Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Principatus » 05 mar 2011, 18:26

STEVIE je napisao/la: sve to stoji, samo znamo svi da se to nece desiti sve dok su iste osobe u foteljama saveza. da bosnjo ima muda i pamet danas bi odmah trebali izbaciti sve klubove iz republike traktorista iz premier lige
Osobe nece ostati iste jer ce biti svi suspendovani.
Bitno je ko ce zauzeti nova mjesta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 05 mar 2011, 18:27

Borac jednom u zivotu ode u Evropu :mrgreen:

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 05 mar 2011, 18:27

kamiondzija je napisao/la:? са " $ ? $,па $ " ? ". :)
Јер с $ $ " ? пропаст.
Kad Dodonja i njegovi slijedbenici shvate da su obicna G.OVNA u svijetu fudbala,onda ce biti kasno,jer ce tad vece Benc da ugasi genocidaski savez.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 05 mar 2011, 18:29

padobranac1978 je napisao/la:ja krenuo na tekmu i molio boga da kad se vratim bude ova info koju sam upravo procitao ;)

FSRS-hvala vam sto cete nas spasiti daljnjeg propadanja Bosanskog fudbala...znaci od nule bez jadova i zdravo,pa ja
Tako je,samo nam uslugu cine,ma vole ba i oni Bosnu :)hahahahha
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 05 mar 2011, 18:33

padobranac1978 je napisao/la:ja krenuo na tekmu i molio boga da kad se vratim bude ova info koju sam upravo procitao ;)

FSRS-hvala vam sto cete nas spasiti daljnjeg propadanja Bosanskog fudbala...znaci od nule bez jadova i zdravo,pa ja
Za isto sam se i ja molio!!!
Od prevelike zelje da nam naskode sumari su nam uradili najvecu uslugu!!!
Sad treba samo izlobirati da nam Repku zaobidju sankcije i da sa formiranjem novog saveza samo nastavimo ove kvalifikacije!!!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 mar 2011, 19:00

Principatus je napisao/la:
STEVIE je napisao/la: sve to stoji, samo znamo svi da se to nece desiti sve dok su iste osobe u foteljama saveza. da bosnjo ima muda i pamet danas bi odmah trebali izbaciti sve klubove iz republike traktorista iz premier lige

tesko da ce boolji...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 mar 2011, 19:12

nick je napisao/la:
Principatus je napisao/la:

tesko da ce boolji...
Ja bih rekao teško da će gori!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 mar 2011, 19:15

Najbolji moguci scenario ako nas suspendiraju bi bio:
Fifa uvodi svoje ljude u savez, i postavljaju jednog predsjednika, a moguce da to bude jedna od legnedi BiH Fudbala. Savez ponovo funkcionise i zatim nas ponovo ukljucuju u kvalifikacije, do 03.06, i Sasa Papac se vraca u reprezentaciju, cime bi rijesili te probleme na lijevoj strani.

Ali nevjerujem da ce se to tako desiti, ipak je ovo Bosna i Hercegovina ...

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 05 mar 2011, 19:30

Goalgetter je napisao/la:Najbolji moguci scenario ako nas suspendiraju bi bio:
Fifa uvodi svoje ljude u savez, i postavljaju jednog predsjednika, a moguce da to bude jedna od legnedi BiH Fudbala. Savez ponovo funkcionise i zatim nas ponovo ukljucuju u kvalifikacije, do 03.06, i Sasa Papac se vraca u reprezentaciju, cime bi rijesili te probleme na lijevoj strani.

Ali nevjerujem da ce se to tako desiti, ipak je ovo Bosna i Hercegovina ...
Mislim da se ovo ne bi ovako moglo ni novcem napravit, a kamoli da se spontano desi.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 mar 2011, 19:33

Ja bih rekao teško da će gori!

nadji jednu instituciju u bosni u koju su dosli bolji, nema je, ili gori ili niko... nece bolan niko normalan da se bavi sa glupostima kome to treba?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 mar 2011, 19:37

Kada se bolje razmisli o ovome sta je danas FSRS jednoglasno uradio, onda je to vec zacudjujuce, jer su sami sebe svojih pozicija rijesili. A budimo iskreni, ko bih to zelio da uradi tek tako, jer u tim foteljama se dobro sjedi.

Razlozi mogu da budu razlicit:

- Oni su neobrazovani iliterati i nisu razumjeli koje ce ovo konzekvencije imati za njih same.
- Oni su to jednoglasno uradili, jer su nacionalisti i jer im je neko obecao nove pozicije u nekom novom umjetnom savezu, ili neko uobicajeno obecanje cime se vec skoro 20 godina izapiraju mozgovi tamo.
- Novac.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 05 mar 2011, 19:40

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/kova ... sbih/52901

ne mogu da vjerujem da likovi imaju svog kandidata za predsjednistvo FS BIH, a oko istog nastalo toliko problema i trazi se njegovo ukidanje,a oni ponude kandidata...kakvi debili,majko mila...
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 mar 2011, 19:41

Principatus je napisao/la:Kada se bolje razmisli o ovome sta je danas FSRS jednoglasno uradio, onda je to vec zacudjujuce, jer su sami sebe svojih pozicija rijesili. A budimo iskreni, ko bih to zelio da uradi tek tako, jer u tim foteljama se dobro sjedi.

Razlozi mogu da budu razlicit:

- Oni su neobrazovani iliterati i nisu razumjeli koje ce ovo konzekvencije imati za njih same.
- Oni su to jednoglasno uradili, jer su nacionalisti i jer im je neko obecao nove pozicije u nekom novom umjetnom savezu, ili neko uobicajeno obecanje cime se vec skoro 20 godina izapiraju mozgovi tamo.
- Novac.
Oni bi prodali i mater za velikosrpske ciljeve!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 mar 2011, 01:19

odluka FSRS je prava politicka,nema ona veze sa sportom! sama cinjenica da je Milorad Dodik javno izasao pred javnost i naredio prestavnicima iz RS da odbiju Statut dovoljno govori koliko je njima stalo do sporta! a FIFA i UEFA su alergicni na uplitanje politike u sport! suspendovali su jednu Nigeriju,zasto ne bi BIH!? nazalost fudbal u BIH je taoc RS i njenih politicara,ili kvazi sportista! mogu kako hoce,ali ne mogu dokle hoce! vrijeme ce to pokazati!

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 06 mar 2011, 09:42

Politika RS-a na sve moguce nacine pokusava pokazati kako je zajednicki zivot nemoguc, evo sad cak i zrtvuju svoje klubove samo da sutra reprezentacija BiH ne bi mogla igrati zvanicne utakmice i da se klubovi ne bi mogli takmiciti u evropi pod zastavom BiH.
Ako je tako neka je, zao mi je momaka sto zive od fudbala ( takvih je na sve tri strane ) ali ovi iz RS-a neka budu sigurni da nece uspjeti u svojoj namjeri, RS nece nikad postati drzava, kao sto bi i oni radije hljeba i vode jeli nego se odrekli RS-a , isto tako cemo i mi radije nazadovati i necemo igrati fudbal,ili u evropu... ali im ne damo dio BiH.
Zivi bili pa vidjeli ko ce prije popustiti i ko kome vise treba.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2011, 11:21

Baždarević: Neka Faruk Hadžibegić bude predsjednik N/FS BiH

Često viđam Michaela Platinija i ako mogu nešto da mu kažem, da mu objasnim, da ga pozovem, da zamolim... rado ću to učiniti, ali nisam za neku funkciju

slika

Mehmed Baždarević već sedam mjeseci ne radi. Nakon odlaska iz Grenoblea, vrijeme provodi tako što putuje Evropom, gleda treninge i utakmice klubova koji su mu interesantni. Prati šta se dešava u vezi sa našim Nogometnim savezom. Priznaje da se nervira, brine što se ignorišu upozorenja FIFA-e i UEFA-e...

Mi smo jedina zemlja vjerovatno na cijelom svijetu koja nije uskladila svoj Statut sa onim UEFA-e i FIFA-e. Ako se takmičimo pod njihovim okriljem, onda moramo da ih poštujemo. Ako mi nismo u stanju da se prilagodimo, onda trebamo napraviti sami za sebe šampionat i da sami igramo... Šta će nam bilo ko?! Mi ne možemo živjeti bez FIFA-e i UEFA-e, jer bez njih ne postojimo. Valjda smo dovoljno pametni da shvatimo gdje nas vodi loša politika”, izjavio je Baždarević za “San”.

Ako delegati Skupštine NS BiH 29. marta ne usvoje novi Statut, suspenzija klubova i reprezentacije automatski će stupiti na snagu, poručio je nedavno u Sarajevu Marcel Benz, izaslanik FIFA i UEFA...

“Ljudi koji budu izabrani u tom novom Savezu, ako zatrebaju moju pomoć, ja sam spreman da se odazovem. Ipak, ja sam trener i sebe vidim u tom poslu. U ovom momentu ljudi koji žive u BiH trebaju da vode Savez. Ima ih koji su sposobni, kvalitetni, koji znaju raditi. Ako mogu nešto da doprinesem za dobrobit bh. nogometa. Što mogu kazati, učiniti, lobirati, ja sam spreman. Često viđam Michaela Platinija i ako mogu nešto da mu kažem, da mu objasnim, da ga pozovem, da zamolim... rado ću to učiniti, ali nisam za neku funkciju - kazao je Baždarević.

Baždarević je predložio jednog čovjeka...

“Evo, neka Faruk Hadžibegić bude predsjednik NS BiH. On može biti predsjednik, on je čovjek koji može voditi Savez. Ali, da se posveti poslu, a ne da nakon tri mjeseca poželi da bude trener. Ipak, moje je mišljenje da će Statut biti usvojen, jer teško je te ljude u BiH odvojiti od ''pipe''. Oni uzimaju od nogometa godinama”, poručio je Baždarević

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 mar 2011, 11:24

Najveći problem u N/FSBiH je taj što se stvari ne nazivaju pravim imenom. Isti slučaj je i sa društvom i državom u cjelini, a kada neko upotrijebi adekvatnu, da ta riječ ne može biti adekvatnija, onda se taj ko je izrekao te riječi pokušava ušutkati. U ovoj državi se dozvoljava Miloradu Dodiku da se direktno miješa u sport i nikome ništa. Da to isto učini Zlatko Lagumdžija, ili bilo koji drugi političar koji je bio direktna žrtva agresije na BiH, onda bi se o tome brujalo na sva zvona. N/FSBiH je direktni taoc politike manjeg BH-a entiteta i to je valjda svima jasno. U tome mu nesebičnu pomoć pružaju i poltroni iz Federacije BiH koji su se infiltrirali u sve strukture sporta, a fudbala ponajviše. Ukoliko nam se uvedu sankcije, to će možda biti i jedini način da se bar fudbal izvuče iz kandži ovih lešinara. Zlatka lagumdžiju sam uzeo za primjer sasvim slučajno, ali to može biti bilo koji političar koji se bori za BiH. N/FSBiH je samo personifikacija zla koje nam se dešava svakodnevno. Svi oni koji su nanosili zlo i koji i dalje čine zlo, mojoj zemlji Bosni i Hercegovini su za mene neprijatelji ove nam jedine domovine. Ko misli drugačije, grdno se vara.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2011, 12:32

Tu si upravu Avlami. Veoma si dobro komprimirao citavu situaciju u nekoliko recenica.

Destruktivna politika koja se vodi iz RS u razlicitim segmentima BiH drustva je interesantan fenomen i bar ga jedna znatna vecina ljudi iz tog dijela BiH podrzava. Ja to sve mogu samo da ocjenim kao neko sa strane, kao neko ko ne zivi u BiH od djetinjstva. Dakle jednom covjeku koji se informise preko drugih svjetskih medija namice se zamisao kako ljudi u RSu zive u jednoj vrsti pararelnog svijeta. Dali je to mozda prouzrokovano kroz jednostranu kontrolu medija ili kroz nesto drugo je dobro pitanje. Citav svjet protiv RSa, medjunarodni sud protiv RSa, EU protiv RSa, sad i FIFA protiv RSa. Da se ljudi sami ne zapitaju: Pa zasto?

Vjera u to, da ce se taj dio BiH jednog dana moci nekako otcjepiti dominira zivot i misli ljudi. Prodavanje te vjere i ideje sa strane politicara iz RS, koji sami kroz konzultacije sa raznim EU i americkim politicarima treba da znaju da je to nemoguce, je ustvari samo jeftina i svjesna obmana glasaca. No jedna koja ih odrzava u foteljama. Princip je jednostavan: Dok god se narod u BiH hrani nacionalizmom, necemu trebati kruha.

Citao sam iz razonode po hrvatskim i srpskim stranicama/forumima iz BiH. Jer covjek rado zeli da razumije kako neko drugi misli, sve drugo zatvara sopstveni duh. Nalazim dakle kako neko iz RSa kaze da mu je najveca, dakle najveca zelja za sebe i svoje djete, da ima pasos Srbije, to jest da se RS pripoji toj zemlji. Kad ja, kao neko ko zivi u jednoj prosperitetnoj i vodecoj EU zemlji, procitam tako nesto, najezim se. Jer svaki normalan roditelj treba da svom djetetu zeli obezbjedjenu dobru ishranu, skolovanje i dobar zdravsteni sistem, kao temelje jednog zdravog drustva. Ali nekima je mozak vec (ili jos uvjek) toliko izapran, da jednu krpu sa tri boje stavljaju ispred bitnijih stvari. A zivot prolazi. Zivot je samo jedan, prekratak za to, u sta ga takvi ljudi trose, no oni toga nisu svjestni, jer ne poznaju nista drugo. A politicari im nece omoguciti da nesto drugo upoznaju, jer licno od ovakve situacije profitiraju: Bez rada, novca i prosperiteta ipak ostati u fotelji. Predivno.

Onda sam citao na nekom forumu, gdje se Hrvati iz BiH preko nekih 1000 stranica prepiru i diskutuju kakva treba da bude zastava Herceg-Bosne, kad je oni uvedu. Dakle Bosnjaci ih drze kao malu kap vode na dlanu, odlucuju o njihovoj politickoj buducnosti, a oni kroje zastavu Herceg-Bosne. To sebi covjek mora zamisliti. Koja promasena percepcija realnosti. Kao zona sumraka ili neka paralelna dimenzija u kakvoj ti ljudi zive. I to samo zato sto im vodeci politicar laze u oci i pravi se kao da on ima mogucnost, da sprovede nekakav treci entitet. I jos jedanput se nebitne stvari stavljaju pred ove elementalne jednog zdravog drustva, koje sam vec nabrojao.

A Bosnjaci...narod za sebe. Smetaju mi i ovdje poneke stvari, radije se grade dzamije nego skole, pa i samo da se pokaze komsiji, a taj isti komsija ce uzavrat sagraditi crkvu. Krasno. A i jedna i druga stoje prazne. To je samo samo djelic utiska koji sam stekao prolazeci kroz svoj stari kraj. Kao najveca zrtva rata ipak se naivno pruza ruka bolesnom i zaludjenom protivniku od jucer. No ipak vidimo kroz desavanja zadnjih dana, da to nije strategija koja ce funkcionisati na takav naivan nacin. Ne zelim isto pri tome da generaliziram, jer uvjek pametna manjina se pati pod ostalom vecinom. Sigurno da nije svaki covjek srpske nacionalnosti ovakav, i takvima treba pruziti i dalje ruku. Dakle nacionalisticku generalizaciju veoma nerado citam sa strane Bosnjaka. Sto me najvise ljuti je pasivnost kod ove nacije. Dakle samo se gleda i reagira, umjesto da se kao najveca i najsnaznija nacionalna strana agira. A to se mora promjenuti.

Znam da je ovo sto sam napisao o politici, i mozda nekima zasmeta. Ali samo lud i slijep moze u slucaju ovoga sto se upravo desava u fudbalskom savezu BiH pokusavati da 100% odvoji od politike. Isto mislim da nisam nikog provocirao, iako ce se mnogi naci uvrijedjeni, dal zbog krpe sa tri boje ili dzamija, ili sto nisam navijac Herceg-Bosne. Ali sta ja tu mogu. :D

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 13:18

Ma najveci nas problem je uvijek bio i uvijek ce ostati sto kod nas nema sloge niti ce je ikada biti. Ovdje rat nije zavrsen!!!! TO JE PROBLEM. Oruzje su zamijenili MEDIJI I KNJIGE. Pa mi smo jedina zemlja koja nema napisane historije evo vec 20 god, od nastajanja!!! Mislim sramotno. Ali i vise je vrijeme, da se vidi tko je ZA a tko je PROTIV. Mi sta god napravimo tu je DODIK i NJEGOV PUDLICA COVIC!! I oni diktiraju tempo. Tako je to kod nas, sto se smatramo Bosancima i Hercegovcima. Mi smo svoju dusu prodali davolu 20 god ranije!!! Sada smo u davolovim rukama!!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 06 mar 2011, 16:43

Sto ce cudite potezu NSRS-a?
Ljudi ce isposlovati suspenziju NSBiH. Mozda UEFA napravi taj "krizni stozer", ali oni nece u njemu sigurno ucestvovati. Biti ce to NSBiH na nivou FBiH, a ne kao do sada na nivou cijele BiH. Oni nece vidjeti evropska natjecanja, ali je to i nebitno - ionako su ih rijetko i kratko vidjali, ali ce imati superkup Srbije, pa onda vjerovatno i neke druge tekme na svom teritoriju, vlastitu ligu (opet vjerovatno da ce klubovi iz RS-a postati sateliti srbijanskih), prijateljske sa Srbijanskim klubovima, a mozda nekada u buducnosti i neki sponzorski kup u kojem bi ucestvovali timovi iz RS-a i Srbije - tu UEFA ne moze nista.

Sto se tice ovih sto spominju Jugoslaviju i ostanak u njoj - Jugoslavija je krepala krajem 80-ih i pocetkom devedesetih se nije odlucivalo hoce li se ostati u Jugoslaviji, nego hoce li se ostati u eskluzivnoj drzavi Srba. To nisu zeljeli Hrvati, Slovenci, Bosnjaci, djelomicno bosanski Srbi i Makedeonci. Da je Jugoslavija krepala jos 80-ih, svjedoci ustrojstvo JNA i drzave Jugoslavije tijekom samog pocetka sukoba i agresivno djelovanje istih.
Nazalost, ovdje vecinom o Jugi i svemo ovome prica piculadija koja o Jugoslaviji zna samo ponesto iz knjiga koje su u skoli rijetko otvarali i prica roditelja.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.