Posto sam ja pisao u zadnji par dana neke postove koji su bili malo kriticki nastrojeni prema Papetu,nekako zelim da razjasnim sta tacno hocu da kazem,da me ne bi nazivali dusmaninom,pljuvacem i tako to..
Prvo,meni licno uloga selektora jedne repke opcenito i nije nesto pretjerano zahtjevna..Prevenstveno zato sto dobijes gotove igrace u svakom smislu i za par dana koliko traju okupljanja repke selektori ne mogu napraviti nista posebno..On,selektor,po meni ima dva zadatka samo: da prepozna kvalitet koji je dovoljan za igranje u repki i drugi da iz tog kvaliteta odabere prvih 11..Formacije,taktike i ostalo prilagodjavas igracima koje imas na raspolaganju..Nije to klub,gdje trener zamisli formaciju i onda kupuje igrace koji mu trebaju..U repkama to ne moze,jer to ti je sto ti je..Tu se formacije i taktike prilagodjavaju kadru kojeg imas..Zar ne?
Konkretno slucaj nase repke..Tu je situacija jos prostija..Mi imamo 11 igraca koji se mogu nazvati,manje-vise,nekom svjetskom klasom i ne treba neka velika pamet da tih 11 igraca stavis da pocnu od prve minute..Nadjes im formaciju u kojoj mogu funkcionisati i to je to..I to Pape radi bez greske..Jos jedna stvar koja se meni svidja kod Papeta je to sto je unio mir i ozbiljnost u i oko tima,nakon slobodno mozemo reci,cirskusa koji je pravio Ciro..E tu mu skidam kapu do poda..
Sta zamjeram Papetu kao navijac repke? Zamjeram mu to sto ostatak kadra,tacnije preostalih 7-8 igraca koji cine roster ne bira bas najbolje..Mravac,S. Vranjes,Vrancic,Svraka,Sesar,Vrsajevic,Sunjic,Alispahic..Zar mi neko moze reci da su ovi igraci donijeli neki kvalitet repki i da mogu biti dostojne zamjene igracima iz prve postave ?!? Sad ce neko reci a koga da zove..Pa ima imena koja zasluzuju poziv jednako kao i ovi nabrojani..Da sad ne licitiram imenima ponovo,sto puta su ovdje napisana..Govorilo se i za Zuku i za Viscu da nemaju mjesta u repki,da nisu nista bolji od gore nabrojanih,pa momci Bogami dokazase suprotno..Zasto ne pokusati sa ostalim imenima kojima se licitira ovdje..Ne mozemo nista izgubiti jer teret nose svakako ovih 11 gore,mozemo samo dobiti..Zar to nije logicno?
Sta jos zamjeram Papetu? Ocito dvostruki arsini u repki i pomalo kontradiktornosti..Prvo kaze da onaj ko ode i Kinu i takve zemlje moze zaboraviti repku,pa se ne zove Muslimovic,a onda ode Miske i dobije poziv..Ista liga ista zemlja..Drugo,onaj ko nema klub i ne igra u njemu nece dobiti poziv..Treba li reci da ni tu nije ostao dosljedan do kraja..Trece,nemamo rezervnog napadaca vec vise od godinu..Mislite da je i to uredu? Ja mislim da nije..
I na kraju,ne mrzim Papeta nimalo,naprotiv..Ako je iko zasluzio da nas odvede,a odvest ce aBd,u Brazil to je onda najbolji igrac svih vremena BiH..Samo nisam toliko zaludjen njim da ne mogu napisati eto i poneku kritiku..Dobronamjernu..