Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

patriot
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la patriot » 16 apr 2015, 17:09

Pozdravljam odluku, šta drugo reći :salut:
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 apr 2015, 17:11

Podržavam Bevandin prijedlog da liga u konačnici broji 10 ekipa. Tek tad ću biti zadovoljan, ali i ovo je odlično.
DRUG NEBI TI PUNCA

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 apr 2015, 17:18

Nisam upratio ima li koncept kako bi sve ovo izgledalo?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 apr 2015, 17:26

U sezoni 2015/16 tj. sljedecoj na kraju ispada sest klubova, ulazi prvak FBiH, prvak RS i eto lige 12 !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 16 apr 2015, 17:28

@jovanmaksimovic
Nisi ti mene shvatio...ne mislim da se stalni igra play off, nego da u sezoni gdje od 16 ekipa ispada 6 , 11. i 12. razigravaju s pobjednicima entitetskih liga. Pa valjda je kvalietnija ekipa neko ko je jedanaesti od sesnaest u drzavi nego neko ko je u drugom rangu prvi u pola drzave...barem zasluzuju sansu da to i dokazu.zadnje cetiri neka ispadnu direktno.puno je da ispadne 6 od 16 odmah . Barem dati dvije ekipe sansu da pokazu da su bolje od ovih iz nizeg ranga, kojima bi ako ostane ovako,upala kasika u med....nicim izazvani u 12 najboljih ekipa u drzavi
Zadnja izmjena: arius, dana/u 16 apr 2015, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 apr 2015, 17:29

a nisu jos dogovorili hoce li biti cetvero ili trokruzno sa play-offom? :?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 apr 2015, 17:39

Zestoka ce biti naredna sezona, bas ce biti borba za opstanak.

Samo da dogovre kako ce sest ekipa izbacit, mozda bude neko doigravanje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 16 apr 2015, 17:41

Elegant je napisao/la:Zestoka ce biti naredna sezona, bas ce biti borba za opstanak.

Samo da dogovre kako ce sest ekipa izbacit, mozda bude neko doigravanje.
Pa sest zadnjih u narednoj sezoni ispada,nema nikakvog doigravanja

trnovica
Kontakt:

Post Postao/la trnovica » 16 apr 2015, 17:45

Mislim da ovim skraćenjem lige neće ništa biti bolji kvalitet fudbala, sve dok FS BIH ne počne sa ulaganjem u domaće klubove i infrastrukturu od napretka fudbal u BIH nema ništa. Pa gdje su te pare što su dobijene za plasman na SP, zar se od njih nije mogla odvojiti jedna suma i dati klubovima iz Premijer lige. Dzaba smanjenje kad mi imamo tri-četiri "ozbiljna kluba" (Sarajevo, Široki i Željo, Olimpic/Zrinjski) u ligi dok je sve ostalo jad i bijeda. Pa čak i ova tri kluba nisu ni blizu nekog ozbiljnog evropskog nivoa. Jedno Sarajevo koje je ove godine uložilo ozbiljna sredstva za naše uslove ne može da dobije Drinu, Mladost i dr. Nemoj da me neko pogrešno shvati ja jesam za smanjene lige ali prvo moraju da se obezbede uslovi za tako nešto. Da se pomogne klubovima finansijski, da se poboljša infrastruktura, unaprijedi rad sa mlađim kategorijama. Da stvorimo 8-10 ozbiljnih klubova koji mogu normalno da funkcionišu pa tek onda da igramo Ligu 10 ili ligu 12. Ovako kvalitet fudbala ostaje isti samo što ćemo 3-4 puta godišnje gledati Sarajevo- Željo, Željo-Široki i itd. Što će kasnije postati dosadno i neintersantno.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 apr 2015, 17:55

trnovica je napisao/la:Mislim da ovim skraćenjem lige neće ništa biti bolji kvalitet fudbala, sve dok FS BIH ne počne sa ulaganjem u domaće klubove i infrastrukturu od napretka fudbal u BIH nema ništa. Pa gdje su te pare što su dobijene za plasman na SP, zar se od njih nije mogla odvojiti jedna suma i dati klubovima iz Premijer lige.
Nije, pa nije savez merhamet. Ako treba pomoc nekome, onda je to nizim ligama (treci rang i nize). Igras Premijer Ligu i nisi u mogucnosti da poboljsas svoj kvalitet i stabilnost? Ocigledno onda nesto nije uredu sa klubom i upravom. Nisam ni ja zadovoljan svojim Željezničarem, dug je jos put i ispred njega.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 16 apr 2015, 17:57

Svaka cast na jednoglasnoj odluci sto mi je najdraze.I znao sam da je sve dogovoreno cim se krenulo u cjelu pricu.Znaci idealno.Ko bude bolji na terenu igrace ligu .Posteno.E sad treba to sve usloviti i rjesavanjem dugova tako da samo cisti klubovi mogu igrati takmicenja.Takodje dati uslov da kada liga pocne svi stadioni moraju imati reflektore i bar 4000 sjedecih mjesta i bar jednu natkrivenu tribinu.Pa ko voli nek izvoli.A stvarno mi muka vise od zastava na ovom forumu.Ma samo se to na jedan nacin moze rjesiti.Postaviti pravilo da se na tribinama BH stadiona i na stadionima samim moze vioriti samo priznata zastava BiH.Sve ostale Srpska,Hrvatska ,s Ljiljanima ,ma i ona Sejdic Finci ako postoji;znaci sve one koje se realno postavljaju samo iz inata drugima zabraniti,i narediti sudcima da se ako se postave prekine utakmica do ukljanjanja a klub ciji navijaci to rade drasticno kazni.E sad ce poceti price o nacionalnom ponosu sta je legalno sta nije,ali san siguran da ce se to samo tako moci rjesiti i da drugi nacin ne postoji.Ili tako ili cemo uvjek imati probleme .E ovo je sport gospodo pa to kod kuce vjesajte na mitingu itd...Znaci postoji mjesto za sve a sportski teren to sigurno nije...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 apr 2015, 18:01

trnovica je napisao/la:Mislim da ovim skraćenjem lige neće ništa biti bolji kvalitet fudbala, sve dok FS BIH ne počne sa ulaganjem u domaće klubove i infrastrukturu od napretka fudbal u BIH nema ništa. Pa gdje su te pare što su dobijene za plasman na SP, zar se od njih nije mogla odvojiti jedna suma i dati klubovima iz Premijer lige. Dzaba smanjenje kad mi imamo tri-četiri "ozbiljna kluba" (Sarajevo, Široki i Željo, Olimpic/Zrinjski) u ligi dok je sve ostalo jad i bijeda. Pa čak i ova tri kluba nisu ni blizu nekog ozbiljnog evropskog nivoa. Jedno Sarajevo koje je ove godine uložilo ozbiljna sredstva za naše uslove ne može da dobije Drinu, Mladost i dr. Nemoj da me neko pogrešno shvati ja jesam za smanjene lige ali prvo moraju da se obezbede uslovi za tako nešto. Da se pomogne klubovima finansijski, da se poboljša infrastruktura, unaprijedi rad sa mlađim kategorijama. Da stvorimo 8-10 ozbiljnih klubova koji mogu normalno da funkcionišu pa tek onda da igramo Ligu 10 ili ligu 12. Ovako kvalitet fudbala ostaje isti samo što ćemo 3-4 puta godišnje gledati Sarajevo- Željo, Željo-Široki i itd. Što će kasnije postati dosadno i neintersantno.
Biti ce jaca liga cisto od starta kada pocne jer ti vise nema ganjati 13,14 mjesto sa nekim uzasom od ekipe kao sto to radi npr Travnik godinama ili sto je prolazilo Leotaru 10 godina. Dugorocno takve ekipe nece moci opstati u ligi..

2 ce ispadati ali ce pola lige biti u opasnosti od sestog mjesta pa dole. Zar nije bolje?

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 apr 2015, 18:03

arius je napisao/la:@jovanmaksimovic
Nisi ti mene shvatio...ne mislim da se stalni igra play off, nego da u sezoni gdje od 16 ekipa ispada 6 , 11. i 12. razigravaju s pobjednicima entitetskih liga. Pa valjda je kvalietnija ekipa neko ko je jedanaesti od sesnaest u drzavi nego neko ko je u drugom rangu prvi u pola drzave...barem zasluzuju sansu da to i dokazu.zadnje cetiri neka ispadnu direktno.puno je da ispadne 6 od 16 odmah . Barem dati dvije ekipe sansu da pokazu da su bolje od ovih iz nizeg ranga, kojima bi ako ostane ovako,upala kasika u med....nicim izazvani u 12 najboljih ekipa u drzavi
znam sta mislis, ali sjecas se ti onih godina kada je po 8 timova ispadalo iz premijer lige (2000-2003) bez playoffa? objektivno ako 11. i 12. tim u premijer ligi je tako dobar da zasluzuje vise da igra PL12 od entitetskih prvaka, onda ce se ti timovi ekspresno i vratiti i najvisi rang, zar ne? a ti entitetski prvaci ce ekspresno i ispasti iz PL12?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 apr 2015, 18:03

Bitno je da je prvi korak ka smanjenju lige ucinjen. Odluka je donesena, sto je najvaznije, a nacin na koji ce se realizirati ce biti usput dogovoren. Postoji mnogo opcija i vjerujem da ce se odabrati najbolja. Bilo bi mnogo da 6 klubova ispadne iz lige u jednoj sezoni, tako da ce vjerovatno 4 kluba ispasti direktno, a 2 ce razigravati sa prvacima entitetskih liga.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

trnovica
Kontakt:

Post Postao/la trnovica » 16 apr 2015, 18:04

AnelZ je napisao/la:
trnovica je napisao/la:Mislim da ovim skraćenjem lige neće ništa biti bolji kvalitet fudbala, sve dok FS BIH ne počne sa ulaganjem u domaće klubove i infrastrukturu od napretka fudbal u BIH nema ništa. Pa gdje su te pare što su dobijene za plasman na SP, zar se od njih nije mogla odvojiti jedna suma i dati klubovima iz Premijer lige.
Nije, pa nije savez merhamet. Ako treba pomoc nekome, onda je to nizim ligama (treci rang i nize). Igras Premijer Ligu i nisi u mogucnosti da poboljsas svoj kvalitet i stabilnost? Ocigledno onda nesto nije uredu sa klubom i upravom. Nisam ni ja zadovoljan svojim Željezničarem, dug je jos put i ispred njega.
Pa kome saveza treba da pomaže ako ne klubovima i to najboljim jer oni treba da prave buduće igrače za reprezentacija a ne tamo neka ekipa iz ko zna kog sela koja se takmiči u trećoj ligi. Nažalost u BIH je takva da situacija da malo koja ozbiljna kompanija želi da ulaže u sport zbog umješanosti politike u sport. Tako da bi saveza morao da pomaže klubove ako želi ozbiljnu ligu i klubove koji treba da sutra proizvedu igrače za reprezentaciju od kojih će savez imati korist.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 16 apr 2015, 18:05

Djelimično je upravu ovaj iz Travnika. Samo nije onda pošteno ni to što on uzima u obzir samo 11 i 12 mjesto, a 13 i 14 halali.
Bilo bi pošteno da se igra neki plej of za ulazak/opstanak. Po mom mišljenju bi bilo najpoštenije da mjesta od 11 do 14 plus dva prvaka entiteta, igraju plej of.

trnovica
Kontakt:

Post Postao/la trnovica » 16 apr 2015, 18:07

tuzlak1987 je napisao/la:
trnovica je napisao/la:Mislim da ovim skraćenjem lige neće ništa biti bolji kvalitet fudbala, sve dok FS BIH ne počne sa ulaganjem u domaće klubove i infrastrukturu od napretka fudbal u BIH nema ništa. Pa gdje su te pare što su dobijene za plasman na SP, zar se od njih nije mogla odvojiti jedna suma i dati klubovima iz Premijer lige. Dzaba smanjenje kad mi imamo tri-četiri "ozbiljna kluba" (Sarajevo, Široki i Željo, Olimpic/Zrinjski) u ligi dok je sve ostalo jad i bijeda. Pa čak i ova tri kluba nisu ni blizu nekog ozbiljnog evropskog nivoa. Jedno Sarajevo koje je ove godine uložilo ozbiljna sredstva za naše uslove ne može da dobije Drinu, Mladost i dr. Nemoj da me neko pogrešno shvati ja jesam za smanjene lige ali prvo moraju da se obezbede uslovi za tako nešto. Da se pomogne klubovima finansijski, da se poboljša infrastruktura, unaprijedi rad sa mlađim kategorijama. Da stvorimo 8-10 ozbiljnih klubova koji mogu normalno da funkcionišu pa tek onda da igramo Ligu 10 ili ligu 12. Ovako kvalitet fudbala ostaje isti samo što ćemo 3-4 puta godišnje gledati Sarajevo- Željo, Željo-Široki i itd. Što će kasnije postati dosadno i neintersantno.
Biti ce jaca liga cisto od starta kada pocne jer ti vise nema ganjati 13,14 mjesto sa nekim uzasom od ekipe kao sto to radi npr Travnik godinama ili sto je prolazilo Leotaru 10 godina. Dugorocno takve ekipe nece moci opstati u ligi..

2 ce ispadati ali ce pola lige biti u opasnosti od sestog mjesta pa dole. Zar nije bolje?
Ali takav Travnik i Leotar i njima slične ekipe su godinama otkidali bodove Želji, Borcu, Sarajevu. Ja govorim da se moraju klubovi kadrovski i finansijski ojačati da bi mogli raditi ovo skraćenje lige.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 apr 2015, 18:07

Ma onaj iz Travnika se buni jer zna da ce ispasti. U ovoj ligi ne odigraju nista citavu godinu i ostanu..

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 16 apr 2015, 18:08

Sumnjam da ce Travnik ispasti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 apr 2015, 18:10

Orton je napisao/la:Sumnjam da ce Travnik ispasti.
Dugorocno ce svakako ispasti, mogu ostati jednu sezonu ali ce kad tad izletiti. U toj skracenoj ligi im valja igrati protiv jacih ekipa, nema vise onih od 10-16 pa da se uzimaju bodovi za iznad crte..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.