Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Juvele
Kontakt:

Re: Najboljih 11 Serie A

Post Postao/la Juvele » 24 jan 2013, 15:20

Evil Genius II je napisao/la:@juventini - ma conte je uigrao ekipu do te mjere da matrija moze staviti na zadnjeg veznog i izvuc maksimum iz njega :mrgreen:
Ovo se slazem u potpunosti. Najjaca karika juventusa je Conte. Juventus je jedina ekipa u evropi koja nema pravog ofanzivnog veznog i pravog napadaca , a da je prva u svojoj ligi i da igra dosta dobro. Mada se cesto znao osjetiti nedostatak pravog napadaca, sto se moglo vidjeti prosle sezone cesto , a boga mi i ove...sampdoria , parma..nordsjaelland...a evo sad i lazio u kupu..mada i ona protiv lazia u ligi ..i to je bilo lose u napadu..

francobaresi
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2013, 15:27

Poredak za sezonu 2011./2012. (bruto dobit)
1. Real Madrid (Španija) 512,6 miliona eura
2. Barcelone (Španija) 483
3. Manchester United (Engleska) 395,9
4. Bayern (Njemačka) 368,4
5. Chelsea (Engleska) 322,6
6. Arsenal (Engleska) 290,3
7. Manchester City (Engleska) 285,6
8. Milan (Italija) 257
9. Liverpool (Engleska) 233,2
10. Juventus (Italija) 195,4
11. Borussia Dortmund (Njemačka) 189,1
12. Inter Milan (Italija) 185,9
13. Tottenham (Engleska) 178,2
14. Schalke 04 (Njemačka) 174,5
15. Napoli (Italija) 148,4
16. Marseille (Francuska) 135,7
17. Lyon (Francuska) 131,9
18. Hamburg (Njemačka) 121,1
19. Roma (Italija) 115,9
20. Newcastle United (Engleska) 115,3

Pet klubova iz Italije u TOP 20 . Radi se o popriličnim svotama novca , i opet svi kukaju da nemaju para :D
Doduše većini ovih klubova džaba sve ove cifre kad su dužni do grla , nadam se da neko od vas može naći podatke o rashodima da onda vidimo kakvo je "stvarno" stanje .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 jan 2013, 17:57

Juvele je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:@juventini - ma conte je uigrao ekipu do te mjere da matrija moze staviti na zadnjeg veznog i izvuc maksimum iz njega :mrgreen:
Ovo se slazem u potpunosti. Najjaca karika juventusa je Conte. Juventus je jedina ekipa u evropi koja nema pravog ofanzivnog veznog i pravog napadaca , a da je prva u svojoj ligi i da igra dosta dobro. Mada se cesto znao osjetiti nedostatak pravog napadaca, sto se moglo vidjeti prosle sezone cesto , a boga mi i ove...sampdoria , parma..nordsjaelland...a evo sad i lazio u kupu..mada i ona protiv lazia u ligi ..i to je bilo lose u napadu..
Barcelona nema ofanzivnog veznog a ni klasicnog napadaca pa opet jedu sve za dorucak.Nema to nikakve veze , sve je do sistema igre.

Dortmund takodjer igra bez AMF-a iako imaju klasicnu 9-ku(Lewandovski).

Totalno nevazno.Vazno je ono sto trener misli da je najbolje pa tako bi jedan AMF u Juventusu bio samo visak a prema nazad bi nastala velika praznina i to ne bi bilo to.Zna Conte sta radi ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 jan 2013, 19:36

Od ovih italijana u odnosu na prošlu sezonu, najveći napredak je imao Napoli, koji je na finansijskoj listi najbogatijih klubova napredovao čak 5 mjesta. Dok su Roma i Inter najviše ''pali'' (4 mjesta).

Napoli je zaradio 28 miliona eura više u odnosu na prošlu sezonu na TV pravima (rast od 48%), 3 miliona eura više na ulaznicama te 3 miliona eura više od sponzora.

Zanimljivo je to da Milan i Juve najveci procenat svojih prihoda zarade preko prodaje TV prava (49% i 47%), u poredjenju sa ostalim klubovima iz top 10. Inače, Juventus je u svojoj zadnjoj sezoni u euro kupu imao 57% prihoda od TV prava. Pa pretpostavljam da će izvještaj za narednu sezonu biti još bolji od tih 57% zbog Lige Prvaka.

Na sponzorima najviše zaradjuje Bayern, a zatim City (55% odnosno 49%). Ostali su tu negdje ujednačeni oko 35%.

Inače, u Top20 je 7 engleza, 5 italijana, 4 nijemca, i po 2 kluba iz španije i francuske.

Eh što se tiče gubitaka, Inter je izgubio 10% prihoda na TV pravima, odnosno 12 miliona eura. 9 miliona su izgubili na smanjenim prihodima od ulaznica, a 4 miliona na sponzorskim ugovorima s Nikeom i Pirellijem. Predviđaju im još veći sunovrat ako se ne plasiraju u LP-a naredne sezone.

Roma je izgubila 27 miliona eura na TV pravima i 3 miliona na ulaznicama. Međutim, za njih pišu da novi vlasnici predstavljaju konstantan izvor prihoda i da će to sve izgledati dosta pozitivnije ako se plasiraju u LP-a.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2013, 21:25

Napoli ce dodatno ojacati prihodovanja kad bude potpisao nove sponzorske ugovore sa gen. sponzorom (natpis na dresu) i tehnickim sponzorom (Adidas ili Puma, kako se pise). Ali, novi stadion je potreban da bi se borilo sa klubovima sa Severa.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 jan 2013, 00:32

L'Avvocato je napisao/la:Od ovih italijana u odnosu na prošlu sezonu, najveći napredak je imao Napoli, koji je na finansijskoj listi najbogatijih klubova napredovao čak 5 mjesta. Dok su Roma i Inter najviše ''pali'' (4 mjesta).
To je zbog ne/igranja u Lp....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jan 2013, 01:00

No shit Sherlock!
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 jan 2013, 12:07

Hypnose je napisao/la:Mladi 'Ajdukovac potpisao za Napoli......

Josip Radošević novi je član talijanskog Napolija! Mladi veznjak Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije u Italiji je, zajedno s predsjednikom splitskog kluba Marinom Brbićem, dogovorio sve detalje prelaska u grad podno Vezuva.
Bojim se da je Napoli prevelik zalogaj za njega i mislim da trenutno nema nikakve šanse izboriti se za ozbiljniju minutažu. Nadam se da će ga dati na posudbu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Juvele
Kontakt:

Post Postao/la Juvele » 25 jan 2013, 13:13

Barcelona ima Iniestu, Messia... i uostalom njih ne mozes poredit jer 8 od 11 na terenu su kreativni...
Dortmund ima Götzea... ;) Malo bolje pogledaj po ekipama pa ces vidjeti..

Juvele
Kontakt:

Post Postao/la Juvele » 25 jan 2013, 13:53

Pametnije bi mu bilo da je u Parmu prešao.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 25 jan 2013, 14:42

Milan je iz redova Parme doveo pojačanje u obrani u nastojanjima da se približi vrhu tablice. Na San Siro dolazi Cristian Zaccardo, a u suprotnom će smjeru Djamel Mesbah. Roma je, pak, dovela Grka Torosidisa.
Zimski prijelazni rok u Italiji tek se zahuktava. Čelnici Milana odlučili su pojačati svoju obranu dovođenjem Cristiana Zaccarda iz Parme, a u sklopu zamjene u suprotni su smjer poslali Djamela Mesbaha. Na stadion Ennio Tardini mogao bi i Rodney Strasser.
"Oduševljen sam i počašćen što mogu biti dijelom tako važnog kluba i učinit ću sve da pomognem momčadi. Ponosan sam što je Milan pokazao interes za mene. S 31 godinom napokon sam ovdje nakon što sam odigrao toliko utakmica u Seriji A", kazao je Zaccardo koji je potpisao na tri i pol godine.
"Finaliziramo zamjenu između Zaccarda i Mesbaha s Milanom. U dogovor bi mogao biti uključen i Strasser, pregovori su još uvijek u tijeku", rekao je generalni direktor Parme Pietro Leonardi.
Roma je također osnažila konkurenciju u svojoj momčadi. Iz grčkog Olympiakosa je doveden Vasilis Torosidis, 27-godišnji desni branič. S rimskim je klubom potpisao ugovor na pet godina, a u svakoj će zaraditi po dva i pol milijuna eura. Olympiakos napušta nakon šest sezona, a za reprezentaciju Grčke upisao je 54 nastupa.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 25 jan 2013, 14:43

Neš ti pojačanja Zaccardo :lol:
On je zapravo zamjena za Favallija :mrgreen: :(
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Juvele
Kontakt:

Post Postao/la Juvele » 25 jan 2013, 14:59

Moze on jos 4-5 godina igrati.............za Milan :D

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 25 jan 2013, 15:06

:lol:

slika

slika
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 26 jan 2013, 03:37

Lazio danas protiv tradicije, 10 godina na Olimpicu nismo pobjedili Chievo :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2013, 18:56

Kako ocajna utakmica Lazio-Chievo. :roll:
10 puta mi je bila zanimljivija prijateljska Shangai-Kopenhagen prekjuce. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 jan 2013, 18:59

najinteresantiji detalj je bio kidanje mreze Lazia :lol:

ali sah je beton 8-) Forza Chievo :mrgreen:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 26 jan 2013, 19:17

ja kad vidim ove prazne stadione meni se ne gleda nista jos kad vidim Chievu sponsor Givova ko da gledam 3 Bangladesku ligu :shock:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 jan 2013, 19:29

Paloschi! Chievo in vantaggio a Roma!!!!
:D :D
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2013, 19:29

Ahahhahahahha,kako Lazio trazi ofsajd. :lol:
Za sta ludaci,za sta.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.