Prije svega želio bih da se zahvalim Estoncima

i čestitam srpskim igračima na pobjedi.
Prvo poluvrijeme dosta dobro, naši veznjaci su dominirali terenom, radili su šta su htjeli, u jednom momentu posjed lopte je bio 71-29 u procentima u korist Srbije. Fino se kombinovalo, bilo je par dobrih prilika.
Iznenadila me je poprilično defanzivna igra Iraca s obzirom na to da su prethodnih dana najavljivali da im je ova utakmica najvažnija u zadnjih 20 godina, ali osim dvije poluprilike ništa nisu napravili. Pokušavali su preko prvenstveno preko Healyja, ali nije to onaj Healy koji je bio prije par godina kad je bio najbolji strijelac kvalifikacija. Puno im je falio njihov prvi izbor u napadu Kyle Lafferty koji je u zadnje vrijeme u odličnoj formi. Ne znam zbog čega nije igrao.
U drugom poluvremenu na početku su Irci stisli, probudili su se i navijači i onda velika greška Davisa, loše vraćena lopta prema golmanu Kempu, odlično je Pantelić pratio i rutinski pogodio. Osim gola bilo je još par situacija kad je Kemp spasio Irce. U svakom slučaju, za mnoge možda neočekivana (uključujući i mene) pobjeda, ali potpuno zaslužena. Sve osim napada je dobro funkcionisalo, iznenadila mi je i poprilična doza nonšalancije u igri kapitena Stankovića koji je četiri ili pet puta predao lopte u noge Ircima i soliranje Jovanovića koji je napravio jako malo dobrih stvari ali on će se vratiti u očekivanu formu vrlo brzo, vjerujem.
Rajković je odigrao vrlo dobro, iako sam se malo pribojavao njega, da budem iskren. Einwaler možda ne bi pogriješio da mu je nakon onog pogibeljnog starta dao crveni, ali dobro je što nije. Subotić odlično rješavao vazdušne duele, kolarov i ivanović korektno odradili posao i naprijed i pozadi, Ninković i Tošić dobri, a kako što već rekoh možda su malo podbacili samo Lane i Stanković. Pantelić bi mogao da bude naš meč-viner ovih kvalifikacija. Vrlo dobra partija i večeras.
Pobjedom u Belfastu i iznenađujućom pobjedom Estonaca u Ljubljani, borba za drugo mjesto u ovoj grupi se okrenula naopačke jer je sad jako realna opcija i to da Srbija već nakon utakmice sa Italijom u okrobtu obezbjedi drugo mjesto i da meč u Mariboru ništa ne odučuje (daj Bože da bude tako). Srbija ako pobjedi Farane, a italija slovence, Srbiji treba bod na Marakani za sigurno drugo mjesto. Vrlo dobra situacija, iako je koliko juče baraž bio jako daleko.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović