Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

baltazar7
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la baltazar7 » 13 dec 2018, 08:38

Dobro, realno gledajući i nemamo mi nekog širokog izbora i kvaliteta od tih mlađih. Teško bi bilo ko mogao uletiti u reprezentaciju i da se od njega očekuju neke velike stvari ali u svakom slučaju treba ako ništa nagraditi ovih par momaka što igraju dobro npr. u Premijer ligi. Pozovi tog najboljeg strijelca, pogotovo što je mlađi, nagradi ga. Može se na svako okupljanje pozvati 2-3 ta mlađa igrača koji malo iskaču, pa nek upišu nastup u reprezentaciji, lakše će se i prodati, neka treniraju sa Terzićem, Burićem i ekipom...

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 13 dec 2018, 10:24

baltazar7 je napisao/la:Dobro, realno gledajući i nemamo mi nekog širokog izbora i kvaliteta od tih mlađih. Teško bi bilo ko mogao uletiti u reprezentaciju i da se od njega očekuju neke velike stvari ali u svakom slučaju treba ako ništa nagraditi ovih par momaka što igraju dobro npr. u Premijer ligi. Pozovi tog najboljeg strijelca, pogotovo što je mlađi, nagradi ga. Može se na svako okupljanje pozvati 2-3 ta mlađa igrača koji malo iskaču, pa nek upišu nastup u reprezentaciji, lakše će se i prodati, neka treniraju sa Terzićem, Burićem i ekipom...
Tako i Suman razmišlja ovi su najbolji na svijetu nema im zamjene drugi ne postoje

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 13 dec 2018, 13:34

Jel se zna mjesto odigravanja utakmica sa Katarom ?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 13 dec 2018, 14:20

Fagus501 je napisao/la:
baltazar7 je napisao/la:Dobro, realno gledajući i nemamo mi nekog širokog izbora i kvaliteta od tih mlađih. Teško bi bilo ko mogao uletiti u reprezentaciju i da se od njega očekuju neke velike stvari ali u svakom slučaju treba ako ništa nagraditi ovih par momaka što igraju dobro npr. u Premijer ligi. Pozovi tog najboljeg strijelca, pogotovo što je mlađi, nagradi ga. Može se na svako okupljanje pozvati 2-3 ta mlađa igrača koji malo iskaču, pa nek upišu nastup u reprezentaciji, lakše će se i prodati, neka treniraju sa Terzićem, Burićem i ekipom...
Tako i Suman razmišlja ovi su najbolji na svijetu nema im zamjene drugi ne postoje
Dobro, ne razmišljamo baš isto :) napisao sam ja, pozvao bih na svako okupljanje barem po 2-3 igrača iz Premijer lige. Čisto da se uvaži liga i ljudi koji rade u njoj. Pa neka se ti momci kojima se ukaže povjerenje dalje bore za sebe.

Ovako ako nemaju pristupa toj reprezentaciji, šta očekivati.

A onda dođemo do onog krucijalnog problema a to je da kada stvari svedeš na jednostavne, proste, konkretne činjenice - pokaže se da ljudi fakat nemaju novca da plate ta 2-3 igrača da dođu, spavaju, jedu, treniraju i eventualno dobiju opremu :oops:

Tuga u :bih:

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 13 dec 2018, 15:00

baltazar7 je napisao/la:
Fagus501 je napisao/la:
Dobro, ne razmišljamo baš isto :) napisao sam ja, pozvao bih na svako okupljanje barem po 2-3 igrača iz Premijer lige. Čisto da se uvaži liga i ljudi koji rade u njoj. Pa neka se ti momci kojima se ukaže povjerenje dalje bore za sebe.

Ovako ako nemaju pristupa toj reprezentaciji, šta očekivati.

A onda dođemo do onog krucijalnog problema a to je da kada stvari svedeš na jednostavne, proste, konkretne činjenice - pokaže se da ljudi fakat nemaju novca da plate ta 2-3 igrača da dođu, spavaju, jedu, treniraju i eventualno dobiju opremu :oops:

Tuga u :bih:
Sličan primjer nasa premjer liga uzmi Vogoscu,Bosnu ,Borac svake godine kupuju neke stare istrošene igrače Divkovićeva,Medzice,Geke Itd.Dok lzvidzac gura u vatru mlađe momke Alilovica,Mandica,Hrstica,Cuturu i opet ti mladi momci budu prvaci naše lige uz to se svake godine prodaju u jače lige dok ovi ostaju na istom.To je recept Hrvaske a vi samo govorite nema Ko da igra kod nas slab kvalitet lige.Eno Mandic A repr Hrvaske a kod nas ga Nebi zapalo ni ja širem spisku pored nekog Ovcine i Nuica

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 dec 2018, 19:50

Evo hiljaditi put isti al bukvalno isti spisak...Ima li i jedan mlad igrac u nasoj ligi jbm mu zivot zar je tesko pozvat kakvog mladog igraca...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 dec 2018, 20:12

Bilal mi polako ide na źivce, lik za prijateljsku utakmicu ne poziva nijednog novog igrača, Lončar, Hamidović, Sivić, Građen, Đurđević, morali su dobiti šansu, ovako će ove okarine igrati do 50godine,žalosno...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 13 dec 2018, 20:46

Treba neko čovjeku reći da plasmanom na Prvenstvo nećemo ništa dobiti ako prethodno ne dobijemo 3-4-5 novih mladih igrača , čovjek je sebi zacrtao da se "mora" plasirati i i on više ništa ne vidi ...

- a imamo lijep kostur na koji se moglo dodati par mladih igrača i jedno dva ciklusa odigrati bez velikih ambicija , ali odigrati ozbiljno i 100% požrtvovano ... , ja da se pitam od ovih pozvanih ostavio bi braću Burić , Malinu , Panu , Predragovića , Perića i Vranješa , ostalo sve pozvati mlađe igrače ...
- lik je pozvao 10 bekova , a osim Pane i donekle Maline ni na jednog se nemože pouzdat , pa na prijateljskoj je mogao makar jednom novom beku dati 5-6 minuta da odigra, i da zapuca 5 lopti u krov dvorane nebi bio smak svijeta nego bi tom igraču tih 5 minuta bile dragocjene u sticanju iskustva ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 dec 2018, 21:58

DaVinci je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Umjesto da su se ovi mladi momci već uvodili u tim unazad dvije-tri godine, pa kada se ovi starosjedioci oproste, da imamo igrače koji su već neko vrijeme u reprezentaciji, a ovako ćemo imati neuigran tim.
Znaci bice raspad sistema vec raspalog sistema ...
E tako nekako :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 14 dec 2018, 08:42

Fagus501 je napisao/la: Sličan primjer nasa premjer liga uzmi Vogoscu,Bosnu ,Borac svake godine kupuju neke stare istrošene igrače Divkovićeva,Medzice,Geke Itd.Dok lzvidzac gura u vatru mlađe momke Alilovica,Mandica,Hrstica,Cuturu i opet ti mladi momci budu prvaci naše lige uz to se svake godine prodaju u jače lige dok ovi ostaju na istom.To je recept Hrvaske a vi samo govorite nema Ko da igra kod nas slab kvalitet lige.Eno Mandic A repr Hrvaske a kod nas ga Nebi zapalo ni ja širem spisku pored nekog Ovcine i Nuica
Ima i to. Lijep primjer.Ali Izviđač radi 20 godina u kontinuitetu i kvalitetno. Inače taj Mandić je bio svojevremeno u našim omladinskim selekcijama (i Hrtsić) ali problem je što kod nas formiraju npr. U16 ili U17 a onda nemaš naredne dvije-tri godine okupljanja U18, U19 i dalje. Tako i ono malo mladih igrača sa kojima kreneš u neki proces - nakon određenog vremena nažalost nestane u prijevodu :)

Mah, mogli bi sada mjesec dana o razno-raznim primjerima ali kad vidiš da Rukometni savez godinama nema taj famozni ID broj, da nemaš uposlenika, kancelarije itd...onda je bilo kakva druga priča suvišna.

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 14 dec 2018, 10:35

Makar u ovim prijatelskom utakmicama je trebalo nagraditi neke igrace iz pl i ove mladje
Loncar,rtufekcic,djurdjevic,gradjan,zulfic..
Nikad mi nije vilo jasno zasto gafar hadziomerovic nikad nije dobio sansu.Odigra je jednu odlicnu utakmicu u repki i tjt.
Ima ru jos nekih igraca koji su mogli dobiti poziv za prijateljsu utakmicu ali dzaba pisati kad je bilal nece nikom da da sansu...
Da bilal nijw bio selektror vjerovatno ne bi ni postojala ova repka,ni savez a ni liga.
Za to mj skidam kapu, a za ostalo:Nas najgori selektor u povijesti

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 14 dec 2018, 23:29

ham19 je napisao/la:Nikad mi nije bilo jasno zasto Gafar Hadziomerovic vise nikad nije dobio sansu. Odigrao je jednu odlicnu utakmicu u repki i tjt.
+1
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 15 dec 2018, 13:20

Citam da su repke u-20 i u-18 prijavljene za euro klalifikacije
Ko su seloktrori tih reprezentacija i imamo li kakve prespektivu?

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 15 dec 2018, 22:19

Evo odgledao Izvidjac-Zagreb i ljudi u Ljubuskom stvarno rade sjajan posao bez obzira na rezultate...momci koji su tek punoletni sa ozbiljnom ulogom i minutazom cak i momak od 16 god. Milos Kos je odlicno odigrao ,vidim da je momak bio na okupljanjima mladjih BH selekcija

Steta sto je kod vas Savez na tako niskim grana i u raspadu jer ima talenata i vidim po ovoj vaso BH ligi da ima i dosta interesovanja i publike i da ima potencijala da se reprezentacija i liga digne na malo veci nivo

Jasno mi je da Srbi i Hrvati ne zele da daju pare kroz drzavni nivo ili federalalni ali mi nije jasno da Bosnjacima uopsteno reprezentacije ne znace nista ...raspad u kosarkaskom ,odbojkaskom,rukometnom....novac se moze naci kao sto recimo Crna Gora ima para za sve sportske Saveze i reprezentacije a recimo Sarajevski ili Tuzlanski kanton je i demografski i ekonomski na nivou Crne Gore

Pozz

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 dec 2018, 22:42

moramo konacno dati sansu mladjim igracima u a-reprezentaciji!!!

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 17 dec 2018, 17:48

Gledali iko sehe ligu, pito bi selektrora i nekog na formu kako nas reprezentativac Vegar dobije poziv selektora kAd ga Nemoze zapasti u ekipi Stealu.Po kvalitetu u rangu GORADZA,Maglaja ima momaka u premijer ligi koji bar igraju redovno

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 17 dec 2018, 17:59

pazzarac je napisao/la:Evo odgledao Izvidjac-Zagreb i ljudi u Ljubuskom stvarno rade sjajan posao bez obzira na rezultate...momci koji su tek punoletni sa ozbiljnom ulogom i minutazom cak i momak od 16 god. Milos Kos je odlicno odigrao ,vidim da je momak bio na okupljanjima mladjih BH selekcija

Steta sto je kod vas Savez na tako niskim grana i u raspadu jer ima talenata i vidim po ovoj vaso BH ligi da ima i dosta interesovanja i publike i da ima potencijala da se reprezentacija i liga digne na malo veci nivo

Jasno mi je da Srbi i Hrvati ne zele da daju pare kroz drzavni nivo ili federalalni ali mi nije jasno da Bosnjacima uopsteno reprezentacije ne znace nista ...raspad u kosarkaskom ,odbojkaskom,rukometnom....novac se moze naci kao sto recimo Crna Gora ima para za sve sportske Saveze i reprezentacije a recimo Sarajevski ili Tuzlanski kanton je i demografski i ekonomski na nivou Crne Gore

Pozz
Veca su Bosnjaci g.ovna od Srba i Hrvata, nasa djubrad gledaju samo sebe i da zarade nesto, zaboli ih za sportom. U kosarci Sejo Bukva i Nihad Selimovic su ti ociti primjeri koje stiti Mirza Teletovic, a zna pametovat i prodavat maglu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 17 dec 2018, 20:06

Treba Suman napraviti spisak reprezentacije sa momcima od 18 do 25 +braca Buric i Panic.
Pa sta naprave naprave posto ovakvi spiskova su najobicniji copy paste nit pravi kakav skauting igraca niti ista.
Sa ovakvim spiskovima cemo se posteno namuciti da odemo na euro,ne vrijedi ni traziti kakve potencijalne igrace kada kod Sumana igraju samo starci i Menadzerovi igraci.
Stvarno šteta.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 17 dec 2018, 20:29

Vojkan Rađa radi spisak selekcije lige koja bi se u Sloveniji trebala suprostaviti Saudijskoj Arabiji. Vrijeme je da i Doboj dobije svoje reprezentativce :urnebes:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 17 dec 2018, 22:24

Super, mogu prijave :)

@ evo meni šta pada na pamet trenutno , potencijalni da se razumijemo :)

1. Hamidović (Gračanica) - LB - prvi srijelac lige
2. Ahmetašević (Gračanica) - G - već je bio u A Selekciji
3. Osmanhodžič (Vogošća) - DK - dobar čim je iz Gračanice :D
4. Čičkušić (Vogošća) - SB -
5. Aldin Sakić (Konjuh) 20god - SB - veliki potencijal
6. Kemo Hamzić (Konjuh) - SB - već pokazao kvalitet u mladoj reprezentaciji
7. Zlatko Kreso (Vogošća) - LB - isto kao i Hamzić
8. Mihret Husić (Konjuh) - LK - baš zahvalan igrač
9. Nermin Smajić (Konjuh) - LB - momak ima rijetko precizan i dobar šut

- toliko od mene za sada , ima tu još igrača , za neke ne znam jesu li iz Hrvatske , Srbije , Crne Gore... ove malo starije nisam uzimao u obzir , volio bi da još neko napiše za koga misli da bi mogao upasti u tu Reprezentaciju Premijer Lige...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.