BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 11 apr 2014, 10:17

Tako se to radi. :clap:

Ginter je najbolji mladi štoper lige, koji je također mnogo utakmica igrao na DM-u. Veliki je navijač BVB-a i samo je bilo pitanje vremena da saznamo za transfer.
samir1909 je napisao/la:Nije mi jasno sto ce nam sad Ginter pored tri odlicna stopera,mislim on jest extra igrac,ali stvarno imamo vec trojicu extra igraca.
Po svemu sudeci jedan od trenutne trojice ce nas napustiti cim je dosao Ginter.
@Sapuiza ti je sve rek'o.

Subotić nakon duge povrede ne može odmah biti u najjačem izdanju. Tu je zato Ginter da ulijeće. Kehl je već veteran koji će biti tu u slučaju nekih povreda (ne daj Bože), Bender često povrijeđen, ali zato je Ginter tu. Uzimajući u obzir odlazak Friedricha i moguću posudbu Sarra, Ginter se nameće kao idealno rješenje za sve naše defanzivne probleme. Dobijamo napokon tu kvalitetnu širinu u odbrani. :bow:

Uz Drmića možda još Kagawa ili Volland! :tralala:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 10:35

Do sada Susi dobro gura transfere za sledecu sezonu.

Ramos.............. -9 mio
Ji..................... 0 mio
Nurko................ -7 mio
Ginter............... -8 mio
Jojic ................ -2 mio
========================
..................... -26 mio
========================

Stim da nam jos fale prvi napadac i jos jedan brz okretljiv kreativac. PO MOM bi trebalo uraditi sledece:

Günter ................... 3 mio
Siber (noga) ............ 2 mio
Hofman (pozajmica) .. 0,5 mio
Sar (pozajmnica) ...... 0,5 mio
============================
........................... 6 mio
============================

Sto znaci da smo neto investirali 20 miliona i imamo jos 10 fore

Stim da je ova situacija sa Gündoganom neizvjestna u svakom slucaju bi to izkoristio i utrpo ga sada dok se jos moze izvuc koji dinar. Invalidnost vec kuca na vrata.

Znaci tutnut ilkaya za 15tak+ mio i za tih 25 ostalih miliona dovesti Kagawu na posudbu (5 mio) i prvog napadaca za 20 mio (tipa dzeko, benteke, lukaku, ...). Nebi bio ni nesretan da nas zapane i Drmic (jeftinija opcija), mada on ima tek jednu uspjesnu sezonu, jos nije na njemu niko treniro strogocu i gazio ga. Istustvo takodje nula, ybga kad on izadje na Nou sasrat ce se. Nek Klopp procijeni :mrgreen:, u svakom slucaju bit ce 2 napadaca, pa ako jedan zakaze no sikiriki.

Da saberem dolasci 40-50 mio, odlasci 20+ mio (neto investicija od 20-30)

Roster:

................................................................................. _
..............................???................................................ |
..........................(Ramos)............................................. | > Duksch
................................................................................. |
....REUS.................SHINJI.................KUBA...................... _|
....(Ji)...................(Miki)...............(Aubame)..................... |
................................................................................. | > Hofmann
................NURKO.............MANNI................................... _|
................(Zeka)..............(Kehl)..................................... |
................................................................................. | > Sarr
SCHMELLE.......MATS...........PAPA..........PISZU..................... |
.(Durm).........(Ginter).......(Subota).....(Grossonja)................ _|

Svaka pozicija je uz to dva puta osigurana, nezatrebalo.
U spicu mogu igrat jos Ji i Reus. Na Desetki Reus i Zeka. Za krilo imamo jos Grossonju, Mikija i Shinjija. Osmicu moze igrat i Miki i Kuba. Za 6icu tu su Ginter, Mats i Papa. Bekove lijeve desno moze takodje Papa odigrat (igrao u Bremenu).

Ukoliko nebi slali talente na pozajmincu onda bi za svaki dio momcadi imali i jako talentovanog igraca za forsiranje, ukoliko to rezultati dopuste.

Sveukupno to su 22-25 igraca i kvalitetno izbalansiran roster.
Zadnja izmjena: Lokos19, dana/u 11 apr 2014, 10:44, ukupno mijenjano 1 put.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 11 apr 2014, 10:41

A kome ćeš uvaliti Gundogana za normalnu paru kad lik nije igrao cijelu sezonu i neizvjesna mu je budućnost? Tko to uspije taj zaslužuje Nobela za ekonomiju.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 apr 2014, 10:43

Momci, kakve vi imate navode za Kagawu ? Nešto nisam puno citao o njegovom povratku u BVB ?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 10:46

Sapuiza je napisao/la:A kome ćeš uvaliti Gundogana za normalnu paru kad lik nije igrao cijelu sezonu i neizvjesna mu je budućnost? Tko to uspije taj zaslužuje Nobela za ekonomiju.
To ti je ko na pijaci, sve je do cijene :mrgreen:
Zato sam i na piso 15 a ne 30 (koliko vrijedi).

@belmin
Ma samo nagovjestaji. Spominje se kao opcija po engleskoj stampi. A posto ce se u njih posle ove sezone desiti cistka, red bi bio Shinjija povoljno vratit doma.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 apr 2014, 10:50

Lokos19 je napisao/la:Ma samo nagovjestaji. Spominje se kao opcija po engleskoj stampi. A posto ce se u njih posle ove sezone desiti cistka, red bi bio Shinjija povoljno vratit doma.
Ako ga budu vama prodavali, sigurno ce nekog htjeti u drugom smjeru. :mrgreen:
Ne znam, Moyes ga nije puno koristio ove sezone, ali u zadnjih mjesec dana dobiva šansu i igra bolje, mada je to tanko kako on zna igrati. ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 10:54

Belmin6 je napisao/la:Ako ga budu vama prodavali, sigurno ce nekog htjeti u drugom smjeru. :mrgreen:
Ne znam, Moyes ga nije puno koristio ove sezone, ali u zadnjih mjesec dana dobiva šansu i igra bolje, mada je to tanko kako on zna igrati. ;)
A zelje su jedno, realsnost druga. Reus ide tek sledece godine, pa stante i vi u red ko i svi ostali ha ja. :tralala:
Jedino ako nisi mislio gündogana :mrgreen:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 apr 2014, 11:00

Lokos19 je napisao/la:A zelje su jedno, realsnost druga. Reus ide tek sledece godine, pa stante i vi u red ko i svi ostali ha ja. :tralala:
Jedino ako nisi mislio gündogana :mrgreen:
Taman sljedece godine, nije problem za njega cekati godinu. Al haman ce on na jug države, ko i svi ostali. :P
A Gundogan :roll: Ne znam, ja bih riskirao za tog igraca. Ne pratim puno BVB, tako da ne znam kakve su prognoze, kad se vraca :?:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 11:04

Belmin6 je napisao/la:Taman sljedece godine, nije problem za njega cekati godinu. Al haman ce on na jug države, ko i svi ostali. :P
A Gundogan :roll: Ne znam, ja bih riskirao za tog igraca. Ne pratim puno BVB, tako da ne znam kakve su prognoze, kad se vraca :?:
Nevjerujem da ce put juga, vec ih je jednom odyebo :cool:

A Gündogan samo sto se nije vratio. Tako evo puna godina. Sad javise da propusta i kraj sezone te da nece ni na svjetsko moc. Ja bi gledo da njegov transfer do kraja sledece hefte sredim, dok raja nije saznala i pukla prica po selu ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 apr 2014, 11:15

Ne budite smiješni za Reusa. :crazy: Samo je pitanje vremena kada će se ta klauzula otkupiti i tako bi i on dobio povećanje plate s 4,5 na 6-6,5 mil :!: Realno ga vidim do kraja karijere kod nas :!:

Gundi treba dat' priliku. Klopp reče da će biti spreman za narednu sezonu i produženje je dobra opcija. Bilo bi dobro produžiti do 2016. uz opciju na još 1 ili 2 sezone! ;)

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 11 apr 2014, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 11 apr 2014, 11:28

Błaszczykowski je donirao 60.000€ za liječenje jedanaestogodišnjeg dječaka koji ima tumor na mozgu!
slika
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 apr 2014, 12:10

Semir bvb je napisao/la:Ne budite smiješni za Reusa. :crazy: Samo je pitanje vremena kada će se ta klauzula otkupiti i tako bi i on dobio povećanje plate s 4,5 na 6-6,5 mil :!: Realno ga vidim do kraja karijere kod nas :!:
I meni se cini da ce on kod nas zavrsiti karijeru ne cini mi se bahatim igracem koji trci za parama,nekako je skroman i bas je vezan za grad,a kako i nebi to je nase dijete.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 12:11

Semir bvb je napisao/la:Ne budite smiješni za Reusa. :crazy: Samo je pitanje vremena kada će se ta klauzula otkupiti i tako bi i on dobio povećanje plate s 4,5 na 6-6,5 mil :!: Realno ga vidim do kraja karijere kod nas :!:
I ja bih volio da bude tako, al dabogda 'ceri...
Zasto bi potpisao za 6,5 kad moze imat negdje 10. :?

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 apr 2014, 12:17

Lokos19 je napisao/la:
I ja bih volio da bude tako, al dabogda 'ceri...
Zasto bi potpisao za 6,5 kad moze imat negdje 10. :?
Totti je ostao vjeran Romi, a do nedavno je imao platu 9 miliona, još on ispušena muštikla u odnosu na Reusa, a Roma objektivno druga klasa u odnosu na top timove. Ne bih ni ja bio optimista veliki po pitanju Reusa.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 apr 2014, 12:27

Kome ne odgovara i ko žudi za parama i klupom u drugim klubovima,bujrum siroko mu polje ko god hoce neka ide,ni jedan igrac nije veci od kluba pa tako ni Reus.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 11 apr 2014, 12:34

samir1909 je napisao/la:Kome ne odgovara i ko žudi za parama i klupom u drugim klubovima,bujrum siroko mu polje ko god hoce neka ide,ni jedan igrac nije veci od kluba pa tako ni Reus.
Pa u principu si u pravu. Prolbem je samo sto gubimo godinu dok se "novi Reus" napr. Volland afirmise (CL, veci pritisak, konkurencija). U najboljem slucaju tapkamo u mjestu.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 apr 2014, 12:39

samir1909 je napisao/la:Kome ne odgovara i ko žudi za parama i klupom u drugim klubovima,bujrum siroko mu polje ko god hoce neka ide,ni jedan igrac nije veci od kluba pa tako ni Reus.
Niti je jedan igrač veći od kluba, niti klub može zadržati onog ko hoće da ide i kome klub u nekom trenutku ne znači više ništa. Ako ode, barem neće otići besplatno nego za pristojnu cifru, koliko znam klauzula je oko 35 miliona. A oni najbolji i najtraženiji su odlazili i odlaziće i dalje, možda iz BvB više i brže nego što bi trebalo, mnogima je bila dovoljna jedna dobra sezona da odmah počnu priče o odlasku.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 apr 2014, 12:54

Nama je bitno da svake godine igramo LP,samim tim rastemo iz godine u godinu finansijski,ako se ne varam Wacke je spominjao ove godine povecanje plata svim igracima ne znam tacno za koliko ipak je i to napredak.
Vremenom ce stati i ovo osipanje najboljih igraca i plate ce biti zadovoljavajuce i najbolji igraci ce ostajati.
Vazno je da se nadju prave zamjene a vremenom ce sve doci na svoje,dok je dr.Kloppa ja se zaista ne bojim za nas taj covjek je genije u svakom smislu te rijeci.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 apr 2014, 13:40

samir1909 je napisao/la:Meni nije jasno sto mi ovog igraca ne zaganjamo http://www.transfermarkt.de/de/ricardo- ... 86784.html" onclick="window.open(this.href);return false; Bolji je od Smeleta 2x plus je mlad tek 21 god. a mogao bi se dovesti za pristojnu sumu meni je on jedan od najboljih ljevih u europi.
Rodriguez je uz Alabu najbolji lijevi bek u ligi. Tesko mi njega mozemo dopeljati. U igri su puno vece zvjerke + VW bi postavio neku astronomsku cijenu od 20+ milki.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 apr 2014, 13:42

Ne znam gdje mi je jaran Effe da prokomentarišemo podatak da u polufinalu LP i LE igraju četiri španska tima, da ne bi onog direktnog duela Barce i Atletica, bilo bi ih možda i pet, pošto on na osnovu jedne sezone izvlači kojekakve zaključke o jačanju pojedinih liga, evo mu dokaza da to baš nije tako. Četiri španska, a zamalo pet u odnosu na jedan njemački klub, malo previše.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.