Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

Virtu4l
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la Virtu4l » 19 okt 2024, 08:21

Mi preko agencije uzimamo one malo kompleksnije ture, uglavnom van Evrope. Vijetnam-Kambodža-Tajland smo obišli sa agencijom i na kraju je ispalo fantastično. Vode te ljudi koji su sve to prošli na desetine puta, znaju sve fore, a nemaš nikakvu obavezu da zujiš sa njima, preskočiš nešto ako ti se ne sviđa.

Sljedeće godine ćemo sa istom agencijom uzeti turu Japan-Južna Koreja-Kina.

Mislim da za Evropu nikome ne treba agencija, sve je to prejednostavno od aviona do smještaja. Smještaj je obično u gradu, svaki aerodrom ima odličnu vezu sa gradom, tu uzmeš taksi do hotela i to je to, ne vidim gdje može biti problem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 19 okt 2024, 08:39

Virtu4l je napisao/la:
19 okt 2024, 08:21
Mi preko agencije uzimamo one malo kompleksnije ture, uglavnom van Evrope. Vijetnam-Kambodža-Tajland smo obišli sa agencijom i na kraju je ispalo fantastično. Vode te ljudi koji su sve to prošli na desetine puta, znaju sve fore, a nemaš nikakvu obavezu da zujiš sa njima, preskočiš nešto ako ti se ne sviđa.

Sljedeće godine ćemo sa istom agencijom uzeti turu Japan-Južna Koreja-Kina.

Mislim da za Evropu nikome ne treba agencija, sve je to prejednostavno od aviona do smještaja. Smještaj je obično u gradu, svaki aerodrom ima odličnu vezu sa gradom, tu uzmeš taksi do hotela i to je to, ne vidim gdje može biti problem.
Sa kojom agencijom si išao Vijetnam-Kambodža-Tajland odnosno ići ćeš Japan-Južna Koreja-Kina?

Slažem se, za bilo koga mlađeg od recimo 40god snalaženje u Evropi ne bi trebalo biti nikakav problem. Potrebno je minimalno znanje engleskog i zadovoljavajuće znanje korištenja smart phonea da bi se snašao.
Kada izađeš iz Evrope, može biti druga priča.
Drugi kontinent, potencijalni drugi zakoni, drugi običaji tako da ili se moraš dobro informisati ili agencija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 okt 2024, 08:56

Zaniolo2 je napisao/la:
19 okt 2024, 08:39
Sa kojom agencijom si išao Vijetnam-Kambodža-Tajland odnosno ići ćeš Japan-Južna Koreja-Kina?

Slažem se, za bilo koga mlađeg od recimo 40god snalaženje u Evropi ne bi trebalo biti nikakav problem. Potrebno je minimalno znanje engleskog i zadovoljavajuće znanje korištenja smart phonea da bi se snašao.
Kada izađeš iz Evrope, može biti druga priča.
Drugi kontinent, potencijalni drugi zakoni, drugi običaji tako da ili se moraš dobro informisati ili agencija.
Trip top travel iz Beograda.

Sve to što si pobrojao, kao i nesređen gradski prevoz, nepoznavanje engleskog jezika, posebno u Aziji, itd, itd... Tek tamo vidiš zašto je Evropa zapad. Naravno, uz izuzeće par razvijenih zemalja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 okt 2024, 12:26

Zaniolo2 je napisao/la:
19 okt 2024, 07:29
Beduin je napisao/la:
17 okt 2024, 16:53
Da budem iskren nisam nikad ranije cuo za Jungle Tribe, to je agencija iz Sarajeva? Kakvi si, pouzdani?
Vidim da u cijenu ponude im izgleda ulaze i fakultativni izlasci, mada bi meni vise odgovaralo bez toga jer svakako odem tamo gdje ja zelim i kad zelim. A vjerovatno zato je i ovako veca cijena.

Iz Tuzle sam, vec sam putovao preko Centrotursa ali nemaju ni oni jos uvijek ponudu.
Junge Tribe je jako dobar i popularan. Doslovno jako rijetko ćeš sresti nekog ko je putovao sa njima, a da će ti reći da je nezadovoljan. Vodiči su uglavnom jako dobri i doslovno ne poznajem nikog ko ima zamjerku na ovu agenciju. Prije su baš nudili jeftina putovanja, i tad su bili svi (ili 95%, ima uvijek onih 5% :mrgreen: ) zadovoljni, a i sada su kad se agencija više bazirala na egzotičnije destinacije.
Fakultativni izleti nisu uključeni u cijenu. Doručak 5x, 2 leta, 2 transfera i vodič jesu.

Mislim da ti 1680BAM po osobi i nije skupo (pogotov ako je dobra agencija) jer destinaciju kao što je Dubai rezervišeš 'tek' 3mj unaprijed.
Centrotours je za januar 2024. imao ponudu od ca. 1850BAM po osobi za Dubai.
Opet možeš do kraja oktobra sačekat pa onda odluči.
Ja sam u oktobru 2022. putovao preko Centrotursa i to sa zenom i 2 djece (mada je 1 bilo malo pa mislim samo avion su naplatili i vizu), i zajedno sa vizama nas kostalo 4000 BAM.
Istina, isli smo preko Abu Dabia, jer je i tad direktan let za Dubai bio znatno skuplji.
Ali opet vidim da je sad ogromna razlika za 2 godine.

Malo mi je problem 7 nocenja, gledam ima li iko opciju 5 nocenja posto djecu ostavljam kod kuce, jer sam razgovarao sa Centrotursom i oni nemaju tu opciju, a cijena je 1900 BAM po osobi.

Sacekacu do kraja mjeseca da vidim i ostali hoce li izbaciti ponude pa cu se odluciti sta i kako. I AS TRAVEL mi je da rade samo preko Abu Dabia letove.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 19 okt 2024, 13:30

Ovdje recimo urlaub check24, TUI i slicne agencije ti nude vecinom kad bukiras ono skupa da platis, imas let, spavanje i prevoz do hotela, voz i slicno. I nista vise, nema vodica. Moze biti jeftinije neko putovanje jer imaju te ugovore s resortovima, ali opet garantiram da sam sebi mozes naci povoljniji i bolji smjestaj, te ako znas imas vise izbora. Za let isto stoji.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 okt 2024, 13:46

U Dubai je najbolje ići u augustu, tad je najjeftinije...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 19 okt 2024, 14:12

@beduin

Ma cijene su znatno skočile u ove 2 godine, posebno avionske karte.
Teško da ćeš proći sad sa suprugom ispod 4000BAM ako misliš na ukupnu cijenu (tj. da tu uračunaš ono što ćete i potrošit tamo).
Dijete od 2.god. do 11.god.(nije kod svake aviokompanije do 11.god.) plaća samo avion, smještaj ne.

@numan
Check24 i ab-in-den-Urlaub su po meni jako skupi. Oni zarađuju samo od provizije, ali baš dobru proviziju uzmu kad ti tako organizuju putovanje. Zamisli koliko uzimaju provizije kada mušterija SVAKI PUT dobije 50€ Gutschein (za naredno putovanje) ako preko njih rezerviše putovanje (mislim na ab-in-den-Urlaub). Jbg realno sve ti ljudi riješe, doslovno sve i to je odlična opcija za paušalna putovanja, gdje oni što putuju ne žele da se cimaju oko bilo čega (uglavnom mušterije su 40+ godina).

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 okt 2024, 22:57

@Zaniolo
4000 ce nas izaci samo let i smjestaj po ovome sad. Dodaj jos toliko na troskove tamo i to je nekako realna mi opcija.

075 ❤

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 20 okt 2024, 01:18

Za New York smjestaj za dvoje i let, sa povratkom oko 2200 eura. Jos tamo neke 3 milje eura i ekstra, taman.

Gisada
Kontakt:

Post Postao/la Gisada » 20 okt 2024, 09:59

Preporuke za Tursku, koji grad, hotel, u koje vrijeme je najbolje otici?

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 21 okt 2024, 11:35

Gisada je napisao/la:
20 okt 2024, 09:59
Koliki ti je budžet?
Preporučujem biranje skuplje destinacije i hotela.
Sestra i zet su na ljeto bili u Kemeru, ne znam ime hotela, pitat ću je. Platili su 1300€ za oboje sa letom i all inklusive.
Vratilii su se sa tri herpesa, pričom kako je hrana užasna i kako su 4-5 noći večerali vani jer nisu više mogli smislit hotel.
Ogadila im se Turska.
Počeli su pravo zabušavati, valjda jer je potražnja toliko velika.

@beduin
8000BAM za tebe i suprugu (5 noćenja u Dubaiu)?
Zavisi šta ćeš tamo raditi, ali mislim da možeš jeftinije proći.
Rado ću ti pomoći ako kažeš konkretno šta želiš posjetiti u Dubaiu, radio sam (jedno vrijeme dok sam studirao) sličan posao, dakle organizacija putovanja.
Zašto ne biraš AS Travel, šta je problem s njima?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 okt 2024, 16:42

Zaniolo2 je napisao/la:
21 okt 2024, 11:35
Gisada je napisao/la:
20 okt 2024, 09:59
Koliki ti je budžet?
Preporučujem biranje skuplje destinacije i hotela.
Sestra i zet su na ljeto bili u Kemeru, ne znam ime hotela, pitat ću je. Platili su 1300€ za oboje sa letom i all inklusive.
Vratilii su se sa tri herpesa, pričom kako je hrana užasna i kako su 4-5 noći večerali vani jer nisu više mogli smislit hotel.
Ogadila im se Turska.
Počeli su pravo zabušavati, valjda jer je potražnja toliko velika.

@beduin
8000BAM za tebe i suprugu (5 noćenja u Dubaiu)?
Zavisi šta ćeš tamo raditi, ali mislim da možeš jeftinije proći.
Rado ću ti pomoći ako kažeš konkretno šta želiš posjetiti u Dubaiu, radio sam (jedno vrijeme dok sam studirao) sličan posao, dakle organizacija putovanja.
Zašto ne biraš AS Travel, šta je problem s njima?
Hvala ti drug moj, ali zivio sam i radio u Dubaiji duze vrijeme pa znam tamo sve. Ali nekako volim ici tamo i dan-danas, narocito supruga jer je samo 1 bila tamo sa mnom.

Nego kazem da po ovim cijenama aranzmana ispadne nas oko 4000 BAM, pa ja onako pausalno dodam jos 4000 KM (vjerovatno za 7 nocenja jer tesko ubosti 5 nocenja direkt na Dubai), jer ja tamo uvijek odradim 2-3 shopinga odjece i podmirim se. A jos djeci dok pokupujem slatkise, odjecu, igracke, neke hedije i odose pare.

AS TRAVEL imaju samo preko Abu Dabija, a meni da je direkt let.

075 ❤

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 28 okt 2024, 21:15

Pozdrav raja, zanima me ako je neko bio u Istanbulu u skorije vrijeme da mi kaze par informacija.
Na koji nacin je najpovoljnije otici, koje doba godine preporucujete i koliko je otprilike novca potrebno za 4-5 dana za jednu osobu.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 29 okt 2024, 07:32

lakilone je napisao/la:
28 okt 2024, 21:15
Pozdrav raja, zanima me ako je neko bio u Istanbulu u skorije vrijeme da mi kaze par informacija.
Na koji nacin je najpovoljnije otici, koje doba godine preporucujete i koliko je otprilike novca potrebno za 4-5 dana za jednu osobu.
Neki input odakle putuješ, koliki ti je budžet, koliko osoba, koliko ti je važan smještaj?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 okt 2024, 07:47

kraljttbvb je napisao/la:
19 okt 2024, 13:46
Jesi'l bio tamo u Avgustu ? ne bi bas rekao da je najbolje, temperature su previse za nas. Meni najbolje rano proljece ili kasna jesen, kad mozes lagano setati vani, a ne samo taxi i bjezi unutra.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 29 okt 2024, 08:49

Zaniolo2 je napisao/la:
29 okt 2024, 07:32
lakilone je napisao/la:
Neki input odakle putuješ, koliki ti je budžet, koliko osoba, koliko ti je važan smještaj?
Putujem iz Sarajeva, 2 osobe, smjestaj ne toliko bitan, a budzet prosjecan

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 okt 2024, 11:29

milanist je napisao/la:
29 okt 2024, 07:47
Jesi'l bio tamo u Avgustu ? ne bi bas rekao da je najbolje, temperature su previse za nas. Meni najbolje rano proljece ili kasna jesen, kad mozes lagano setati vani, a ne samo taxi i bjezi unutra.
Ovo je loza, jer nas je birvaktile forumas numan savjetovao da je tad najbolje ici, jer je najjeftinije.

A nije napisao da je tamo u tom periodu 180 stepeni i da ne mozes normalno disati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 14:30

29 okt 2024, 11:29
milanist je napisao/la:
29 okt 2024, 07:47
Ovo je loza, jer nas je birvaktile forumas numan savjetovao da je tad najbolje ici, jer je najjeftinije.

A nije napisao da je tamo u tom periodu 180 stepeni i da ne mozes normalno disati...

Za tebe ce bit maksuz slika iz New Yorka krajem decembra, poznato je da je tad New York najjeftiniji. :salut:

Tesinhan
Kontakt:

Post Postao/la Tesinhan » 31 okt 2024, 07:53

Čekamo i posmrtnicu pa da kolektivno nazdravimo. :salut:

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 31 okt 2024, 08:14

lakilone je napisao/la:
29 okt 2024, 08:49
Zaniolo2 je napisao/la:
29 okt 2024, 07:32
lakilone je napisao/la:
Putujem iz Sarajeva, 2 osobe, smjestaj ne toliko bitan, a budzet prosjecan
Ako si već iz Sarajeva, direktne letove imaš sa AJet, Turkish Airlines i Pegasus. U Istanbulu imaš dva aerodroma, IST na evropskoj strani i SAW na azijskoj strani. Neki od ovih aviokompanija idu na SAW, a neki na IST.

Za Istanbul je najbolje da odeš mart/april/maj ili sad oktobar/novembar.

Kad kažeš 'prosječan budžet', idem s pretpostavkom da bi ukupno dao za putovanje nekih 2500KM za dvije osobe.

Npr. gledam trenutno za period od 1.marta do 7.marta.
Depiero Hotel Karaköy za dvije osobe (6 noći) ima cijenu 578KM za dvije osobe s doručkom (01.03. do 07.03.). Sasvim pristojne sobe odnosno enterijer hotela, blizu centra.

Ono što je još bitno je transfer od aerodroma od hotela.
Ne znam kakav si s engleskim (mada ni Turci ne pričaju baš engleski dobro) i da li ti je bolje preko agencije da rezervišeš?

Imaš npr Citytravel iz Sarajeva za 875KM po osobi 29.aprila naredne godine, 5 dana (4 noći). Tu ti nema doručka, ali je transfer od aerodroma do hotela i nazad uključen kao i čitava organizacija putovanja uključujući vodiča.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 8 gostiju.