FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 feb 2016, 22:28

Odlicna ekipa!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 22:29

jurisicduska je napisao/la:Dosta tih igrača igra istu poziciju. Za formaciju 4-4-2 trebaju ti jako pokretljivi bekovi i jako odgovorna krila. Tu je ključ iako mnogi misle na sredini. Na sredini ti trebaju dva igrača različitih karakteristika ali da obojica imaju motoričke sposobnosti i to je ono što nama fali. Ili da je jedan od njih dvojice motorički superioran do te mjere da može pokriti drugog a pri tom da zna igrati. Mislim da brazilac i Rustem ne mogu biti ta dvojica.
Upravo tako i to je najveci problem trenutno sto nas vecini ovdje vidi i zato se priziva taj jedan vrhunski centralni/zadnji vezni.

A ako se bude igrao 4-4-2. Onda se svakako zna 10 od 11 igraca. Jedino pitanje je Bekic ili Cesar. Ili ako se odluci da zamjeni Benku sa Cesarom kao sto si naveo kao jednu od mogucnosti samo ne znam koliko je to pametno. Samo prva utakmica u gostima bi bilo bolje po meni 4-5-1 jer ta utakmica je izuzetak i krila nebi mogla sama da iznesu cijelu utakmicu posebno ako nema Duljevica a i Deniju bi bila prva prava utakmica. I napadaci bi bili odsjeceni od dvojice u sredini terena najvjerovatnije odnosno skoro sigurno.
jurisicduska je napisao/la:a ne bi mi bilo mrsko da vidim par César Benko. César zna lopte i jako je pokretan i mislim da bi mogao imati par asistencija ima šmek za fudbal, osjećaj za prostor, ne griješi, jako fin igrač. U njeg polažem najveće nade mislim da ćemo biti prezadovoljni. Dao go iskreirao šansu Okiću al on je amater tako da to pade u zaborav.
To bi bilo odlicno ako bi imao u sredini terena dvojicu super pokretljivih igraca koji igraju i napad i odbranu. Ili kao sto si naveo bar jednog samo da je taj jedan dovoljno dobar da pokrije i nedostatke prvog. Jer i Benko i Cesar su vise igraci senaesterca. A ovako bi izgubili sredini terena protiv boljih protivnika. A protiv ovih losijih to bi bilo dobro i zabili bi ima 4,5 komada ako bi brzo zabili prvi gol.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 feb 2016, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 feb 2016, 22:39

Bitna su krila (edit: bekovi su bitni :D ) u 442 jer protivnik ako igra 433, to je preko dva krila, koja ulaze sa krila u sredinu. Zbog toga i imamo problem protiv takvih ekipa - nasi bekovi odu naprijed, i onda nema ko da zatvori jer Rustem/Reis imaju i zadatke prema naprijed. A steta da se i bekovi ne koriste naprijed.
Opcija 442, gdje je Rustem 'zakovan' za DM (i igra osiguraca), Reis ima slobodu prema naprijed (organizator igre), Deni ordinira desno, a Dulja je lazno krilo, koje se moze uvlaciti u sredinu i pomagati Reisu...e to bi bilo idealno. Uz napadace kao sto je Benko i Krste (plus Amer i Cezar), koji ce da rasire odbranu, da iskoriste i svaku gresku :tokralju:
Ali otompotom..vidjecemo u ponedjeljak sta ce izvesti Jesa. Ja bi volio neki kombinovani sastav, podjednak...jer bi i 'slabiji' igraci bili bolji, i izgledali bi sigurnije na terenu.
Zadnja izmjena: muhamedhulk, dana/u 04 feb 2016, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 feb 2016, 22:40

:hmmmmm: Jel ovaj novinar otisao na pripreme,hoce li biti stream? :hmmmmm:

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 04 feb 2016, 22:48

Evo jedan info iz buducnosti, Sarajevo osvaja duplu, smeljo prima 3 gola na Kosevu. Citirajte me kada ovo odradimo :) :cool:
Amer Dupovac!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 22:52

muhamedhulk je napisao/la:Ali otompotom..vidjecemo u ponedjeljak sta ce izvesti Jesa. Ja bi volio neki kombinovani sastav, podjednak...jer bi i 'slabiji' igraci bili bolji, i izgledali bi sigurnije na terenu.
Ja bi volio vidjeti bar jedno poluvrijeme sastav koji ce igrati u prvoj utakmici. Znaci Bekic i Deni krila. A sada dali 4-4-2 ili 4-5-1 to neka trener odluci. Samo nebi bilo lose makar jedno poluvrijeme da proba sa trojicom u sredini terena. Jer prve dvije utakmice su bile kada je dao svim igracima sanse. Sada vec treba da uigrava 15,16 najboljih za prvenstvo polako protiv ovih jacih protivnika.
muhamedhulk je napisao/la:Opcija 442, gdje je Rustem 'zakovan' za DM (i igra osiguraca), Reis ima slobodu prema naprijed (organizator igre), Deni ordinira desno, a Dulja je lazno krilo, koje se moze uvlaciti u sredinu i pomagati Reisu...e to bi bilo idealno. Uz napadace kao sto je Benko i Krste (plus Amer i Cezar), koji ce da rasire odbranu, da iskoriste i svaku gresku :tokralju:
Ovo nebi bilo lose ako moze Dulja to da iznese kvalitetno. Znaci Dulja na laznu desetku. Bekic iz beka na lijevo krilo i odma promjenis formaciju u 3-5-2 usred utakmice. Pa onda opet nazad ako zatreba.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 feb 2016, 22:55

Jedna molba...

Ima li neko onu sliku sto lav leži,a preko njega šal Sarajeva?
Sabrine mi moje!

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 04 feb 2016, 23:02

BosnianKingdom je napisao/la:Jedna molba...

slika
Jesi mislio na ovu?
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 23:03

Besic je napisao/la:Zadnjih godina 4-4-2 je igrao Atletico i ne mogu se više sjetit timova ali znam da njihova krila više ulaze u sredinu i u samom kreiranju napada što kod nas nije slučaj .
Koke i Arda Turan odnosno Garcia su ta dvojica koja su ulazili u sredini terena vise.

slika

A ovdje imas kako je Simeone presao iz 4-4-2 u 4-5-1.

http://beautywithinfootball.com/post/86 ... madrid-4-1

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 23:07

Eh to krila nek promjene status iz statična u dinamična hvala

Edit: Ajaxe ovako ćemo i ja ti za naše utakmice grafički prikazat :mrgreen:
Zadnja izmjena: Besic, dana/u 04 feb 2016, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 feb 2016, 23:08

HordasOdMalena je napisao/la:

slika
Jesi mislio na ovu?
Da, hvala punooo :D
Sabrine mi moje!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 23:08

Besic je napisao/la:Eh to krila nek promjene status iz statična u dinamična hvala
:thumbup:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 23:10

slika
Jesi mislio na ovu?
Tigar leži.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 04 feb 2016, 23:37

Ja mislim da protiv zrinjskog treba 4-5-1, Simeunovic lijevo i Bekic desno krilo, a u spic bi stavio Cezara jer mislim da je pokretljiviji od Benke, a ne bi bilo lose od 70. ubaciti Benku. Naravno sve zavisi kako se rezultat bude kretao. Sto se tice sredine pored Reisa, nemam puno povjerenja u Radovca i Rustemovića kada igraju zajedno. Radovac mi je i u ovim prijateljskim nekako nesiguran, volio bih da ga Jesa promjeni i da postane odlučniji. Sve u svemu ostaje nam se nadati tom nekom centralnom/defanzivnom veznom kojeg svi prizeljkujemo :pray:

Najbitnija nam je tekma protiv zrinjskog jer ona moze dosta stvari promjeniti. I u koliko sati igramo u ponedeljak?
SARAJEVO

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 23:39

Ja se samo nadam da smo fizički spremniji od Zrinjskog ( a i od cijele lige ) hej kad smo gledo'o one K1 treninge Atletica :crazy: pa nije ni čudo što mogu igrat 4-4-2 ko od šale
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 23:52

Mogla bi se fina serija napravit poslije Zrinjskog : Čelik na AFH najdosadnija utakmica inače , Rudar gosti , Slavija kući , Borac gosti 50/50 za 3 boda , Radnik kući , Vitez gosti .

Za to vrijeme

ŠB- kone
ŠB - Zrinjski
ŠB - Sloboda
Čelik - Zrinjski
Sloboda - Radnik
Sloboda - kone

:hmmmmm:

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 05 feb 2016, 00:09

Hmm...
slika

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 feb 2016, 00:13

Samo Zrinjski izbjeći poraz i tu smo. Al ne igrati na bod. Igramo za 3 zadovoljni sa 1.

Ma biće sve dobro.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 feb 2016, 00:17

Kakvo ce samo pojacanje da bude Simeunovic ;)
Svakim danom sam sve uvjereniji da ce biti i bolji nego sto je bio u zrinjskom
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 05 feb 2016, 01:10

jurisicduska je napisao/la:

slika
Jesi mislio na ovu?
Tigar leži.
Sa nasim salom-on je lafcina :bih:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.