Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 13:50

Valencia je napisao/la: Nalbandian je bio i ost'o prosjecan igrac. Nit' ima spektakularne udarce, nit' ima pobjednicki mentalitet. Sigurno su ga i povrede sputale, ali sasvim sigurno nije klasa Mareja ili Djokovica, a Nadala da ne spominjem.

Sa ostatkom teksta se manje vise slazem,..
Nalbandian je strasan igrac i najbolji iz te generacije posle Feda. Ali je on najvise ispastao zbog svog zdravlja, a ne zbog limitiranosti u glavi ili telu. Kad je bio zdrav, bio je jedini koji je mogao da se suprotstavi Fedu u prenadalovskoj eri. A udarci su mu strasni, jedino ga je kretanje uvek zezalo. Pivski stomak i sl.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 27 jan 2011, 13:52

Pokazao je danas Djoković da posjeduje znanje soćnih psovki :mrgreen:

p.s. kad je on poceo psovat, tad je prvi i zadnji put komentator zanjemio :mrgreen:
p.p.s Djoković ovo sutra uzima iako sam na strani Murraya
Zadnja izmjena: Fk_zeljo_1921, dana/u 27 jan 2011, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2011, 13:55

Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Ako Marej pobjedi, onda cemo detaljnije i o tom mecu :mrgreen: .
Đoković mora ići na Google da nađe podatak kad je zadnji put slavio protiv Murraya, bolje rečeno kad je uzeo zadnji set protiv Škota. Neće biti besplatnih poena i bekenda u mrežu, protiv Škota se svaki poen mora zaraditi... ali prvo da Škot pobijedi Davida, sutra ćemo o tome.
To ima los skor?

Nezgodan je igrac Marej. U prvih 20 postoji makar 15 igraca koji su bolji ofanzivci od njega, al' je u defanzivi bolji jedino Nadal. Mareju dajem prednost radi njegove fizicke spremnosti (koja je nevjerovatna, urodjena zilavost i snaga) i bolje defanzivne igre, dok je Djokina prednost bolja ofanzivna igra. Sto se tice igrackih kvaliteta, moglo bi se reci da Djokovic ima minimalnu prednost. Ono sto je sigurno na strani Djokovica je njegovo vece iskustvo, pobjednicki mentalitet i jako nabildano samopouzdanje u mecu protiv Federera. Iako mnogi misle da je Marej mentalno nespreman, ja ne mislim tako. Cak naprotiv, mislim da je izuzetno mentalno jak igrac, sa dosta izrazenim pobjednickim mentalitetom (mozda ne ko Djoko, ali sigurno ne zaostaje puno). Do titule nije mog'o doci, jer nije im'o kvalitet za to. Da li je sada spreman, ostaje da vidimo. Nesto 'preciznija' (tesko je prognozirat u tenisu, odlucuju nijanse) razmisljanja se mogu dati nakon sto se zavrsi drugo polufinale. Ko uopste moze garantovati da ce Marej pobjediti Ferera!??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 13:57

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Istina, ali su te tri pobede Murraya nad Djokovicem, pobede u Djokovicevoj fazi pusheraja.
Ne bih se složio sa ovim. To su bili mečevi kada je Nole igrao strašan tenis, u polufinalima je dobijao Federera i Nadala, pa onda gubio od Murraya, tako da se ne bih složio sa tvojom konstatacijom. Murray je težak protivnik za apsolutno svakoga, veoma inteligentan igrač, sjajan defanzivni return, sada bi napokon mogao biti u situaciji da igra jedan veliki meč, a da sa druge strane nije Roger - to je veoma bitan faktor.

Kažem, samo da prođe Ferrera, pa ćemo sutra o tome.
Nisi u pravu. Djokovic je pao u igri nakon Queensa 2008. i izgubio na WBu od Safina u drugom kolu. Tad ga je Murray tukao dvaput u Montrealu i Cinci-ju, a onda ga je tukao i u Miamiju 2009e. Karakteristicno za te meceve je da su poslednja 2 igrana na 30C+ u sred bela dana i da je Novak pusherisao i probao da lomi Murraya njegovom igrom. A to je nemoguce. U nedelju, Djokovic uzima svoj drugi GS - ko god da mu se nadje na putu. Ferrer je mental midget, a ovakav Murray je autsajder protiv Novaka u 3 dobijena seta. Samo Novakova povreda moze da izmeni ishod finala.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2011, 14:01

Valencia je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Ako Marej pobjedi, onda cemo detaljnije i o tom mecu :mrgreen: .
Đoković mora ići na Google da nađe podatak kad je zadnji put slavio protiv Murraya, bolje rečeno kad je uzeo zadnji set protiv Škota. Neće biti besplatnih poena i bekenda u mrežu, protiv Škota se svaki poen mora zaraditi... ali prvo da Škot pobijedi Davida, sutra ćemo o tome.
To ima los skor?

Nezgodan je igrac Marej. U prvih 20 postoji makar 15 igraca koji su bolji ofanzivci od njega, al' je u defanzivi bolji jedino Nadal. Mareju dajem prednost radi njegove fizicke spremnosti (koja je nevjerovatna, urodjena zilavost i snaga) i bolje defanzivne igre, dok je Djokina prednost bolja ofanzivna igra. Sto se tice igrackih kvaliteta, moglo bi se reci da Djokovic ima minimalnu prednost. Ono sto je sigurno na strani Djokovica je njegovo vece iskustvo, pobjednicki mentalitet i jako nabildano samopouzdanje u mecu protiv Federera. Iako mnogi misle da je Marej mentalno nespreman, ja ne mislim tako. Cak naprotiv, mislim da je izuzetno mentalno jak igrac, sa dosta izrazenim pobjednickim mentalitetom (mozda ne ko Djoko, ali sigurno ne zaostaje puno). Do titule nije mog'o doci, jer nije im'o kvalitet za to. Da li je sada spreman, ostaje da vidimo. Nesto 'preciznija' (tesko je prognozirat u tenisu, odlucuju nijanse) razmisljanja se mogu dati nakon sto se zavrsi drugo polufinale. Ko uopste moze garantovati da ce Marej pobjediti Ferera!??
Mislim da nema,da je 4:3 za Novaka,ali je Murray pobedio u zadnja tri meca i to sve sa po 2:0.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2011, 14:08

MaGiCa je napisao/la:Nisi u pravu. Djokovic je pao u igri nakon Queensa 2008. i izgubio na WBu od Safina u drugom kolu. Tad ga je Murray tukao dvaput u Montrealu i Cinci-ju, a onda ga je tukao i u Miamiju 2009e.
Hoćeš da kažeš da je Nole lošom igrom savladao Nadala u Cincinnatiju i Federera u Miamiju? Jer oba puta je nakon toga izubio od Murraya? Ne mogu da shvatim da neki igrač koji je u lošoj formi samelje Rafu i Rogera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 27 jan 2011, 14:14

Strašan meč danas! Đoković je odigrao neprikosnoveno protiv najvećeg igrača, toliko dobro da se gotovo nije ni primijetilo protiv koga igra. Forsirao je Rogera na greške, koje je pak Roger dobrovoljno prihvatao, tek ponekad bi isplivalo šta dobro od njega.
Očekivala sam da će Federer osvojiti drugi set i s tim preokrenuti meč, ali je Đoković jednostavno bio mentalno jači. Kako neko reče, u ovom meču je stekao samopouzdanje ogromno, koje će mu mnogo donijeti u finalu, ma protiv koga igrao.

Murray je isto strašan igrač, ali nije za odbaciti ni Davida, koji je izbacio Nadala, lako, bez puno potrošenog vremena i snage, bez obzira sad da li je Rafa povrijeđen, skršen, slomljenog srca :mrgreen: , ili šta već. Ono što je David uradio, ne smije ništa da umanji i ospori. Vjerujem da će biti dobar meč, jer su obojica igrača jaki i odlični borci.

U svakom slučaju, jedva čekam finale i nadam se drugoj australskoj tituli za Noleta, kad već ne može Federer....
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2011, 14:18

Devil je napisao/la:Mislim da nema,da je 4:3 za Novaka,ali je Murray pobedio u zadnja tri meca i to sve sa po 2:0.
Pa dobro, mislim da to u njihovom eventualnom finalnom okrsaju necu biti od pretjerane vaznosti. Djoko sada igra mnogo bolje nego kada je po prvi put osvojio AO. Zasto? Zato sto sada igra puno pametnije, ne pokusava pod svaku cijenu doci do vinera. Strpljivo ceka da protivnik posalje kratku loptu i onda krece u napad. Ranije je napad'o pokusavajuci pogditi liniju kada bi dobio izuzetno duboku lopticu. To je igra na silu. Iz takve igre proizilazi mnostvo neiznudjenih gresaka, dok samopouzdanje neprestano varira, pa tako dolazi do naglih uspona i naglih padova. Sada Djoko igra k'o Nadal, kvalitetna defanzivna sa dubokim loptama i napad kada dobije slabu i kratku lotpicu. Komentator je par puta negodov'o kada na voleju nije pokus'o snazno zakucati lopticu pokusavajuci pogoditi liniju. To je po meni dobro. Takvu igru je Federer kaznio samo jednom, a ranije je dolazio do mnostva gresaka iz 'zicera', koji strahovito uticu na samopouzdanje. Protiv Mareja takodjer ne treba gadjati liniju, samo treba udarati snazno i kaznjavati svaku kracu lopticu.

Al' smo svi otpisali Ferera, da ne navucemo peh na Skota :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2011, 14:24

Upravo mi pade na pamet da je Murray svoju prvu Masters titulu osvojio upravo protiv Đokovića. :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 jan 2011, 14:26

A pocjepace ga nole ko siroce napolitanku
Thomas Müller - Fußballgott

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 14:35

Virtu4l je napisao/la:Upravo mi pade na pamet da je Murray svoju prvu Masters titulu osvojio upravo protiv Đokovića. :lol:
A jel ti palo na pamet da je Murray najubedljivije u svojoj karijeri, upravo, porazen od Djokovica sa 6:1 6:0 u Miamiju 2007e? :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 14:40

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Nisi u pravu. Djokovic je pao u igri nakon Queensa 2008. i izgubio na WBu od Safina u drugom kolu. Tad ga je Murray tukao dvaput u Montrealu i Cinci-ju, a onda ga je tukao i u Miamiju 2009e.
Hoćeš da kažeš da je Nole lošom igrom savladao Nadala u Cincinnatiju i Federera u Miamiju? Jer oba puta je nakon toga izubio od Murraya? Ne mogu da shvatim da neki igrač koji je u lošoj formi samelje Rafu i Rogera.
Federer je sam sebe pobedio u Miamiju protiv Djokovica. To je jedini put da je slomio reket od kada igra u svetskom vrhu. Djokovic je dobio Nadala u Cinciju, ali je to bio bljesak, ne konstantna kvalitetna igra. To je taj period kada je Djokovic igrao defanzivan i pusherajski tenis. Murray ga je dobio u dva tiebreaka, po velikom suncu i nakon 15ak sati odmora, jer je Djokovic igrao nocno polufinale sa Nadalom. Murray nikada nije dobio Djokovica kad je Djokovic igrao ofanzivan tenis.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2011, 14:45

Ok, kako ti kažeš. Da i to čujem, da neko u lošoj formi pobijedi dvojicu najboljih... dešava se...
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 jan 2011, 15:04

Meč nisam gledao te ne mogu neki komentar dati, no po ovome pročitanom i statistici vidim da je Novak dosta pametnom igrom lagano pobijedio Federera i ovo sada najviše odgovara Rafi jer će Fed u ponedjeljak imati 7965 bodova i njegov zaostatak za Nadalom će se popeti na 4.500 poena.

U vjerovatnom finalu Murray-Đoković očekujem vrhunski tenis i priliku da Andy u svoj CV upiše jedan GS, jer ima sve uslove , finale GS na omiljenoj podlozi a protivnik nije Federer i u formi je.U , opet kažem vjerovatnom finalu, laganu prednost dajem Murrayu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 15:13

Virtu4l je napisao/la:Ok, kako ti kažeš. Da i to čujem, da neko u lošoj formi pobijedi dvojicu najboljih... dešava se...
Opet redukujes i izvrces moje reci.
Novak je igrao lose od Queensa 2008. do USopena 2010. Dakle, prvo ga je Nadal ubio u pojam sa tri pobede u Hamburgu, RGu i Queensu, pa je promenio reket i na kraju ga je Martin ucio serviranju. U tim periodima je igrao samo povremeno dobar tenis, ne i konstantno. Desavalo se da odigra nekoliko kvalitetnih meceva ili cak i ceo turnir (Basel2009,Paris2009), ali se desavalo i da usere meceve i turnire.
Murray je, sa druge strane, proigrao u to vreme kad je Djokovic pao (Wimbledon2008 i kasnije) i to ga drzi do danas.
Federer je sam sebe pobedio u Miamiju u mecu sa Djokovicem, odgledaj sazetak na YTubeu.
Nadala je Djokovic pobedio dobrom igrom u Cinciju 2008., sto je jedan od retkih dobrih meceva Djokovica u tom periodu. Za finale nije imao snage i tu ga je Murray dobio u 2 tie breaka.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 27 jan 2011, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 15:15

Mister No je napisao/la:Meč nisam gledao te ne mogu neki komentar dati, no po ovome pročitanom i statistici vidim da je Novak dosta pametnom igrom lagano pobijedio Federera i ovo sada najviše odgovara Rafi jer će Fed u ponedjeljak imati 7965 bodova i njegov zaostatak za Nadalom će se popeti na 4.500 poena.

U vjerovatnom finalu Murray-Đoković očekujem vrhunski tenis i priliku da Andy u svoj CV upiše jedan GS, jer ima sve uslove , finale GS na omiljenoj podlozi a protivnik nije Federer i u formi je.U , opet kažem vjerovatnom finalu, laganu prednost dajem Murrayu.

Ide ti sad na eurosportu.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 jan 2011, 15:19

MaGiCa je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Meč nisam gledao te ne mogu neki komentar dati, no po ovome pročitanom i statistici vidim da je Novak dosta pametnom igrom lagano pobijedio Federera i ovo sada najviše odgovara Rafi jer će Fed u ponedjeljak imati 7965 bodova i njegov zaostatak za Nadalom će se popeti na 4.500 poena.

Ide ti sad na eurosportu.
Gledao bih moj MaGiCa ali fucking business, gledaću večeras...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2011, 15:53

MaGiCa je napisao/la:Opet redukujes i izvrces moje reci.
Ništa ja ne izvrćem, ali sve mi to zvuči veoma smiješno. Omalovažavati sjajne rezultate Murraya nije fer. Dečko će biti veliki igrač, zaslužio je svaki trofej koji je osvojio, mnogo je inteligentniji od Đokovića, strpljiviji, nema bolje udarce, ali sve to nadoknađuje strašnom inteligencijom i anticipacijom, generalno je bolji igrač. Vrijeme će nam to nadam se pokazati. Jedan Grand Slam će mu dati dodatno samopouzdanje i sigurno će biti još bolji.

Nemoj me pogrešno shvatiti, ali malo je bez veze reći da je Andy savladao Đokovića zato jer ovaj nije bio u formi. Ipak su to bila dva finalna meča iz Masters serije.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2011, 16:24

Virtu4l je napisao/la:
Ništa ja ne izvrćem, ali sve mi to zvuči veoma smiješno. Omalovažavati sjajne rezultate Murraya nije fer. Dečko će biti veliki igrač, zaslužio je svaki trofej koji je osvojio, mnogo je inteligentniji od Đokovića, strpljiviji, nema bolje udarce, ali sve to nadoknađuje strašnom inteligencijom i anticipacijom, generalno je bolji igrač. Vrijeme će nam to nadam se pokazati. Jedan Grand Slam će mu dati dodatno samopouzdanje i sigurno će biti još bolji.

Nemoj me pogrešno shvatiti, ali malo je bez veze reći da je Andy savladao Đokovića zato jer ovaj nije bio u formi. Ipak su to bila dva finalna meča iz Masters serije.
Pa ako ti ovo nije izvrtanje reci, ne znam sta je?
Ko je rekao da je Murray los i ko je omalovazavao njegov lik i delo?
Djokovica je dobijao kad je ovaj bio u "- fazi", bas kao sto je njega Djokovic dobijao u vreme pre nego sto je Murray proigrao.
To jesu bila dva meca iz Masters serije, ali kakve to veze ima?
Djokovic od 2007. do sredine 2008. je jedan igrac. Od sredine 2008e do USopena 2010e, je drugi igrac. A od USopena 2010 do danas je treci igrac - nova i poboljsana verzija "prvog" Djokovica.
Murray je od sredine 2008e samo napredovao i ovakav Murray je taj igrac koji je dobijao Djokovica. Problem je u tome sto ce se tek sad susresti u svojim najboljim izdanjima. Nadam se da ovo razumes i da nije konfuzno objasnjeno.
Glede komparativnih prednosti Murraya nad Djokovicem, ja tu samo vidim fizicku spremu. Sve drugo je na strani Djokovica - udarci, talenat, ritern. Ne mogu se porediti pusher i offensive baseliner i reci da je pusher bolji igrac od offensive baselinera, kad sve ide na stranu jednog od njih - statistika, trofeji, lepota i raznovrsnost igre, a pritom su ta dvojica i vrsnjaci.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2011, 16:43

Virtu4l je napisao/la:

1. Tacno.
2. Na dobrom je putu. Mislim da ce biti veliki igrac, da ce nekada osvojiti GS titulu, ali se ne bih kladio u zivot.
3. Tacno.
4. Netacno, irelevantno,... Dok mu 'inteligencija' ne donese GS, to ce biti prica za malu djecu. Mozda je on inteligentniji (tesko mogu reci da nije, nisam im ulazio u glave), ali je njegova inteligencija jos uvijek sirova, dok je Noletova 'okrunjena' jednom GS titulom.
5. Tacno, al' nekada je previse strpljiv, sto cesto biva kontraproduktivno. Nekada se strpljenje isplati, a nekada ne. Strpljenje generalno nije pozitivna osobina. Treba znati kada treba bit strpljiv, a kada 'nestrpljiv'. Rezultati pokazuju da to Nole za sada bolje zna. Ne kazem da ga Marej nece prevazici, ali moje 'prorocanstvo' govori da je Nole bolji u ovom segmentu. Pitanje je da li sam u pravu. Niko 100% ne moze tvrditi da jesam, kao ni da nisam. Ono sto je trenutno bitno jeste sadasnjost, a tu Nole ima prednost.
6. Tacno.
7. Djelimicno tacno. Rek'o bih da nesto slabije udarce prvenstveno nadoknadjuje velikom upornoscu i zeljom za uspjehom. Njegova fizicka sprema je fascinantna, a i mentalna snaga je dosta izrazena. Za nesto vise su ipak potrebni bolji udarci. Da bi bio veliki mora pobjediti svojom dobrom igrom, a ne losom igrom protivnika. Mislim da moze jos napredovati.
8. Floskula. Mozda on nekom izgleda bolje, ali rezultati su jedini pravi pokazatelj. GS turniri su najbolje mjerilo. Djokovic za sada ima dosta vise polufinalni i finalni meceva na GS turnirima. Uz to, osvojio je jedan GS. Marej u nedjelju moze pokazati da je u ovom trenutku bolji od Djokovica. Vidjet cemo ko je bolji. Za sada, Djokovic.
9. Ljudski se nadati. Vrijeme sve pokaze.
10. Tacno. Djokovic je izjavio da je nakon osvajanja Dejvis kupa drugi teniser i to je dokaz'o danas protiv Federera. Izgled'o je zrelije nego ikada. Vidjet cemo moze li ovako igrati u kontinuitetu,.. Ako mogne, onda mu je izjava tacna. Mareju bi mnogo znacio jedan GS. Poznato je da manijakalni britanski mediji vrse snazan pritisak na njega, sto mu vjerovatno predstavlja 'kamen oko vrata'. Jedan GS bi ga mog'o ispalit u 'orbitu'. Volio bih da uskoro osvoji jedan GS, bas da vidim kakav ce igrac biti poslije toga. Vjerujem da bi bio znatno bolji, ali ne mora znacit.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.