Postao/la ŠB_Fidelis » 25 maj 2012, 17:53
Da ja dam svoje kratko vidjenje situacije. Meni je zao sto je FK Sloboda dovedena u ovo stanje, radi se o velikom klubu s velikom bazom fanova i dolazi iz jedne velike sredine, za BiH uvjete naravno.
Dosta puta sam ovdje ukazivao na neke stvari, imao svoje vidjenje situacije i stanja, vecina se pritom nije slagala ili je bila ''agresivnija'' naprema nekim iznesenim stvarima, razumljivo hajde, navijacki, al vecina tih stvari se obistinila i ovo je nekako konacna potvrda. Ne moze se neozbiljno raditi na temelju gomilanja duga, godinama ne izvrsavati svoje osnovne obveze, obmanjivati sam sebe i svoju javnost, a da ti netko kasnije bude kriv za vlastite nedostatke. Pa ako cemo realno sagledati, ruku na srce, s takvim poslovanjem i takvim ljudima u Upravi te takvom ''brigom'' gradskih oceva za sport u Tuzli uopce, zar je to za najvisi rang natjecanja (kakav god on bio) uopce, pa nebitno o kome se radi? Mislim da postoji samo jedan odgovor na to pitanje.
Sloboda je, pored sto je prosula skoro pa sve sto je mogla na svom terenu, imala sve u svojim rukama, imala je i tu zadnju utakmicu gdje je ''samo'' trebala ne izgubiti dva i vise golova razlike, znaci kontrolirali su vlastitu sudbinu - i nisu u tome uspjeli. To bi mene osobno vise zabolilo nego osvrtanje na bilo ciji rezultat.
Sad kad se to tako izdesavalo, onda se odjednom poteze kako Velez ''ne smije i ne moze'' izgubiti na terenu od GOŠK-a, koji ruku na srce zaista nije bas toliko losa momcad, a da ne govorim o motivu za tu utakmicu naspram Veleza.
Isto tako, Zeljeznicar, ciji su igraci vec davno proslavili titulu i pola ih vjerujem nije moglo hodati dva dana nakon tih proslava, dolazi na noge takodjer vrlo motiviranom protivniku, ali rijec je o na papiru i po tabeli boljoj momcadi i oni takodjer ''ne smiju'' izgubiti od Leotara.
Zasto? Zar to nije nogomet? Zasto bi se igrale utakmice i zasto bi se itko sportski nadmetao ako bi uvijek favorit pobijedjivao ili ako bi sve uvijek prolazilo ocekivano.
Mislim da nije ni to u redu, naravno, nek se kontrolira tijek tih utakmica, regularnost, sto vec, ali ovakve stvari u nas kad se desavaju dobivaju epske proporcije, a kad covjek skonta kakvih sve drama drugdje ima, pa se ne povlaci toliko ''repova'' u vezi svega toga.
Slobodi ovo zaista ne mora nuzno biti neka katastrofa ili sto vec. Nekad moras prvo sici da bi se popeo gore. Zasto ne bi krenuli manje-vise ispocetka, s nekim novim ljudima, s nekim drugacijim duhom i osjecajem za to sve. Ovakve stvari ujedinjuju narod iznova, vracaju vjeru u zajednicki cilj, to je valjda bilo i ocito zadnjim posjetama, docekom igraca, itd. To su jednostavno prirodni procesi, a bolje je i konsolidirati se i shvatiti neke stvari i prionuti dugotrajnom i mukotrpnom poslu (za uspjeh, osim ako iza tebe ne stoji drzava ili neki drugi sustav, ne postoji drugaciji recept), nego godinama tavoriti i prositi tamo gdje ''fajde'' od toga nema.
...Život za Široki...