Sad vec pokazujes bezobrazluk, boli i mene vrsnjak ko si ti i kakvo znanje o fudbalu imas, pokazao si kroz ovu diskusiju da ne znas diskutovati, da ne pristajes ni na kakvo pomjeranje stava, da te boli neka stvar kada smo ti dokazali da je tvoj idol kriv sto nam je oteo EP i tvoj odgovor na to je neka je.Willer je napisao/la: Potrudi se malo jace, vecina tih utakmica sto si nabrojao su prijateljske.
I boli me djon kad si krenuo pratiti reprezentaciju i ti i bhsport i bilo ko, dzaba vam kad ne znate cijeniti njene igrace. Pratim i ja reprezentaciju od njenog prvog nastupa, ako cemo mak na konac i sta sad? Nije ti ovo mjerenje kite, druze.
Jedini koji moralisu i fataju se patetike si ti i ostali hejteri sa svojom kadadahija-udara pleske-kiksaros-cry me a river pricom, no sve cinjenice i statistike govore da ste jednostavno u krivu.
Vjerujem da Spahica znas licno cim govoris da je nula od covjeka? Nula od covjeka nikad ne bi otisla na dzenazu onim izginulim krajisnicima nakon Litvanije npr, ali hej, ti nisi propustio utakmice do 2012, mora da si ljudina i po.
I zapamti, igrac sa najvise nastupa za reprezentaciju i dugogodisnji kapiten reprezentacije za koji tvrdis da ti je u srcu, nikad nece otici u zaborav, ma koliko se vi redovni hejteri i kvazi moralisti trudili da nesto kao dokazete.
E pa kada vec ne znas i ne umijes i kad te zaboli za misljenje ljudi koji zive fudbal sa tobom niko ziv nebi trebao pricati.
Dakle neko ko govori da cijeni nase fudbalere a nabija na k... selektora koji je dusu ostavio da ovu repku izvede na put u najtezim ratnim vremenima, ljude koji su osnovali nas FS i predstavili nas svijetu, ljude koji su dobili Italiju, Dansku, to ti nabijes na neku stvar da bi opravdao gluposti poput slijedecih:
2:45, Marica ga otresa ko slinu u duelu i zabija za 3:0, 100% krivica Emira Spahica. Ova utakmica je bila znacajna zbog borbe za baraz za EP 2012 koju nam je Spahic oteo svojim kretenisanjem i bezobrazlukom. No o tome cemo poslije
https://www.klix.ba/sport/kvalifikacije ... /060906032, pocetak kvala na EP 2008 prva tekma na domacem terenu.
I zatim spektakl:
4:13 Prejahan od strane nigerijca za gol koji nas izbacuje sa SP
Dakle, Emir Spahic u svemu ovome nosi veliku odgovornost, a naveo sam samo neke bitnije tekme, one manje bitne necu niti imam namjeru. Poenta svega je da Emir nije bezgresan kako ga ti i pojedinci pokusavaju predstaviti. Emir Spahic jeste odigrao veliki broj tekmi i svaka mu cast na tome, dao je znacajan doprinos dolasku do baraza 2009, 2011 i plasmanu na SP 2014 to NIKO NE SPORI niti moze SPORITI.
Emir Spahic je svojim odnosom prema repki bolestan lezao u svlacionici u nesvijesti nakon Grcke.
Meni licno je zao sto nije dosao do Premier lige u najboljim godinama jer je mogao dodatno napredovati, ali se dokazao u Spaniji i Njemackoj.
Ali ono sto ti neces i ne zelis da priznas je da Emir Spahic ima i drugu stranu medalje koja je takva da sve nase velike igrace kada skupis nece napraviti toliko gluposti koliko ih je napravio Emir Spahic je izgovorio recenicu:
"Munib Ušanović je, ma šta o tome ko mislio, najbolje rješenje za sekretara N/FS BiH".
Emir Spahic ne moze i ne smije biti idol buducim narastajima, Emira Spahica treba dostojanstveno ispratiti iz repke, i omoguciti mu da bude gost na nasim tekmama, ali ne smije biti ukljucen u bilo koju funkciju a posebno za rad sa djecom jer ima ozbiljnih karakternih problema.
I samo za kraj, sjecas li se ko je izveo pocetni udarac u Zenici 96 godine i tako unatoc ponudi Hrvatske repke pristao da igra za BiH.