Mislim da je ovdje više priča oko toga da su ti momci trebali da budu dio ekipe na pripremama jer će nam trebati u kvalifikacijama za SP.TripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:36Uz poštovanje svim košarkašima, posebno onim koji su se redovno odazivali, ali Marić, Mutić, Ilić i Delalić bi vjerovatno bili na nivou produkcije kojeg dobijemo od Arslanagića i Čampare. Nije da nismo upravo to i vidjeli od Ilića i Delalića kad im je Adis davao šansu. Ne znam odakle nada da bi odjednom proigrali na EB kad su se i u kvalifikacijskim utakmicama mučili za neku zapaženiju produkciju.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
MElloo je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:32Mogli se ranije sredit papiri Pjanicu recimo.Ajd ova 2 nece.Ovi ostali su bolji od naseg kraja klupe pa ako se i desi neka povreda radije njima vjnerujem 10 minuta da udju nego ovilumani je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:28Dvojica sa liste nemaju pravo nastupaMElloo je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:23Nazalost cijela Europa ima problema sa povredama i odsustvima.Evo i u nasoj grupi i grcka i spanija i italija imaju problema sa nedostatkom igraca.
Nas pogadja ovo vise nego druge jer imamo daleko najmanji pool igraca
Adis ima 7 8 igraca kojima vjeruje i njih jase evo zadnje 3 4 godine otkad je selektor
Recimo fudbalska repka je kurcina al se radi na tome da se nadju novi graci, svaki spisak neko novi, svaki ciklus neko upadne
Kod nas vec godinama nijedno novo ime nije bilo
Sulejmanovic,Djedovic,Kondic,Nikola Maric,Lazar Mutic,Pjanic, Vojin Ilic pa i Haris Delalic bi mogao pomcoi
Neki su odbili poziv jer znajuci adisa kako samo forsira tih 7 8 igraca pa se nisu ni pojavili bezveze.
Neki bi mogli pomoci vise neki manje, al moralo se nesto uraditi da se prosiri ta baza
Ovako sad imamo 8 9 igraca top rotacije i ova 3 koja jedva da bi mogli upast na ekipu aba 2 lige.Bas ogromna razlika
Ghuraba odavno spominje nerad Adisa i saveza da se prosiri baza igraca a moglo bi nas sad kostati.Suljo nece.Kondic povreda.Koliko bi ostali pomogli je pitanje
![]()
Pa poveo bi prije Jana Bulajica sa 18 godina nego Arslanagica.
Kad se sjetim Arslanagica protiv Proma kad sam gledao uzivo lik promasi 6 slobodnih bacnja u 1 napadu
Veliko je pitanje mogu li uopste srediti papire Pjanicu :thumbup:jbg ,beze pljujemo po Arsli,sasvim korektno je odradio posao ,da nije Curry svima nam je jasno.Kakav je problem sa Camparom,ne znam ali nije ni on neki Upgrade ,dosta spor PG.
-
- Kontakt:
Ne znam, ja ne smatram da se jaka klupska sezona po automatizmu prevede na jak reprezentativni nastup, sem ako nije baš najelitnija liga u pitanju, NBA.MElloo je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:40Jer su imali 16 puta kvalitetnije klubske sezone.I Delalic a posebno Ilic su puno kvalitetniji igraci od jednog Vrabca a ne Araslanagica i slicnih propalitetaTripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:36Uz poštovanje svim košarkašima, posebno onim koji su se redovno odazivali, ali Marić, Mutić, Ilić i Delalić bi vjerovatno bili na nivou produkcije kojeg dobijemo od Arslanagića i Čampare. Nije da nismo upravo to i vidjeli od Ilića i Delalića kad im je Adis davao šansu. Ne znam odakle nada da bi odjednom proigrali na EB kad su se i u kvalifikacijskim utakmicama mučili za neku zapaženiju produkciju.
Eto Kamenjaš je imao beton sezonu iza sebe, a izgleda potpuno izgubljeno na terenu trenutno. Alibegović već par godina nije vidio ni Eurocupa, a vjerovatno je najbolji igrač za reprezentaciju unazad 1-2 godine. Vrabac ode u Mađarsku, a i dalje produktivno za repku igra (3/3 za 3 u ove zadnje dvije

Ne kažem da ne postoji šansa da bi Ilić i Delalić možda sada bili i bolji, ali ja lično ne polažem neke nade u to.
Ma jasno sve al eto jedna povreda i donji smo a mogli smo imat bar 1% kvalitetniji roster nego sad.Ja bi se borio i taj 1% bolje
Ucit fatihe da halilovicu i castanedi nije nista
Ucit fatihe da halilovicu i castanedi nije nista
-
- Kontakt:
To se slažem. Valjda je Adisov rezon bio da zove na pripreme samo one koje je imao u vidu kao kandidate za uži spisak za ovaj EB. Nemam drugog objašnjenja.CAZIN je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:45Mislim da je ovdje više priča oko toga da su ti momci trebali da budu dio ekipe na pripremama jer će nam trebati u kvalifikacijama za SP.TripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:36Uz poštovanje svim košarkašima, posebno onim koji su se redovno odazivali, ali Marić, Mutić, Ilić i Delalić bi vjerovatno bili na nivou produkcije kojeg dobijemo od Arslanagića i Čampare. Nije da nismo upravo to i vidjeli od Ilića i Delalića kad im je Adis davao šansu. Ne znam odakle nada da bi odjednom proigrali na EB kad su se i u kvalifikacijskim utakmicama mučili za neku zapaženiju produkciju.
Jer Adis ima tih 8-9 igraca koji mu igraju +musa i nurkic.I on dalje ne razmislja.Pozove koga mu se kaze od ostalih, za neke vjv nikad nije ni cuo tipa Mutic.TripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:52To se slažem. Valjda je Adisov rezon bio da zove na pripreme samo one koje je imao u vidu kao kandidate za uži spisak za ovaj EB. Nemam drugog objašnjenja.CAZIN je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:45Mislim da je ovdje više priča oko toga da su ti momci trebali da budu dio ekipe na pripremama jer će nam trebati u kvalifikacijama za SP.TripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 15:36Uz poštovanje svim košarkašima, posebno onim koji su se redovno odazivali, ali Marić, Mutić, Ilić i Delalić bi vjerovatno bili na nivou produkcije kojeg dobijemo od Arslanagića i Čampare. Nije da nismo upravo to i vidjeli od Ilića i Delalića kad im je Adis davao šansu. Ne znam odakle nada da bi odjednom proigrali na EB kad su se i u kvalifikacijskim utakmicama mučili za neku zapaženiju produkciju.
I to je radilo zadnjih godina jer su svi vecinom bili zdravi
Sad vec ima problem,Musa upitan, Castaneda Halilovic upitni, pa onda na zimu kvale Muse Nurkica Kamenjasa nema, sta onda?
Onda dolazi na naplatu jer nije prosirivao roster i spiskove, i nije vodio racuna pa imal jos neko ko moze pomoci.
Delalic 3 puta vazniji igrac Bosni od Vrabca, dodju utakmice repke ovaj 13. igrac a Vrabac 25 min igra.Pa i meni bi bilo krivo

Imam osjećaj da ćemo dobiti Špance ako bude Musa igraoč. Da nastavimo pobjeđivati prvake Evrope.
Za Castanedu su nam rekli da je zdrav ali će kasniti jer Unicaja traži još neke rutinske preglede.Onda su nam rekli da je zdrav ali nespreman. Sad više nije ni zdrav. Garzi se poručilo da nikakva dilema između njih ne postoji i da ne treba džabe ni dolaziti na pripreme, možda je i on malo ljut. Na kraju ćemo ostati bez obojice 

Mene ovdje ubjedjivali da je Amer potrebniji zbog pozicije. Al kakve veze ima pozicija kad bi nam Garza bio najbolji visoki igrac. Jos eto ovaj trenutno igra tako da nije korisniji ni od Arslanagica i samo cekamo kad ce se totalno raspasti.Drape je napisao/la: ↑18 avg 2025, 16:21Za Castanedu su nam rekli da je zdrav ali će kasniti jer Unicaja traži još neke rutinske preglede.Onda su nam rekli da je zdrav ali nespreman. Sad više nije ni zdrav. Garzi se poručilo da nikakva dilema između njih ne postoji i da ne treba džabe ni dolaziti na pripreme, možda je i on malo ljut. Na kraju ćemo ostati bez obojice![]()
Da ne ulazimo u to koliko Garzi vise znaci nastup za BiH.

-
- Kontakt:
Čuj nije korisniji od Arslanagića... To može izjaviti neko ko nije ni pogledao ovaj turnir u Belgiji.
Jel to Amer otpao il se ovdje samo prica razvodnjava?
Ili onu zadnju utakmicu protiv Francuza. Udje Arslanagic, sve se raspade za minut...TripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 16:46Čuj nije korisniji od Arslanagića... To može izjaviti neko ko nije ni pogledao ovaj turnir u Belgiji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Samo je pitanje koliko minuta moze Castaneda odigrat sa ovakvom formom. Ako bi se ja pitao, a ne pitam se nistaTripleThreat je napisao/la: ↑18 avg 2025, 16:46Čuj nije korisniji od Arslanagića... To može izjaviti neko ko nije ni pogledao ovaj turnir u Belgiji.
Arsla, Geg a i Atic mogu mixati na pozic.1, kad je nurkic znao loptu prevodit ,mogu i ova trojica.
Arsla samo ne moze odbranu igrat, i to je svima jasno ko dan.
Ma i da odigra 10-15 minuta korisno je. Bez njega bismo izgledali kao rukometna reprezentacija, spori napadi, traži višak ili individualnu klasu
Ali i savez bi trebao da okupi sve plejmejkere koje imamo u domaćoj ligi na kontrolni trening i da se nađe neko ko nam komplementira ekipu makar za 5min. Isto važi i za ove koledž igrače, da vidimo Trnku i Zrnu konačno.

Ali i savez bi trebao da okupi sve plejmejkere koje imamo u domaćoj ligi na kontrolni trening i da se nađe neko ko nam komplementira ekipu makar za 5min. Isto važi i za ove koledž igrače, da vidimo Trnku i Zrnu konačno.
**** te led, o cemu se ovdje vodi rasprava zadnje 3 strane i kakvi mentoli sve komentarisu stvari...
Nije mi uopce cudo sto je stanje naseg drustva ovakvog i sto nam je pored svih realnih nezaobilaznih problema drzava otisla u 3 PM...
I delegati i dalhe pricaju koji ce ti **** Castaneda, sto nisi zvao Garzu...pa da je Garza neko krilo od cca 2m, ala Atic ili neki profil Muse...ne, nego sto si zvao jednog jedinog playa sto imas, a nisi zvao frajera od 210...
Nije mi uopce cudo sto je stanje naseg drustva ovakvog i sto nam je pored svih realnih nezaobilaznih problema drzava otisla u 3 PM...
I delegati i dalhe pricaju koji ce ti **** Castaneda, sto nisi zvao Garzu...pa da je Garza neko krilo od cca 2m, ala Atic ili neki profil Muse...ne, nego sto si zvao jednog jedinog playa sto imas, a nisi zvao frajera od 210...
- legenda reala
- Kontakt:
Nova TV 18:30 Adis gost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Treba pogledati i usporediti sa onim od prije mjesec.
Ovo u Belgiji je bilo smisleno i to treba pohvaliti. Nije Bekir totalni krš da se razumijemo ali da nam treba bolje, treba i to nakon EP.
Do tada nek se skupe, nek probaju sve da se ta grupa konačno prodje, meni bi to licno bilo ko medalja.
Adis je prije mjesec izjavio da niko ne ide da bude sedmi ali fakat je da je prolaz grupe veliki uspjeh iz sadasnje tacke gledista.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Druze, grupa kad se prodje, adrenalin ide level max, tada se zaboravi ko ti je otac a ko majka, pogines na terenu, i uz dozu srece dodjes do borbe za medalju.bhsport je napisao/la: ↑18 avg 2025, 17:43Treba pogledati i usporediti sa onim od prije mjesec.
Ovo u Belgiji je bilo smisleno i to treba pohvaliti. Nije Bekir totalni krš da se razumijemo ali da nam treba bolje, treba i to nakon EP.
Do tada nek se skupe, nek probaju sve da se ta grupa konačno prodje, meni bi to licno bilo ko medalja.
Adis je prije mjesec izjavio da niko ne ide da bude sedmi ali fakat je da je prolaz grupe veliki uspjeh iz sadasnje tacke gledista.
Sa ovako kratkim rosterom tesko i da nam je adrenalin na 500% Da su Musa i Castenada fit drugacije bi ja sada pisao i slozio se 100% sa tvojim postom a ovako mislim da je realno ovo sto sam naveo.Iniesta12 je napisao/la: ↑18 avg 2025, 17:46Druze, grupa kad se prodje, adrenalin ide level max, tada se zaboravi ko ti je otac a ko majka, pogines na terenu, i uz dozu srece dodjes do borbe za medalju.bhsport je napisao/la: ↑18 avg 2025, 17:43Treba pogledati i usporediti sa onim od prije mjesec.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
-
- Kontakt:
U suštini, treba nam da dobijemo Kipar i Gruziju, jer koliko je realno da Gruzija dobije dvije od tri top 3 reprezentacije u grupi? Ja ne bih rekao da je to baš realan ishod, bez obzira što su manje-više svi pogođeni povredama.