Cestitke igracima za rutinsku pobjedu,7-2 u dvije utakmice,bravo
U iducem krugu moze Olimpic
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Baš mi je drago zbog malog Šejtana da stekne malo samopouzdanje,a i ostali juniori koji su dobili šansu očigledno rutinski odradili posao.Lijepa uvertira za derby...
Sarajevo je danas rutinski odradilo utakmicu u Bosanskom Novom i savladali domaćina Slobodu.
Junak utakmice je bio napadač Sarajeva Alen Avdić, koji je i u ovoj utakmici pokazao da je prvi napadač bordo tima.
"Odradili smo rutinski posao sa Slobodom, kako uostalom i priliči velikom timu poput nas. Nismo dozvolili da se domaćin razmaše i kontrolisali utakmiu od samoga početka. Drago mi je da su mladi igrači pokazali opet svoju snagu i da se na njih može ozbiljno računati u narednim utakmicama", rekao je nakon susreta za SportSport.ba Avdić.
Avdić je ponovo bio strijelac za Sarajevo, čime je samo potvrdio dobru formu.
"Bilo je vrijeme da i mene krene, nakon ne baš slavnog početka prvenstva. Štimao sam svoje nišanske sprave i sada ide sve odlično. Drago mi je da donosim radost svome timu golovima, ali ne bih ništa uspio da nije mojih saigrača. Raduje me činjenica da me idu golovi pred gradski derbi i želim Želji zabiti pogodak", rekao je napadač Sarajeva Alen Avdić za SportSport.ba.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
BLU SKY je napisao/la:Kitice jeli vas strah, ima da vas pojedemo na grbavici u nedjelju
oo gdje si internet sabane
Bogami vas borac pocjepa na kosevu a mi borca tako da nevidim zasto i vas nebi kad je borac puno bolja ekipa od sarajeva
pa problem je u tome sto je ono samo bio los dn a i boga mi veceras niste bas nesto pokazali a zaboravio si da mi samo na grbavici znamo igrat , pa mislim da se vi trebate plasiti a ne mi po ovome sto sam vidio ne pise vam se dobro protiv nas 1:3 ili 0:1
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
BLU SKY je napisao/la:Kitice jeli vas strah, ima da vas pojedemo na grbavici u nedjelju
oo gdje si internet sabane
Bogami vas borac pocjepa na kosevu a mi borca tako da nevidim zasto i vas nebi kad je borac puno bolja ekipa od sarajeva
Vidite li vi na sta se svodi vasa igra?
Zeba, Visca i pomalo Beslija... Markovic je **** koji ce nakon derbija imati nocne more zbog Piksija. Uglavnom cekamo nedelju, a do tada vi se pravite najjaci, najbolji, budite uvjereni u pobjedu, al' nemojte na kraju da placete kao prosli derbi na Grbavici
plakat ce kao i zadnji derbi na sugavici hahahaha aa bitno je da oni kradu hordama argentinku hahahaha UVIJEK KORAK ISPRED SVIH. SJEVER GORI, SVE SE RUSI,BORDO BOJA MI U DUSI SARAJEVO DIKA NASA ZELJEZNICAR K... NASA NANANA NNANANA EEEEEEEEEEEEEEE SARAJEVOOOOOO GRBAVICE GRBAVICE OTVARAJ KAPIJE EVO IDU EVO IDU AGE-SARAJLIJEEEEE
Objektivno bolji smo...timski smo jaci a i individualno imamo bolje pojedince koji mogu rijesti derby...a hocel bit dovoljno vidjecemo...
Njihova igra je trka i samo trka,Visca i Beslija po krilima i eventualno neki zadnji pas Zebe...to vec svi znamo..zatvorit tu trojicu i pola posla je odrađeno.Bane,Lede i Hame ce to odradit kako treba aBd.Bekovi su im smijesni,pa i drugi stoper mesic,kerla je sasvim solidan...tako da ce biti tu dosta prostora za Piksija,Jahovica,Vucinu...
Ipak, najveca opasnost nam dolazi iz prekida,jedino nam tako mogu zabit...Kerla,Culum i Svraka su tu opasni i malo se pribojavam cinjenice da je Dini ovo prvi derby koji ce branit...al aBd bice to dobro,vec je pokazao kakav je golman u dosadasnjem dijelu sezone...jedino ta prekid igra je eventualna opasnost, jer smo tehnicki jaca i bolja ekipa...zato se nadam da ce biti dobar teren,to je mozda i presudno
Ocekujem aBd da Piksi poludi...da ih sve povalja i upravo u njemu vidim igraca koji ce odlucit tekmu
O tribini necu ni trosit rijeci..sve je to ispricano i pokazano bezbroj puta
Pobjeda na terenu,pobjeda na tribinama
1-3
SARAJEVO SAMPION
P.S. Strumfovi nemojte replicirat i spamat temu ako nemate sta pametno i konstruktivno napisat...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Samo da iskažem svoj optimizam i ovdje.Ja niti jednog trenutka ne sumnjam u pobijedu Sarajeva na derbiju.Ako spriječimo neki glupi gol iz prekida,neku frljoku sa 30 metara to je 95 posto posla jer Željo nije sposoban da nam napravi neku smislenu akciju.Lopta će sigurno biti naša,i tu će biti malo problem sa njihovim koljačima koji ne prezaju od grubih startova.Pored svega ovoga neće sigurno moći zaustaviti Hamzagića,Džakmića,Kojaševića,Avdića,Jahovića..da ne zabiju barem 2 gola,a oni teško da nama mogu više od jednog slučajnog jer onaj Popović realno i nije neka opasnost.Kada se sve ovo sabere uz našu standardnu ubjedljivu pobijedu na tribinama,siguran sam u pobijedu 0-2
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
@sarajlija89;
Gledao sam Sarajevo u one dvije utakmice na TV-u (Borac i Olimpic) i ekipa koju ti opisujes i ekipa koja je igrala te dvije utakmice nisu ni nalik jedna drugoj...
rtm86 je napisao/la:Čestitke momcima za vecerasnji show
@sarajlija89;
Gledao sam Sarajevo u one dvije utakmice na TV-u (Borac i Olimpic) i ekipa koju ti opisujes i ekipa koja je igrala te dvije utakmice nisu ni nalik jedna drugoj...
Derbi je derbi, niko ne moze garantovat nista...
Protiv borca je najlosija tekma kako je gledam sarajevo..a to je negdje 15 godina...protiv olipmica lose prvo poluvrijeme,slazem se...al vec drugo poluvrijeme bi vas trebalo zabrinut hehe ..a i odtad smo digli formu
I upravo to...derby je derby...tesko je prognozirat
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 20 okt 2010, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
sarajlija89 je napisao/la:Sad se mozemo derbyu okrenut
Objektivno bolji smo...timski smo jaci a i individualno imamo bolje pojedince koji mogu rijesti derby...a hocel bit dovoljno vidjecemo...
Njihova igra je trka i samo trka,Visca i Beslija po krilima i eventualno neki zadnji pas Zebe...to vec svi znamo..zatvorit tu trojicu i pola posla je odrađeno.Bane,Lede i Hame ce to odradit kako treba aBd.Bekovi su im smijesni,pa i drugi stoper mesic,kerla je sasvim solidan...tako da ce biti tu dosta prostora za Piksija,Jahovica,Vucinu...
Ipak, najveca opasnost nam dolazi iz prekida,jedino nam tako mogu zabit...Kerla,Culum i Svraka su tu opasni i malo se pribojavam cinjenice da je Dini ovo prvi derby koji ce branit...al aBd bice to dobro,vec je pokazao kakav je golman u dosadasnjem dijelu sezone...jedino ta prekid igra je eventualna opasnost, jer smo tehnicki jaca i bolja ekipa...zato se nadam da ce biti dobar teren,to je mozda i presudno
Ocekujem aBd da Piksi poludi...da ih sve povalja i upravo u njemu vidim igraca koji ce odlucit tekmu
O tribini necu ni trosit rijeci..sve je to ispricano i pokazano bezbroj puta
Pobjeda na terenu,pobjeda na tribinama
1-3
SARAJEVO SAMPION
P.S. Strumfovi nemojte replicirat i spamat temu ako nemate sta pametno i konstruktivno napisat...
jak je zeljo pogotovo u defanzivi aa zebi ako se ostavi bar malo prostora on ce dat dobru loptu bilo visci bilo besliji jer opasni su aa popovic eee to ce tek biti dueli sa torlakom i guticem al i on je jak za svaku se loptu bori bice teska tekma mada mislim da smo bolji al nasa je prednost pixi na toj strani koja im je skroz losaaaa ma bice extra utakmicaa aa i na tribinama ce biti extra ima da svima pokazemo i mi i manijaci za sta sarajlije zivee hehehehehe samo bez belaja kako u gradu tako na tekmiii
Ovaj fakat bistrik boy beze brise postove manijak maloprije stavio neke nase plagijate i nista a ja postavio ovaj maroko plagijat odmah briseee ono nesto a kad dodje nedjelja daj baa sta brises bezvezeee sto ne brises kad oni pisu kitice ev ovaj blu sky pise kitice ja odg on obrisee aa od ovog sky shitta ostavi