FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Cijene ulaznica: jug 5 KM, istok 8 KM, zapad 10 KM
http://fkzeljeznicar.ba/cijene-ulaznica ... m-2/10158/" onclick="window.open(this.href);return false;
Cijene i vise nego odlicne, pristupačno svima.
stanić zaista na krilu ne liči na onog iz prošle sezone (ubjedljivo najboljeg ikad). ako je ovo dosad išta relevantno, ja bih na njegovo mjesto nuspahića koji je bio najopasniji naš igrač u skoplju, njega vratio na desnog beka (gdje je prošle sezone pravio prednost jer je odlično odrađivao i ofanzivne i defanzivne zadatke, pa smo tu skoro imali dva desna krila i pravili višak), a benjo nek' malo ohane...
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 19 jul 2014, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.
terabajt je napisao/la:Cijene i vise nego odlicne, pristupačno svima.

-
- Kontakt:
Svidja mi se ova ideja sa duplim krilima,tj. sa povucenim Stanom jer je za pretpostavit da ce ovi igrat skroz povuceno na Kosevu. A i Stana i ovaj Nuspahic su dovoljno brzi da se paze kontri. Jedino sam skeptican oko toga da ce Adzem imati hrabrosti od pocetka dati sansu novom malcu.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
ma to ja sam za sebe kontam, pa napišem i na forumu. al' stvarno stanić ne igra ni blizu u ovoj novoj ulozi k'o prošle godine na beku.
jest vala najveca glupost igraca koji je na beku dostigao vrh i ti to znas, i opet ga premjestis, a colic nista posebno. ali ko nas pita ..
- corleone87
- Kontakt:
Treba Stanica vratiti na prirodnu poziciju a ovog Nuspahica na krilo
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
a hoce li ko dolaziti jer imamo samo 1 napadaca ,znaci Bekric ce u Tursku neka mu je sretnosuper je napisao/la:nista od bekrica
51%--------49%
- corleone87
- Kontakt:
Neka ti je vjecni rahmet Paco
Svaka cast za onoga ko je radio

Svaka cast za onoga ko je radio

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
gdje se ovo nalazi?
[youtube][/youtube]
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
- corleone87
- Kontakt:
Znaci Nuspahic vjerovatno pocinje od pocetka na Kosevuk3lla je napisao/la:[youtube][/youtube]
- invincible1921
- Kontakt:
ma da mi nije mrsko trazit sad bi se citiro... Kao sto sa rekao ima 20dana nece nam niko doc bitan pomena mozda nekog polovnjaka dovedu da sjedi na klupi. Svake godine ista prica.... sta reci
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
lisander je napisao/la:Semper je napisao/la:--------------------------Antolović--------------------------
----Kvesić------Kosorić-------Bogdanović---------Stanić
---------------------Svraka---------Tomić------------------
------------------------------Jamak--------------------------
Nuhispahić------------------------------------------Bučan
-----------------------------Turković-------------------------
U utorak bi sa ovim sastavom postigli makar jedan gol. Mislim da Stanić mnogo bolje igra na beku nego na krilu. Također bi probao sa Svrakom u vrhu napada jer ima osjećaj za gol za razliku od Nede.

- JoseMourinho
- Kontakt:
bistrik, iznad bh play kladioniceChWilla je napisao/la:gdje se ovo nalazi?

Kvesića i Stanića treba samo zamijeniti tu sam pogriješio i Buačana i Nuspahića, Svraka je defanzivni vezni to mu je prirodna pozicija.Metalurg će igrati strogi bunker tako da nam klasični destruktivac nije potreban a sa Stanićem na beku dobijamo praktički još jedno krilo jer je tu Bučan da pomogne u odbrani. Sadiković ne može u Pofaličkom kreirati napad a da u Želji može.KogaBrigaZaNick je napisao/la:lisander je napisao/la:Semper je napisao/la:--------------------------Antolović--------------------------
----Kvesić------Kosorić-------Bogdanović---------Stanić
---------------------Svraka---------Tomić------------------
------------------------------Jamak--------------------------
Nuhispahić------------------------------------------Bučan
-----------------------------Turković-------------------------
U utorak bi sa ovim sastavom postigli makar jedan gol. Mislim da Stanić mnogo bolje igra na beku nego na krilu. Također bi probao sa Svrakom u vrhu napada jer ima osjećaj za gol za razliku od Nede.Stvarno. Nije ovo menadžer pa da tako ispremještaš igrače. Kvesić ne može igrati desnog beka, al nikako. Treba ti jedan igrač u veznom koji će da presjeca napade. Zbog toga Hasanović igra. Treba da se što prije svi pomirimo sa činjenicom da će Dado Sadiković dobijati šansu ispred Jamaka i Svrake (ako ostanu) ove sezone, upravo zbog priče o podmlađivanju. Po meni naš najbolji talenat od ovih koji su došli iz juniora prošle godine, uživam gledat tog momka. Ugl, ne mislim da će se uopšte odstupati od taktike i formacije u ovoj tekmi protiv Metalurga.
Od povratka Amara Osima na klupu 2009. godine, Željo je uvijek igrao formaciju 4-2-3-1, sve do dolaska Adžema. Ado je promjenio formaciju i igramo 4-1-4-1. Mislim da se igrači nisu jš adaptirali na taj stil i tu formaciju. U ovom tekstu iznad Adžem je najavio promjenu stila igre i rokade unutar formacije. Ovo do sada je bilo izuzetno borbeno, ali i neefikasno. Nadam se da će Adžem vratiti "staru formaciju", odnosno 4-2-3-1 u kojoj smo mnogo efikasniji.
Moja pretpostavka, ukoliko budemo igrali staru formaciju, te najavljene rokade u formacij bi mogla donijeti sljedeći sastav na Koševu:
---------------------------Antolović---------------------------
Stanić---------Zeljković--------------Kosorić---------Kvesić
----------Tomić/Jamak-------------Hasanović---------------
Bajić/Nuspahić-------Sadiković/Jamak-------Svraka/Bučan
---------------------------Turković------------------------------
U ovoj formaciji su mnogo golova davala i naša krila (Višća, Selimović, Zeba, Bekrić, Svraka). Nemojte mi samo govoriti, kako ova zadnja tri igrača nisu klasična krila. To znam, ali su oni igrali na tim pozicijama u određenim perioda igranja u Želji.
Naprijed navedenom formacijom, bi Stana djelovao iz drugog plana, što bi otvaralo prostor npr. Bajiću da koju opali van 16. Stana ima snage i može trčati non-stop, tako da bi se "manje" trčanja Bajića i manje osjetilo. Svraka ima njuh za gol. Sada ne znam u kakvoj je formi, jer ne igra. Hasanović, bi na zadnjem veznom radio prljave poslove, a Tomo kreirao napade iz naše polovine. Ovom formacijom bi se otvorio prostor i Turkoviću. Ovo su samo moja zapažanja i naglas razmišljam.
Hoće li Adžem odstupiti od formacije sa kojom je krenuo u pripreme ne znam, al' eto najavio je promjene u stilu i rokade u samoj formaciji. Protiv Metalurga se ne smijemo osloniti na rezultat iz Skoplja, jer je u fudbalu moguće primiti gol ni iz čega (autogol, frljoka, nesporazum, kakva sudijska greška, crveni....)
Zato na Koševu moramo igrati da postignemo najmanje dva gola. Čak i da povedemo 1:0, to nam ništa ne garantuje, jer uvijek lopta može pogoditi nekog našeg igrač u ruku i da bude penal. Moramo igrati hrabro i ovo proći.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Grafit uradjen preko hz grafita