RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeToBoLa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeToBoLa » 26 maj 2012, 18:50

VELEZDOGROBA je napisao/la: Niko nije kukao za ovim siročetom i plakao, i tragično doživljavao njegovo ubijanje i mrcvarenje. Niko, osim onih koji ga takvog vole. I koji ga podržavaju. I koji ga nikad ostaviti neće.
Nekakvi mi trnci uhvatiše kad pročitah ovo. :cry: :cry: :cry:
Who dares, wins !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 26 maj 2012, 19:55

MostaracVelezovac je napisao/la: Da je Velez trebao zaradit na igracu kojem je prosao ugovor,

Zar uprava nije tu iz razloga da procijeni da li se istom trebao barem ponuditi ako nista novi ugovor a ne tek tako ga pustiti ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 26 maj 2012, 20:04

Titova-Juga je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la: Da je Velez trebao zaradit na igracu kojem je prosao ugovor,

Zar uprava nije tu iz razloga da procijeni da li se istom trebao barem ponuditi ako nista novi ugovor a ne tek tako ga pustiti ?

pa ponudili su mu novi ugovor.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 26 maj 2012, 20:21

kajl je napisao/la:

pa ponudili su mu novi ugovor.
Prije godinu dana su mu trebali ponuditi novi ugovor, a ne sad i u tome se ogleda nesposobnost uprave. Ona prosla je bila lopovska, ova je samo nesposobna. Valjda slijedeca bude normalna.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 maj 2012, 20:59

Mi smo odradili svoje.Od Brkovica,nepoznatog klinca napravili smo potecionalnog velikog igraca.Za tri godine smo mu dali dosta vremena u vrhu napada da se uigra,da stekne rutinu i da izraste u veliki potencijal;Nekad nas je to kostalo i gubljenjem bodova sto zbog njegovog neiskustva (iz pocetka) i neuigranosti ali nije bitno uspjeli smo sa njim.Jedva smo docekali taj dan da mu istekne ugovor kako bi smo ga mogli dzabe gurnuti zelji ;) da se oni sa njim bakcu,a mi se okrecemo novom mladom igracu da i od njega napravimo novi potencijal,pa tako cim Zeljo uzme cifru na Brkovicu i proda ga nekome u Evropu, da odmah kod nas imaju bar jos jednog spremnog igraca za njih ,taman ce mu tada i isteci ugovor pa i njega ce mo moci gurnuti Zelji dzaba da se Zeljo opet bakce sa njim ,a mi opet nastavljamo dalje uspjesnim putem...Hvala i zelji sto ce nam dati zauzvrat kojeg njihov standarnog igraca iz trece postave,jer oni vise vole takvog igraca dati nama nego jedinstvu iz cekrcica,ipak oni vise vole nas.,hvala im gdje cuju i gdje ne cuju,a mi ce mo se potruditi da sljedeci put spremimo barem dva mladica za Zelju bez ugovora. :evil:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 maj 2012, 22:59

rodjak je napisao/la:Mi smo odradili svoje.Od Brkovica,nepoznatog klinca napravili smo potecionalnog velikog igraca.Za tri godine smo mu dali dosta vremena u vrhu napada da se uigra,da stekne rutinu i da izraste u veliki potencijal;Nekad nas je to kostalo i gubljenjem bodova sto zbog njegovog neiskustva (iz pocetka) i neuigranosti ali nije bitno uspjeli smo sa njim.Jedva smo docekali taj dan da mu istekne ugovor kako bi smo ga mogli dzabe gurnuti zelji ;) da se oni sa njim bakcu,a mi se okrecemo novom mladom igracu da i od njega napravimo novi potencijal,pa tako cim Zeljo uzme cifru na Brkovicu i proda ga nekome u Evropu, da odmah kod nas imaju bar jos jednog spremnog igraca za njih ,taman ce mu tada i isteci ugovor pa i njega ce mo moci gurnuti Zelji dzaba da se Zeljo opet bakce sa njim ,a mi opet nastavljamo dalje uspjesnim putem...Hvala i zelji sto ce nam dati zauzvrat kojeg njihov standarnog igraca iz trece postave,jer oni vise vole takvog igraca dati nama nego jedinstvu iz cekrcica,ipak oni vise vole nas.,hvala im gdje cuju i gdje ne cuju,a mi ce mo se potruditi da sljedeci put spremimo barem dva mladica za Zelju bez ugovora. :evil:
Barem cemo dobiti nesto love kada ga Zeljo proda negdje :lol:

Slazem se sa tobom drug. Od nepoznatog klinca smo napravili igraca koji ce za sezonu-dvije harati ovom ligom, ali izgleda ne u Velezovom dresu. Ebiga, nece on otici igrati u Zelju zbog par stoja vece plate. Otici ce jer u Zelji igraju ponajbolji igraci ove lige i zato sto je Zeljo klub koji uvijek puca na vrh i igra Evropu. Nadam se da ce Upravi ovo biti dobra skola za buducnost. Valjda ce Brkovic biti posljednji igrac koji ce besplatno napustiti klub. Treba se okrenuti i ostalim momcima i njima odmah ponuditi produzenje ugovora. Imamo mi zaista jos mnogo potencijala u svojoj omladinskoj skoli.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 26 maj 2012, 23:50

Bliss je napisao/la:Prije godinu dana su mu trebali ponuditi novi ugovor, a ne sad i u tome se ogleda nesposobnost uprave. Ona prosla je bila lopovska, ova je samo nesposobna. Valjda slijedeca bude normalna.

Nemoj da te MV cuje :mrgreen:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 27 maj 2012, 00:43

MostaracVelezovac je napisao/la:Mustuluk.
Bus je kupljen.
Je li fakat :?:
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 maj 2012, 02:21

BUS JE KUPLJEN

DRAGO MI JE STO SAM BIO DIO AKCIJE

ove je jedinstven primjer u svijeu i ovim smo dokazali sta nama znaci velez

hvala svima jos jednom

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 maj 2012, 04:07

Izvinjavam se, ja sam se pogresno izrazio. Ne kazem da uprava nije pogrijesila s Brkovicem sto nisu malo ranije reagovali i ranije postavili ugovor i dali mu ultimatum da se izjasni ili da potpise ili da im kaze sa nece. Uprava je pogrijesila jer je Brkovicu dozvolila da im uradi isto ono sto im je i Zolj uradio. Zavlacio ih i kajlu im sukno. Ali to je njihova glupost. Oni se nisu smjeli dopustit zahjebat tako lako...

Mada istina je da zimus su imali 9 igraca da zamjenu a ljetos je trener Odovic otisao naglo taman pred pocetak priprema pa su te stvari bile presnije. Al svejedno...

Nego sam poso rec da je glupo ocekivat da Velez zaradi na igracu kojem je proso ugovor. Slobodan igrac. Kraj price.

A sto se tice busa. Kupljen. Kaparisan. 2003 godiste. Prelijep. Ima i svoj WC. Super izgleda i iznutra i sa izvana barem sa slika.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 27 maj 2012, 08:34

jel to GOŠK kupio bus :mrgreen:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 maj 2012, 09:49

Jeste.I carinu će platiti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 27 maj 2012, 11:15

el-fighter je napisao/la:
rodjak je napisao/la:Mi smo odradili svoje.Od Brkovica,nepoznatog klinca napravili smo potecionalnog velikog igraca.Za tri godine smo mu dali dosta vremena u vrhu napada da se uigra,da stekne rutinu i da izraste u veliki potencijal;Nekad nas je to kostalo i gubljenjem bodova sto zbog njegovog neiskustva (iz pocetka) i neuigranosti ali nije bitno uspjeli smo sa njim.Jedva smo docekali taj dan da mu istekne ugovor kako bi smo ga mogli dzabe gurnuti zelji ;) da se oni sa njim bakcu,a mi se okrecemo novom mladom igracu da i od njega napravimo novi potencijal,pa tako cim Zeljo uzme cifru na Brkovicu i proda ga nekome u Evropu, da odmah kod nas imaju bar jos jednog spremnog igraca za njih ,taman ce mu tada i isteci ugovor pa i njega ce mo moci gurnuti Zelji dzaba da se Zeljo opet bakce sa njim ,a mi opet nastavljamo dalje uspjesnim putem...Hvala i zelji sto ce nam dati zauzvrat kojeg njihov standarnog igraca iz trece postave,jer oni vise vole takvog igraca dati nama nego jedinstvu iz cekrcica,ipak oni vise vole nas.,hvala im gdje cuju i gdje ne cuju,a mi ce mo se potruditi da sljedeci put spremimo barem dva mladica za Zelju bez ugovora. :evil:

Slazem se sa tobom drug. Od nepoznatog klinca smo napravili igraca koji ce za sezonu-dvije harati ovom ligom, ali izgleda ne u Velezovom dresu. Ebiga, nece on otici igrati u Zelju zbog par stoja vece plate. Otici ce jer u Zelji igraju ponajbolji igraci ove lige i zato sto je Zeljo klub koji uvijek puca na vrh i igra Evropu. Nadam se da ce Upravi ovo biti dobra skola za buducnost. Valjda ce Brkovic biti posljednji igrac koji ce besplatno napustiti klub. Treba se okrenuti i ostalim momcima i njima odmah ponuditi produzenje ugovora. Imamo mi zaista jos mnogo potencijala u svojoj omladinskoj skoli.
to i jest to, ali postat ala zeljo unutar nasih granica nije toliko tesko, treba ti 2-3 godine ozbiljnog rada! vrati se na zelju prije 3 sezone i dalje unazad u istim **** kao i mi! Amar Osim ih preuzme i postepeno ozbiljnije pocne radit i sad lice na dobru ekipu za nase uslove! treba uradit bas kao zeljo, malo uozbiljit djelovanje kluba i vec do sljedece sezone nebi gubili igrace unutar premier lige nego bi samo isli vani ako ce igdje iz veleza! jednostavno treba imat evropu osiguranu i igraci ako ce ostat u PL nece nigdje iz kluba! Evropa i ozbiljan rad privlace, gubljenje od goska, rudar, leotara itd itd, ne! naprimjer da smo slucajno kup uzeli sigurno nijedan igra na ljeto nebi napustio velez! ovako ce sigurno dosta njih pokupit prnje i opet jovo na novo za sljedecu sezonu!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 27 maj 2012, 11:35

mikki21 je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:

to i jest to, ali postat ala zeljo unutar nasih granica nije toliko tesko, treba ti 2-3 godine ozbiljnog rada! vrati se na zelju prije 3 sezone i dalje unazad u istim **** kao i mi! Amar Osim ih preuzme i postepeno ozbiljnije pocne radit i sad lice na dobru ekipu za nase uslove! treba uradit bas kao zeljo, malo uozbiljit djelovanje kluba i vec do sljedece sezone nebi gubili igrace unutar premier lige nego bi samo isli vani ako ce igdje iz veleza! jednostavno treba imat evropu osiguranu i igraci ako ce ostat u PL nece nigdje iz kluba! Evropa i ozbiljan rad privlace, gubljenje od goska, rudar, leotara itd itd, ne! naprimjer da smo slucajno kup uzeli sigurno nijedan igra na ljeto nebi napustio velez! ovako ce sigurno dosta njih pokupit prnje i opet jovo na novo za sljedecu sezonu!
Jeste sve to stoji 2-3 godine ozbiljnog rada, ali jedan je Amar Osim.. covjek ima viziju, plan... tesko da se moze naci neko kao Amar jedostavno covjek je unikat. Pozdrav
PS: el_fighter
Molim te lijepi ne spominje se tu samo nekoliko stoja vise plata... vec ipak je to Zeljeznicar... za Brkovica mladog igraca je veoma vazno igranje u nekim euro kupovima i dosta toga... situacija u Zelji i Velezu je neuporediva... Brkovic ce u Zelji imati ljude da rade s njim da naprave igracinu za sta on ima predispozicije... s toga ne radi se tu samo o nekoliko stoja

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 maj 2012, 11:45

Skupljeni su novci za autobus, samo, po meni je to ne isplavtiva investicija, kada će se naši morati na najveće derbije voziti u blindiranim autima :lol: :lol: :lol: ( Široki, Zrinjski ) i pored toga svega, očekujem da i naši navijači polude, pa im ga jednom skrše u temelj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: al ipak, nadam se najboljem :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 maj 2012, 14:51

u svom ovom sivilu, jedna "POZITIVNA VIJEST". Svaka čast navijačim što su uspjeli kupiti autobus za klub, u povodu 90 - te godišnjice kluba. nadam se da je ovo početak uspješne godine i sezone, bez obzira na save što se izdešavalo.....

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 maj 2012, 15:38

AlemC85 je napisao/la:u svom ovom sivilu, jedna "POZITIVNA VIJEST". Svaka čast navijačim što su uspjeli kupiti autobus za klub, u povodu 90 - te godišnjice kluba. nadam se da je ovo početak uspješne godine i sezone, bez obzira na save što se izdešavalo.....
Aleme, na osnovu cega se nadas uspjesnoj sezoni,na osnovu toga sto ce imati svoj vlastiti autobus :) Sa ovakvim radom ja predvidjam jos goru borbu za opstanak,pitanje je i hocemo li i ostati u PL.Ja nista u klubu ne vidim vele pozitivno sto bi me nagnalo da razmisljam o uspjesnoj sezoni.I pitanje je, sta je to za Velez uspjesna sezona.Ako je uspjesna sezona da se do zadnjeg kola boriti za opstanak i onda u tom zadnjem kolu jedva na neki nacin obezbjediti opstanak,onda mislim da se i ja nadam "uspjesnoj" sezoni.Dokle se god klub vodi na amaterski nacin nema tu hajra.Ne simpatisem nesto vele Amara Osima,ali svi trebaju da se ugledaju(i da uce) sta je on od Zelje napravio za 3 godine.Zeljo je prije 3 godine bio u dojnjem dijelu tabele i bio skoro u borbi za opstanak,stanje skoro isto ko sto i mi trenutno imamo,a vidi sad Zelje,daleko nadmocniji klub(po svim pitanjima) u PL.Dakle treba nam jedan takav sposoban menadzer u klubu(ne trener samo menadzer)koji ce objediniti sve Velezove dijelove(omladinski pogon,prvi tim,predsjednistvo,upravni odbor,struka i navijace)i sve te djelove postaviti tako da svi pusu u istu stvar i raditi za klub a ne za svoj dzep(samo se moze tako nesto napraviti)Po nacinu vodjenja kluba trenutno smo malo bolji od Lokomative :roll: :(

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 maj 2012, 16:04

Samo ovaj Autobus kad dodje , da ga neslomiju protivnicki navijaci ..

Kad isli pod BB nek neidu sa ovim busom :D 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 maj 2012, 16:18

recite mi ime čovjeka iz Mostara koji bi trebao doći umjesto Tanovića da obnaša najodgovorniju funkciju u klubu. zar niste prije govorili da ga nema ili niko ne želi na tu funkciju. Ljudi sada je pauza, ima se prilika organizovati skupštinu kluba, i neka se iznesu zahtjevi za smjenom ove uprave i dolaskom nove. Nemama ništa protiv, ako se uspiju naći bolji ljudi...Prije Tanovića i sličnih je bilo mali milion ljudi koji su bili u VELEŽU, znamo o kojim se ljudima radi, ali ne može se ništa preko noći, i kada nemaš stabilnu finansijsku podlogu, u tome je što. Nemojte trčati pred rudu, da ćemo se boriti za opstanak i slično. Ne znamo mi šta budućnost donosi, ništa nije više kao nekada.....

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 maj 2012, 17:13

rodjak je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:u svom ovom sivilu, jedna "POZITIVNA VIJEST". Svaka čast navijačim što su uspjeli kupiti autobus za klub, u povodu 90 - te godišnjice kluba. nadam se da je ovo početak uspješne godine i sezone, bez obzira na save što se izdešavalo.....
Aleme, na osnovu cega se nadas uspjesnoj sezoni,na osnovu toga sto ce imati svoj vlastiti autobus :) Sa ovakvim radom ja predvidjam jos goru borbu za opstanak,pitanje je i hocemo li i ostati u PL.Ja nista u klubu ne vidim vele pozitivno sto bi me nagnalo da razmisljam o uspjesnoj sezoni.I pitanje je, sta je to za Velez uspjesna sezona.Ako je uspjesna sezona da se do zadnjeg kola boriti za opstanak i onda u tom zadnjem kolu jedva na neki nacin obezbjediti opstanak,onda mislim da se i ja nadam "uspjesnoj" sezoni.Dokle se god klub vodi na amaterski nacin nema tu hajra.Ne simpatisem nesto vele Amara Osima,ali svi trebaju da se ugledaju(i da uce) sta je on od Zelje napravio za 3 godine.Zeljo je prije 3 godine bio u dojnjem dijelu tabele i bio skoro u borbi za opstanak,stanje skoro isto ko sto i mi trenutno imamo,a vidi sad Zelje,daleko nadmocniji klub(po svim pitanjima) u PL.Dakle treba nam jedan takav sposoban menadzer u klubu(ne trener samo menadzer)koji ce objediniti sve Velezove dijelove(omladinski pogon,prvi tim,predsjednistvo,upravni odbor,struka i navijace)i sve te djelove postaviti tako da svi pusu u istu stvar i raditi za klub a ne za svoj dzep(samo se moze tako nesto napraviti)Po nacinu vodjenja kluba trenutno smo malo bolji od Lokomative :roll: :(

FORZA VELEZ
Jedino rješenje je da se i Veležu nešto slično desi, tj da se vrati neko od legenda sa parama, neko kome neće biti cilj da iz kluba ukrade par desetina hiljada i da time baci klub na još niže grane.Već da podigne klub na veću razinu i samim time da svi prfitiraju, slično kao sada u Želji.Najveći problem generalno u ovoj državi je lopovluk i korupcija, u svim segmentima pa i u sportu.E sad i sam znaš kako je teško očistit ovaj klub od parazita, samo se smjenjuju, i normalno da niko pametan neće doći dok su oni u i okolo kluba.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.