ZileZile je napisao/la: ↑02 jul 2022, 00:48
Slazem se @braco sve sto si napisao. Steta sto je trom kao sto @raonffa kaze. Da ima brzinu mogao bi napraviti finu karijeru i lijepo zaraditi. Ipak u ovoj nasoj ligi kako god ocekujem mnogo od njega ove sezone, pogotovo jer je jos uvijek U21 i vjerovatno ce imati najvecu minutazu od svih.
Steta sto nije usla ona kad mu je Juricic dodao, a on na prsa i iz prve.
Ja sam i prošlo ljeto pisao da bih ga volio više vidjeti u veznom redu. Tada sam mu zamjerao da mora biti malo direktniji na go protivnika jer inače nikad se neće prodati kao ofanzivac. Tu se i popravio ove sezone i bio je više opasniji po gol protivnika nego prije.
Sljedeća faza treba biti da krene igrati desetku i da popravi svoje motoričke sposobnosti. Pogledajmo kako loše vani prolaze koja dominiraju kod nas poput Tatara i Zakarića jer između ostalog nemaju i brzinu i agilnost.
Uvijek više volim brža krila poput Šipovca, Santosa, Bradonjića, Džankovića iz Veleža itd. Pogotovo jer nema puno brzih igrača u našoj ligi i ti kad već imaš jednog brzog igrača to je u bh. ligi velika prednost u dnosu na protivnika a kamol više njih. Mislim da kad gledamo da dovedemo neko krilo moramo upravo obratiti pažnju na to da mora biti brz, kao i moć ponavljanja. Te dvije stvari su jedne od ključnih u današnjem fudbalu, a ne samo gledat jel' ti potencijalno krilo koje želiš doveti zabilo 3 ili 5 golova.
Kad se sjetim naših pokušaja od krila ili improvizacija s Bojom na krilu tačno mi muka dođe.
Mislim da ćemo mi sigurno moći prodati Subu kao krilo ako opet zabije nekoliko golova ali jedno bi bilo prodati njega kao krilo, a drugo bi bilo prodati njega neku desetku ili osmicu. Jer nama ne bi odgovaralo realno da Subašić ode u neki inostrani klub i za po godine ga nabiju nogom jer tamo ne trpe spora krila. Nama mora biti interes i s poslovne, a i s ljudske, da sutra Sedad u novom klubu igra odlično i da uzimamo novce od njegovih sljedećih prodaja.
Mislim ni da on ne mora biti čak nužno ni desetka, već bi mogao igrati i neku osmicu u 4-3-3 sistemu gdje se ne bi očekivalo toliko od njega da daje golove i asistira ali bi morao motoriku popraviti. Čak bi mu to možda i bilo idealno s obzirom da znamo da koncept te klasične desetke izumire, a imao bi i više loptu u nogama, a znamo da je majstor.
UBIPITAR je napisao/la: ↑02 jul 2022, 12:30
@braco,može li se izvući negdje statistika,koliko je ko od klubova dao minuta mladim igračima prošle polusezone ili sezone?
Evo copy paste s jednog portala
1. FK Rudar Prijedor: 12420 minuta, 11 igrača
2. FK Željezničar: 10859 minuta, 17 igrača
3. FK Sarajevo: 10581 minuta, 15 igrača
4. NK Široki Brijeg: 9643 minute, 14 igrača
5. FK Borac: 9171 minuta, 12 igrača
6. FK Radnik: 8867 minuta, 9 igrača
7. HŠK Zrinjski: 8198 minuta, 13 igrača
8. FK Tuzla City: 7042 minute, 15 igrača
9. FK Sloboda: 6995 minuta, 6 igrača
10. HŠK Posušje: 6882 minute, 10 igrača
11. FK Leotar: 6711 minuta, 9 igrača
12. FK Velež: 6064 minute, 11 igrača
Brojke se u ovom slučaju odnose i na domaće i na inostrane igrače, pa se ne može reći da su u obzir uzeti samo igrači koji su u skladu sa pravilima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH o “zaštićenom” godištu.