FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 03 jul 2022, 06:00

Ima raja pravo da iznosi misljenje posebno o treneru.
Samo Bog da mi zabrani moze, ostali advokati edisa🤫

Razumijem da klub tone jbga tako nam pao grah. Malo ko bi se uhvatio posla u ovo doba gdje nema novcanica.
Svaka cast za to i jeste on naš zeljovac.

Nikad necu zaboraviti kako je namjestio Odu pa preuzeo ekipu uz par nasih izdajnika. Nemoj da se pravimo ludi.

Lik urla sjebava igracima samopouzdanje, nema blage vezano za taktiku, prvih 11 jedino na pesu moze.
Stila i Suba nikad zajedno, komanduje ko gdje treba kao da su prvacici a ne profesionalni fudbaleri. Jednostavno ostao u kamenom dobu.
**** ga bekric i šetkanje.

Slazem se za ovo sa Z.B
Za domaće kadrove i ekipe gdje dolaze isključivo slobodni igrači, naše legende nemaju interesa.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 03 jul 2022, 07:44

MocMahale444 je napisao/la:
03 jul 2022, 06:00
Ima raja pravo da iznosi misljenje posebno o treneru.
Samo Bog da mi zabrani moze, ostali advokati edisa🤫

Razumijem da klub tone jbga tako nam pao grah. Malo ko bi se uhvatio posla u ovo doba gdje nema novcanica.
Svaka cast za to i jeste on naš zeljovac.

Nikad necu zaboraviti kako je namjestio Odu pa preuzeo ekipu uz par nasih izdajnika. Nemoj da se pravimo ludi.

Lik urla sjebava igracima samopouzdanje, nema blage vezano za taktiku, prvih 11 jedino na pesu moze.
Stila i Suba nikad zajedno, komanduje ko gdje treba kao da su prvacici a ne profesionalni fudbaleri. Jednostavno ostao u kamenom dobu.
**** ga bekric i šetkanje.

Slazem se za ovo sa Z.B
Za domaće kadrove i ekipe gdje dolaze isključivo slobodni igrači, naše legende nemaju interesa.
Svaka cast. Vidi se da u tebi cuci sportski analitičar. Prekucavanje fakat..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jul 2022, 09:26

Hulahopka je napisao/la:
03 jul 2022, 03:02
Pusti se ti hulahopke vrijeme ce pokazati sve. Do tada vi drkajte na ove komarce poput kane koji pljuje redom a niko da se osvrne na njegove gluposti,kao i ostala družina komaraca.

Vi se uhvatili hulahopke,valjda vas ovi pune šta li već...
Punimo mi tebe zoharu maleni
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 jul 2022, 10:35

Ne znam, meni djeluje Baotic kao da je prolupao. Nadam se boljem zdravlju za njega.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 jul 2022, 10:37

Nije valjda da u SS ostaju Bogicevic i Alihodzic

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 03 jul 2022, 10:37

Tristan10 je napisao/la:
03 jul 2022, 00:12
Ne znam je li korektno napisati poslije prve utakmice, ali Haracic jako los.
Realno,igrao je sa Gasalom desno,Mućajem lijevo,Bekrićem,Hajdarom i Bećom iza.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 jul 2022, 10:39

UBIPITAR je napisao/la:
03 jul 2022, 10:37
Tristan10 je napisao/la:
03 jul 2022, 00:12
Ne znam je li korektno napisati poslije prve utakmice, ali Haracic jako los.
Realno,igrao je sa Gasalom desno,Mućajem lijevo,Bekrićem,Hajdarom i Bećom iza.
Da, i to sto kazes. Meni je Bekric najmanje pokazao, nije nikako mogao da trci.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 03 jul 2022, 10:47

Hulahopka je napisao/la:
Pusti se ti hulahopke vrijeme ce pokazati sve. Do tada vi drkajte na ove komarce poput kane koji pljuje redom a niko da se osvrne na njegove gluposti,kao i ostala družina komaraca.

sta je bruda moj dobri ? jednom prozovem revizore i gras-ovce ti se odmah upalis :urnebes: nego pusti ti Zelju (imas ti vecih problema) kako deveras misko ovo sunce,vrucine ? vidim ubi te ,bulaznis ,nije ti do zivota .

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 03 jul 2022, 12:05

ma edis je trener po sistemu koliko para toliko muzike, ja mu samo zamjeram sto drzi ove svoje havere ala bekric, kad je jasno da ne mogu vise

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 03 jul 2022, 12:32

Mozete u mojim ranijim postovima procitati da nisam fan Mulalica i njegovog nacina rada, ali se ovdje definitivno ide u krajnost i pretjeruje.

Uostalom ko nam je to valjao u proslosti, Amar donio titule ali sroza klub, Adzem nedorastao i prepotentan, Oda premekan za problematicne igrace, Edis budala, Slavko kojeg su svi ganjali tada ispade sampras, slovenci ublehasi, Krcmarevic menadzerski pijun, Djurbuzovic ostao u nekom vremenu, Sliskovic nista, Tomo nam takodje nije valjao itd itd..

Slicno je i kod komsija koji su jos vise para trosili i dovodili jos zvucnija imena.

Da nije malo i do nas, da ne pretjerujemo ?

Uostalom mi smo UG, svako od nas ko ima imalo kredibiliteta je u ovim teskim vremenima lako mogao da udje u skupstinu i upravljacke strukture kluba, nikad nije bilo lakse, te se tako na direktan nacin ukljucit u upravljanje klubom i donosenje odluka.
Znaci nemamo autokrate koji je stavio Edisa i petog desetog na mjesto sefa struke, nego su to uradili navijaci Zelje. Odakle nam sad pravo da drvlje i kamenje bacamo na naseg trenera, jedno je ne favorizirati odredjeni nacin igre a drugo je ovo konstantno pljuvanje.
Ne pase ni meni kod Edisa mnogo cega, kod Tome takodje, ali ljudi su u teskom vremenu za klub uzeli ovaj posao i napravili izvrstan rezultat, to kako nastupaju u medijima, koga stavljaju da igra i kako teze da igraju je u ovim momentima nama najmanji problem.
Uostalom mi kao klub nemamo utemeljenu ideju djelovanja, ne znamo sta hocemo, ni na terenu ni van njega, pa u letu donosimo odluke i u letu opet popljujemo sve.

Ostavite covjeka da radi, a s mjerom iznosite kritike.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 03 jul 2022, 12:48

Edis zivi fudbal, taktike i Zelju, a da li je to dovoljno za Evrope vidjet cemo. Ponasanje uz teren za njega nije nista neuobicajeno, mislim ono vodjenje na krovu u derbiju prije par godina je pokazatelj kolko se covjek uzivi u ulogu trenera Zelje. Ni jedan derbi nije zijanio. Ne zaboravite da su i on, a i vecina igraca radila za "para more bit bidne, more bit nebidne al´ para nema". Prvi mandat je pruzeo ukipu u dubiozi i malo je falilo da uzme pehar (zajeb utamica po malo je reci neuslovnom terenu u lukavici protiv slavije). Jedino mu zamjeram sto se dere na MLADJE igrace i satire im VJEROVATNO samopouzdanje. S obzirom da je tek druga pripremna rano je davati prognoze. Ocjeniti se moze tek poslije 4-5 kola. Ovi sto samo crnjace bez osnova su frustrirani ljudi kojim se vjerovatno cuna ne dize pa se istresaju po raznim forumima.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 03 jul 2022, 13:01

Ganola1921 je napisao/la:
03 jul 2022, 12:48
Edis zivi fudbal, taktike i Zelju, a da li je to dovoljno za Evrope vidjet cemo. Ponasanje uz teren za njega nije nista neuobicajeno, mislim ono vodjenje na krovu u derbiju prije par godina je pokazatelj kolko se covjek uzivi u ulogu trenera Zelje. Ne zaboravite da su i on, a i vecina igraca radila za "para more bit bidne, more bit nebidne al´ para nema". Prvi mandat je pruzeo ukipu u dubiozi i malo je falilo da uzme pehar (zajeb utamica po malo je reci neuslovnom terenu u lukavici protiv slavije). Ni jedan derbi nije zijanio. Jedino mu zamjeram sto se dere na MLADJE igrace i satire im VJEROVATNO samopouzdanje. S obzirom da je tek druga pripremna rano je davati prognoze. Ocjeniti se moze tek poslije 4-5 kola. Ovi sto samo crnjace bez osnova su frustrirani ljudi kojim se vjerovatno cuna ne dize pa se istresaju po raznim forumima.
Kad je to Edis bio blizu pehara?

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 03 jul 2022, 13:04

Pa pehar za izlazak u Europu.. joj tebe @mrkimedo

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jul 2022, 13:07

Pa jeste jedino ako računaš ono čini mi se polufinale protiv Slobode, al' Sloboda nas je ubila realno i na Grbavici i na Tušnju, a prije te Lukavice si imao Čelik u Zenici i kući Rudar, haj Zenica manje-više ali ekipu koja je ispala te sezone da ne dobiješ (i to Lendrić dao u sudijskoj za 1:1 ako se dobro sjećam, sve mi je to u glavi pa možda i fulam podatke) :crazy: To u Lukavici smo koliko se sjećam čak i bili bolji ali nisu 2 pasa spojili ni jedni ni drugi a da lopta ne stane u nekoj bari, pokislo se fino tamo pa se te utakmice sjećam malo bolje :lol:

Helem da je bio blizu trofeja nije, mogao je možda biti četvrti ali svakako je Radnik uzeo kup pa ne bi bilo Evrope, ne treba ga toliko napadati ali ni toliko braniti, evo ima sad sezonu da počne, još će možda nešto od utakmica s ovim što igraju Evropu da se odgodi, da li će mu ići u korist vidjećemo
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 03 jul 2022, 13:09

Pa bio bi da nije uzo ekipu u haosu, pogresan izrazaj. Ti se bas toga dohvatio od svega sto sam napisao.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 03 jul 2022, 13:10

KANA je napisao/la:
03 jul 2022, 10:47
Hulahopka je napisao/la:

sta je bruda moj dobri ? jednom prozovem revizore i gras-ovce ti se odmah upalis :urnebes: nego pusti ti Zelju (imas ti vecih problema) kako deveras misko ovo sunce,vrucine ? vidim ubi te ,bulaznis ,nije ti do zivota .
Ljubi te majka,baš imaš humoristične fore,gdje si to naučio haj priznaj raji? Bas si ono smijesan,evo smjeh nema sta..

Baš si provokator iz obdanista na Bjelavama..
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 03 jul 2022, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 03 jul 2022, 13:11

S Celikom je vazda bila **** u Zenici. Zbog te kisurine u lukavici se i ja sjecam toga.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 03 jul 2022, 13:26

ZileZile je napisao/la:
02 jul 2022, 00:48
Slazem se @braco sve sto si napisao. Steta sto je trom kao sto @raonffa kaze. Da ima brzinu mogao bi napraviti finu karijeru i lijepo zaraditi. Ipak u ovoj nasoj ligi kako god ocekujem mnogo od njega ove sezone, pogotovo jer je jos uvijek U21 i vjerovatno ce imati najvecu minutazu od svih.
Steta sto nije usla ona kad mu je Juricic dodao, a on na prsa i iz prve. :crazy:
Ja sam i prošlo ljeto pisao da bih ga volio više vidjeti u veznom redu. Tada sam mu zamjerao da mora biti malo direktniji na go protivnika jer inače nikad se neće prodati kao ofanzivac. Tu se i popravio ove sezone i bio je više opasniji po gol protivnika nego prije.

Sljedeća faza treba biti da krene igrati desetku i da popravi svoje motoričke sposobnosti. Pogledajmo kako loše vani prolaze koja dominiraju kod nas poput Tatara i Zakarića jer između ostalog nemaju i brzinu i agilnost.

Uvijek više volim brža krila poput Šipovca, Santosa, Bradonjića, Džankovića iz Veleža itd. Pogotovo jer nema puno brzih igrača u našoj ligi i ti kad već imaš jednog brzog igrača to je u bh. ligi velika prednost u dnosu na protivnika a kamol više njih. Mislim da kad gledamo da dovedemo neko krilo moramo upravo obratiti pažnju na to da mora biti brz, kao i moć ponavljanja. Te dvije stvari su jedne od ključnih u današnjem fudbalu, a ne samo gledat jel' ti potencijalno krilo koje želiš doveti zabilo 3 ili 5 golova.

Kad se sjetim naših pokušaja od krila ili improvizacija s Bojom na krilu tačno mi muka dođe.

Mislim da ćemo mi sigurno moći prodati Subu kao krilo ako opet zabije nekoliko golova ali jedno bi bilo prodati njega kao krilo, a drugo bi bilo prodati njega neku desetku ili osmicu. Jer nama ne bi odgovaralo realno da Subašić ode u neki inostrani klub i za po godine ga nabiju nogom jer tamo ne trpe spora krila. Nama mora biti interes i s poslovne, a i s ljudske, da sutra Sedad u novom klubu igra odlično i da uzimamo novce od njegovih sljedećih prodaja.

Mislim ni da on ne mora biti čak nužno ni desetka, već bi mogao igrati i neku osmicu u 4-3-3 sistemu gdje se ne bi očekivalo toliko od njega da daje golove i asistira ali bi morao motoriku popraviti. Čak bi mu to možda i bilo idealno s obzirom da znamo da koncept te klasične desetke izumire, a imao bi i više loptu u nogama, a znamo da je majstor.
UBIPITAR je napisao/la:
02 jul 2022, 12:30
@braco,može li se izvući negdje statistika,koliko je ko od klubova dao minuta mladim igračima prošle polusezone ili sezone?
Evo copy paste s jednog portala
1. FK Rudar Prijedor: 12420 minuta, 11 igrača
2. FK Željezničar: 10859 minuta, 17 igrača
3. FK Sarajevo: 10581 minuta, 15 igrača
4. NK Široki Brijeg: 9643 minute, 14 igrača
5. FK Borac: 9171 minuta, 12 igrača
6. FK Radnik: 8867 minuta, 9 igrača
7. HŠK Zrinjski: 8198 minuta, 13 igrača
8. FK Tuzla City: 7042 minute, 15 igrača
9. FK Sloboda: 6995 minuta, 6 igrača
10. HŠK Posušje: 6882 minute, 10 igrača
11. FK Leotar: 6711 minuta, 9 igrača
12. FK Velež: 6064 minute, 11 igrača

Brojke se u ovom slučaju odnose i na domaće i na inostrane igrače, pa se ne može reći da su u obzir uzeti samo igrači koji su u skladu sa pravilima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH o “zaštićenom” godištu.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 03 jul 2022, 13:42

Frane2020 je napisao/la:
03 jul 2022, 13:04
Pa pehar za izlazak u Europu.. joj tebe @mrkimedo
Ubio ga Husref u onom dvomeču u kupu, sastavili se nismo.
U ligi Lendrić pročepio ušlo nam i što treba i ne treba, na kraju nas išibao Čelik s selefijom Fenanom Salčinovićem i ugasio nam snove o evropi. :damn:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 03 jul 2022, 14:00

braco je napisao/la:
03 jul 2022, 13:26
ZileZile je napisao/la:
02 jul 2022, 00:48
Slazem se @braco sve sto si napisao. Steta sto je trom kao sto @raonffa kaze. Da ima brzinu mogao bi napraviti finu karijeru i lijepo zaraditi. Ipak u ovoj nasoj ligi kako god ocekujem mnogo od njega ove sezone, pogotovo jer je jos uvijek U21 i vjerovatno ce imati najvecu minutazu od svih.
Steta sto nije usla ona kad mu je Juricic dodao, a on na prsa i iz prve. :crazy:
Ja sam i prošlo ljeto pisao da bih ga volio više vidjeti u veznom redu. Tada sam mu zamjerao da mora biti malo direktniji na go protivnika jer inače nikad se neće prodati kao ofanzivac. Tu se i popravio ove sezone i bio je više opasniji po gol protivnika nego prije.

Sljedeća faza treba biti da krene igrati desetku i da popravi svoje motoričke sposobnosti. Pogledajmo kako loše vani prolaze koja dominiraju kod nas poput Tatara i Zakarića jer između ostalog nemaju i brzinu i agilnost.

Uvijek više volim brža krila poput Šipovca, Santosa, Bradonjića, Džankovića iz Veleža itd. Pogotovo jer nema puno brzih igrača u našoj ligi i ti kad već imaš jednog brzog igrača to je u bh. ligi velika prednost u dnosu na protivnika a kamol više njih. Mislim da kad gledamo da dovedemo neko krilo moramo upravo obratiti pažnju na to da mora biti brz, kao i moć ponavljanja. Te dvije stvari su jedne od ključnih u današnjem fudbalu, a ne samo gledat jel' ti potencijalno krilo koje želiš doveti zabilo 3 ili 5 golova.

Kad se sjetim naših pokušaja od krila ili improvizacija s Bojom na krilu tačno mi muka dođe.

Mislim da ćemo mi sigurno moći prodati Subu kao krilo ako opet zabije nekoliko golova ali jedno bi bilo prodati njega kao krilo, a drugo bi bilo prodati njega neku desetku ili osmicu. Jer nama ne bi odgovaralo realno da Subašić ode u neki inostrani klub i za po godine ga nabiju nogom jer tamo ne trpe spora krila. Nama mora biti interes i s poslovne, a i s ljudske, da sutra Sedad u novom klubu igra odlično i da uzimamo novce od njegovih sljedećih prodaja.

Mislim ni da on ne mora biti čak nužno ni desetka, već bi mogao igrati i neku osmicu u 4-3-3 sistemu gdje se ne bi očekivalo toliko od njega da daje golove i asistira ali bi morao motoriku popraviti. Čak bi mu to možda i bilo idealno s obzirom da znamo da koncept te klasične desetke izumire, a imao bi i više loptu u nogama, a znamo da je majstor.
UBIPITAR je napisao/la:
02 jul 2022, 12:30
@braco,može li se izvući negdje statistika,koliko je ko od klubova dao minuta mladim igračima prošle polusezone ili sezone?
Evo copy paste s jednog portala
1. FK Rudar Prijedor: 12420 minuta, 11 igrača
2. FK Željezničar: 10859 minuta, 17 igrača
3. FK Sarajevo: 10581 minuta, 15 igrača
4. NK Široki Brijeg: 9643 minute, 14 igrača
5. FK Borac: 9171 minuta, 12 igrača
6. FK Radnik: 8867 minuta, 9 igrača
7. HŠK Zrinjski: 8198 minuta, 13 igrača
8. FK Tuzla City: 7042 minute, 15 igrača
9. FK Sloboda: 6995 minuta, 6 igrača
10. HŠK Posušje: 6882 minute, 10 igrača
11. FK Leotar: 6711 minuta, 9 igrača
12. FK Velež: 6064 minute, 11 igrača

Brojke se u ovom slučaju odnose i na domaće i na inostrane igrače, pa se ne može reći da su u obzir uzeti samo igrači koji su u skladu sa pravilima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH o “zaštićenom” godištu.
Hvala lijepo,sve jasno ko dan.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Levin i 27 gostiju.