FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Damir_BvB
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 17:33

@ Secerko hahaha

hahaha :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 feb 2011, 17:45

Omerbavarac je napisao/la:
Klopp je napisao/la:Najbolji pokazatelj su ti plate igraca. Dortmund godisnje daje na plate oko 35 miliona eura a Bayern između 110 i 120 miliona eura. Ovo sam negdje ovih dana procitao, ne znam sad tacno gdje. Sad je ocekivati da ce Dortmund ovu granicu od 35 miliona koje se striktno pridrzavao posljednjih godina povecati s obzirom da bi trebali igrati konstantnije u Evropi.
:o :o :o
Prvo skoci pa reci hop.
Bayern nikad nije dao na transfere vise od 75 miliona, a da daje godisnje 110 miliona. :roll:
Isti slucaj je i sa BvB koji nije dao vise od 20 miliona u jednom prijelaznom roku u zadnjih 7-8 godina.
Amoroso je ako se ne varam bio taj koji je kostao oko 25 miliona.

Zapamti da se u Bundesligi nikad nece trositi novac u besmislice i bacati velike kolicine istog na igrace koji se smatraju zvijezdama. To u ovom trenutku samo Bayern moze priustiti i donekle Wolfsburg, svi ostali se baziraju na svoju skolu i mlade talente.
:shock: :shock: :shock:

Znam sta pricam. Sad se vrati jos jednom pa vidi sta sam napisao. Sad ja tebi kazem prvo skoci pa reci hop :roll:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 feb 2011, 17:47

Klopp je napisao/la:
:shock: :shock: :shock:

Znam sta pricam. Sad se vrati jos jednom pa vidi sta sam napisao. Sad ja tebi kazem prvo skoci pa reci hop :roll:
Dobro si mu reko ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 feb 2011, 17:47

secer je napisao/la:mislis li da me mozes izbaciti iz takta?
koliko god se trudio da ne priznas, mislim da je lik ipak uspio. makar malo. :mrgreen:
ostavi se toga, necemo ja i ti na te grane. niske svakako.

ps: @omo se malo zezn´o. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 17:52

@ Geronimo

Ocekujem od tebe da nam dortmundovcima cestitas na pobjedi :D

DANKE !
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 feb 2011, 18:03

Klopponja, izvini sto sam se sjeb'o. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 feb 2011, 18:10

Jesmo se naoštrili :twisted: :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 feb 2011, 19:47

Hmm? Pa zar ovaj Damir nije dobio ban? Nakon utakmice K'Lautern-Dortmund jednom forumašu je opsovao mater i nazvao ga ciganom. Vidio sam da je taj post izbrisan ali brate što je previše, previše je.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 feb 2011, 21:39

@Damir_Bvb: ja sam na primjer jucer priznao da je dortmund bio bolji i napisao sam sve detaljno....al htio sam se sad osvrnut na diskusiju hummels i badstuber, šećko u jednoj stvari sto posto je u pravu kad kaze da je badstuber na visokom nivou nesto napravio, a hummels to jos uvijek nije....imao je debi protiv talijana u reprezentaciji i nije bljesnuo...niko ne ocekuje da bljesne, radi se o odlicnom igracu, al jedan badstuber je igrao finale lige prvaka i stalno je bio u prvoj postavi, zabijao je cak i golove, pa je igrao na mundijalu, pa je u derbiju kvalifikacija protiv turske pruzio sjajnu predstavu....znaci po tim parametrima je holger stvorio za sad veci rejting...on jeste sada u padu forme, ali igraceve kvalitete ne mozemo cijenit samo prema njegovim crnim danima...svako u karijeri ima uspone i padove, ali je bitno koliko se neko zadrzi na visokom nivou...uz to jos holgera je i duza povreda izbacila iz kolosijeka
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 feb 2011, 22:06

effe_sa je napisao/la:dortmundu prije svega čestitke, nema danas izgovora borussia dortmund je bila bolja nadigrala nas i to je to i zasluzeno ce biti novi prvaka njemacke, jer zaista igraju atomski fudbal...sa borussijinim navijacima nema potrebe da se prepiremo jer su se uvijek ovde korektno ponašali....nek se sad raduju kada je to u potpunosti zasluzeno....
bayern je dosta lako izgubio i zbog umora nakon utakmice u milanu, jer dortmund igra nevjerovatan tempo.....napali su nas od prve minute , pritisnuli odbranu i iskoristili sporost zadnje linije....schweinsteiger je imao najcrnji dan ove sezone i ne samo sezone nego je ovo bila jedna od njegovih najlosih partija u posljednjih par sezona

sto se badstubera tice odigrao je lose, nije u formi a ima problema kada ekipa protivnicka igra brzi fudbal....samo badstuber je proslu sezonu odigrao fantasticno i u par utakmica u njemackoj reprezentaciji je pokazao klasu....low ga je isto hvalio....e sad posto neke "fudbalske sveznalice" pogotovo navijaci ovih klubova izvan bundeslige pametuju o igracu kojeg dovoljno nisu pogledali to je druga stvar....ja znam da ti navijaci ni te klubove za koje navijaju ne pogledaju dovoljno a ne da govore nesto o bundesligi i bayernovim igracima....nikad se jednom igracu nije sudilo na osnovu par utakmica .....u nekim seoskim fudbalskim skolama mozda da, u bayernu je to drugacije zato je taj klub svih ovih godina toliko uspjesan

interisti su se sad ponadali, donekle s razlogom , vidjele su se neke slabosti bayerna u odbrani, al ne treba zaboravit da je bayernova odbrana protiv intera ipak bila stabilnija, jest da nas je i kraft tu spasio, a inter i nije u stanju igrat onakav presing i onakav tempo kao borussia dortmund i dalje sam zato uvjerenja da u ligi prvaka mozemo daleko otici

potezi van gaala me uvijek iznenade, kako pozitivno tako i negativno, potpuno mi je cudno da pranjic drzi svo vrijeme u utakmici protiv dortmunda u defanzivnom veznom redu a gustava na beku iako je ovaj drugi fantasticno odigrao u veznom redu u milanu....od svih igraca bayerna cesto se pitam jedino za pranjica dal on ima taj kvalitet da bas igra kod nas....uz mozda jos samo ottla bi se pranjicu mogao kvalitet osporavat
ribery se trudi, nije dostigao punu formu, al mnoge kljucne poteze i golove on zna napravit, trenutno mu se desi da igra po malo nesretno, ali u proteklim utakmicama je ribery imao veliki postotak dobivenih duela, trudi se , bori se i odmah je to ok...neka njegova carolija u kljucnoj utakmici ce opet doc

sad treba prije svega proc u finale kupa, a utakmica protiv hannovera ce biti jedna od presudnih u borbi za ligu prvaka....van gaal je opet nekako na rubu i opet su pred njim samo odlucujuce utakmice
Slažem se u svemu što si napisao!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2011, 00:06

Next stop - Schalke. Srijeda 20.30h (ZDF). DFB - Pokal, polufinale.

A onda se ide Slomkinoj ekipi na noge. Tu ako zaguzvamo i ne isprasimo ih dobro po turu, svaki dan cu da pisem protiv LvG-a. :mrgreen:

Oli o situaciji u Bayernovoj odbrani:
„Mats hat mich überzeugt. Er ist ein hervorragender Mann, hat ein sehr gutes Auge“, erklärt Oliver Kahn. „Er hat eine hervorragende Perspektive. Hummels ist kopfballstark und robust.“ Der Titan weiter: „In der zentralen Verteidigung hatte Bayern immer Kapazitäten, einen Kuffour, Linke, Andersson. Jetzt hat man Breno und Timoschtschuk, bei denen man nie weiß, was sie abliefern. Und Badstuber, der noch wacklig ist. Man hat sich im Zentrum Probleme geschaffen.“ Das haben auch die Bosse erkannt – und wollen handeln.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 feb 2011, 00:56

@ Effe Sa

Jbg nisam htio se o ovome vise raspravljati ali sad si me natjero na dug post pa da pocnem... Kazes Holger dokazao na visokom nivou ne slazem se s tim al nikako evo dat cu ti primjere odmah ! Spominjes ligu prvaka igrao u finalu lp ok jest stoji ali hajmo redom. Grupnu fazu ste rjesili kako treba isprasili zabare u po italije posteno nema sta... Onda slijedi Fiorentina gdje ste dali gol iz 5 metara ofsajda i taj gol je na kraju prelomio i odlucio sve, u firenci vas Jovetic unistio, gdje je tu bio Holger da ga zaustavi ? gdje se tu on dokazao ?, dalje dolazi Man utd zabili su vam metar golova kao i firenca gdje se tu Holger dokazao sto nije sprijecio te golove sto nije organizovao odbranu. Ok da ste vi primili malo golova je bih reko odbrana betton holger dobar nema sta ali brate dragi izresetana vam mreza u LP i ti meni kazes kako se on na tom nivou dokazao, ne drug moj nije se on u tim utakmicama dokazao ni pokazao vec napad se dokazao koji je uvijek uspio da zabije jedan vise no sto primite, realno robben je klao tu sezonu sve redom. Protiv firence ste bgm sretno prosli na osnovu sudijskih gresaka ruku na srce jbg, dalje Man utd u zadnjoj stotinki Gomez se nekako izmigolji i ola laola majstor zabi gol na oldtrafordu vas man utd pregazio ali naravno tu je robben majstor spasio. I mozete vi pricat sad sta hocete ali protiv firence i man utda je prosla sretnija ekipa, i te ekipe su vam zabili metar golova jbg i kako se tu mogla dokazat odbrana ili jedan badstubercic..Lion ste posteno nabili i izprasili, dosli u finale izgubili jbg malo ne sretno sretno radi ona dva kloca u odbrani i jbg. e kako se sad mogo neko u toj odbrani u lp iskazat ako je ta odbrana primila metar golova protiv svake jace ekipe. Da samo jos jedno napomenem svakom prolasku u lp bayerna sam se radovao i bio sam sretan sto su prosli zabare i man utd, ali samo kazem da je tu prosla malo sretnija ekipa i da je owrebo ( najgori sudija u lp sigurno ) olaksao posao do finala...

Kazes Hummy debitovao protiv zabara ? Grijesi prije tog je vec debitovao u prijateljskom mecu protiv svedske, i za tvoju informaciju, Hummels je prije zaigrao za ELF nego Badstuber ;). Hummy 13.05.2010, a Holger 29.05.2010. Kazes nije bljesnuo pa jel moze stoper bljesnut ako udje u 75 minuti ? za 15 treba bljesnut jel ? nemoj tako hebiga nije to fer, kazes igrace ne mozes cijenit po crnim danima zasto onda cjenis hummy na osnovu 15 minuta ? Iako to uospte nije bio crn dan i za onaj gol je kriv Per Mertesacker sigurno ne Hummels.Tako da kako mozes pisat ako nisi upoznat sa svim detaljima hebiga... Idemo dalje kazes Holger zabija goove pa dragi covjece holger je svega 1 gol postigao za bayern i to ak se ne varam iz slobodnjaka protiv gladbacha, znas koliko je Hummels ? a ajd evo reci cu ti zabio je 10 komada u bundesligi,i 1 u euroligi ( cup uefa ).... Holger je odigrao svega 49 utakmica u bl, hummy 80, holger u euro takmicenjima 16, Hummy 8 .. I kako je on mogao dokazat tu klasu i gdje ako hummels igra jednu sezonu duze na vrhunskom nivou, vrhunski nivo se podrazumjeva narano liga petice i euro takmicenja ....

Dalje kazes Holger igro na mundijalu jest igro ali kako i koliko odigro je prvu utakmicu protiv kengura panceri nasi dragi naguzili kengure zabili im 4 komada odbrana nam nije ni trebala, jel se tu holger iskazao ?, dalje slijedi mec protiv srba dodje jedan krasic ( po meni extra igrac ), i slomi kicmu tvom stuberu koliko ga izvoza, i preko njegove strane padne gol i elf izgubi. Low ga izvadi iz igre, pa znas li ti da je ponizenje ako izadje bek ili stoper iz igre a nisu povrjedjeni ili nemaju zuti karton a hloger nit je bio povrjedjen nit je imao karton, i vise nije zaigro na mundijalu. Eh to to su ti sve cinjenice koje govore protiv holgera kad se to malo detaljnije pogleda... I nemoj molim te ni ti ni niko drugi pricat kako je on bolji od Hummelsa za kojeg bi vi sad dali metar para da vam se hoce vratit... Dalje aktuelna cjena holgera je 10 mio, a Hummelsova 13 mio.. Jos ruku na srce holger igra za veci klub gdje su inace cjene igrace i vece u odnosu na manji klub, dakle i na mundijalu je bio, i lp igrao i opet strucnjaci tvrde da manje vrijedi od hummya... Kazes imao povredu, imao je i Hummy povredu pa cak klupu grijao ali se izborio za svoje mjesto i do danas dan ga nije ispustio, kazes ne treba sudit po crnim danima igraca ok slazem se , ali hummy nije imao vise crnih dana u nizu , dok holger jeste. i to ti govori o kvalitetu. I na kraju krajeva evo u kojim segmentima je bolji Hummels od njeg, Jaci je u skok igri sto potvrdjuje svaki vikend, brzi je, bolje se postavlja, jaci u duel igri, tesko ga ko prodje , dok holgera trese jedan novakovic, barrios mu kroz pisalo proturi loptu, krasic kicmu lomi, dok bome ni jedan igrac jos hummy nije toliko izbrukao na jednoj utakmici...

I na koncu konca ja i valencia smo tvrdili, i dali metar argumenata da je los igrac za bayerna jos prije njegovog pada i sad se to potvrduje i jos ce se to potvrdit, isto kao za mnoge bayernove talente ala trochovsky, lell, rensing, ottl ... i u tu kategoriju ce se i badstuber svrstat... ali neka vrijeme ce ti pokazat pa ces se uvjerit.. a sad gud najt 8-)
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2011, 02:41

@Damir_Bvb: ocigledno stalno moram dokazivat kvalitet nekog igraca bayerna u kojeg neki u tom trenutku sumnjaju...kod gomeza sam bio od pocetka u pravu, pa ce se pokazat i da sam kod badstubera :D
hummels je nastupao uspjesno i za U-21 reprezentaciju i njegov kvalitet nije sporan...da bi ga volio vidjet opet u bayernu, bi, al naravno da cini dvojac sa badstuberom.....a ti si jos sada otisao u analizu utakmica koje su ovde dovoljno analizirane...a o tim utakmicama mogu reci da je bayern tad ipak kada se sve sabere i oduzme bio zasluzeno u finalu.....za vecinu primljeni golova bayerna tada nije bio kriv badstuber nego van buyten i demicheli, to se tada moglo vidjet kao iz aviona....postavljanje badstubera je vecinom dobro, ima solidnu tehniku za odbrambenog igraca i u otvaranju igre je dosta dobar....badstuberova prirodna pozicija je stoper, covjek je igrao dosta na lijevom beku pa je i u toj ulozi se pokazao kao dosta dobar.....njegova cijela sezona prosla je bila za najvisu ocjenu, na mundijalu je bio mozda prosjecan, a vise je bljesnuo u aktuelnim kvalifikacijama....dortmundovi igraci su inace ove sezone odigrali fantasticno u ligi, al vidjet cemo dal ce hummels i kompanija to moc i naredne sezone, te posebno kako ce se pokazat u ligi prvaka....a ta dortmundova odbrana znamo da u evropskoj ligi nije briljirala ove sezone
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2011, 09:22

Zdena04 je napisao/la:Hmm? Pa zar ovaj Damir nije dobio ban? Nakon utakmice K'Lautern-Dortmund jednom forumašu je opsovao mater i nazvao ga ciganom. Vidio sam da je taj post izbrisan ali brate što je previše, previše je.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2011, 09:34

geronimo je napisao/la:Next stop - Schalke. Srijeda 20.30h (ZDF). DFB - Pokal, polufinale.
nadam se da ce nas salke izbaciti i da ce to ujedno biti i van haalin kraj na klupi bayerna.
zasto? o tome cu drugom prilikom.
jos uvijek nisam rascistio sa onom utakmicom i moracu se jos jedno osvrnuti na istu i napisati zasto je haala glavni krivac za neocekivani poraz.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 feb 2011, 10:37

secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Next stop - Schalke. Srijeda 20.30h (ZDF). DFB - Pokal, polufinale.
nadam se da ce nas salke izbaciti i da ce to ujedno biti i van haalin kraj na klupi bayerna.
zasto? o tome cu drugom prilikom.
jos uvijek nisam rascistio sa onom utakmicom i moracu se jos jedno osvrnuti na istu i napisati zasto je haala glavni krivac za neocekivani poraz.
Tesko da nas Schalke mozhe dobiti jer oni stvarno igraju katastrofa - toplo hladno! U ovom trenutku u njemackoj ligi ja vidim samo dva trenera koja su bolja od van haal-a a to je Klopp i Slomka trener Hannover-a! Nama preostaje samo borba za 2. ili 3. mijesto koje vodi u LP (je li od slijedece sezone dobivamo 4 predstavnika u LP,ili) i naravno da postignemo sto je moguce bolji rezultat u LP!!!
Stern des Südens

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 feb 2011, 13:06

Ja sam na početku sezone govorio da nećete osvojiti i to će se i obistiniti. Mnogo vaših igrača je ušlo u samu završnicu SP-a pa su kasnije ušli u ritam treninga i dosta ste se dugo tražili. Općenito svaku sezonu nakon nekog velikog natjecanja igrate vrlo loše
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 feb 2011, 13:08

Ted Mosby je napisao/la:Ja sam na početku sezone govorio da nećete osvojiti i to će se i obistiniti. Mnogo vaših igrača je ušlo u samu završnicu SP-a pa su kasnije ušli u ritam treninga i dosta ste se dugo tražili. Općenito svaku sezonu nakon nekog velikog natjecanja igrate vrlo loše

sto nam govori jednu stvar da Bayern ima igrace za velike domete i velika takmicenja

i ja sam se posle SP bojao ovoga jer pola sastava Bayerna je bilo u zavrsnici
Thomas Müller - Fußballgott

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 feb 2011, 14:16

THOMAS KRAFT, 22-godišnji golman minhenskoga Bayerna, odbio je klupsku ponudu za produljenjem ugovora do 2013. godine. Njemački Bild tvrdi da je isključiv razlog tome manjak garancije minutaže.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 28 feb 2011, 14:38

Ted Mosby je napisao/la:THOMAS KRAFT, 22-godišnji golman minhenskoga Bayerna, odbio je klupsku ponudu za produljenjem ugovora do 2013. godine. Njemački Bild tvrdi da je isključiv razlog tome manjak garancije minutaže.
Brine se momak za sebe. Uprava imna velike namjere da dovede Neuera, a u tom slučaj Kraft ostaje na klupi, što njemu nije u interesu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.