BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

shminka
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la shminka » 16 jan 2015, 17:02

Poslije ovoga može igrati samo bolje, bio je pod pritiskom zbog bodova, bodove je izgubio...u naredna 2 i po mjeseca ne brani ništa...valjda će se nešto i osvojiti :bih:

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 16 jan 2015, 17:31

Pa tek će sad biti pod pritiskom.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2015, 20:43

Tek sad slijede pravi turniri. Vjerovatno je i to uticalo na igru na ovogodišnjem AO, uvijek je u podsvijesti mislio da li će odbraniti sve bodove sa AO, sad je to prošlo. Vjerovatno pod tim pritiskom igra već nekoliko mjeseci, sami kraj prošle sezone, gdje je znao da mora ući u TOP 100 i da mora da odbrani veliki broj bodova. Do marta ne brani ništa, a mogao bi dosta zaradit, ako ode u J. Ameriku na šljaku, može biti odličnih rezultata.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 17 jan 2015, 09:50

aleksandar_veliki je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ovako, da neko čita sa strane, pomislio bi da se u najmanju ruku radi o igraču koji ima 30 godina.

Samo da vas ponovo napomenem, da je ispred Damira samo sedam igrača koji su mlađi od njega, a trojica su njegova generacija ;)
A vidimo sta znaci podrska saevza u slucaju Omara Jasike. ;)
Damir je fajter, za sve se izborio sam tako da ga ovaj poraz nece uzdrmati.
Za razliku od ostalih nasih tenisera Damir je imao i ima podrsku, kako iz Saveza, tako i od drzave. Upravo zbog podrske njemu, kazu mi neki ljudi iz tenisa, nas najtalentovaniji igrac Mirza, je stagnirao. Damir je limitiran teniser koji ima problema s glavom i fizickim predispozicijama. Dao Bog da grijesim i da me demantuje, no....
Djelimice tacno. I Mirza je dobio, za bh. prilike fin poticaj od BH Poste, prije 4-5 godina a ta firma nije privatna, znano je. Damir ima bolje radne navike i radnu etiku, tako meni izgleda a Mirzi toga fali. Osim toga, Mirzin otac je ljekar a Damirov cijeli zivot teniski ovisnik, posvecen tom poslu svakodnevno, pa se i tu moze traziti razlog drugacijeg razvoja njih dvojice posljednjih godina.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jan 2015, 11:19

aleksandar_veliki je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ovako, da neko čita sa strane, pomislio bi da se u najmanju ruku radi o igraču koji ima 30 godina.

Samo da vas ponovo napomenem, da je ispred Damira samo sedam igrača koji su mlađi od njega, a trojica su njegova generacija ;)
A vidimo sta znaci podrska saevza u slucaju Omara Jasike. ;)
Damir je fajter, za sve se izborio sam tako da ga ovaj poraz nece uzdrmati.
Za razliku od ostalih nasih tenisera Damir je imao i ima podrsku, kako iz Saveza, tako i od drzave. Upravo zbog podrske njemu, kazu mi neki ljudi iz tenisa, nas najtalentovaniji igrac Mirza, je stagnirao. Damir je limitiran teniser koji ima problema s glavom i fizickim predispozicijama. Dao Bog da grijesim i da me demantuje, no....
Ne stagnira Mirza zbog Damira, već zbog sebe. Koje njemu kriv što odmara juli, avgust i pola septembra. Dok Damir za razliku od njega igra cijelu godinu, i trudi se. A što tiče glave obojica su tu limitirana, obojica trebaju psihijatru. Što @BiKi kaže ima bolju radnu naviku od Mirze.

Damir Dzumhur!!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jan 2015, 14:33

slika
U njenu uspjesnu karijeru cvrsto vjerujem.
BosnaE

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 jan 2015, 08:36

http://www.dailymail.co.uk/wires/aap/ar ... -Open.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Delpo odustao :beba:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jan 2015, 10:11

shminka je napisao/la:http://www.dailymail.co.uk/wires/aap/ar ... -Open.html

Delpo odustao :beba:
Koja korist. Treb'o je ranije. Tačno bi ga sad ubio i njega i Almagra (Rosola). Mogli ste k'o ljudi odustat i da Damir igra. :evil:

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jan 2015, 13:31

Smradovi!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 jan 2015, 15:24

ima li ikakve šanse da Dzesika opet postane Jasika i zaigra za BiH? klinac je stvarno talentovan...
što se damira tiče šta znam, ja i dalje mislim da može imati dobru karijeru... samo pogledajte npr janka tipsarevića koji se takođe mučio, igrao celendzere, kvalifikacije, da bi se to tek posložilo sa nekih 25-26 godina.. ne znam ko je damiru trener, je li i dalje otac, ali trebao bi naći nekog Njemca
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 jan 2015, 15:52

Što bi to radio, kad ima australski savez iza sebe...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 16:04

Gdje je onaj Mig Mig što me nedavno napade za Del Potra i njegov intenzitet treninga sa fejsbuka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jan 2015, 16:10

DANTES je napisao/la:ima li ikakve šanse da Dzesika opet postane Jasika i zaigra za BiH? klinac je stvarno talentovan...
što se damira tiče šta znam, ja i dalje mislim da može imati dobru karijeru... samo pogledajte npr janka tipsarevića koji se takođe mučio, igrao celendzere, kvalifikacije, da bi se to tek posložilo sa nekih 25-26 godina.. ne znam ko je damiru trener, je li i dalje otac, ali trebao bi naći nekog Njemca
Znam da je jednom za TV 1 (ili FACE TV) rek'o da bi volio igrat za BiH. To je bilo prije 1-2 godine. Ja sam ga pit'o jednom hoće li za nas igrati, on kaže I PLAY FOR AUS. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 jan 2015, 16:20

Virtu4l je napisao/la:Gdje je onaj Mig Mig što me nedavno napade za Del Potra i njegov intenzitet treninga sa fejsbuka.
Kada si to govorio, predposatvljao si da nije u pravom trenaznom procesu, a ne kako ga ponovo ruka boli ! Itekako je u trenaznom bio, igraca iz top20 je bez velikih problema dobio! I ti mi pricas kako nije imao intezitet treninga?! Jednostavno se vratila prvelika bol, o kojoj mi lajici pojma nemamo! Svejedno, ocekivati povredu nekog igraca da bi upao Damir, dokazano je glupo!
Max Allegri

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 jan 2015, 16:22

Tri dana pred prvi meč je počeo udarati BH sa igračima...do tada je igrao samo sa trenerom

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 16:24

Taj intenzitet treninga je bio na prazno, bez pravog sparing partnera, čista fizika. Za mečeve nije spreman, što je sad i dokazano. Problem je zglob, a ne njegova kondicija.

Nismo/nisam očekivali njegovu povredu ili pogoršanje, samo smo očekivali da se vrati kad bude 100% spreman, on to nije uradio, već je njegova želja za tenisom pobijedila. Ovako on je pogoršao povredu, a nama je nedostajalo jedno odustajanje da Damir uleti u MD, svi na gubitku, a Del Potro najviše.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 jan 2015, 16:34

Virtu4l je napisao/la:Taj intenzitet treninga je bio na prazno, bez pravog sparing partnera, čista fizika. Za mečeve nije spreman, što je sad i dokazano. Problem je zglob, a ne njegova kondicija.

Nismo/nisam očekivali njegovu povredu ili pogoršanje, samo smo očekivali da se vrati kad bude 100% spreman, on to nije uradio, već je njegova želja za tenisom pobijedila. Ovako on je pogoršao povredu, a nama je nedostajalo jedno odustajanje da Damir uleti u MD, svi na gubitku, a Del Potro najviše.
Jednostavno je morao da pokusa, da vidi na cemu je?! cekao do zadnjeg sata bukvalno, i nije islo! Zna na cemu je, cekat ce jos i to je to! Mislim da je Damir na najvecem gubitku, kao sto rece, delpo nema carobni stapic da preko noci povreda prodje, ali Damir ima carobni stapic u vidu treninga! A ne da nakon godinu dana, napravi korak nazad u najboljim godinama!
Max Allegri

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jan 2015, 16:45

Definitvno da nisam želio da se Delpo povrijedi ili bilo ko drugi, samo smo tražili da propusti AO da se bolje pripremi. I ovako i onako je odustao od AO, samo da je to uradio 7 dana ranije i da Rosol nije lažljivac. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 jan 2015, 16:47

samo da bude dobro za mjesec-dva...i da ga zglob više ne zeza :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 21:30

Očekujemo pad za oko 30 pozicija. Posljednji put je bio tako loše plasiran u julu prošle godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.