Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Kestrel
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Kestrel » 03 avg 2015, 17:48

Balasevic je napisao/la:Pozdrav crvenoj braći nakon dugog odsustva.
Iako nisam bio aktivan, čitam ovaj dio foruma jako često i ne mogu da ne primijetim veliku dozu pesimizma, a istini za volju, i količinu labilnosti koju su naši navijači počeli da iskazuju. Ne svi, naravno, ali mi smo United, takvi postovi nam ne trebaju.

Prateći ove pripreme jasno je svakome šta ova ekipa ima, a šta joj i nedostaje. Jasno je to i van Gaalu, njegove izjave mnogo govore. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ne mislite valjda da je iz čista mira probavao Depaya u sredini, Matu gurao desno... Vidi on isto što i mi, ali razlika je ta što on zna puno više. Jeste tvrdoglav, na to smo bili upozoravani kada je preuzeo kormilo, ali u njega treba imati čvrsto povjerenje i dati mu podršku kao što ju je imao i Moyes, kao što će je imati i svaki naredni trener na kraju krajeva.

Što se pojačanja tiče, kupovalo se planski koliko je to bilo moguće. Dakle, napokon je popunjena ta sredina terena, nakon toliko škarta koji se isprobavao, godinama smo gledali polovnjake kako se šlepaju uz dva genijalca kakvi su Scholes i Carrick, a sada, napokon, imamo kvalitet i kvantitet na tim jako bitnim pozicijama.
Desni bek, koji je po meni bio the weakest link prošle sezone, ne samo da je popunjen, nego smo na tu poziciju doveli pojačanje koje će nas, vjerujem, sve pozitivno iznenaditi. Vidjet ćemo kako će se Darmian snaći u ligi, ali ovo što je pokazao na pripremama vrijedno je svake pohvale. Možda nije brz kao mnogi moderni bekovi, ali se odlično postavlja, čita igru i, posebno treba naglasiti, oduzima loptu protivniku. Bez faula, bez Valencijine agresivnosti, prosto i inteligentno. Jedino je igra prema naprijed nedostatak koji je pokazao, no, tome kumuje i Mata sa sporom igrom po strani. Sa bržim i prodornijim igračem ispred sebe i to bi došlo na svoje, siguran sam.

Znamo svi da nam fale još tri igrača, tri bitne pozicije da pokrijemo, ali kada pogledam koji igrači bi mogli biti dostupni...
Po mom mišljenju, jedini igrač kojeg bih doveo je upravo Pedro te možda neki rezervni napadač, jer za Bušilicu nemamo adekvatnu zamjenu. Pratim Barcu skoro svaku utakmicu otkako se Messi pojavio, i sa sigurnošću mogu reći da je Pedro igrač kakvog trebamo. Ne znam zašto je toliko potcijenjen i omražen, lično momka smatram na granici da bude WC. Možda nije profil igrača koji će nositi tim na leđima, kao Alexis, ali siguran sam da može pružati skoro podjednako dobre partije. Svoje najbolje igre Pedro je pružio igrajući za Crvenu furiju (po meni, naravno), gdje je imao puno veću slobodu nego u Barci, i sva ta priča kako Messi čini igrače puno boljim poprilično pada u vodu. Čileanac u Arsenalu je jasan dokaz. Dobili bismo na brzini, prodornosti i nesebičnosti u napadu, plus mislim da bi se sa svojim utrčavanjima i odličnom tehnikom sjajno uklopio sa španjolskim duom na sredini terena. Da ne spominjem njegov doprinos i zalaganje u igri prema nazad...

De Gea; Darmian, Smalling, Jones, Shaw; Schweinsteiger, Herrera/Carrick, Mata; Depay, Pedro, Rooney. Klupa: Blind, Schneiderlin, Young, rezervni napadač... Ova ekipa se može boriti za titulu, why not?!
Do sad najrealniji komentar koji sam procitao u ovih moji 1.5 mjeseci formuanja :D, treba nam samo taj kvalitetni CB (Ramos, Otamendi itd...) i mozemo biti konkurenti za titulu, ali je se dosta vremena potrosilo na Ramosa da je sad skoro pa nemoguce dovesti Otamendija koji je izgubio interes za odlaz u United. Ali ipak tu imaju mladja rjesenja (Umtiti, Okore itd...)
Domo23

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 17:53

Slažem se i ja da treba štoper, ne protivrječim, ali nameće se pitanje koga dovesti?

Otamendi po meni ne vrijedi onoliko koliko se spominje da bi mogao koštati transfer, a treba dodati da smo se i opekli sa Argentincima, tako da će vjerovatno tri puta mjeriti prije nego li nekog novog dovedu. Nisam protiv njega, ali vjerujem da i u klubu slično razmišljaju. Ne treba požuriti, baciti novac i za godinu dana opet se kajati i tražiti novo rješenje (hipotetički scenarij, naravno).

Isto tako, Jones je pokazao da može i zna, jeste da u zadnje vrijeme često izgleda glupo i ograničeno, ali ne mogu da zaboravim partije u kojima je izgledao kao klasni štoper. Smalling je prošle sezone igrao odlično, a može samo napredovati kako mu je data bitnija uloga i pozicija na kojoj je najbolji. Nije sve tako crno kao što se čini.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 18:05

Jones je staklen igrac. Dovoljno je pogledati historijat povreda

slika

Small je dosta napredovao, al' treba klasu pored sebe da bi mogao dostici slican level.

Necu ni da razmisljam o tome sta bi se desilo da udjemo bez pojacanja, a neki od ove dvojice se povrijedi.

Tolike se pare skrsile na ofanzivnu, a puno im plaiti 35m funti za Otamendija. :damn:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 18:20

Ne vjerujem da im je to puno platiti, već sam spomenuo mentalitet koji igra jako važnu ulogu. Zar bi ti nakon problema sa Davidom, Angelom, pa evo čini mi se i sa Rojom, doveo još jednog igrača koji ima veliku šansu da krene njihovim stopama?

Nažalost, osim Otamendija, koji također nije još uvijek WC, ne vidim ko bi nas mogao pojačati na toj poziciji.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 18:26

Naravno da bi, nek se pokaze dvije sezone na top nivou, opet za njega mozemo uzeti fine pare.

David je odradio 4 odlicne sezone.

Ima tu i Gaalove krivice, jer sistem koji je forsirao dobar dio prosle sezone, unazadio je neke igrace, a pojacanja nisu bila u stanju da se adaptiraju na pravi nacin, te bilo kako napreduju.

Ocito im je puno cim nisu rijesili to pitanje a 5 dana do pocetka lige.

U svakom slucaju jos samo tog stopera i moglo bi se reci da je odradjen strasan posao.

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 18:41

Prika, Otamendi bi za dvije godine zagazio u tridesete. Ko će platiti 35 miliona funti za njega tada? Uz to, ne možeš biti siguran da će prošlu sezonu ponoviti u Valenciji, a kamo li da bi se snašao u Engleskoj. Karijeru je proveo u Argentini, Brazilu, Španiji i Portugalu. Valjda ti i to nešto govori. Puno je toga na kocki i rizik je ogroman.

Ne bih nikada Gaala okrivio za neuspjeh di Marie. Vidimo kako je iz Younga izvukao ono najbolje, evo i Shaw igra odlično na ovim pripremama, Blind je odigrao solidnu sezonu. Također, i Smalling se prošle sezone dokazao u tom sistemu.
Kažem, Holanđanin je i od slabijih štopera pravio odlične igrače, a ako već ne bude ništa na tržištu, zašto ne napraviti i od dvojice Engleza tandem za titulu?! Valjda za to i služe veliki treneri. Uz to, da LvG ne vjeruje u nekoga i da misli da može unaprijediti tim, doveo bi zamjenu. Novca imamo majka mu stara, bar to nije problem.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 18:49

Angela je gurao na cm, a kasnije u sami vrh. Sistem koji je forsirao do tada nije pruzao mogucnosti nekim igracima da napreduju. Nakon toga, skoro sve ofanzivne akcije su isle prema Fellainiju.

Sjetimo se sta je radio Wazzi, 7 utakmica ga gurao u vezu, skoro ga ubio u psihu. Kasnije da bi spasio guzicu, ubacuje Herreru, a znamo da je i njega drzao na klupi jedan period.

Cuj Shaw odlican na pripremama, a prosle sezone se pogubio kao wb, i nije pokazo ni 50 % svoje mogucnosti. Istina i povrede su ga dobro unazadile.

Young je napredovao, al' kada sumiramo situaciju, vise je stete neg koristi.

Samo puka sreca, nespretnost Poola, fenomenalni David itd., su razlozi tog cetvrtog mjesta.

Nisam rekao da bi za Otamendija (jos nije ni dosao a mi ga prodajemo) u slucaju eventualnih problema mogli uzeti 35m funti, neg neku pristojnu sumu.

Uci u sezonu sa velikim ambicijama a na stoperu imamo dobrog Smalla, staklenog Jonesa, polivalentnog Blinda, nesigurnog Roja, neiskusnog McNaira je ravno samoubistvu.

Kazes da od Jonesa napravi konstantnog stopera, a lik od '12/13 izostao ukupno 300 + dana.

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 19:06

Angel je igrao CM-a na početku jer je u Realu izdominirao na toj poziciji. Kada se vidjelo da tu ne ide, eksperimentisalo se svašta. Pojačanje toliko vrijedno, ne daje golove, ne asistira, prosto se zapitaš zbog čega si ga platio... Vjerovatno je zbog toga pomjeren naprijed, skoro kao polušpic, pokušavalo se svašta sa njim, ali jednostavno nije uspjelo.

Rooney već godinama igra u vezi, ne znam šta te tu iznenađuje. Očigledno da je LvG smatrao da prošle sezone nije imao vezni red za formaciju koju on forsira, tj. za 4-3-3. Ne znam koliko si upoznat sa tim, ali on je izjavio da je u sistemu koji forsira najvažniji centralni vezni pa je tako pored RvP-a, Robbena i Sneijdera, kao najvažnijeg igrača holandske repke istaknuo Strootmana. Pošto je po njemu ta pozicija toliko bitna, probao ju je igrati di Maria, probao je i Wayne možda (u malo izmijenjenoj verziji) pa se na kraju ustalio Herrera tu. Probali su se naravno i razni sistemi, Shaw na WB-u u formaciji 3-5-2 jer je LvG prosto pokušavao nadoknaditi nedostatke u veznom redu. Zašto misliš da smo doveli dva tako kvalitetna pojačanja u vezu?

Ove sezone očekujem naravno mnogo više, a prvo da se uigra klasični 4-3-3 sistem. Napokon imamo vezni red za to, sa mnogo kombinacija, imat ćemo i krila u Youngu, Depayu i, nadam se, Pedru. Svi preduslovi su tu, kažem da je van Gaal planski kupovao.

I još da se dotaknem priče o Otamendiju... Naveo sam ti države u kojima je igrao. Eto i sam kažeš da ne možemo ni u kom slučaju zaraditi na njemu. Imamo loše iskustvo sa igračima sličnog profila. Valjda ti je jasan rizik tog transfera, jer očigledno LvG-u jeste. Da je 3-4 godine mlađi, vjerujem da bi bio predstavljen prije turneje. Ovako se još uvijek sve vaga, lahko je klasnog štopera ubaciti u organizovan sistem i u toku augusta...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 19:13

Rooney već godinama igra u vezi
Da kao amf, a ne na cm-u ili skoro dm. Najbolji golgeter u ekipi, a konjina ga gurao u sredinu gdje apsolutno nikako nije pomogao ekipi.

Da se razumimo, ne zelim ovdje sada da sirim pesimizam. Ima jos vremena za stopera, ali sa pomenutom odbranom krenuti u sezonu gdje ganjamo bar dva trofeja je rizicnije od te kupovine Otamendija.

wayneroo
Kontakt:

Post Postao/la wayneroo » 03 avg 2015, 19:50

slika

"Želim se zahvaliti svim navijačima za svu podršku tokom ovih 8 godina, otkad sam potpisao za ovaj klub proživio sam nevjerovatne trenutke. Nakon osam godina u dresu jednog od najvećih klubova na svijetu želim zahvaliti Manchester Unitedu. Također se zahvaljujem zaposlenicima kluba koji su me uvijek dobro tretirali i davali veliku pažnju. Hvala Velika Britanija, naučio sam dosta stvari ovdje, kao igrač i bez sumnje kao ljudsko biće. Lekcije koje ću zadržati do kraja života. Hvala Sir Alex Fergusonu koji je uvijek vjerovao u moj rad i za sva vrata koja mi je otvorio. Sada dolazi novi izazov za mene, Bog mi pomogao."

oprostajno pismo Rafaela..

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 03 avg 2015, 20:02

wayneroo je napisao/la:slika

"Želim se zahvaliti svim navijačima za svu podršku tokom ovih 8 godina, otkad sam potpisao za ovaj klub proživio sam nevjerovatne trenutke. Nakon osam godina u dresu jednog od najvećih klubova na svijetu želim zahvaliti Manchester Unitedu. Također se zahvaljujem zaposlenicima kluba koji su me uvijek dobro tretirali i davali veliku pažnju. Hvala Velika Britanija, naučio sam dosta stvari ovdje, kao igrač i bez sumnje kao ljudsko biće. Lekcije koje ću zadržati do kraja života. Hvala Sir Alex Fergusonu koji je uvijek vjerovao u moj rad i za sva vrata koja mi je otvorio. Sada dolazi novi izazov za mene, Bog mi pomogao."

oprostajno pismo Rafaela..
:( pravo mi je zao što odlazi... nije dobio poštenu priliku kod Luja... :(
Znaci: Nani, RVP, Fletcher, Anderson, Cleverley, Kagawa, Welbecek, Rafael
slika
Ovo je prije tri sezone, tekma protiv RM u gostima...

Opet nekako vjerujem da Lujo zna sta radi, ali ako loše krene mogao bi već nakon par kola biti na prozivci...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 03 avg 2015, 20:46

Da hoce ovi nasi malo Abdenoura pogledati,mislim da se moze dovesti za prikladnu cijenu a veliki potencijal ima da izraste u wc stopera.Lider je a fizicki predominantan igrac(znaci u engleskoj bez problema moze),onoliko koliko sam ga pratio primijetio sam da je tehnicki fino dotjeran i da moze iznijet fino loptu.Postavljanje i citanje igre odlicno,ja drugog stopera ne znam sem njega da se moze dovesti a da pritom ima ove karakteristike :think:

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 03 avg 2015, 20:52

Poligon10 je napisao/la:Da hoce ovi nasi malo Abdenoura pogledati,mislim da se moze dovesti za prikladnu cijenu a veliki potencijal ima da izraste u wc stopera.Lider je a fizicki predominantan igrac(znaci u engleskoj bez problema moze),onoliko koliko sam ga pratio primijetio sam da je tehnicki fino dotjeran i da moze iznijet fino loptu.Postavljanje i citanje igre odlicno,ja drugog stopera ne znam sem njega da se moze dovesti a da pritom ima ove karakteristike :think:
Kriza je sa kvalitetnim stoperima, **** je proslu sezonu Luj kada nije doveo Benatiu.
http://www.transfermarkt.co.uk/spieler- ... 0&yt0=Show

top 25 stopera.. sve je već zauzeto.. a vala 10 ih je WC.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 03 avg 2015, 21:15

EPL je napisao/la:
Poligon10 je napisao/la:Da hoce ovi nasi malo Abdenoura pogledati,mislim da se moze dovesti za prikladnu cijenu a veliki potencijal ima da izraste u wc stopera.Lider je a fizicki predominantan igrac(znaci u engleskoj bez problema moze),onoliko koliko sam ga pratio primijetio sam da je tehnicki fino dotjeran i da moze iznijet fino loptu.Postavljanje i citanje igre odlicno,ja drugog stopera ne znam sem njega da se moze dovesti a da pritom ima ove karakteristike :think:
Kriza je sa kvalitetnim stoperima, **** je proslu sezonu Luj kada nije doveo Benatiu.
http://www.transfermarkt.co.uk/spieler- ... 0&yt0=Show

top 25 stopera.. sve je već zauzeto.. a vala 10 ih je WC.
Slazem se ja sa tobom,ali naveo sam primjer jednog koji bi se vjerovatno mogao dovesti a izuzetno je kvalitetan,znam da nije wc ali situacija je takva da se ne moze bas birati a po meni je on jako dobra opcija

Junajted89
Kontakt:

Post Postao/la Junajted89 » 03 avg 2015, 23:10

ljudi nemamo mi nikakve igre nikakvih akcija dzaba vam stoperi

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 03 avg 2015, 23:17

Kad pogledam kako Arsenal igra,kakve akcije prave kakl se transformisu dodje mi da sjednem i placem.Ne pamtim da smo 2/dobre tekme uvezali,nakon sto nas jenl Everton onda razbucao kontrama nismonse oporavili pa cak ni na turneji.Lose malo je rec igraci se ne poznaju od stare garde Karik i Wazza par omladinaca strasno braco.Jos hocemo Pedra i nudimio stotine mil placenicima cccc
Zadnja izmjena: MrParanoic, dana/u 03 avg 2015, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 03 avg 2015, 23:18

Ljudi na stopera navalili a mi iz 20 sansi gol zabijemo a 20 sansi u 6 utakmica napravimo.
Zeljeznicar! 1921 !

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 03 avg 2015, 23:31

MrParanoic je napisao/la:Kad pogledam kako Arsenal igra,kakve akcije prave kakl se transformisu dodje mi da sjednem i placem.Ne pamtim da smo 2/dobre tekme uvezali,nakon sto nas jenl Everton onda razbucao kontrama nismonse oporavili pa cak ni na turneji.Lose malo je rec igraci se ne poznaju od stare garde Karik i Wazza par omladinaca strasno braco.Jos hocemo Pedra i nudimio stotine mil placenicima cccc
Baš tako ... Arsenal je po igri daleko ispred nas i definitivno su prvi favoriti za titulu.

Umjesto da se da šansa Januzaju (koji se fizički drastično popravio) i Perreiri, tulipan dovodi Pedra ... šta reći :damn: ... uništiće nas ljudi moji, mislio sam da niko nikad neće moći srozati United, ali ova budala će to uspjeti.

Rafael :plac:
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 03 avg 2015, 23:41

Kakav gosp mali Raf ispade dao Bog da ga povrede zaobidju ,kapa dole momcinoo.Ma srozava nas frajer kunem se ista sitv ce bit borba za 4 mjesto sa sada dosta opasnijim Poolom neg prosle sez.Debakl u grupnoj fazi sa grimasa momcinom.Joj Fergi vrati se fkt ne mozemo bez tebe.Znao sam da ce bit prejebeno al da ce ovak biz fkz nisam.Haj sto nam je transfer politika kurceva,nego sto prodajemo igracd za sicu.Pa nismo Bolton jbt :crazy:
Zadnja izmjena: MrParanoic, dana/u 03 avg 2015, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 avg 2015, 23:42

MrParanoic je napisao/la:Kad pogledam kako Arsenal igra,kakve akcije prave kakl se transformisu dodje mi da sjednem i placem.Ne pamtim da smo 2/dobre tekme uvezali,nakon sto nas jenl Everton onda razbucao kontrama nismonse oporavili pa cak ni na turneji.Lose malo je rec igraci se ne poznaju od stare garde Karik i Wazza par omladinaca strasno braco.Jos hocemo Pedra i nudimio stotine mil placenicima cccc
a što si se ti toliko natakario na Pedra :crazy:

ako ga dovedete, udarajte se nogom u pakaš i skacite od srece.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.