Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Interista
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Interista » 26 avg 2014, 00:31

Citam natpise sa Stecaka i misterija je da smo mi jedini narod koji je nazadovao 1000 godina a ne napredovao :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 avg 2014, 00:42

Neutral je napisao/la:Ukupno je: 666 korisnika/ca online; 99 registriranih, 42 skrivenih i 525 gostiju.

slika
:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 avg 2014, 16:07

Interista je napisao/la:Citam natpise sa Stecaka i misterija je da smo mi jedini narod koji je nazadovao 1000 godina a ne napredovao :D
Na koji narod mislis ? I na osnovu cega si to zakljucio ? :)

p.s. http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=892784" onclick="window.open(this.href);return false;
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 27 avg 2014, 16:23

Tribalian je napisao/la:
Interista je napisao/la:Citam natpise sa Stecaka i misterija je da smo mi jedini narod koji je nazadovao 1000 godina a ne napredovao :D
Na koji narod mislis ? I na osnovu cega si to zakljucio ? :)

p.s. http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=892784" onclick="window.open(this.href);return false;
Narodi u BIH procitaj samo nekoliko natpisa i shvatis kako se narod tad umjetnicki izrazavao prije 800 godina a danas je sasvim druga stvar kod nas se takvi proglasavaju ludjacima

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 avg 2014, 16:27

Interista je napisao/la:
Narodi u BIH procitaj samo nekoliko natpisa i shvatis kako se narod tad umjetnicki izrazavao prije 800 godina a danas je sasvim druga stvar kod nas se takvi proglasavaju ludjacima
Ima i sad umetnika :mrgreen: Citao sam neke natpise sa stecaka , sto iz BIH sto iz Srbije, ali i dalje nisam shvatio poentu, ali nema veze. :) Ako si ciljao na aktuelno dvodecenijsko moralno posrnuce i sve ono sto prati tu pojavu i kolektivno marginalizovanje intelektualaca i slicnih zanimljivih ljudi , onda te razumem. ;)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 avg 2014, 17:50

Tribalian je napisao/la:
Interista je napisao/la:
Ima i sad umetnika :mrgreen: Citao sam neke natpise sa stecaka , sto iz BIH sto iz Srbije, ali i dalje nisam shvatio poentu, ali nema veze. :) Ako si ciljao na aktuelno dvodecenijsko moralno posrnuce i sve ono sto prati tu pojavu i kolektivno marginalizovanje intelektualaca i slicnih zanimljivih ljudi , onda te razumem. ;)
U Bosni nije dvodecenijsko moralno posrnuće,više je dvostoljetno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 avg 2014, 20:45

Stounhendž je upravo postao još misteriozniji
Izvor: Tanjug

Misterija koja okružuje Stounhendž iznenada se produbila, i to bukvalno, pošto je nova studija pokazala da ispod ovog drevnog kamenog spomenika postoji još 15 do sada nepoznatih ili nedovoljno istraženih spomenika.
Tweet
Beta/AP

Stručnjaci su koristili različite tehnike uključujući i najnovije radare i 3D lasere kako bi, bez kopanja, napravili detaljnu mapu oblasti ispod Stounhendža.

Četvorogodišnji "Projekat skrivenog pejzaža Stounhendža" pokazao je da se ispod površine ovog drevnog kamenog kruga nalazi mnogo više nego što se mislilo.

Jedno od novih otkrića je i drevni kanal koji deli jarak koji se pruža sa istoka na zapad i koji je poznat kao Kursus.

Profesor Vins Gafni, arheolog sa Birmingemskog univerziteta i jedan od naučnika koji su radili na projektu, rekao je da veruje da je položaj Kursusa bio u skladu sa prolećnom i jesenjom ravnodnevnicom i da je verovatno služio kao prolaz ka centru Stounhendža sa juga.

Jarak i drugi novootkriveni spomenici "apsolutno su transformisali" pogled arheologa na ovu oblast, rekao je on.

Novo istraživanje nadovezalo se na prošlogodišnju studiju koja je nagovestila da je oblast oko Stounhendža najstariji konstantno naseljen region Britanije, prenosi Hafington post.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 avg 2014, 20:47

Atlandida je to sve.

Uvjeren sam da je postojala i da su se pobili sami i onda sve ispocetka. Ista sudbina i nas ceka.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 avg 2014, 20:51

Otelo je napisao/la:Atlandida je to sve.

Uvjeren sam da je postojala i da su se pobili sami i onda sve ispocetka. Ista sudbina i nas ceka.
ako si gledao SG Atlatnis znaš gdje je Atlantida
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 28 avg 2014, 00:01

Tribalian je napisao/la:
Interista je napisao/la:
Na to sam drugo posrnuce mislio koje traje vise od dvije decenije posrnuce u kojem izmedju ostalog lakse dati 4 marke za kutiju cigareta nego 1 km za knjigu.. I ko god kupi knjigu u ocima velike vecine je budala cudna smo mi sorta :D Putuj Evropo ne cekaj nas :mrgreen:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 28 avg 2014, 09:10

DANTES je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Atlandida je to sve.

ako si gledao SG Atlatnis znaš gdje je Atlantida
Zna gdje je i Stargate. Valja prvo to iskopati.

eldo
Kontakt:

Re: Odg: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la eldo » 28 avg 2014, 10:55

Interista je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Interista je napisao/la:
Na to sam drugo posrnuce mislio koje traje vise od dvije decenije posrnuce u kojem izmedju ostalog lakse dati 4 marke za kutiju cigareta nego 1 km za knjigu.. I ko god kupi knjigu u ocima velike vecine je budala cudna smo mi sorta :D Putuj Evropo ne cekaj nas :mrgreen:
Gdje ima knjiga po marku

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Interista
Kontakt:

Re: Odg: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Interista » 28 avg 2014, 13:07

eldo je napisao/la:
Gdje ima knjiga po marku

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ima jarane u Bihacu po marku i dvije kakvu god hoces..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 avg 2014, 16:47

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... ti?ref=fb5" onclick="window.open(this.href);return false;

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 avg 2014, 19:20

eto jedna manje
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 31 avg 2014, 19:23

http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... -krstenje/" onclick="window.open(this.href);return false;

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 sep 2014, 11:22

Nisam odavno bio na ovoj temi. Evo malo misterija, pa tko voli da istrazuje :mrgreen:

http://www.24sata.hr/lifestyle/10-miste ... nja-382888

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 sep 2014, 12:19

ova Elisa Lam sjebana..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 13:00

Signore je napisao/la:Nisam odavno bio na ovoj temi. Evo malo misterija, pa tko voli da istrazuje :mrgreen:

http://www.24sata.hr/lifestyle/10-miste ... nja-382888
pa ove starije se mogu namjestiti na druge načine... npr ugao svjetla, sjenke itd... da su digitalne e onda bi bilo cool...mada i ove su jezive
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 sep 2014, 22:32

[youtube][/youtube] zanimljiv dokumentarac
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alan_kardec, VolimBiH96 i 7 gostiju.