Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- majestic24
- Kontakt:
Re: Formula 1
Alonsu je sutra vazno da bude ispred Webbera,ako to jos bude na samom startu,onda sam siguran da ce pobjediti. Vettel jest brz,al njegovo neiskustvo dovodi do toga da on nezna voziti ciste krugove jedan iza drugog. To ga je do sada X puta kostalo pobjede.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
iskreno, mene je vise strah starta hamiltona nego webber, ako govorimo o alonsu... dug je put do prve krivine a mclaren ce imati malu prednost sigurno nad svima... ako hamilton prodje ispred, to ce za alonsa biti horror jer ga obici nece sigurno, a mclaren je sporiji otprilike pola sekunde po krugu... a pogotovo bi to bilo lose za ukupni poredak. nadam se samo da se nesto takvo nece desiti...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ne razumijem zašto nisam brži. Isprobali smo već puno različitih stvari, ali ništa ne pali, rekao je uoči Budimpešte i Velike nagrade Mađarske vozač Mercedes GP-a Michael Schumacher.
Njemački Bild donosi priču da se Schumacherov bolid topi. Nijemac ponavlja da mu bolid ne odgovara i da su svi ostali brži.
Schumacherov bolid razvija 600 Celzijevih stupnjeva temperturu koja ide u podvozje. Stvara se vakuum koji bolidu koristi za čvršće prijanjanje na stazi. Problem je što je podvozje bolida od karbona koji toplinu zadržava, a pod visokim temperaturama i topi. Ovim su se u Mercedes GP-u prvi put poslužili u Hockenheimu i sve je krenulo krivo. Navodno su u timu koristili premalo specijalnog materijala Pyrosic (tvore ga staklo, keramika, smola..., a proizvodi tvrtka Pyromeral) koji bi trebao štititi donju stranu bolida. Budući da nije, talio je njegove topljive dijelove.
- Bolid je krajem utrke izgledao drugačije nego na njenom početku - potvrđuje Schumacher.
Na velikoj nagradi Mađarske ipak će odustati od tog eksperimenta pa možda Schumi bude malo brži.
Njemački Bild donosi priču da se Schumacherov bolid topi. Nijemac ponavlja da mu bolid ne odgovara i da su svi ostali brži.
Schumacherov bolid razvija 600 Celzijevih stupnjeva temperturu koja ide u podvozje. Stvara se vakuum koji bolidu koristi za čvršće prijanjanje na stazi. Problem je što je podvozje bolida od karbona koji toplinu zadržava, a pod visokim temperaturama i topi. Ovim su se u Mercedes GP-u prvi put poslužili u Hockenheimu i sve je krenulo krivo. Navodno su u timu koristili premalo specijalnog materijala Pyrosic (tvore ga staklo, keramika, smola..., a proizvodi tvrtka Pyromeral) koji bi trebao štititi donju stranu bolida. Budući da nije, talio je njegove topljive dijelove.
- Bolid je krajem utrke izgledao drugačije nego na njenom početku - potvrđuje Schumacher.
Na velikoj nagradi Mađarske ipak će odustati od tog eksperimenta pa možda Schumi bude malo brži.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Komentator je katastrofa, covjek je zalutao, izgubljen u prostoru i vremenu!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nije se naspavao. A uz sa svojim sirokim vokabularom ocarava sve ljubitelje Formule.trebevic je napisao/la:Komentator je katastrofa, covjek je zalutao, izgubljen u prostoru i vremenu!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- RK Gradacac
- Kontakt:
Suci se gube, pa ovo je nigdje veze kažnjavanje. Nadam se da će Vettel preći Alonsa da bude koliko-toliko pošteno na kraju
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Michael Schumacher još jednom pokazuje da je p.i.z.d.a vozač
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Uh, ono je najbolje opisao Rubens:"It was horrible!"
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
steta, sekunda falila za Fratelli
Kobayashi mi je od danas najdrazi vozac! uvijek mi je drag bio, ali sad vidim da je jedini vozac sa mudima.. Raikonen..

Kobayashi mi je od danas najdrazi vozac! uvijek mi je drag bio, ali sad vidim da je jedini vozac sa mudima.. Raikonen..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
McLaren je na ovoj stazi imao ubjedljivo najgori bolid, a vidili ste zasto nikad nisam navijao za Schumachera! HORRIBLE! 

Sta je ono Schumi hteo,neki pokusaj ubistva.
Webber
Malo glupo za Vettela sta su mu sudije uradile
ne znam ni sam zasto.

Webber

Malo glupo za Vettela sta su mu sudije uradile

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ja sam gledao na HRT-u pa srecom nisam bio uskracen za objasnjenje... naime, Vettel je pred ulazak SC-a u boks napravio razmak veci od 10 duzina bolida iza Webbera, a to je nedozvoljeno i kaznjen je po pravilniku... to je to 

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
hahaha jel to oni debili sa BHT-a nisu znali objasniti, jao pa pisalo im na ekranu objasnjenje zasto kaznjavaju Vettela ccc... hvala bogu za HRT!Isnar je napisao/la:Ja sam gledao na HRT-u pa srecom nisam bio uskracen za objasnjenje... naime, Vettel je pred ulazak SC-a u boks napravio razmak veci od 10 duzina bolida iza Webbera, a to je nedozvoljeno i kaznjen je po pravilniku... to je to
- Pitar Bosanska Otoka
- Kontakt:
Pa oni na BHT ne znaju razlikovati ni bolide.drH je napisao/la:hahaha jel to oni debili sa BHT-a nisu znali objasniti, jao pa pisalo im na ekranu objasnjenje zasto kaznjavaju Vettela ccc... hvala bogu za HRT!Isnar je napisao/la:Ja sam gledao na HRT-u pa srecom nisam bio uskracen za objasnjenje... naime, Vettel je pred ulazak SC-a u boks napravio razmak veci od 10 duzina bolida iza Webbera, a to je nedozvoljeno i kaznjen je po pravilniku... to je to
FK SARAJEVO
-
- Kontakt:
Oduvijek sam volio Sumahera i cijenim ga ali brate ono danas
Mislim da ga od danas Barikelo mrzi iz dna duse.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.