FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la secer » 05 mar 2011, 10:02

Kontrash je napisao/la:Šta reče
rekoh da si puk´o ko balun :lol:

fuuuuu, stefane efenberze, svasta ti napisa, svasta.
mnogi ce se sloziti s tobom, napisat´ kako se radi o odlicnom tekstu, itd.
ja cu, prije svega, pohvaliti ong ko te je poducavao, tj. onog insana(e) s kojim razgovaras, cije misljenje usvajas i onda to nama prenosis.
ali, ali, :D ne bi ja bio secer da nemam nekoliko primjedbi iako se slazem sa vecinom tvojih stavova .
ipak, moj mentor(i) je bolji od tvojih pa taman da si na redovnoj liniji sa samim hicfeldom :lol:

helem, tvoj post me podsjeca na monologa i njegovu kolumnu, tj. obadvojica ulozite dosta truda, napisete kvalitetne postove da bi nam na kraju rekli ono sto vec znamo, ono sto znaju cak i osnovci. :(
ti si nam perfektno opisao gaala, ali zar to nije ono sto nam se svakodnevno servira kako u domacim, tako i u stranim medijima :? :(
daj nam nesto s cime nismo upoznati, navedi nam uzroke ovog ´naseg problema´.
dakle, vecina zna kakav je gaal, ali ta ista vecina nema pojma zbog cega je takav.

moram napomenuti da sam imao obilan dorucak tako da necu biti u stanju napisati neki duzi post.
jbg., zove me krevet. ono, loma u horizontalu da se ´rana slegne :lol:

ja sam predlozio effe-sefe-u da loma progugla i nadje nesto o gaalonji dok je bio trener ajaxa i barce.
kad to nadjete, reci ce vam se samo zasto nasa odbrana djeluje klimavo, zasto gaal nema plan ´b´ u slucaju da protivnik povede pa da je potrebno ´ganjati´ rezultat, zasto ´fura´ igru preko krila iako su ga davno procitali...

naravno da za ovo moras znati nesto o cuvenoj holandskoj skoli fudbala, o krojfu i drugim trenerima te skole.
dakle, oznoji gu-zicu da bi omastio gu-bicu(u nasem slucaju bi to bila tastatura) da bi napisao kvalitetan post.. :)
Stefan Effenberg je napisao/la:Ovoj ekipi fali jedan kreativni igrač na poziciji 10-ke. Pisao sam već o tome. Kroos to ne može igrati jer se u 10 utakmica koliko je tamo sve skupa igrao gubio ko dijete u parku punom ljudi. Znači, on nije rješenje.
tu te cekam ! :D kroos je idealno rjesenje i on mora igrati !
ti slobodno mozes reci tom svom uci da je pao i da je vrijeme da se prihvati knjige jer dopunska nikome ne skodi, zar ne :D
zasto kroos ne igra onako kao sto je igrao u l´kuzenu, onako kako smo ocekivali?
razlog je vrlo jednostavan ali ga neces naci u tonijevoj kvaliteti, niposto.
ljudsko tijelo bi bilo idealan primjer.
zar nase tijelo nije stvoreno od raznih kemikalija spojenih u jednu cjelinu?!
funkcionist ce i onda kada odstranimo neke dijelove, zar ne :) ali, ali, sta ce se desiti ako odstranimo mozak :?
gasi se zivot, nastupa smrt i to je to. ok, ovdje na forumu imamo par likova koji funkcionisu i bez ovog organa ali to nazivamo Bozijim cudom :lol: cuda su rijetka, mi govorimo o prosjeku :lol:

dakle, ´desetka´ je i mozak, ali i srce ekipe zbog toga je najteze integrisati ´desetku´ :!:
praksa, praksa i samo praksa !
osim toga, bitna je i hemija...magija...
to je ono sto 11 individualaca sastavi u jednu ekipu, jednu kompaktnu cjelinu.
mi se unaprijed mozemo predati, tj. osudjeni smo na poraz bez obzira kakve individualce imali, bez obzira koliko vrijedili, ako nisu integrisani u TIM .
tim je taj koji pobjedjuje i osvaja dok vrhunski pojedinci nisu nista do slag na tortu.
slika
Stefan Effenberg je napisao/la:Nikako se ne mogu pomiriti što Bayern nije doveo Sneijdera
slazem se. morali smo ga dovesti u paketu sa robenom. covjek je kostao jadnih 15 miliona :(
Stefan Effenberg je napisao/la:Dakle, ko god da igra u sredini taj mora iznijeti loptu barem do završetka onog središnjeg kruga na protivničkoj polovini.
to je pos´o ´sestice´, zar ne? ako se vec igra sa dvije sestice onda jedna mora biti defanzivno orjentisana, dok bi druga bila nesto ofanzivnija. svajni mora razigravati ekipu, mora. ima li on kvaliteta za tako vaznu ulogu ili ne, pitanje je sad. 8-)

doswidanja 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

amcibald

Post Postao/la amcibald » 05 mar 2011, 10:21

Sinoć sam gledao BVB protiv Kolna,i zadivio me Rensing na golu. Frajer je poskidao sve što je mogao,i odmah sam zaboravio njegove izlete dok je branio u Bayernu,pa sam se zapitao,da li mu se trebala pružiti još koja prilika?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2011, 10:26

amcibald je napisao/la:Sinoć sam gledao BVB protiv Kolna,i zadivio me Rensing na golu. Frajer je poskidao sve što je mogao,i odmah sam zaboravio njegove izlete dok je branio u Bayernu,pa sam se zapitao,da li mu se trebala pružiti još koja prilika?
Nisi jedini..Drugačije je braniti za Koln i Bayern. On u Kolnu brani fenomenalno i samo neka nastavi. Njegova epizoda u Bayernu je svršena. U Kolnu će on pokazati kaj zna i nebi se čudio da tamo jako dugo ostane ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2011, 10:31

secer je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Nikako se ne mogu pomiriti što Bayern nije doveo Sneijdera
slazem se. morali smo ga dovesti u paketu sa robenom. covjek je kostao jadnih 15 miliona :(
E da je bar kod njega cijan bila u pitanju...Za razliku od Robbena njega Bayern nije zanimao, on nas je smatraš škart klubom, a BUNDESLIGU drugorazrednom ligom! Kod nas on nije mogao doći niti smo mu mi mogli primirisati. One sezone kad smo mi dovodili Riberya, također se pokušalo i Sneijdera dovesti, ali isto tako njega Bayern i BUNDESLIGA nisu zanimali...

A gledajte nama je onda Real davao njega i Robbena i nofce za Riberya, no tada mi na to nismo htjeli niti pomisliti, zato molim lijepo da prestanete srat...Na papiru bi vama Sneijder izgledao u Bayernu ****, ali još jedan takav sebičnjak u našoj ekipi nebi prošao, pa poubijali bi se...

Već će Kroos doč na svoje, samo je pitanje di i kako i kada....Sada mi je glupo komentirati neke stvari jer se kod nas problemi rješavaju kad smo katastrofalno loši, a ne kad nam ide pa kad je malo teže srati po ekipi. Ja bi htio da dobijemo i Hannovera i HSV i da izbacimo Intera, pa da vidim opet promjenu priče na forumima kako puše vjetar....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 05 mar 2011, 13:42

Sneijder je dobar igrac al je poprilicno umno poremecen....
Kaze nevlja bundesliga i govori da nece preci u drugorazrednu ligu a covjek otiso u italijansku...Pa jel moze dublje da potone ljudski um....sneijder genijalac :oops: :oops: :oops:
i takodje treba da mu dozivotno zabrane govorit jer kolko se covjek sipa planeta bi mogla da osjeti posljedice...
Previse gluposti u tako jednoj maloj glavi :lol: :lol:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2011, 14:21

da se malo i ja osvrnem na post effenberga....kao sto secer rece vecina nas je prepoznala te probleme o kojima ti effenberg govoris....medjutim sto se tice klasicne desetke ona nam i nije toliki problem...a zasto??pa danas brojne ekipe i nemaju klasicnu desetku pa imaju uspjeha a imali smo ga i mi, ne samo pod van gaalom prosle sezone nego i pod hitzfeldom kada su tek dosli ribery i toni (sezona 2007-08).....medjutim van gaal kada uvijek fura isti fazon logicno da ce ga protivnici procitat, a i ne moraju ga procitat, nek robben i ribery imaju pad forme, losije dane sve pada u vodu....
holandsku skolu fudbala krasi inace leprsavost u igri, duga kontrola lopte, al cesto je to holandjane znalo doci i glave, a isto tako su s tom igrom odusevljavali svijet.....holandjani su prvi poceli sa igrom u kojoj je golman jako mnogo ukljucen u igru, cesto mu se lopta vraca, igra se gradi iz odbrane od samog pocetka....mene je to znalo cesto nervirat, time cesto gubis pragmaticnost u igri...a znamo da je bayern prije bio jako pragmatican, kahn nabije loptu do elbera ovaj sjajno istrci i strpa gol, il sjajan pas effenberga, ostro u napad, napadac primi loptu, zabije gol....
i hitzfeld i magath su bili pragmaticniji na klupi bayern, dok van gaal ide na to dugo gradjenje igre i velik posjed lopte, al et to onda pocne ici sve do vraga...to je sve do jednom....znaci van gaal je zapostavio defanzivu, na kojoj mozda malo vise radi u zadnje vrijeme, al mali pomaci, te nikad covjek da pokusa nesto uradit kroz sredinu, neg ide uvijek na ta krila
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 05 mar 2011, 14:25

Nisam u prilici da pišem podatke pred meč, ali uglavnom imamo pozitivan skor s njima u zadnje vrijeme.
Danas je pobjeda pod moranjem, jer se mora oprati okus dva uzastopna domaća poraza... A u pitanju je direktna borba za LP (samo je Hannover 2puta bio ispred Bayerna na tabeli uoči duela).
Zato,Bayern ueber alles i sretno momci! :D
Sent from my Philips Smart TV.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2011, 14:30

Za one koji neznaju, Luis Gustavo neigra. S tim da se od prije zna da Schweini neigra!

Da vas sad vidim! :lol: Jel još uvijek imate dobar predosječaj? :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 mar 2011, 14:43

eurofighter typhoon je napisao/la:Kaze nevlja bundesliga i govori da nece preci u drugorazrednu ligu...
ja ovo nisam upratio :?
me´s cini da ga bayern nije ni trazio :?
effe_sa je napisao/la:da se malo i ja osvrnem na post effenberga....kao sto secer rece vecina nas je prepoznala te probleme o kojima ti effenberg govoris....medjutim sto se tice klasicne desetke ona nam i nije toliki problem...a zasto??pa danas brojne ekipe i nemaju klasicnu desetku pa imaju uspjeha a imali smo ga i mi, ne samo pod van gaalom prosle sezone nego i pod hitzfeldom kada su tek dosli ribery i toni (sezona 2007-08).....medjutim van gaal kada uvijek fura isti fazon logicno da ce ga protivnici procitat, a i ne moraju ga procitat, nek robben i ribery imaju pad forme, losije dane sve pada u vodu....
holandsku skolu fudbala krasi inace leprsavost u igri, duga kontrola lopte, al cesto je to holandjane znalo doci i glave, a isto tako su s tom igrom odusevljavali svijet.....holandjani su prvi poceli sa igrom u kojoj je golman jako mnogo ukljucen u igru, cesto mu se lopta vraca, igra se gradi iz odbrane od samog pocetka....mene je to znalo cesto nervirat, time cesto gubis pragmaticnost u igri...a znamo da je bayern prije bio jako pragmatican, kahn nabije loptu do elbera ovaj sjajno istrci i strpa gol, il sjajan pas effenberga, ostro u napad, napadac primi loptu, zabije gol....
i hitzfeld i magath su bili pragmaticniji na klupi bayern, dok van gaal ide na to dugo gradjenje igre i velik posjed lopte, al et to onda pocne ici sve do vraga...to je sve do jednom....znaci van gaal je zapostavio defanzivu, na kojoj mozda malo vise radi u zadnje vrijeme, al mali pomaci, te nikad covjek da pokusa nesto uradit kroz sredinu, neg ide uvijek na ta krila
slikaslika

vidim trudio si se 8-) odlican post. jos par mjeseci i imat cemo fudbalskog eksperta kakvog nema na drugim forumima.
effe_sa je napisao/la:van gaal je zapostavio defanzivu, na kojoj mozda malo vise radi u zadnje vrijeme, al mali pomaci, te nikad covjek da pokusa nesto uradit kroz sredinu, neg ide uvijek na ta krila
cist produkt holandske skole.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2011, 15:07

Pa jel moguće da je van Gaal napokon postao pametan? Sad ovi igrači i mogu biti drugačije posloženi, no na našoj stranici, znači službenoj od Bayerna postavljeni smo ovako:

---------------Gomez

Ribery-------Muller--------Robben

-------Kroos-----------Tymo

Pranjić--BadGnjili--Breno--Lahm

Zato kaj tak igramo neznači da ćemo dobiti, no ako ovak igramo LvG je stavio igrače na svojenajprirodnije pozicije! :o

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2011, 15:10

drago mi je secko sto se slazes....al samo jedna ispravka sad vec sam veliki ekspert :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 05 mar 2011, 16:19

jedino pozitivno u ovoj sezoni je sto ce biti zestoke kupovine u sljedecoj :? :?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 mar 2011, 16:22

Jad i očaj u prvom poluvremenu još smo dobro i prošli :evil: ....Breno Badstruber :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 mar 2011, 16:23

Nakon ovakve igre mogu reći samo jedno:

Igrači više ne podržavaju trenera i to prikazuju na terenu!

Nekad kad bi se igralo za trenera Louisa van Gaal-a onda bi igrači doslovno letjeli po terenu. Danas je kontra slučaj.
Igrači više nemaju volje za ovim trenerom i to se vidi!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 05 mar 2011, 16:26

Pranjić prirodna pozicija lijevi bok,kod majmuna igra zadnjeg veznog
Badstuber prirodna pozicija štoper,kod majmuna igra lijevog beka
Tymo prirodna pozicija zadnji vezni,kod majmuna igra štopera

LOUIS VAN AFFE RAUS
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2011, 16:27

Nisam gledao, ali mi se po statistici čini da je Hannover bolji.

Ima li neko solidan stream? :)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 mar 2011, 16:35

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 05 mar 2011, 16:44

Joj smijesne formacije :lol:
Kod prvog gola Badstuber nije nista kriv. Covjek igra lijevog beka, a Timoscuk i Breno obojica otisli u cosak na jednog igraca, dok je Badstuber osto sam na dvojici koji su bili razmaknuti oko 20 metara. Jbg mogao je pokriti samo jednog.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 05 mar 2011, 16:50

Jao sramota ..borussia ,schalke ,sad hanover ,ako bog da i mi.. :D :D :D
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 mar 2011, 17:24

Gdje su sad oni što su na sav glas hvalili Krafta :twisted:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.