BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dede17
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Dede17 » 10 apr 2014, 14:09

Prle je napisao/la: I btw. dobro informirani Röckenhauss iz Süddeutsche Zeitung javlja da bi sljedećih tjedan-dva trebalo uslijediti produženje ugovora s Gündom. :thumbup:
Nadam se da su naši doktori utvrdili da će se moći normalno vratiti fudbalu. Njegov ostanak obradovat će ne samo navijače, nego i Hummelsa i Reusa koji očekuju takve pozitivne vijesti u vezi naših najboljih igrača. ;)

BILD piše da će s Kirchom bit produžen ugovor na još jednu sezonu. :thumbup:

Ramos je mene kupio utakmicom protiv nas, tako da me raduje što dolazi. Ako bi uz to doveli i Drmića onda bi to bio fantastičan posao. Ji je već potpisao, negdje je pisalo da je Ginter također fix, uz oporavljene igrače imali bi 9-10 što novih što "starih" igrača na raspolaganju sljedeće sezone što je nevjerovatna radost za mene.

Naravno cilj je Berlin naredne godine, a tu ne mislim na DFB Pokal. :cool:

Inače španjolski mediji previše ismijavaju Mikija. Piše da zaslužuje najveći orden koji dobijaju samo Realovi heroji. Ostaće u sjećanju kao najbolji igrač Reala. :thumbdown: Papci. :crazy: Jbaće ih Miki sljedeće sezone. :thumbup:
„Micki verdiente sich Reals Vereins-Abzeichen in Gold und Brillianten, das Reals Helden bekommen. Er wird in Erinnerung bleiben als Reals bester Spieler.“ „Marca“
Obavezno pročitat!
http://www.tportal.hr/sport/uefa/326177 ... poceo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Izdvojeno:
Stvoren je novi nogomentni identitet kluba: uzbudljiva, dinamična i vrlo intenzivna napadačka igra mahom s mladim igračima, nesebičnima i željnim dokazivanja. Njihov kontrapresing i brza tranzicija osvojili su Bundesligu na prepad, a taj je stil kasnije kopirao i Bayernov Jupp Heynckes i njemački izbornik Joachim Löw
Puno je toga što Borussiju danas čini jako velikim klubom i što daje za naslutiti da je ova nogometna priča još daleko od završnog poglavlja
:!: :clap:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2014, 14:32

Claus je napisao/la: Da, još jedna stvar - Klopp bi morao poraditi na fizičkoj spremi ekipe, jer je očigledno da ne mogu izdržati više od 70 minuta u visokom ritmu protiv jačih timova.
Borussia je fizicki najjaca ekipa na svijetu,cak i ovakva poprilicno istrosena silnim povredama.Istina da su pali zadnjih 10-15 minuta ali su pretrcali 124 km sto je za 10 vise od Reala ili 14km vise od Atletico Madrida sinoc.Jednostavno su dali svoj zadnji atom snage do neke 75.-e minute kad su i stvorili one prilike za 3-0.
kraljttbvb je napisao/la: Kako da dadne gol ekipi koja je po TM-u duplo skuplja od BVB-a. Ako ti mislis da se lako moze igrati sa duplo skupljom ekipom, onda se grdno varas, a posebno nije lako duplo skupljem dati gol...
:mrgreen: Dobar :thumbup:

I Watzke za RN potvrdio da dolazi jos jedan napadac koji jos nije na svom vrhuncu vec ide prema tome...Drmic se uklapa u tu pricu :D
http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,2330697" onclick="window.open(this.href);return false;

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 10 apr 2014, 14:43

Pored svih tih velikih imena o kojima se špekuliše i nagadja,mislim da bi Drmic bio najbolji potez, Ramos i on to bi bilo zanimljivo i nekako sam pa gotovo siguran da bi nam bas lego i da bi bio zvijer.

Meni nije jasno sto mi ovog igraca ne zaganjamo http://www.transfermarkt.de/de/ricardo- ... 86784.html" onclick="window.open(this.href);return false; Bolji je od Smeleta 2x plus je mlad tek 21 god. a mogao bi se dovesti za pristojnu sumu meni je on jedan od najboljih ljevih u europi.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 10 apr 2014, 15:22

Gledao sam drmica u par navrata i takav tip igraca bi bio idealan za ovakvu ekipu, ovaku priliku nasi ne smiju propustiti. Sa ramosom i drmic-em bi imali situaciju da ni jedan nije siguran u pocetnoj postavi, znaci situacija kao prije par godina sa barrios-om i lewom, koji su se borili za tu poziciju. Drmic veliki potencijal i mislim da je bolji nego sto je to lewa bio u svoje vrijeme.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 10 apr 2014, 16:39

kraljttbvb je napisao/la:
opel je napisao/la:
samir1909 je napisao/la:Ne znam stvarno sto ste svi udarili po Mikiju,i mene je iznerviro i oduzeo mi 10 godina zivaca,ali ne stoji da on nije dobar igrac.
Miki je vrhunski igrac samo ima problema sa svojom glavom i to ce biti sredjeno sljedece sezone,najbolji je primjer Modric prosle sezone on se nije vidio pogotovu protiv nas,a ove sezone razvaljuje protiv nas je bio mozda i najbolji igrac na terenu.
To je najbolji primjer da igracu treba vremena i prostora da se uklopi kako treba,neki igraci to urade odma nekima treba vremena,ali nema razloga da toliko Mikija minimiziramo i omalovazavamo.
A po kome ćemo drugom, da nećemo možda po Reusu koji i daje golove i asistira onome ko bi trebao njemu asistirati, oba gola BvB je dao nakon kardinalnih grešaka odbrane Reala koje su Reus i Lewat majstorski iskoristili, da nećemo možda očekivati od Jojića da zabije dva-tri komada, govorimo o dvije utakmice protiv istog protivnika. Kad Miki odigra 70% utakmica na nivou Kagawe plaćenog 80 puta manje, onda se javite i kažite kako ste bili u pravu. Do tada šutite i ne izigravajte psihijatre.
Kako da dadne gol ekipi koja je po TM-u duplo skuplja od BVB-a. Ako ti mislis da se lako moze igrati sa duplo skupljom ekipom, onda se grdno varas, a posebno nije lako duplo skupljem dati gol...
Hvala na sugestiji, ja imam problema sa sabiranjem i oduzimanjem otkako su me izbacili iz osnovne škole. Šteta što nisi bio tako pametan na temi BL kad si se provaljivao oko onih sponzorskih ugovora.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 apr 2014, 16:48

Klopp je danas na press-konferenciji potvrdio ono sto se znalo vec mjesecima, a to je da Gündogan nece vise igrati u ovoj sezoni i da proces oporavka nije tekao prema ocekivanom.

Isto tako isti nece moci nastupiti na SP-u, a Klopp ocekuje da bi mogao biti potpuno spreman za narednu sezonu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2014, 19:31

Nurko i zvanicno ostaje u Dortmundu...

Dosad potroseno 17 miliona eura...siguran je dolazak jos jednog napadaca i nadam se nekog plejmejkera...ostalo manje-vise,ako ko dodje dobro i jest.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 apr 2014, 19:43

Još Drmić i Ginter uz Ramosa i Ji-a! :cool:

Inače, Drmić je zvijer samo tak'a :!: :cool: Igrač koji će biti svjetska klasa kod nas! Nadamo se da će FCN ispast' da ga dobijemo što jeftinije (5 mil). :mrgreen: Ima brzinu, tehniku, veoma pokretljiv... Ma odličan. Osim u napadu može igrati i lijevo i desno krilo. :cool: :bow: :clap:

10 mil. Ramos + 7 Nuri + 5 Drmić + 7 Ginter = 29 mil. ; baš onoliko koliko je i najavljeno :!: :thumbup: :wave:

[youtube][/youtube] :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2014, 19:58

S obzirom da je uz Gundogana i dalje veliki upitnik ja bi' umjesto Gintera radije nekog igraca koji ce malo povezati redove nego njega koji kada su svi zdravi nece ni biti starter.I ove sezone smo imali dosta problema sa organizacijom napada protiv defanzivnih ekipa a jos uz odlazak Lewandowskog ostajemo bez igraca koji je sposoban kontrolisati loptu na malom prostoru...jedini takav je Reus ali bolje da on bude realizator nego da i organizacija bude njegov posao...Heno,Auba,Kevin pa donekle i Kuba i Ramos su ipak igraci koji vise igraju na prvu i ne vole bas dugo cuvati loptu.

Naravno idealan bi bio Kagawa ali cini mi se da su i u Manchesteru skontali kakav je igrac, a u Bundesligi mi niko ne pada na pamet :?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 apr 2014, 20:05

adnan24 je napisao/la:Borussia je fizicki najjaca ekipa na svijetu,cak i ovakva poprilicno istrosena silnim povredama.Istina da su pali zadnjih 10-15 minuta ali su pretrcali 124 km sto je za 10 vise od Reala ili 14km vise od Atletico Madrida sinoc.Jednostavno su dali svoj zadnji atom snage do neke 75.-e minute kad su i stvorili one prilike za 3-0.
Da li je najjača ili ne, dalo bi se raspravljati. U redu, pošto ne gledam statistiku kao presudan faktor, uvažiću tvoj podatak. Međutim, onda se postavlja pitanje zašto Klopp ne dozira presing :?: Ako ga pravilno rasporedi, neće mu se dešavati da mu ekipa pada zadnjih dvadesetak minuta i ne može stisnuti protivnika, pogotovo ako ima negativan rezultat. Zar nisu zbog toga izgubili Ligu prvaka prošle sezone (zanemarimo nedostatak sportske sreće) :?:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2014, 20:15

Claus je napisao/la:Da li je najjača ili ne, dalo bi se raspravljati. U redu, pošto ne gledam statistiku kao presudan faktor, uvažiću tvoj podatak. Međutim, onda se postavlja pitanje zašto Klopp ne dozira presing :?: Ako ga pravilno rasporedi, neće mu se dešavati da mu ekipa pada zadnjih dvadesetak minuta i ne može stisnuti protivnika, pogotovo ako ima negativan rezultat. Zar nisu zbog toga izgubili Ligu prvaka prošle sezone (zanemarimo nedostatak sportske sreće) :?:
Sto se tice duela protiv Reala nije bilo prostora da se dozira presing jer su ganjali pobjedu od 3 gola razlike...da su dali taj treci vjerujem da bi do kraja stajali poprilicno defanzivno i tako smanjili prostor za igru i trku po terenu.Jednostavno su isli citavu tekmu 110% pa sta bude...

A sto se tice tog finala jednostavno je Bayern usao svjeziji u taj duel...oni su i prosle godine rano osvojili Bundesligu pa su odmarali igrace a i bez toga imaju siri kadar ...takodje treba reci da su i oni pod Heynckesom bili strasno fizicki jaki tako da Klopp jednostavno nije mogao sa kracom klupom izdrzati taj tempo.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 10 apr 2014, 22:10

Šta je sa Kevinom Kampl-om? Jesmo li još zainteresovani za njega? Po meni je on idealan igrač za BVB-a.. :?
Željezničar
Borussia Dortmund

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 10 apr 2014, 23:20

Prema Bildu i Ginter je FIX:

slika

@raymoon ma neće ići po Kampla, opcija je Kagawa ako se uspije nekako dogovorit s Manchom posudba + KO.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 10 apr 2014, 23:24

Haman ste opasno krenuli u ofanzivu :) nadajmo se sto jacem BvB-u...sad ce te napokon imati sirok kadar...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 apr 2014, 02:03

raaymoon je napisao/la:Šta je sa Kevinom Kampl-om? Jesmo li još zainteresovani za njega? Po meni je on idealan igrač za BVB-a.. :?
Vec vidim novu verziju Rojsa u njemu.Od tako svestranog igraca Klopp je u stanju napraviti sesmasinu ! :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 apr 2014, 07:10

Johny je napisao/la:
raaymoon je napisao/la:Šta je sa Kevinom Kampl-om? Jesmo li još zainteresovani za njega? Po meni je on idealan igrač za BVB-a.. :?
Vec vidim novu verziju Rojsa u njemu.Od tako svestranog igraca Klopp je u stanju napraviti sesmasinu ! :mrgreen:
Mi moramo obavezno kupiti jednog veznjaka,a ovaj momak o kojem govorite bio bi savsren za nas,nevjerujem da mu je cijena bas nesto previsoka.
U svakom slucaju zadovoljan sam kako smo krenuli u kupovinu samo neka ovako nastave :)

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 11 apr 2014, 07:52

Prle je napisao/la:Prema Bildu i Ginter je FIX:

slika

@raymoon ma neće ići po Kampla, opcija je Kagawa ako se uspije nekako dogovorit s Manchom posudba + KO.
Wakinacija. :yawn:
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 11 apr 2014, 08:09

Još Kagawa i Drmkan.

Na terenu Weidi - Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelle - Manni, Gundo - Reus, Kagawa, Miki - Drmić, a na klupi Langerak, Durm, Gross, Sokratis, Friedrich, Ginter, Kehl, Sahin, Jojić, Kirch, Kuba, Auba, Ji, Hoffman, Ramos. :bow: :bow: :bow: Schibija prodati, Sarra i Dukscha posuditi.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 apr 2014, 08:20

Nije mi jasno sto ce nam sad Ginter pored tri odlicna stopera,mislim on jest extra igrac,ali stvarno imamo vec trojicu extra igraca.
Po svemu sudeci jedan od trenutne trojice ce nas napustiti cim je dosao Ginter.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 11 apr 2014, 08:25

Pa može Ginter igrati i def. veznog, a tu smo dosta tanki ako uzmemo u obzir Kehlovu dob i Mannijeve konstantne ozljede. Osim toga, Subotić i Manni će iza sebe imati dugotrajne stanke i možda im trebadne vremena da se posve vrate.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.