kako ste se snašli u Kaknju?

- Istina. Rudar se dosta pojačao u zimskom prelaznom roku. Dosada je sve idealno. Klub ima amibicije za ulazak u Premijer ligu BiH i naravno da je ljepše i da ima puno više draži igrati za klub koji ima neki cilj. Imamo dosta jaku ekipu koja zasigurno i u Premijer ligi moze biti među prvim 7-8 ekipa. U prvoj utakmici protiv "Jedinstva" u Bihacu uzeli smo vrijedan bod, a u narednoj utakmici također s gostovanja uzeli smo puni plijen te tako nadoknadili zaostatak za vodećim ekipama.

Danas, u okviru 18.kola Prve lige Federacije BiH, "Rudar" se sastaje sa " Bratstvom" iz Gračanice. Kakva su vaša predviđanja?

- Kroz cijeli život nisam nikad razmišlajo o porazima, mada su i oni sastavni dio života. Veliki sam optimista i mislim da niti "Bratstvo" niti bilo koja druga ekipa nema šta tražiti u Kaknju.

U prošlom kolu protiv Omladinca iz Mionice postigli ste eurogol,a dva dana nakon toga i u prijateljskom meču protiv Fojnice. Možete li obećati navijačima još golova u nastavku sezone?

- Da. Dobili smo 0-6 te tako ostvarili najubjedljiviju gostujuću pobjedu u BiH koliko ja pamtim. Postigao sam drugi gol na utakmici u Mionici. GOlovi me čine jako sretnim. I uvijek ih posvećujem sebi dragim osobama. Golovi su najbolji jezik jednog igrača. Naravno da mi je cilj i želja da postignem što više golova, ali uvijek stavljam timski cilj ispred individualnog.

Ko će po Vama predstavljati " Rudaru" najvećukonkurenciju za ulazak u elitno društvo BH fudbala?

- Još je rano o bilo čemu govoriti. Ima još 13 utakmica do kraja sezone. Važnu ulogu ce odigrati i fizička pripremljenost , jer će ubrzo se igrati srijeda-subota. Mislim da "Vitez" ima dosta jaku ekipu te "Gradina", "Krajina" i " Čapljina".

Kakve su Vam namjere nakon završetka sezone i otkud u "Rudaru" iako su pojedini premijerligaški klubovi pokazivali zainteresovanost za Vaš angažman?

- Apsolutno ne razmišljam još o tome. Fokusiran sam samo da uđemo u Premijer ligu. Uvijek ima nekih ponuda. Daleko je juli... Svašta se može desiti.
istina, vodio sam pregovore sa FK " Sarajevo" i bio sam želja trenera Plišeka međutim tu je došlo do smjene trenera te sam "izvisio". Bilo je još nekih ponuda, ali sam upravo prihvatio ponudu " Rudara" jer sam želio da sazrijem malo i kao čovjek i kao igrač. Prihvatio sam jer žele u Premijer ligu i jer želim malo više odgovrnosti da preuzmem u igri. Apsolutno me ne zamra to što je rang ispod. U ovoj ligi ima mnogo kvalitetnijih ekipa od pola premijerligaških. Mnogo je lakše igrati ze neki klub za koji nisi toliko emotivno vezan kao što sam ja bio za "Velež" jer sam ponekad i utakmice u "Veležu" gledao i sa navijačke strane. Ne zaboravite da je i moj "Velež" igrao ovu ligu prioje par godina i mučio se sa mnogo boljom ekipom nego što ima danas.

Pratite li situaciju u "Veležu"?

- Naravno. U životu imate samo jednu majku i jednog oca, tako imate samo i jedan klub za kojeg dišete i kojeg volite. Zaista bih volio da se plasiraju u finale Kupa BiH te da ga osvoje. U nedleju dolazim na utakmicu protiv " Sarajeva" da podržim svoje bivše saigrače u novoj pobjedi.

Šta Vam je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri?

- Govorio sam to par puta. Najdraži trenutak je taj kada je Riad Demić pogodio protiv Zrinjskog za pobjedu na stadionu " Pod Bijelim brijegom". A nesšto čime ću se uvijek ponositi poredsvih golova i nastupa se upravo desio na istoj utakmici, kada sam se vratio po Veležove dresove na klupu dok su nas huligani htjeli linčovati... Svet dres nikad nisam izdao i ostavio...
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 mar 2012, 13:02

Ma Dzeno kralj !
#samoRudar #zauvijek

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 24 mar 2012, 18:40

Vidim da ste dobili 1:0. Hajd sad nek neko napiše kad je postignut gol i jel regulare, tu mislim na penaltik ili opsajd. Ništa od vaše najavljivane trice :mrgreen: .
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 mar 2012, 19:19

Marokanac je napisao/la:Vidim da ste dobili 1:0. Hajd sad nek neko napiše kad je postignut gol i jel regulare, tu mislim na penaltik ili opsajd. Ništa od vaše najavljivane trice :mrgreen: .
Zasluzena pobjeda Rudara, gol je regulare :D lijepa akcija koju je zavrsio Bajro Spahic. Bratsvo nije nista pokusavalo dok ga nisu primili, a onda je vec bilo kasno. Mislim da nisu imali ni jedan sut u okvir gola, bilo je par nekih centarsuteva iz slobodnih udaraca koje je nas golman lako pokupio. Malo je falilo da uzmete bod, al' bi bilo nezasluzeno. Nije ni Rudar nesto posebno odigrao, al' je bilo dovoljno za pobjedu i vrijedna 3 boda.
#samoRudar #zauvijek

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 24 mar 2012, 20:36

Ako je tako onda iskrene čestitke Rudaru. Što se tiče "nezasluženog boda" zaboravljaš kako je Rudar najesen iščupo bod u Gračanici. Isto tako bez upućenog šuta na gol Bratstva a Bratsvo imalo još 3-4 zicera i onda sudijsko vrijeme faul na 40 metara i Gafurović pokupi paučinu u rašljama. Sve je to u 5 grama razlike. Uglavnom ko god uđe iz ove lige u Premijer ima zagarantovan expresan povratak u Prvu ligu :D
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 mar 2012, 22:19

- Podatak da gosti nisu imali ni jednu šansu, čak bi se moglo reći da nisu uputili udarac na naš gol, najbolje pokazuje superiotnost koju smo imali. Zadovoljan sam igrom i odnosom igrača čiji se trud na kraju isplatio. Pritisak i imperativ pobjede, te destruktivna igra protivnika, uticala je na razvoj igre, ali što je najbitnije, ostvarili smo željeni cilj, rekao je po završetku utakmice trener Rudara Mirnes Buza.
#samoRudar #zauvijek

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 25 mar 2012, 11:53

Sve to stoji sto je impertor napisao, nismo imali prilika ali ako uzmemo u obzir nije ni rudar nista napravio.Nervozno ušao u igru i nakon 10 min igre krenulao je sa napadanjima na suđene, iako po mom mišljenju suđenje je bili na vrhunskom nivou.Bratstvo je imalo svoje šanse iz kontranapada gdje je malo više falio hrabrosti ali sta je tu je.Pobjeda regularna i zaslužena bez i jedne zamjerke.Mislim da su obje ekipe nervozno ušle u utakmicu i sama utakmica nije bila lijepa na "oko" ali važni su bodovi.Rudaru želim sreću ali mislim da se moraju malo više konsolidovati

gusar
Kontakt:

Post Postao/la gusar » 25 mar 2012, 15:40

Skoro uvijek prva utakmica na domacem terenu je "teska", osim ako protivnik nije bezveze.
Uz to kada se posmatra i nacin na koji su gosti igrali, 80 minuta svi na svojoj polovici terena, te da je Bratstvo solidan tim, onda treba biti zadovoljan ovom pobjedom. Rudar se nije predavao i to je bitno.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2012, 16:33

ima li rudar ambicija za ulazak u pl,posto ne vjerujem ce caplčjina ici,nemaju para
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 mar 2012, 16:35

da nema ambicije nebi se pojacavala igracima iz Premier lige. ;)

Night_Crew_Kakanj
Kontakt:

Post Postao/la Night_Crew_Kakanj » 25 mar 2012, 16:48

Rosas7 je napisao/la:ima li rudar ambicija za ulazak u pl,posto ne vjerujem ce caplčjina ici,nemaju para
Ma kod nas se evo 11 godina govori o povratku u PL al svake godine isto...!A ove godine nebi nista da govorim sta bude bice :D pojacali su se dobroo,sve igraci iz PL i Uprava nova,pa cemo vidjeti..

Jel vam to Hadzic golman povrijeden?Nesto vrat slomio na treningu? :roll:
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -

Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2012, 18:15

Rosas7 je napisao/la:ima li rudar ambicija za ulazak u pl,posto ne vjerujem ce caplčjina ici,nemaju para
Ma kod nas se evo 11 godina govori o povratku u PL al svake godine isto...!A ove godine nebi nista da govorim sta bude bice :D pojacali su se dobroo,sve igraci iz PL i Uprava nova,pa cemo vidjeti..

Jel vam to Hadzic golman povrijeden?Nesto vrat slomio na treningu? :roll:
jest nosa onaj ovratnik,vidjam ga po gradu,sada malu voda non stop :D ,otkako je on stigo u mostar,tada sam vas i poceo pratit :D

sretno vam u nastavku
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.