FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TeaM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TeaM87 » 20 jul 2014, 00:04

Kosoric i Nuspahic bi nam mogla biti dva dobra pojacanja za ovu sezonu, odlicno su se pokazali u Skopju, uvijek je AMAR OSIM imao nos za slobodne igrace, i u svakoj sezoni napravi par dobrih igraca, ove sezone ocekujem da to budu njih dvojica.
FKŽ !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 jul 2014, 00:07

ArsenalSA je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Mene iskreno nije iznenadio ovaj potez od Samira,i on i Zeba su takvi,ljudi igraju zbog para,a mi, navijači ih digli do nebesa :facepalm: ,Zeba bi obukao dres Sarajeva samo da mu ponude par maraka više od nas,sa Samirom je malo drugačije ali ni njegovo maslo nije za ramazana,prosipanje navijačima šuplje, volim Želju,ovo ono a prica protiv kluba gdje god stigne, istina je da smo mu bili dužni ali Željo te stvorio,napravio od tebe igrača,proveo si dovoljno u inostranstvu,nakupio se para i možeš valjda odigrati sezonu za nešto manje para,al eto..
Htio sam još da kažem da je ova ekipa beton za onu iz 2009 godine a ta ekipa iz 2009 godine je uzela titulu..ovoj ekipi samo fali još jedan napadač i 1 kreativac u veznom redu i navijači koji će stati uz ekipu a ne mislim na one sa Juga jer su oni uvijek tu,više mislim na simpatizere,da se stvori euforija kakva je bila 2009 godine,i garantujem da bi Željo ove godine hladno uzeo titulu ..
TI bi igrao u Zelji za 2000 km, a odbio bi ponudu od 20000km???
Antonio Di Natale odbio 10 miliona po sezoni u kineskoj nekoj ekipi da bi ostao u svojoj ekipi u kojoj ima godišnju platu milion i nešto.. nije sve u parama druže,valja zaslužiti da te se nakon karijere ljudi sjecaju i govore pozitivno o tebi a ne da kažu prodana duša,igra samo zbog para,samo su mu pare važne, picic itd, a mnogi su izgubili taj kredibilitet kod navijača,bili su veliki a postali su mali.. Ivica Osim je odbio Real Madrid 2 puta,Hase odbio turske pare da bi igrao u svom klubu među svojom rajom i navijačima,ono što hoću da ti kažem je da su pare važne u životu,čovjek bez njih ne može živjeti,ne može se od zraka živjeti, ali ima ono nešto što je veće od tih para,nešto što te pare ne mogu kupiti,i da ti odgovorim na pitanje, ako bih bio velik' u očima navijača i našao se u situaciji u kojoj se Samir našao uvijek bih odabrao Želju nego neku tamo lijevu ekipu,ovako je zatvorio sebi vrata i teško da će više ikad moci doci..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jul 2014, 00:12

NEZALAGANJE je napisao/la:@Baja
1.libo me tuki za to,nije moje kao navijaca da brinem o tome
2.kad se ti organizujes kako treba,politka te ne zanima,ali kad ocekujes i dovodis ljude koji su stranacki podredjeni i 'imaju veze',logicno je da zavisis od njih.Opet pogresan oragnizacijski korak.
3.gdje su te pare i za sta su utrosene?da li za unaprijedjivanje pojedinih segmenata kluba koji ce ti omoguciti ponovnu zaradu(citaj omladinski pogon i uslovi za treniranje)ili za puko prezivljavanje sto je opet pogresan korak u organizacijskom smislu,jer nisi privukao ljude,biznismene,konkretnim prijedlozima i projektima ,a ne supljom pricom!?pa mi godinama pricamo o obnovi Grbavice,a do juce nismo imali projekta.Pa ko ce ozbiljan uloziti u nesto na slijepo?
4.Svaki grad se pretvori u sportski kad ti imas kvalitetan produkt i kad ljudi vide da se tu ozbiljno radi.Nemas dobar proizvod,nema ni ljudi,Vrlo jednostavno.Sto se tice pada Bosne,nisu ostvarili rezultate i plasman u Euroligu.Ljudima dosadilo gledati samo ABA ligu.Uvijek moras nuditi nesto novo.To je biznis.
5.vec postoji zakon koji te oslobadja od dijela poreza ako ulazes u sportske kolektive
6.sportska nesrece je sastavni dio sporta i gubici na bilo kojem polju su sastavni dijelovi svakog biznisa,ali ozbiljne organizacije to ne koci u daljnjem razvoju i napretku.
I da,na kraju...Zato sto ti i takvi slicni pisete ljudima poput mene da se upucam,jer zelim RAZVOJ U 15GOD ce vas na stadionu biti sve manje i manje,sve dok se svi medjusobno ne budete znali,a 'volite' Zelju vise od nas i bitna vam je samo 'ljubav'. :roll:
Evo i ti nisi zelio razmisliti makar jedan dan, nego uporan si u svom dokazivanju. Ja cu ti reci koji je nas glavni problem kao drustva, a to je sto ne razmisljamo, sto necemo da se borimo za svoje, za svoje ciljeve, za nase snove, svi se prepustaju letargiji... Evo ukratko cu opet proci te tvoje odgovore iako znam da je uzalud...

1. Ocekujes pojacanja i da platimo igraca a libo te taki koliko nam je potrebno za normalno funkcionisanje kluba a koliko zaradjujemo... Ne bas logicno ako mene pitas... To je isto da od covjeka koji ima platu 500 KM, kirija za stan mu 300, rezije 150, i ti ga pametnjakovic pitas pa zasto ne predjes u veci stan, ovaj ti je mali, zasto ne kupis sebi nov stan, bolje ti je da imas vlastiti, ja ti necu vise u ovaj dolaziti dok veci ne kupis...

Zeljo je za ovih 5 godina potrosio SIGURNO vise od 10 miliona KM, jer ti za normalno funkcionisanje treba 2-3 miliona KM a sa onom ekipom kada smo osvojili duplu i vise od 3 miliona, pricalo se o tome...
A kroz transfere, Dzeku, itd. itd. nismo ni 5 miliona uzeli... Sta ti mislis kako je pronaci taj deficit u novcu? Jel to lagan posao, tezak?

2. Ocigledno da nemas pojma gdje zivis i sta ti za neki infrastrukturni projekat treba. Kakve dozvole, carlame, zaebancije, koliko para da napravis samo projekat, da dobijes za to urbanisticku, od kojih sve nivoa vlasti, itd. itd. I ti onda kazes ma lako je to, samo se organizujes, ne uplices stranke u to i eto, wollaaa, rijesio si problem... Ovdje nemas apsolutno pojma u kakvom je sranju ova drzava...

3. Nisi ni odgovorio na pitanje, a odgovori na to tvoje se nalaze u prethodna 2.

4. Upravo je sport ono sto NE TREBA ljudima da shvataju kao biznis, nego kao vrijeme koje ce provesti sa prijateljima, porodicom, kao vrijeme da ode prije tekme na pivo, sok ili kafu. Bosna ne ponovi uspjeh i ne udje u ligu prvaka i ljudi kazu ebo to ba, vidi prosle sezone igrali ligu prvaka i prosli grupu a ove ne mogu ni uci. Pa zar nije logicno majka mu stara da je to SENZACIONALAN uspjeh i da je takvo sto tesko ponoviti, zar ne bi trebali imati neku kolektivnu svijest da smo potrebni klubu, da zaradi pare na nama, da na osnovu toga dovodi sponzore, bolje igrace... Zar ne bi klub sa 10.000 navijaca svaku utakmicu, a to je onda za 15 domacih utakmica u sezoni MILION KM druze, mogao dovesti i platiti igraca? Jel ti shvatas da je to sve zacarani krug... Koje pare da ulozi kada mora placati tekuce troskove ovih vec losih igraca?

5. Postoji ali dio samo... Zakon o sportu ne postoji. Sta sprijecava Bekto Precizu da pomogne neki klub sa milion ako otpisuje? Sta sprijecava Prevent, ASU, Natron, Zeljezaru? Draze im platiti porez nego dati klubu i razvoju sporta?

6. Nije samo sastavni dio sporta, nego i stvar koja te ozbiljno moze izbaciti iz kolosijeka. Narocito na ovim nasim prostorima. Ne znaci to kao Manchesteru koji vrijedi preko milijardu eura pa da se povrijedi Nani koji vrijedi 30 miliona, ali nama itekako znaci ozbiljan finansijski udar.

Takvi kao ti su nas i doveli do ovoga da samo u momentima euforije imamo navijace a u ovim "normalnim" tekmama nigdje nikog. Takvi kao ti su nas doveli do toga da je sport samo furka i trenutni poriv da budes "in". Takvi kao ti indirektno i 10 drugih odvode sa utakmice jer je narod glup, vise voli uvaziti tudje misljenje nego imati svoje. Nas hronicni problem je neobrazovanost. Koliko samo oprecnih informacija mozes cuti na utakmicama, pa to je cudo jedno. Ja tebi ne zamjerim, imaj ti svoje misljenje, ali to nije navijac, to nije Zeljo, to je samo trenutna furka... Kada udjemo u grupnu fazu eto tebe opet na tribinu, kada bude derbi eto te opet, kada dodje evropska utakmica tu si ti opet, jer je to in i furka u gradu da se prica o Zelji i fudbalu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 20 jul 2014, 00:12

igrac koji je najmanje zasluzio bilo kakvu ruznu rijec, to je samir bekric. i nemojte tako pisati..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jul 2014, 00:13

Dinatale je kroz karijeru zaradio desetine miliona i obezbijedio i svoju unucad a ovi nasi nisu ni sebe. Za par god oni ce konobarisati nazalost. Bekric je bio u inostranstvu i zaradivao fine pare al ipak je to sitnica da se poredi sa evropom.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 20 jul 2014, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 20 jul 2014, 00:14

ArsenalSA je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Mene iskreno nije iznenadio ovaj potez od Samira,i on i Zeba su takvi,ljudi igraju zbog para,a mi, navijači ih digli do nebesa :facepalm: ,Zeba bi obukao dres Sarajeva samo da mu ponude par maraka više od nas,sa Samirom je malo drugačije ali ni njegovo maslo nije za ramazana,prosipanje navijačima šuplje, volim Želju,ovo ono a prica protiv kluba gdje god stigne, istina je da smo mu bili dužni ali Željo te stvorio,napravio od tebe igrača,proveo si dovoljno u inostranstvu,nakupio se para i možeš valjda odigrati sezonu za nešto manje para,al eto..
Htio sam još da kažem da je ova ekipa beton za onu iz 2009 godine a ta ekipa iz 2009 godine je uzela titulu..ovoj ekipi samo fali još jedan napadač i 1 kreativac u veznom redu i navijači koji će stati uz ekipu a ne mislim na one sa Juga jer su oni uvijek tu,više mislim na simpatizere,da se stvori euforija kakva je bila 2009 godine,i garantujem da bi Željo ove godine hladno uzeo titulu ..
Nije problem para nego demagogije, niko i ne očekuje da on odbije 20000 radi 2000 ali nek bude iskren i kaze to jasno, ovako baca suplju o ljubavi a poleti negdje gdje ima vise para

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2014, 00:19

@Baja Izgleda ti sve znas,a opet se zadovoljavas mediokritetom.Vrlo zanimljivo od tebe...I da,fudbal je biznis,vec 2 decenije,ali dobro mi kasnimo u svemu bas toliko godina,pa ce nadoci i to nekada...I upravo ovakvi kao ja imaju svoje misljenje i svoju glavu i ne dam da me neko kao malo dijete voza i prodaje mi pricu,kakva se tebi,ocigledno prodaje.S takvim razmisljanjima,ubrzo ces se uvjeriti da ti slijedi novih 10god "Vracanja dugova i stabilizacije kluba".Pozdrav. ;)
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 20 jul 2014, 00:22, ukupno mijenjano 2 puta.

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 20 jul 2014, 00:20

Nmg vjerovati da nece BHT1 da prenosi Zelju u utorak za nas koji ne mozemo doci.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 20 jul 2014, 00:22

Prestanie srati po Bekricu dovoljno je sto je oprostio dio duga koji mu nije isplacen

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jul 2014, 00:24

@Nezalaganje, upravi kluba fudbal treba biti biznis, ali navijac ne treba ljubav prema klubu shvatati kao biznis i ljubav prema poslu nego kao ljubav prema bratu, prema gradu, prema drzavi, filozofiji, teznji da se bude nesto vise od pukog navijaca, simpatizera. Treba disati sa klubom, to trenutno ne radi ni 5000 ljudi a u vecim gradovima to se ne dovodi u pitanje uopste, nego si tu, kad god trebalo i za sta god trebalo, makar vlastitim rukama graditi stadion, vlastitim parama vracati dugove, vlastitim parama dovoditi igrace... Mi nismo takvi ni blizu...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 20 jul 2014, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2014, 00:26

Nije lijepo objavljivati te privatne razgovore.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jul 2014, 00:32

Zadnjih desetak stranica sve seremo po ogracima a igramo za 2 dana jako bitnu utakmicu koja moze cijelu sezonu da okrene u pozitivnom smjeru , strasno.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 20 jul 2014, 00:36

joj ovaj baja je pravi .... uzas :damn:

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 20 jul 2014, 00:37

...znao sam da Bekrić voli Želju , al' da ovoliko voli ...
:facepalm:

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 20 jul 2014, 00:39

Samir Bekric je jedan od nas, to je nepobitna cinjenica. Ne moze niko iz kluba reci da je zainteresovan za njega, a pri tome mu nudit da igra za platu koliku ima recimo Sadikovic, Bogdanovic... Govorimo o dovodjenju jakog i provjerenog igraca, nekad najboljeg igraca lige, itd. Covjek voli Zelju, ali postuje i sebe i to mu ne smijemo zamjerit. Ima svoju cjenu ispod koje je sigurno debelo bio spreman ici da igra u voljenom klubu, ali mi se nismo pretjerano potrudili da ga dovedemo. Ko nam je kriv, sad cemo molit Boga da uleti kakva frljoka ko u Petrovcu, nema nam druge. Ne kazem da bi s njim u ekipi mi sigurno prosli Metalurg i Omoniu, osvojili titulu, itd.. ali sam siguran da bi u nasu igru unio dimenziju vise, rasteretio sredinu terena, preuzeo na sebe odgovornost i nivo igre ostalih igraca podigao za 20%.

Samiru puno srece u Kazahstanu, nek igra i zaradjuje kad mu je Bog dao. Hvala mu i za ove lijepe rijeci preko portala. Sretno ljudino!

EDIT
Hoce li bit korteo ovaj put?
Zadnja izmjena: exbabilon, dana/u 20 jul 2014, 00:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jul 2014, 00:43

slika

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ArsenalSA
Kontakt:

Post Postao/la ArsenalSA » 20 jul 2014, 00:59

Željooooo je napisao/la:
ArsenalSA je napisao/la:
Antonio Di Natale odbio 10 miliona po sezoni u kineskoj nekoj ekipi da bi ostao u svojoj ekipi u kojoj ima godišnju platu milion i nešto.. nije sve u parama druže,valja zaslužiti da te se nakon karijere ljudi sjecaju i govore pozitivno o tebi a ne da kažu prodana duša,igra samo zbog para,samo su mu pare važne, picic itd, a mnogi su izgubili taj kredibilitet kod navijača,bili su veliki a postali su mali.. Ivica Osim je odbio Real Madrid 2 puta,Hase odbio turske pare da bi igrao u svom klubu među svojom rajom i navijačima,ono što hoću da ti kažem je da su pare važne u životu,čovjek bez njih ne može živjeti,ne može se od zraka živjeti, ali ima ono nešto što je veće od tih para,nešto što te pare ne mogu kupiti,i da ti odgovorim na pitanje, ako bih bio velik' u očima navijača i našao se u situaciji u kojoj se Samir našao uvijek bih odabrao Želju nego neku tamo lijevu ekipu,ovako je zatvorio sebi vrata i teško da će više ikad moci doci..
Navijam za Arsenal, tako da razumijem upotpunosti o cem pricas.. Al zivimo u doba kapitalizma, gdje se gleda samo novac.. tako, mozes od brata ocekivati da ce te zajebati a kamoli od nekog Bekrica, koji je samo jedan primjer od milion slicnih..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 jul 2014, 01:16

Pa ja sam pisao na 4 stranice ranije, ko zna i u kakvoj je Bekric formi. Samo ne stavljajte Zebu u taj kos da bi "obukao dres Sarajeva..." Zeba je dijete s Malte, nikada ne bi obukao dres Sarajeva. Samira razumijem, osigurao je sebi vjerovatno egzistenciju i neka je, dobar je fudbaler. Nama ne vjerujem da bi mnogo pomoga, a i imamo klince koji ce za godinu dana biti vjerovatno njegovog kvaliteta ili pribliznog.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 20 jul 2014, 01:18

Volim Zebu ko rodjenog brata, ali ocigledno neki zaboravljaju da je on vec oblacio pogani dres ?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 jul 2014, 01:20

Kako je raji dosadno :lol: :roll:
Prekosutra igramo utakmicu za treće pretkolo, imamo aktivan rezultat, kvalitetniji smo, a oni raspravljaju o nekakvim glupostima...
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, Lokomotifa i 55 gostiju.