Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Limuntos
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Limuntos » 27 dec 2011, 00:10

adnan_nanda je napisao/la:Kontam te, i kod mene je tako bilo, ja se čak konektujem i na ruter(ne trazi mi nikakvu sifru) ali opet isti djavo, ne radi net nikako, a na laptopu ili komp-u sve ide perfektno, sreća pa mi nekoliko frendova radi u tom operateru i pitao sam njih, i oni kazu moras napravit poseban ku*rac samo za mobitele, i oni nazovu onog glavnog, posalju mu moju ip adresu ili sta vec i nakon nekoliko minuta meni se pojavi nova pristupna tacka zvana "adnan za mobitele" hahaha i sa mobitela se na taj konektujem i ide sve normala. :) Pokusaj nazvat te svoje tajkune, moraju ti to obezbjedit ako placas ko covjek. :mrgreen:
:mrgreen: jeli i u tebe wireless net na PC-u il je BHTelecom net ?? i jeli mozes sad recimo, ruter ti je u sobi, a ti si u dnevnom, i mozes li se tad konektovat na ruter ili moras biti u istoj prostoriji da bi hvatalo signal ?? i koju IP adresu trebam poslati ?? jeli od PC-a il moba ?? :D
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 27 dec 2011, 00:34

evo sad sam na mobitelu :D nije mi bhtelecom, i mogu i iz dnevne i ispred kuce hehe. Ne znam vise kako da ti objasnim, nisam ti ja bas "bog za elektrotehniku i kompjutere." :D
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 27 dec 2011, 00:36

adnan_nanda je napisao/la:evo sad sam na mobitelu :D nije mi bhtelecom, i mogu i iz dnevne i ispred kuce hehe. Ne znam vise kako da ti objasnim, nisam ti ja bas "bog za elektrotehniku i kompjutere." :D
al nisi mi najvaznije rek'o :mrgreen: koju IP adresu trebam reci tom ciki ?? :D :mrgreen:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 27 dec 2011, 09:55

haha znao sam da ću nešto zaboraviti :) IP od kompjutera, valjda je to sve što im treba. :lol: jbg pitaj ih. :P
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 15:05

pitanje,na kompu imam lokalni disk C i lokalni disk D,sve što snimim na komp. mi je na l. disku C,čuo sam da se to može prebaciti i da je bolje da sve dokumente imam na l. disku D,kako da to prebacim?

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 27 dec 2011, 15:09

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:pitanje,na kompu imam lokalni disk C i lokalni disk D,sve što snimim na komp. mi je na l. disku C,čuo sam da se to može prebaciti i da je bolje da sve dokumente imam na l. disku D,kako da to prebacim?
pa kad recimo formatiras komp, sve ono sto je bilo na C disku, brise se, a ono sto je na D, ono ostaje...tako je u mene...samo programi su mi na c disku, jer njih poslije mogu ponovo instalirat, a sve moje stvari su na D...a samo ih kopiras na D particiju, nista lakse...copy-paste...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 20:25

Limuntos je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:pitanje,na kompu imam lokalni disk C i lokalni disk D,sve što snimim na komp. mi je na l. disku C,čuo sam da se to može prebaciti i da je bolje da sve dokumente imam na l. disku D,kako da to prebacim?
pa kad recimo formatiras komp, sve ono sto je bilo na C disku, brise se, a ono sto je na D, ono ostaje...tako je u mene...samo programi su mi na c disku, jer njih poslije mogu ponovo instalirat, a sve moje stvari su na D...a samo ih kopiras na D particiju, nista lakse...copy-paste...

ja kad nešto snimam na komp ono mi automatski ide na C disk,kako neki file sad da prebacim da mi je na D disku,kako kad nešto snimam na komp da ide na D disk?

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 27 dec 2011, 20:30

ako snimas programe,prije instaliranja stavis da ti taj program snima na zeljenu particiju..a ako nesto skines tipa film,aigrice il bilo sta to jednostavno cut paste i to je to :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 20:34

jasko_juve je napisao/la:ako snimas programe,prije instaliranja stavis da ti taj program snima na zeljenu particiju..a ako nesto skines tipa film,aigrice il bilo sta to jednostavno cut paste i to je to :D

snimam filmove,i snimam ih u moje dokumente,i to mi zauzima prostor na C disku,kako prebaciti sve te fileove na D disk?

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 27 dec 2011, 20:38

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:ako snimas programe,prije instaliranja stavis da ti taj program snima na zeljenu particiju..a ako nesto skines tipa film,aigrice il bilo sta to jednostavno cut paste i to je to :D

snimam filmove,i snimam ih u moje dokumente,i to mi zauzima prostor na C disku,kako prebaciti sve te fileove na D disk?
odes na taj folder il file, kliknes desnim, odes cut, odes u D disk i PASTE gdje god hoces..postoji i nacin da kad skines nesto s neta to bude il na C il na D al nemam vremena sad..uglavnom to ti je lako sto ti treba ..

p.s. ako imas chrome, al uglavnom je sve isto..otidji u opcije tog preglednika kojeg imas..evo ti :
slika

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 20:44

jasko_juve je napisao/la:

odes na taj folder il file, kliknes desnim, odes cut, odes u D disk i PASTE gdje god hoces..postoji i nacin da kad skines nesto s neta to bude il na C il na D al nemam vremena sad..uglavnom to ti je lako sto ti treba ..

p.s. ako imas chrome, al uglavnom je sve isto..otidji u opcije tog preglednika kojeg imas..evo ti :
slika

evo prebacio sam neke fileove na D disk ali ih ne mogu pronaći,do sad su mi ti fileovi bili u mojim dokumentima?

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 27 dec 2011, 20:48

fileovi poput filmova,pjesama,video zapisa i tih slicnih stvari samo cut paste i et..eto ti objasnjeno gdje trebas uci da odsad kad skines nesto s neta da se snimi gdje ti hoces..nadam se da sam pomogao..

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 20:57

jasko_juve je napisao/la:fileovi poput filmova,pjesama,video zapisa i tih slicnih stvari samo cut paste i et..eto ti objasnjeno gdje trebas uci da odsad kad skines nesto s neta da se snimi gdje ti hoces..nadam se da sam pomogao..

hvala,još nešto,prebacio sam neke fileove sa C diska na D disk,sad mi ti fileovi zauzimaju prostor i na C disku i na D disku?

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 27 dec 2011, 21:12

jasko_juve je napisao/la:fileovi poput filmova,pjesama,video zapisa i tih slicnih stvari samo cut paste i et..eto ti objasnjeno gdje trebas uci da odsad kad skines nesto s neta da se snimi gdje ti hoces..nadam se da sam pomogao..

hvala,još nešto,prebacio sam neke fileove sa C diska na D disk,sad mi ti fileovi zauzimaju prostor i na C disku i na D disku?
ne copy nego cut pa onda paste..

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2011, 21:24

jasko_juve je napisao/la:

ne copy nego cut pa onda paste..

hvala ti

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 dec 2011, 17:35

Nesto sam pritisnuo i sad su se slova smanjila, al samo na ovoj stranici.
Ostale stranice normalno ferceraju....????

EDIT...rijesen problem. Velicina formata bila u pitanju.
Zadnja izmjena: Adinjo, dana/u 28 dec 2011, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 28 dec 2011, 17:37

Adinjo je napisao/la:Nesto sam pritisnuo i sad su se slova smanjila, al samo na ovoj stranici.
Ostale stranice normalno ferceraju....????

drzi CTRL i scroll-aj gore,i povecavat ce ti se ;)

scroll-aj=pomic onu kuglicu na misu :)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 dec 2011, 19:24

prebacio sam fileove sa C diska na D disk,sad ih nema u mojim dokumentima,gdje nestadoše?

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 dec 2011, 19:26

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:prebacio sam fileove sa C diska na D disk,sad ih nema u mojim dokumentima,gdje nestadoše?
Pa ne mogu biti u mojim dokumentima, ako je folder My Documents na C disku.
Idi na My computer, uzmi D disk i tu su ti tvoji dokumenti, u folderu koji si prvenstveno imenovao kad si to sve kopirao.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 28 dec 2011, 19:27

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:prebacio sam fileove sa C diska na D disk,sad ih nema u mojim dokumentima,gdje nestadoše?
ako si isao cut-paste, onda si ih prebacio sa C na D disk, i samo ce ti biti na D disku...a ako si isao copy-paste, onda bi ti trebali ti fajlovi biti i na C (my documents), a i na D disku...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.