BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Goalgetter
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2014, 18:04

Dobro ovo izgleda sto je @Semir bvb postavio, samo sto mislim da Immobile i Ramos nisu dostojne zamjene Lewandowskom. Umjesto Cire treba dovesti jednog boljeg, i prije svega, iskusnijeg igraca. ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 apr 2014, 20:06

Dobar je Immobile, ali bljesnuo je tek ovu sezonu. Nešto slično kao i Drmić. Možda bi bilo previše rizika u transferu Immobilea zbog cijene samog transfera, ali valjda naši znaju. :geek:
Drmić definitivno jeftinija varijanta, nije mu potrebno prilagođavanje ligi, a nije pokazao ništa manje od Immobilea :arrow: još Drmkan igra u jačoj ligi :kafa:

Vidim Bayer bacio oko na Calhanoglua. Ne znam samo šta naši čekaju. :damn: Nešto se opet piše oko Hazarda. To je transfer koji od mene ima :thumbup: , dok nisam za Kagawu ni sekunde. :kafa:

P.S. Vukovi Dioufu nude patu 4 mil. :facepalm:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klare

Post Postao/la Klare » 23 apr 2014, 20:13

Semir bvb je napisao/la:P.S. Vukovi Dioufu nude patu 4 mil. :facepalm:
Samo nek ga povrede prođu, taj napadač je extra klasa. ;)

Meni se sviđaju ti Talijanski napadači, jaki su leđima prema golu, imaju dobru kontrolu lopte ipravi su egzekutori.

Takav je i Imobile, a pritom je možda još i malo brži. :?

Mislim da bi to bio dobar transfer.

Semire, nikada ne mijenjaj taj avatar. :thumbup:

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 23 apr 2014, 22:49

dobro naš juda napredovao u kravarskoj. :)
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2014, 23:16

Naprosto da se covjek izriga na ove polufinalne tekme, cast Realu. Kakva propaganda antifudbala i kukavicluka. :sick:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2014, 23:23

Sapuiza je napisao/la:dobro naš juda napredovao u kravarskoj. :)
A navodno mu ovaj stil vise lezi od Klopovog...a jos jace je kad Bavarci pisu da ne moze igrati na krilu :lol:
Hare_BvB je napisao/la:Naprosto da se covjek izriga na ove polufinalne tekme, cast Realu. Kakva propaganda antifudbala i kukavicluka. :sick:
Zato i bojkotujemo ovo takmicenje...k'o da Floptarijan nije mogao zabiti za 3-0 :mrgreen:

A zbog toga je i nas Klopp najveci car...sa Kirch-om i Zekom napada,pa kud puklo :bow:

P.S.Vezano za Gintera:
"Der 20-Jährige ist sich nach Informationen unserer Redaktion bereits mit Borussia Dortmund einig"

Kako javlja Ruhr Borussia je dogovorila sa Ginterom,jos ostaje da se dogovore sa Freiburg-om koji navodno zeli posudbu na godinu dana.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 24 apr 2014, 01:07

Pozdrav ljudi.

Eto nisam se javio dosta dugo, pa prvo da čestitam na razmontiravanju Bayerna usred Munchena, stvarno ste nas rastavili na dijelove, moram priznati.

Dalje da se nadovežem na diskusiju, @lokos, ne moraš odgovarati pošto se ja nisam javljao dva tjedna, pa nije korektno od mene da tražim odgovor.
lokos19 je napisao/la:Gdje se to befaube poboljso na spram prosle sezone? U cemu smo to rasli?
Nigdje, ama baš nigdje. Ili?
lokos19 je napisao/la:Ako zaradimo 100 mio zasto nebi trebalo ulozit 50 mio na bolje igrace ili da se produze ugovori kako nebi gubili najbolje?
Ne ide to tako lako jer bi onda sve bilo prejednostavno. Stvari idu ipak daleko teže i sporije od tvojeg razmišljanja.
lokos19 je napisao/la:Pa da opet trpe rezultati dok se taj mladi igrac afirmise? Da cekamo dvije godine, kao levata, dok proradi, da bi isti taj igrac kad postane neko digao sidro i presao u klub kojem nisu ambicije biti razvojna filijala za velike.
Haha, doći će vrijeme kad će BVB reći stop, nema ucjenjivanja kluba s jedne strane ( to je već došlo ) a s druge strane ćete postati poželjna destinacija za veliku većinu VRHUNSKIH igrača pa neće biti problem dovesti nove i zadržati stare.

Samo, stvari ne idu preko noći, u Borussiji to jako dobro znaju i zato toliko cijenim njihovo razmišljanje i djela kojima potvrđuju takva razmišljanja.

I da, rekoh, treba dovest mladog napadača uz Ramosa. Kao što se da naslutiti po medijima, upravo će takav biti drugi napadač a ne neko tipa Džeko, na stranu njegove iznimne nogometne sposobnosti ali financijski je to neizvedivo.

Pročitao sam zadnjih 13 stranica, ima stvarno dobrih postova, da sad ne izdvajam posebno jer bih mogao napisati 2 stranice. Kad ne pishate po Bayernu, nađe se i ovdje kvalitetnih forumaša.

Najviše, ha normalno kad dijelimo isto mišljenje, se slažem sa @ pale-om oko pozicije Reusa, on kaže da Reusu najbolje odgovara polušpica ( čovjek koji je najviše pratio Reusa na toj poziciji ), po meni također nema više razmišljanja jer se to potvrđuje iz utakmice u utakmicu da majstor Reus dominira na Ceneru. Čemu stavljati Reusa na krilo kad je ovdje najjači? Ja ga više nikad ne bih maknuo sa polušpice. Užitak ga je gledati kako dominira ovdje.

Stoga, čemu Kagawa?

I naravno, ne znam, stvarno ne znam kakve plaće imaju igrači kod vas, no za Reusa bih posegnuo duboko u džep da ga zadržim, zbilja vrijedi svakog eura. Eto, nadam se da ćete biti u mogućnosti to i napraviti jer unatoč velikom broju profesionalnih nogometaša, nema puno takvih kao Reus. Jednostavno TOP klasa.

Kad smo već kod svih tih pojačanja, ne bih dovodio Kagawu. Uzeo bih također nekog potencijalnog mladog igrača za lijevo krilo. Ili odriješio kesu i doveo Konopljanku. Ili Mikija na lijevo krilo. Uzeo bih Kevina Kampla ili Sadio Manea, jednog bih svakako uzeo jer obojica imaju znanje i kvalitetu a kod Kloppa bi duplo više napredovali nego do sada. Opcija je milion a najbolje će ga znat Klopp i uprava.

Neko spomene Drmić u Arsenalu?? Pa nadam se da se Matthaus prilično zahebo. Takvog dijamanta treba dati na brušenje a Klopp će ga znati najbolje izbrusiti.

Ma šta reći, eto, jako sam zadovoljan smjerom kojim ide BVB iako nije moj klub. Igrači koje ćete dovesti su odlični.

Hahaha, moram se nasmijat na izjavu jednog forumaša, ( ljulja se kabina..... ), gdje to nađe da mi je samo znati.... baš mi je ostalo u sjećanju.. haha kakav majstor.... :lol: :lol: :lol:

Naravno, da ne zaboravim, mislim da nas čeka veličanstvena tekma u finalu Kupa, najbolja poslastica za kraj sezone. Nadam se da ćemo vam ovaj put vratiti za onaj poraz od prije dvije godine iako kako trenutno igramo teško da će se to dogoditi. No svejedno, kakva će to biti utakmica, zajamčeni spektakl s obzirom na kvalitet, igru i povijest ovih dviju momčadi. :D

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 24 apr 2014, 09:21

Selam, bog, zdravo @effe (biraj kako ti je pravo :D )

Samo ukratko :mrgreen:
Stefan Effenberg je napisao/la:
lokos19 je napisao/la:Gdje se to befaube poboljso na spram prosle sezone? U cemu smo to rasli?
Nigdje, ama baš nigdje. Ili?
To je bila tvoja tvrdnja, da je BVB napredovao ovu sezonu, pa bi bilo fer i da nam objasnis gdje i kako a ne da argumentiras protupitanjem.

Sto se tvog pitanja tice. U glavnim parametrima (igra + rezultati prvog tima) nije nigdje.
Kod sponzora smo jos ugrabili kojeg. Obrt je porastao. Druga ekipa igra solidno ove sezone u trecoj ligi (najbolja II-momcad u djermaniji). Infrastruktura u Brakelu je poboljsana, novi internat za juniore, stadion opravljen ...
Stefan Effenberg je napisao/la:
lokos19 je napisao/la: Ako zaradimo 100 mio zasto nebi trebalo ulozit 50 mio na bolje igrace ili da se produze ugovori kako nebi gubili najbolje?
Ne ide to tako lako jer bi onda sve bilo prejednostavno. Stvari idu ipak daleko teže i sporije od tvojeg razmišljanja.
Matematika je vrlo jednostavna nauka.
Ja te pitam sta bi se to grozno desilo da je BVB od 100 mio dobiti (prosle 3 godine) pola dodatno investirao u roster (transferi + plate)? Imao bi kuknjavu Kircha ili Schmelzera sto nema platu ko Reus? Jel to problem?

Vjerovatno zastupas i tezu da je bolje da BVB na kraju godine ima 35 umjesto 25 mio dobiti, nego da se 10 mio baci Reusu da bi ovaj produzio ugovor do 2019 bez klauzula. Tih 10mio sada tako investiranih mozes u svako doba vratiti prodajom Reusa (45 umjesto 35) ;)

Da se prije dvije godine (posle double) kada je levat HTJEO produzit s BvBeom istom dalo 10mio vise (kroz platu i premije) sigurno bi istog sada il imali u klubu ili prodali buyernu za pristojnu cifru, ali eto bolje je imati 100 mio na stednoj nego 90. To nas cini stabilnijim :facepalm:
Stefan Effenberg je napisao/la: Haha, doći će vrijeme kad će BVB reći stop, nema ucjenjivanja kluba s jedne strane ( to je već došlo )
Da vidi se na slucaju Gündogan. Ja neznam sta on nije dobio a da nije trazio :kafa:
Stefan Effenberg je napisao/la: Stoga, čemu Kagawa?
Zato sto su Reus i Gündogan jedina kvalitetna opcija na 10tki. Da je Güni zdrav nebi trebao Kagawa (rado i Kampl), ali stim da je upitno hocel turcin ikad vise moci sutnut loptu i dali ce ikad vise dosegnuti nivo i ako treba mu sigurno pola sezone da se vrati u formu. A dok cekamo godoa igraci bez odmora, vise povreda, rezultati trpe ;-)
Stefan Effenberg je napisao/la: I naravno, ne znam, stvarno ne znam kakve plaće imaju igrači kod vas, no za Reusa bih posegnuo duboko u džep da ga zadržim, zbilja vrijedi svakog eura.
Cek ba, ti rece neide sve preko noci. Doc ce sigurno vrijeme kad ce BVB igracima poput Reusa moci ponudit adekvatnu platu. Jel 'no bi 'vak nekako ;)
Stefan Effenberg je napisao/la: Neko spomene Drmić u Arsenalu?? Pa nadam se da se Matthaus prilično zahebo. Takvog dijamanta treba dati na brušenje a Klopp će ga znati najbolje izbrusiti.
Ma jok. Taj se dijamant ubio za buyern. Pep je inace poznat da od svakog igraca pravi Mesija. Samo zato i gece predje u gomoru. Vidit ces kako ce Rode postat novi svajni, tako da i Drmic ako misli da sta valja jedina realna opcija bi mu trebao biti buyern ;)
Stefan Effenberg je napisao/la: Ma šta reći, eto, jako sam zadovoljan smjerom kojim ide BVB iako nije moj klub.
Naravno, tebi, koji prvenstveno gledas da buyern prodje sto bolje :nene:
Evo recimo i ja sam jako zadovoljan smjerom kojim ide Leverkuzen. :zviz:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 24 apr 2014, 13:32

Pisu engleski mediji kako bi Hazard mogao u Dortmund na posudbu. Mladji.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 apr 2014, 13:58

Stefan Effenberg je napisao/la: Stoga, čemu Kagawa?
Zato sto neigranjem Gundogana mi nemamo pravog plejmejkera...slazem se da Reus briljira na "ceneru" ali on nije klasicna desetka.Vidjeli smo da moze to funkcionisati i u ovakvom sastavu ali protiv odredjenih protivnika treba nam jedan igrac koji ce malo povezati redove...mozda to ipak i bude Gundogan ali ko zna :?

Navrati malo cesce...nije da nemas sta napisati ;)
soxx je napisao/la:Pisu engleski mediji kako bi Hazard mogao u Dortmund na posudbu. Mladji.
Ako je sa pravom otkupa onda je mozda i istina.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 apr 2014, 22:06

Trener Real Madrida, Carlo Ancelotti je otkrio da je imao pomoć savjetnika za meč protiv Bayerna.
Podsjetimo, Real je pobijedio Bavarce sa 1:0, a Italijan je postavio savršenu taktiku koja nije dala puno prostora Nijemcima.

"Razgovarao sam sa Arrigom Sacchijem, koji je moj veliki prijatelj. On je veliki fudbalski um i jedan od najvećih trenera u historiji. Dao mi je savjet i rekao da obratim pažnju na neke detalje sa meča Borussije i Bayerna Naravno da sam ga poslušao i to nam je donijelo rezultat“, kazao je Italijan.
Treb'o bi Klopp naplaćivat' časove. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 25 apr 2014, 01:28

Evo upravo čitam, sad koliko ima istine u svemu tome... po spanskoj marci hu mmels je sve dogovorio s Barcelonom da predje
sada na ljeto.
Sada koliko istine u svemu tome ima I potpisivanje Gintera ostaje da vidimo.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 apr 2014, 11:20

Nakon odlaska Lewata, transfer još jednog ključnog igrača, nosioca igre je meni lično nezamisliv. :nene: Dosad puštali po jednog najboljeg igrača svake sezone, a sad trebamo po dva. :crazy: Nema od toga ništa. :thumbup: Vrijeme je da se podvuče crta i uopšte ne puštaju najbolji igrači, a ne da povećavamo broj njihovih odlazaka. Ipak je ovo jedan od nasjajnijih perioda kluba (4 puta zaredom u LP). Zato opušteno. :kafa:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 25 apr 2014, 15:11

I edo je borusse :kralj:

slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 apr 2014, 15:43

Izgleda da smo ponudili 18 mil. za Immobilea :!:
Laut ,,La Stampa'' hat der BVB ein Angebot in Höhe von 18 Millionen für Ciro Immobile gemacht.
http://www.lastampa.it/2014/04/25/sport ... emium.html" onclick="window.open(this.href);return false;

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 25 apr 2014, 19:27

Nakon što je Barceloni ukinuta zabrana dovođenja igrača, Katalonci su se odmah ''bacili'' na posao i dogovorili transfer Matsa Hummelsa, stopera Borussije Dortmund, tvrdi španski AS.

Hummels već duži period igra sjajno u dresu Borussije Dortmund i tako je privukao pažnju brojnih evropsih klubova, a AS tvrdi da je sve dogovorio sa katalonskim klubom.

Barcelona već dugo vremena ima velikih problema na poziciji stopera, te izgleda da će Gerard Pique konačno dobiti kvalitetnog partnera u zadnjoj liniji.

Ipak, prvo će morati biti donesena konačna odluka za zabranu dovođenja igrala nakon saslužanja žalbe koju će Barcelona uputiti na prvobitnu kaznu, međutim prema svemu sudeći Katalonci će moći relizovati transfere.

Ima li šta od ovoga, ili je još jedna medijska hajka :?:
Željezničar
Borussia Dortmund

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 apr 2014, 21:39

raaymoon je napisao/la:Ima li šta od ovoga, ili je još jedna medijska hajka :?:
Nema ništa od toga. :thumbdown: Same gluposti. :kafa:

Svaki dan će pisati nešto novo, posebno oko naših najboljih igrača (Reus i Hummy) te Kloppa. Ono što je meni jasno da naši nemaju namjeru puštati najbolje igrače, posebno ne dvojicu po sezoni, uzimjaući u obzir da je Lewat taj prvi koji nas napušta. :wave:

Sad će posebnu uz Barcu biti povezano puno imena. Evo ja sam ovo našao:
Prva strana španskog lista Sport posvećena je suspenziji na zabranu transfera Barceloni.
Odluku je jučer objavila FIFA i katalonski klub se zato priprema za rekonstrukciju tima na ljeto, s obzirom da se nadaju da će se odluka i definitivno poništiti i da će moći dovoditi nove igrače-

Prema istim navodima, Barcelona će dovesti čak sedam novih igrača, a dva primarna cilja su Juventusov Arturo Vidal i Chelseajev David Luiz.
:shhh:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 apr 2014, 00:56

Sto se tice Hummelsa i spekulacija nema od tog nista a to smo naravno i mi svi znali a evo i njegov intervju ...

Seitdem er zurück ist, läuft es wieder beim BVB: Mit Mats Hummels (25) holte Dortmund in 20 Spielen 16 Siege, ohne ihn in 11 Spielen gerade mal vier!
BILD: Muss Dortmund dahin kommen, dass man wie Bayern auch die Nr. 20 im Kader ohne Qualitätsverlust bringen kann?
Hummels: „Ich habe neulich diese Gehaltstabelle der Top-Klubs gesehen. Da stand was von Durchschnittsgehalt Bayern München über 5 Millionen. Da bist du bei uns Spitzenverdiener! Deshalb ist es auch immer eine Frage des Geldes, wie breit man sich aufstellen kann.“
BILD: Wie sehr hat die Bayern-Übermacht genervt in dieser Saison? Dass man eigentlich nichts machen konnte?
Hummels: „Wir hätten was machen können! Die Spieltage 1 bis 10 und 20 bis 31 waren ausgeglichen. Dazwischen haben wir halt die Punkte liegen lassen und Bayern hat alles geholt. Wir hätten es spannender gestalten können.“
BILD: Ist es in nächster Zeit unmöglich, an die Bayern ranzukommen?
Hummels: „Schwierig ist es auf jeden Fall. Aber je schwieriger die Aufgabe, desto schöner ist es, wenn man sie am Ende bewältigt hat! Es muss glasklar das Ziel von mehreren Mannschaften in Deutschland sein, diese jetzt zweijährige Dominanz der Bayern in der Liga zu brechen!“
BILD: Helfen im kommenden Pokal-Finale gegen Bayern die Erinnerungen ans letzte Mal vor zwei Jahren?
Hummels: „Es wird auf jeden Fall ein heißes Spiel. Bayern als eine der besten Mannschaften der Welt, wir gerade in einer guten Verfassung. Wir hätten nichts dagegen, wenn es wieder genauso läuft wie vor zwei Jahren. Aber ich rechne ehrlich gesagt nicht mit einem 5:2...“
BILD: Fast jede Woche gibt es Spekulationen über einen Wechsel von Ihnen ins Ausland...
Hummels: „Ich muss nicht acht Meisterschaften haben am Ende meiner Karriere. Ich will lieber etwas Besonderes gemacht haben. Und das war bisher hier ganz klar der Fall. Deshalb gibt es im Moment keine Gedanken in diese Richtung! Ich hole lieber hier eine Meisterschaft als wichtige Figur als vier Meisterschaften als Teilzeitkraft.“

BILD: Müssen Transfers wie Mkhitaryan in Zukunft Standard sein, damit sich der Klub weiter so gut entwickelt?
Hummels: „Die Mannschaft und der Klub haben sich in den letzten Jahren wirklich so entwickelt, wie es nicht zu erwarten war. Wenn jemand so gut ist wie Micki, dann sollten wir das machen. Aber man sollte das nicht nur an Ablösesummen festmachen. Wir haben hier sehr gute Transfers getätigt, die nicht über 5 Mio lagen.“
BILD: Muss man weiterhin Angst haben, dass Top-Leute gehen wie Götze und Lewandowski?
Hummels: „Ja, das schwingt immer mit. Es dauert eben lange, bis man auf das Niveau der ganz Großen kommt. Vielleicht nicht unbedingt sportlich, aber vom Image, vom Ruf, von den Gehaltszahlen her. Außer ein Scheich steigt ein... Wir haben es ja erstaunlich schnell geschafft, in die Nähe zu kommen.“

Smjela i velika izjava do sad je uvijek stojao iza svojih rijeci i izjava valjda i sad bude tako ...
BvB Echte Liebe !!!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 26 apr 2014, 14:30

Hummels ne ide nigdje, naš budući kapetan, lijepo mu je u Dortmundu i nema razloga trčati za parama, ovdje sasvim pristojno zarađuje i da je ključna figura najbolje generacije u povijesti kluba a i svjestan je da će dobiti i bolji ugovor za sezonu dvije, nisu svakom pare u supku kao onom govancetu što je otrčalo sjediti na klupu u Bayern

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 apr 2014, 19:03

Kirch zabi velemajstorski. :rol: ReuF gol i asist. :tokralju:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 26 apr 2014, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.