RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

puza
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la puza » 28 maj 2012, 11:20

DOSTA VIŠE ŠUPLJIH PAUZA DVADESET (20) DANA......................... ODMORITE MOZGOVE.....................

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2012, 12:28

Admir Velagić: Pripreme za novu sezonu su već počele
Monday, 28 May 2012 10:31
There are no translations available.

Za igrački pogon Veleža jučer je zvanično nastupila pauza. Sa treninzima se počinje za 20-tak dana. Do tada, uz upravu i stručni štab, najzaposlenija osoba je sportski direktor „Rođenih“ Admir Velagić. Nekadašnji centarfor Veleža dobro se snašao u svojoj novoj ulozi, a poznat kao čovjek koji govori „bez dlake na jeziku“ otvorio je dušu. Odmah u startu krenuo je sa onim što je ne zadovoljavajuće iz protekle sezone, posebno onog drugog dijela.

- Koliko smo se trudili, koliko je uprava i struka uradila u protekloj sezoni, nisam zadovoljan plasmanom. Ova ekipa može mnogo više na tabeli, ali je ispalo tako kakvo jeste. Na kraju je ispala turbulentna sezona, gdje smo u 3-4 utakmice od mogućeg plasmana u finale kupa, na kraju morali dobiti 2-3 utakmice kako bi osigurali opstanak.

Gdje se pogriješilo?

- Nismo dobro procijenili igrače u zimskom prelaznom roku. Mi smo u toku sezone radili na selekciji igrača, ali opet one koje smo doveli tokom zime, odnosno nekolicinu njih, nisu se pokazali kao pojačanja. Poznate su nam bile njihove igračke karakteristike i kvaliteti od ranije, ali nisu to pokazali ovog proljeća. Odmah da kažem, već nekoliko dana mi smo sporazumno raskinuli saradnju sa Pehlićem i Handžićem, a kao što je već poznato i nešto ranije sa Hirošem. Opet kažem imali smo najboju namjeru, ali su utakmice pokazale nešto drugo.

Može li se reći da smo „promašili“ u zimskom prelaznom roku.

- Opet kažem može u onom dijelu o kojem sam već govorio, ali isto tako i čitava sezona, ali i zimski prelazni rok donio je nešto jako ohrabrujuće i ustvari na neki način usmjerio naše planove u narednom periodu. Pokazalo se da su mladi igrači, koji imaju ambiciju, žele da rade, pun pogodak i to je put u kojem ćemo se usmjeriti u prelaznom roku. Velež je ove sezone ostvario plasman u polufinale kupa BiH, što je najveći poslijeratni uspjeh kluba, dobili smo po prvi put Uefa licencu što je pokazatelj da se klub u svim segmentima stabilizovao i dobili smo Denisa Zvonića, Amera Mahinića, Anela Hebibovića, Adija Mehremića, Dinu Hajdarovića i Danijala Brkovića.

Ovaj zadnji je postao po svemu sudeći bivši Veležov fudbaler.

- Vratit ću se na njega nešto kasnije. Prije toga želim da dodam da je u ovoj sezoni Velež afirmisao kao nikad do sada veliki broj mladih igrača, koji svi imaju ugovore koji još traju od dvije do tri sezone. Mi ćemo nastaviti sa ovim radom i u narednim sezonama i prosta matematika govori da ćemo za dvije sezone imati 24 igrača iz svog kadra koji su članovi prvog tima, a to su postali jednom dugotrajnom selekcijom.

Danijel Brković ?

- Danijalu je isticao ugovor na kraju sezone. Prvo smo razgovarali na pripremama u Antaliji. Zatim smo u klupskim prostorijama sjeli i razgovarali 29.marta i tada već dogovorili uslove. Početkom aprila smo definitivno potvrdili i prihvatili sve njegove finansijske zahtjeve. Poslije utakmice sa Borcem, u ponedeljak je ponovo bio na razgovoru i odnio kući da još jednom pročita primjerak ugovora sa uslovima, koje je i sam tražio a mi smo pristali na njih. Trebao se za sedam dana vratiti sa potpisanim ugovorom. U međuvremenu smo evo pročitali i vidjeli konačni epilog. Da li sam intimno ljut i razočaran, odnosno svi mi u klubu ? To je naša stvar. Očito mu je ponuda Želje bila bolja. Ja se samo nadam da se neće ponoviti slučaj „Čolić“. Znaju naši navijači šta pod tim mislim. Međutim, želim jedno da kažem. Danijal Brković je igrač koji je nosio Veležov dres i ne želim da se o njemu u budućnosti priča sa negativnim predznakom. Nema razloga za takvo što. Dosta se loših stvari iznosi bez razloga. Momak je izabrao svoj put i ja mu želim sreću. Svi u klubu mu žele sreću. Jučer ga je trener Džafić pozvao da se, kada je već tako odlučio, pozdravi sa igračima. On je to i učinio i to je jedan lijep gest. Nemojmo crniti igrače, to nije način i nema razloga za ružne riječi. Svako bira svoj put.

Dobro, okrenut ćemo se sada onome što je pred nama. Sadašnji igrački kadar ima nekoliko igrača kojima također ističe ugovor.

- Da, tako to je. Sa svima smo već razgovarali. Želimo da ih zadržimo sve. Mislim da smo blizu dogovora sa svima njima. Oni su prepoznali rad kluba.

Drugo pitanje koje se počesto postavlja u javnosti je Dejan Bandović. Njegov status ?

- Kao prvo Dejan je jedan predivan momak, pravi karakter, kakvog želi svaki trener. Sa njim smo razgovarali prije mjesec i pol, a pričali smo i poslije utakmice sa Borcem. Definisali smo status i to što je vrlo važno istaći sa obostrano istim stavom. Dejan Bandović ima ugovor sa Veležom i sljedeću sezonu. On iz Veleža može otići samo u inostranstvo. Mi kao klub jednom momku od 29 godina, koji je uostalom toliko pokazao u ovoj polusezoni dobrih stvari i koji je dres sa Veležovim grbom toliko srčano nosio da je svako ostao zadivljen, nećemo praviti probleme. Dejo je i sam rekao da ukoliko bude imao konkretnu ponudu iz inostranstva onda će otići, u protivnom ostaje ovdje. U godinama u kojima jeste sigurno da ne može zaraditi novca u BiH da osigura sebi neku egzistenciju. Kamo sreće da bilo koji klub u BiH može finansijskim ponudama parirati nekom klubu u Belgiji, Austriji, Turskoj. Međutim, realnost je nešto drugačija. Ma kakvo je stanje u gradu i državi kada su u pitanju finansije, ovo je još i odlično šta se sve može ponuditi jednom fudbaleru.

Moguća pojačanja ?

- Mi već 20-tak dana intenzivno vršimo razgovore i analize fudbalskog tržišta. Putokaz smo dobili kako sam već rekao ove zime u ovim mladim igračima. Pratimo sve bh lige, od Treće lige do Premier, pratimo tržište okolnih zemalja. Interesuju nas ambiciozni igrači, koji su spremni za naporan rad. Neke smo i igrače uživo pratili. Šef stručnog štaba nas je upoznao sa pozicijama koje su mu deficitarne, tako da tragamo u tom pravcu. Prelazni rok je dug i ne želimo se zalijetati. Međutim, do 25.juna ćemo mislim imati 90 % definisanog igračkog kadra. Stručni štab ima plan priprema i želi da im ekipa prođe kompletne pripreme.

Koji su planovi za pripremni ciklus ?

- Kako je jučer i istakao stručni štab pripreme će početi negdje oko 20-tog juna. Da li će to biti 18-tog ili 25-tog definisat će se vrlo brzo. Ekipa će na bazične pripreme otići 05. jula na Bjelašnicu i tamo boraviti do 15. jula. Nakon toga usmjerit ćemo se odigravanju prijateljskih utakmica, kako bi ekipa bila što bolje uigrana. Moguće protivnike ćemo definisati vrlo brzo, rekao je na kraju razgovora za službenu web stranicu Veleža, sportski direktor „Rođenih“, Admir Velagić.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 28 maj 2012, 13:16

nisam rekao da su sve dugove platili. za dugove sam se poveo informacijama da smo među najmanje zaduženim klubovima u ligi. prije su igračima dugovali ogromne novce, da ne govorim o novcu za tribine itd. sad to izgleda bolje, tako se čini. slažem se da ne treba iznositi pretjerano neka nagađanja bez dokaza, navijačima je to u krvi, špekulcije - ko će doći, ko će otići, itd. to je dio fudbala - ali ne treba pretjerivati.
za 90% stvari koji se pišu po ovom forumu niko nema materijalni dokaz.

evo meni se svidja mrkvim intervju. tako sam nešto i zamišljao u zadnje vrijeme, mladi igrači, predan rad, duži ugovori, zakrpiti rupe nekim (2-3 maksimalno) pojačanjima, s tim da i pojačanja budu mladi igrači.
tako velež nikada nije radio poslje rata. možda ovakav rad ne uspije... možda loši rezultati iduće sezone obore i upravu i trenere, pa neka onda neko rugi pokuša. i mrkva ističe greške oko nekih poteza uprave iz pršlosti, ali se sada čini da s krenuli drugim putem.

zaim i rema su malo podigli nivo omladinskih selekcija i mislim da će iduće godine to još bolje izgledati.

ovo je ono što sam govorio za brkovića, pričali su s njim čitavo vrijeme, čovjek odugovlačio i na kraju otišao. greška je jedino bila što su mu dali da igra, da su ga 2-3 ostavili na klupi, vjerovatno bi potpisao, ili željo ne bi ni zagrizao. neka to bude lekcija za budućnost, svako gleda samo sebe, što je i normalno i nema ništa od usmenih obećanja, samo crno na bijelo.

slažem se ja s rodjakom da nije sve najbolje, treba ukazivati na greške i pokušati ih ispraviti. ali isto tako mislim da stvari trenutno idu nekim tokom kojim nisu nikada išle i živo me zanima kako će se to dalje odvijati. kako će se ovi mladi momci koje je mrkva nabrojao iduće godine nositi u premijer ligi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 maj 2012, 14:57

Dobar intervju , covjek priznaje da su se zeznuli za ona "pojacanja" (Tana nikad nista ne prizna :D ) a to nas je skupo kostalo. Brkovica se nije moglo ucjenjivati sa igrom (sto je i trebalo uraditi) jer smo izgubili alternative.

Jedna stvar o kojoj se pomalo prica je vaznost Lokomotive u svemu ovome. Najveci dobitak Veleza ove sezone sigurno je postavljanje Ace na celo Lokomotive i njezin opstanak u ligi. Treba tu saradnju samo dobro definisati i doraditi i to nam je jaka garancija opstanaka u ligi u buducnosti.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 maj 2012, 16:08

kajl je napisao/la:

. otplatili su velike dugove koje su naslijedili od ranijih uprava, a to je nadoknađivanje štete iz prošlosti, a ne nenadoknadiva šteta.
.
kajl care,evo sta ti rece ovdje da su dugovi otplaceni :? (pa sam zato trazio objasnjenje),a sada govoris ovo "nisam rekao da su sve dugove platili" :? :D

Ma nema veze ;) .Da kazem da se,gledajuci ovaj Mrletov interviju i ja u globalu slazem,ali nista od ovoga ne vjerujem (jedno su price a kao obicno su djela drugacija)dok ne vidim u stvarnosti neke rezultate(objasnio sam vec zasto )

Sad da se malo zabavim intervijuom.Dakle po Mrletovoj prici su vodjeni razgovori i to jos od zime sa Brkovicem(ja nigdje nisam ni procito ni cuo da se ista radilo u vezi produzenja ugovora,a ako su pak i vodjeni trebali su onda malo i javnosti i navijacima reci da se vode razgovori ali da nije jos nista postignuto)Dakle pocetkom Aprila je dato brkovicu sedmicu da razmisli i da potpise,nije potpisao u toku te sedmice, ali ni uprava nije poslije nista poduzela po tom pitanju nego su jednostavno pustili da mu istece ugovor :roll: Po meni je i u aprilu vec bilo kasno ali eto.Podsjetimo i to da je i Ivetic otiso dzaba u zimskom prelaznom roku(a bio je pod ugovorom) a odrekli su se olahko Rovcanina prvog strijelca veleza u jesenjem dijelu( ja mislim da je do kraja lige osto prvi strelac Veleza :? ).Daj boze da Brkovic i Ivetic ostanu jedine greske i propust uprave,ali vidjecemo.

E sada.Mrle nabraja sve ove potencijale i mlade igrace koje smo dobili u zadnjoj godini 8-) .Ako se dopusti da i oni odu ko Brkovic i Pero onda se nema tu sta vise pricati,nego trebaju naci nacina da cim im ostane jos godina od ugovora odmah mu nuditi novi ugovor i produzenje saradnje,dok ne bude kasno,kada bude kasno onda te moze izraditi kako god hoce.Ako je tacno ovo sto Mrkva kaze da se prate mladi igraci u 3 lige onda je to veoma dobra stvar,mada sam malo skeptican po tom pitanju (kontajuci kako se do sada radilo)jer ja do sada nevidjoh nikoga od mladjih narastaja sa strane osim Hajdarevica iz Konjica.Kad vidim jos mladih talenata iz recimo jablanice,bugojna,vakufa i drugih mjesta odmah ce se znati da se tu radi nesto,i radi dobro.Jos jedna stvar sto bi bilo dobro da postoji.Na Velezovoj sluzbenoj stranici bi trebalo da postoji podatak za svakog igraca(osim onih osnovnih) i podatak kad je dosao u klub i kad mu ugovor istice,tako da svak moze vidjeti sa kakvim kadrom raspolazemo u narednoj godini ili dvije,i ako nekome istice ugovor uskoro a nije produzen da se moze odmah reagovati.Ovako niko ne zna nista u vezi igrackog kadra.Ne vidim razloga da se tu nesto krije od strane uprave,a tako je i svugdje u svijetu.Evo ja recimo pojma nemam koliko igraca je pod ugovorom kome istice sada,kome na zimu,kome iduceg ljeta :?
P.S.Nista ne rece o utakmici sa Gabelom,je li ko kaznjen za onu bruku,ovo ono,sta Mrle misli mi vec zaboravili :lol: .Ja bogami nisam i stalno cu im to nabijati na nos da nebi i iduce godine bila opet neka "Gabela" :o
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 28 maj 2012, 16:18

pa veliki dugovi nije isto kao i svi dugovi :D

primjer: imaš dug od 600 000, otplatiš 400 000, ostalo ti još 200 000. moglo bi se narodski reći da su otplaćeni veliki dugovi iliti mnogo dugova, a opet nisu plaćeni SVI dugovi.

ajd nema problema, nesporazum.

za brku je trebalo drugačije reagovati i to jedino da mu se zabrani da igra. ne možeš čovjeka prisiliti da potpiše ugovor, eto i kući ga je nosio ko fol da ga još jednom pročita dok se ne odluči (odnosno da kupi vremena za dogovor sa željom). znači, jedino ga stavit na klupu. što nisu i jesu li mogli, to je već druga priča. ja bih ga stavio da grije klupu dok ne potpiše.

i slažem se da dužina ugovora i još neke klauzule trebaju biti transparentno objavljivane da bi bilo manje naših nagađanja i naprdivanja :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2012, 17:14

hrabar potez Mrkve s ovim intervjuem. Čovjek je rekao kako stvari stoje. Baš se čudim što se Tana neizjašnjava... :lol:

vidim da još na službenoj stranici nisu objavili da je kaparisan bus. valjda čekaju kada stigne u MOSTAR..... ;)

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 28 maj 2012, 17:33

hrabar potez Mrkve s ovim intervjuem. Čovjek je rekao kako stvari stoje. Baš se čudim što se Tana neizjašnjava...
SVAKA ČAST MRKVA........................

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 28 maj 2012, 17:38

bratić,đafič i mrkva su bili na utakmici branitelja i gledali bebaniča koji je prošle godine kao veznjak bio najbolji strijelac treče lige,a i ove godine igra vrlo dobro,na ovoj utakmici što su oni gledali je dao dva gola i trebalo ga je davno dovest ali nije imao mjesta od tatinih sinova(vjerovatno mu otac nije prijetio trenerima pa nije igro)sad je pitanje dali on i želi za kikiriki preči u velež jer ga ikič za naše uslove dobro plača i redovno,a ovde če ga od dežurnih majmuna poslije prve greške dočekat,podrška tipa seljačino,idi u branitelj itd.
što se tiće mrkvinog intervjua dosta je korektan,jer je njegova odgovornost dovođenje igrača,nemože se sjedit u mostaru i reči tražimo igrače,treba iči gledat,tražit,pregovarat,ima još igrača samo ih treba nač.
možda nismo trebali pustit hanđiča,visok je,jak,dobar udarac,mlad,što neko kaže target man,poslije rada sa bratićem vjerujem da bi proigrao,jer takav tip centarfora je teško nači.
drago mi je što se atnosfera na forumu malo popravila,jer ipak smo svi ovdje zbog istog cilja.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 maj 2012, 18:12

Ono šta je Mrkva rekao,govorio sam i ja više puta...Deji Bandoviću od srca želim da završi u nekoj jačoj evropskoj ligi.Momak je to zaslužio.
Neka ga još makar godinu,može on i nakon tridesete dosta braniti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 28 maj 2012, 18:15

Prije toga želim da dodam da je u ovoj sezoni Velež afirmisao kao nikad do sada veliki broj mladih igrača, koji svi imaju ugovore koji još traju od dvije do tri sezone. Mi ćemo nastaviti sa ovim radom i u narednim sezonama i prosta matematika govori da ćemo za dvije sezone imati 24 igrača iz svog kadra koji su članovi prvog tima, a to su postali jednom dugotrajnom selekcijom.
Ova matematika vodi u federalnu ligu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2012, 18:51

ma kaka crna federalna liga. Velagić je ovim htio reći da će i u buduće sve više i više forsirati igrače iz omladinske škole da konkurišu za prvi tim, a ne mora značiti da će svi oni zaigrati za prvi tim........naravno da će nam trebati i igrača s strane da igraju, ali samo oni koji su stvarno kvalitetni kao npr. BANDOVIĆ.. ;)

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 28 maj 2012, 22:47

AlemC85 je napisao/la:ma kaka crna federalna liga. Velagić je ovim htio reći da će i u buduće sve više i više forsirati igrače iz omladinske škole da konkurišu za prvi tim, a ne mora značiti da će svi oni zaigrati za prvi tim........naravno da će nam trebati i igrača s strane da igraju, ali samo oni koji su stvarno kvalitetni kao npr. BANDOVIĆ.. ;)
ako budeš imao vremena otiđi u sjeverni i vidi u kakvim uslovima radi omladinski pogon veleža,neznam na osnovu čega ovaj optimizam kad zaim i rema sa tim momcima rade u uslovima nedostojnim za koziju ligu,oni se bore i pokušavaju ali teško če nešto napravit,juniori su vrlo loši i trenutno nema nekoga ko može odgovorit zahtjevima prvog tima,treba istači da je odlaskom varešanoviča u dobra doba izostala podrška od strane kluba prema juniorima i kadetima tako da su praktično prepušteni sami sebi,a onda svima puna usta naše djece,napravite im prvo teren da je barem ravan.

hoskos
Kontakt:

Post Postao/la hoskos » 28 maj 2012, 23:19

Pozdrav svim navijacima veleza iz Doboja..VELEZ DO GROBA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2012, 23:23

pozdrav i tebi. Vidim da rođenih ima širom JEDNE JEDINE........ ;)

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 28 maj 2012, 23:57

Brkovic ostaje u vlezu !!!
Dejan Bandovic odlazi ako nadje strani angazman
Provjerno :D
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2012, 23:58

Forza velez je napisao/la:Brkovic ostaje u vlezu !!!
pa koji q.urac onda govore da je sve završio s Željom.... :lol: :lol:

evo gledam da je Merzić na listi želja čelika

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 29 maj 2012, 00:00

AlemC85 je napisao/la:

Pusti te price prico sam sa Dizdarevicem to mi je reko :D
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 maj 2012, 00:03

Forza velez je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Pusti te price prico sam sa Dizdarevicem to mi je reko :D
je li istina da je za Merzića zainteresovan Čelik? evo sad pročitah.......

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 29 maj 2012, 00:27

Ako prva informacija bude tacna, imas pice :)

Za nas bi bilo sjajno da Brkovic ostane, jer jedino njemu istice ugovor od "nase djece", jos kada na to dodamo da je Bandovic jos godinu pod ugovorom, onda je to vec dobra osnova za lijepu ekipu. Ako Bandovic nadje neki inostrani angazman onda ga prodati i probati makar nesto zaraditi na njemu, mada mislim da ako sada ne ode u inostranstvo, da nece ni ici. Nije on vise bas tako mlad, ali nikad se ne zna. Dejo je puno uradio za ovu ekipu i ne treba mu praviti probleme. Ako zeli ici neka ide, ako ne zeli nama je dobar.

Sada treba vidjeti kakvo je stanje sa Knezevicem, Lakicevicem i Merzicem. Ako neko zna da li i njima istice ugovor ili ne, neka napise. Mislim da bi zadrzavanjem ovog trojca, uz Deju i "nasu djecu" sljedece sezone imali solidnu ekipu i u tom slucaju bi mogli krenuti ka gornjem dijelu tabele.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.