FK "Rudar" Kakanj je jedan od klubova koji su se možda i ponajbolje pojačalu na području Bosne i Hercegovine. Kakve su klupske ambicije i kako ste se snašli u Kaknju?
- Istina. Rudar se dosta pojačao u zimskom prelaznom roku. Dosada je sve idealno. Klub ima amibicije za ulazak u Premijer ligu BiH i naravno da je ljepše i da ima puno više draži igrati za klub koji ima neki cilj. Imamo dosta jaku ekipu koja zasigurno i u Premijer ligi moze biti među prvim 7-8 ekipa. U prvoj utakmici protiv "Jedinstva" u Bihacu uzeli smo vrijedan bod, a u narednoj utakmici također s gostovanja uzeli smo puni plijen te tako nadoknadili zaostatak za vodećim ekipama.
Danas, u okviru 18.kola Prve lige Federacije BiH, "Rudar" se sastaje sa " Bratstvom" iz Gračanice. Kakva su vaša predviđanja?
- Kroz cijeli život nisam nikad razmišlajo o porazima, mada su i oni sastavni dio života. Veliki sam optimista i mislim da niti "Bratstvo" niti bilo koja druga ekipa nema šta tražiti u Kaknju.
U prošlom kolu protiv Omladinca iz Mionice postigli ste eurogol,a dva dana nakon toga i u prijateljskom meču protiv Fojnice. Možete li obećati navijačima još golova u nastavku sezone?
- Da. Dobili smo 0-6 te tako ostvarili najubjedljiviju gostujuću pobjedu u BiH koliko ja pamtim. Postigao sam drugi gol na utakmici u Mionici. GOlovi me čine jako sretnim. I uvijek ih posvećujem sebi dragim osobama. Golovi su najbolji jezik jednog igrača. Naravno da mi je cilj i želja da postignem što više golova, ali uvijek stavljam timski cilj ispred individualnog.
Ko će po Vama predstavljati " Rudaru" najvećukonkurenciju za ulazak u elitno društvo BH fudbala?
- Još je rano o bilo čemu govoriti. Ima još 13 utakmica do kraja sezone. Važnu ulogu ce odigrati i fizička pripremljenost , jer će ubrzo se igrati srijeda-subota. Mislim da "Vitez" ima dosta jaku ekipu te "Gradina", "Krajina" i " Čapljina".
Kakve su Vam namjere nakon završetka sezone i otkud u "Rudaru" iako su pojedini premijerligaški klubovi pokazivali zainteresovanost za Vaš angažman?
- Apsolutno ne razmišljam još o tome. Fokusiran sam samo da uđemo u Premijer ligu. Uvijek ima nekih ponuda. Daleko je juli... Svašta se može desiti.
istina, vodio sam pregovore sa FK " Sarajevo" i bio sam želja trenera Plišeka međutim tu je došlo do smjene trenera te sam "izvisio". Bilo je još nekih ponuda, ali sam upravo prihvatio ponudu " Rudara" jer sam želio da sazrijem malo i kao čovjek i kao igrač. Prihvatio sam jer žele u Premijer ligu i jer želim malo više odgovrnosti da preuzmem u igri. Apsolutno me ne zamra to što je rang ispod. U ovoj ligi ima mnogo kvalitetnijih ekipa od pola premijerligaških. Mnogo je lakše igrati ze neki klub za koji nisi toliko emotivno vezan kao što sam ja bio za "Velež" jer sam ponekad i utakmice u "Veležu" gledao i sa navijačke strane. Ne zaboravite da je i moj "Velež" igrao ovu ligu prioje par godina i mučio se sa mnogo boljom ekipom nego što ima danas.
Pratite li situaciju u "Veležu"?
- Naravno. U životu imate samo jednu majku i jednog oca, tako imate samo i jedan klub za kojeg dišete i kojeg volite. Zaista bih volio da se plasiraju u finale Kupa BiH te da ga osvoje. U nedleju dolazim na utakmicu protiv " Sarajeva" da podržim svoje bivše saigrače u novoj pobjedi.
Šta Vam je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri?
- Govorio sam to par puta. Najdraži trenutak je taj kada je Riad Demić pogodio protiv Zrinjskog za pobjedu na stadionu " Pod Bijelim brijegom". A nesšto čime ću se uvijek ponositi poredsvih golova i nastupa se upravo desio na istoj utakmici, kada sam se vratio po Veležove dresove na klupu dok su nas huligani htjeli linčovati... Svet dres nikad nisam izdao i ostavio...
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo