Balasevic je napisao/la:Pozdrav crvenoj braći nakon dugog odsustva.
Iako nisam bio aktivan, čitam ovaj dio foruma jako često i ne mogu da ne primijetim veliku dozu pesimizma, a istini za volju, i količinu labilnosti koju su naši navijači počeli da iskazuju. Ne svi, naravno, ali mi smo United, takvi postovi nam ne trebaju.
Prateći ove pripreme jasno je svakome šta ova ekipa ima, a šta joj i nedostaje. Jasno je to i van Gaalu, njegove izjave mnogo govore. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ne mislite valjda da je iz čista mira probavao Depaya u sredini, Matu gurao desno... Vidi on isto što i mi, ali razlika je ta što on zna puno više. Jeste tvrdoglav, na to smo bili upozoravani kada je preuzeo kormilo, ali u njega treba imati čvrsto povjerenje i dati mu podršku kao što ju je imao i Moyes, kao što će je imati i svaki naredni trener na kraju krajeva.
Što se pojačanja tiče, kupovalo se planski koliko je to bilo moguće. Dakle, napokon je popunjena ta sredina terena, nakon toliko škarta koji se isprobavao, godinama smo gledali polovnjake kako se šlepaju uz dva genijalca kakvi su Scholes i Carrick, a sada, napokon, imamo kvalitet i kvantitet na tim jako bitnim pozicijama.
Desni bek, koji je po meni bio the weakest link prošle sezone, ne samo da je popunjen, nego smo na tu poziciju doveli pojačanje koje će nas, vjerujem, sve pozitivno iznenaditi. Vidjet ćemo kako će se Darmian snaći u ligi, ali ovo što je pokazao na pripremama vrijedno je svake pohvale. Možda nije brz kao mnogi moderni bekovi, ali se odlično postavlja, čita igru i, posebno treba naglasiti, oduzima loptu protivniku. Bez faula, bez Valencijine agresivnosti, prosto i inteligentno. Jedino je igra prema naprijed nedostatak koji je pokazao, no, tome kumuje i Mata sa sporom igrom po strani. Sa bržim i prodornijim igračem ispred sebe i to bi došlo na svoje, siguran sam.
Znamo svi da nam fale još tri igrača, tri bitne pozicije da pokrijemo, ali kada pogledam koji igrači bi mogli biti dostupni...
Po mom mišljenju, jedini igrač kojeg bih doveo je upravo Pedro te možda neki rezervni napadač, jer za Bušilicu nemamo adekvatnu zamjenu. Pratim Barcu skoro svaku utakmicu otkako se Messi pojavio, i sa sigurnošću mogu reći da je Pedro igrač kakvog trebamo. Ne znam zašto je toliko potcijenjen i omražen, lično momka smatram na granici da bude WC. Možda nije profil igrača koji će nositi tim na leđima, kao Alexis, ali siguran sam da može pružati skoro podjednako dobre partije. Svoje najbolje igre Pedro je pružio igrajući za Crvenu furiju (po meni, naravno), gdje je imao puno veću slobodu nego u Barci, i sva ta priča kako Messi čini igrače puno boljim poprilično pada u vodu. Čileanac u Arsenalu je jasan dokaz. Dobili bismo na brzini, prodornosti i nesebičnosti u napadu, plus mislim da bi se sa svojim utrčavanjima i odličnom tehnikom sjajno uklopio sa španjolskim duom na sredini terena. Da ne spominjem njegov doprinos i zalaganje u igri prema nazad...
De Gea; Darmian, Smalling, Jones, Shaw; Schweinsteiger, Herrera/Carrick, Mata; Depay, Pedro, Rooney. Klupa: Blind, Schneiderlin, Young, rezervni napadač... Ova ekipa se može boriti za titulu, why not?!
Do sad najrealniji komentar koji sam procitao u ovih moji 1.5 mjeseci formuanja

, treba nam samo taj kvalitetni CB (Ramos, Otamendi itd...) i mozemo biti konkurenti za titulu, ali je se dosta vremena potrosilo na Ramosa da je sad skoro pa nemoguce dovesti Otamendija koji je izgubio interes za odlaz u United. Ali ipak tu imaju mladja rjesenja (Umtiti, Okore itd...)