Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

pinoglavi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la pinoglavi » 27 jul 2016, 17:12

Ja za života nisam čuo da se priča o podrinjcima ili došljama u Tuzli u bilo kakvom smislu. Ne kažem da nema te priče, nego onako...
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 17:13

Federer17 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Federer svako je se tamo mogao vratiti ali nije zelio, mijenjale se kuce po Simin Hanu, po Solini se uzimala zemlja, po Slavinovicima i nikom nije bilo u cilju da se vraca tamo kada je vidio koliko je naprednija Tuzla. Svako ko je dosao imao je isti tretman, pozavrsavao je fakultete i sada im ta Tuzla nije dobra, sada se ide na razinu Sarajeva i Beca.
Ma moze se svako vratiti, ali zasto ici kad ovamo vec imas porodicu, posao, stan, jos par godina ces zivjeti i gotovo. :D Nije zivot igracka pa da se donose takve odluke, pogotovo kod nas u BiH gdje je sve to steci vrlo tesko. Ma nema se sta protiv Tuzle bilo ko da govori, kome ne odgovara, neka bjezi gdje mu je bolje. Ja sam tu proveo i provodim svoje najbolje godine, narod kao narod mi bas ne odgovara, ali, kao sto rekoh, ne svi, logicno. Kod Tuzlaka je glavna ona da je u Tuzli i Srbin i Bosnjak i Hrvat dobro dosao. Vjere ima vrlo malo ili nikako, novac im je glavna vodilja u zivotu i misle da se s istim moze sve. Onda ove umislene Tuzlanke, pa nacin pricanja, da ne govorim... Kod mene otac neki dan dosao meni i hajd ostavio auto pred zgradom, kad ga neki stari napade gdje ces tu, tamo-ovamo. Vi DOSLJE dodjete nama Tuzlacima ovdje i nesto pametujete. Inace, taj parking uvijek ima bar po 3-4 auta u svako doba, namijenjen iskljucivo za stanare zgrade. Ovaj, ne zeleci da se svadja i raspravlja (jer je po prirodi takav) pali auto i parkira na drugo mjesto. Covjek tu odmah mu govori i daje mjesto u njegovoj avliji da se parkira. Rekao mu bez problema ostavi koliko hoces. Da taj starac nije neko kome sam mali milion puta pomogao, pa hajde. Ali me nervira ta prica cuj doslje, pa sta si mi ti Boga ti, kakve veze ako si rodjen u Tuzli?!
Meni ne odgovara samo sto razmisljate Sarajevski :D
A inace ti sto ti izigravaju gradsku raju su svi redom doselili. I te cure sve su roditelja koji su prije rata doselili.
I lokacija zivljenja ne znaci nista, djeca koja odrastu na Stupinama,Bulevaru, Ircu,Slatini, Centru misle da si bitnija, a da su svi ostali seljaci.

Kao da se ja slazem sa umisljenim Tuzlankama iz Slobode i Vive? :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 17:14

Gledajte to sa vedrije strane, barem niste Sandzaklije

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 jul 2016, 17:15

Nit sam ikad čuo da se u Tuzli dijeli iko po naselju u kojem živi. Jedina furka je bila kao djeca kad se skupimo i igramo fudbala protiv susjednog naselja.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 17:15

sekerbay je napisao/la:gdje si u solini?
Skola :)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jul 2016, 17:17

Bosniacum Lilium je napisao/la:Gledajte to sa vedrije strane, barem niste Sandzaklije

šta fali Sandžaklijama
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 17:21

legenda reala je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Gledajte to sa vedrije strane, barem niste Sandzaklije

šta fali Sandžaklijama
Nemoj me vuci za jezik

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 17:23

pinoglavi je napisao/la:Nit sam ikad čuo da se u Tuzli dijeli iko po naselju u kojem živi
neas ti blage. prije niko nije mogao proci kroz mosnik a da ne dobije fasungu.
mi takodjer nikada nismo isli na slatinu, batvu, irac... osim u grupi.
tuzlak1987 je napisao/la:Skola
ih, ako dodje stani-pani, i ti si ljakse. blize si breskama nego gradu. tako oni razmisljaju :lol:

i da, dok nisam dosao u njemacku, nisam znao da postoji sandzaklija koji radi normalan poso.
u tuzli sam sjedio sa kucevicima, u sarajevu sam pustao pitove sa nekim sandzom zeljom(to je bilo negdje gore na kosevskom), ma sve postena raja :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 jul 2016, 17:24

Ma ja mislim svojom glavom, Sarajlije vrlo malo poznajem, tako da nikako nisam njihov. :mrgreen: Ja dok sam u Srednju isao, pa s tim Tuzlankama ne mozes pricat bolan. Covjece, nosem nebo paraju. Sa mnom ih je bilo nekoliko, ja to nisam registrovao uopste i onda kada vide da nisu zanimljive, da neko ima svoj stav, onda da je ostvarit neku komunikaciju. Jednostavno, nisi njihov nivo i ne mozes nikako sebe zamisliti da budes u vezi s nekom od takvih, jer pobogu nisi Tuzlak. Opet kazem, daleko od toga da su sve takve, ali velika vecina jeste. Pravi primjer sam ja, bio 2+ god. u vezi s rodjenom Tuzlankom (gore kod Princeve, Si selo), valjda sam toliko lijep, pa nije mogla nista. :mrgreen: Najjace mi je sto se ovako medjusobno lafo nesto vole, ali iza ledja... Vidi ove sta je obukla, sve prate u kakvim patikama sam ja dosao, ovaj se obukao s pijace itd. A kada odu na pijacu, ma za 20 feninga se navlace pola sata, pa ko popusti. Kad domaci kajmak plate 5KM (kol'ko je vec), ljudi moji k'o da je to 100 maraka.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 jul 2016, 17:27

Ja ne znam u kakvom svijetu živite, prolazio sam i kao dijete i kao momak kroz ta naselja i niko me ružno nije pogledao. Ima toga sigurno, ali vi to sebi umislite pa pretjerate i mislite ne možete proći a da ne dobijete problema.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 17:28

sekerbay je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Nit sam ikad čuo da se u Tuzli dijeli iko po naselju u kojem živi
neas ti blage. prije niko nije mogao proci kroz mosnik a da ne dobije fasungu.
mi takodjer nikada nismo isli na slatinu, batvu, irac... osim u grupi.
tuzlak1987 je napisao/la:Skola
ih, ako dodje stani-pani, i ti si ljakse. blize si breskama nego gradu. tako oni razmisljaju :lol:
:
Ako se gleda kilometraza tako dodje :D

Ali npr svako moze kupiti stan dok u Solini,Mosniku,Batvi i takvim naseljima zive ljudi generacijama na istoj zemlji.

Mene su napali jednom u Mosniku, neka dva pijana covjeka od 50 godina . Vracao se od druga i oni vide nisam njihov :D
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2016, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 17:28

Sandze otjerati u Sandzakistan pa neka se tamo igraju Cosa Nostre

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 17:32

E Secer iz Mosnika pa vjernik iz mjesta gdje ima najvise pjandura :D za Bajram namaz pajni u dzamiju idu :)

lijevokrilo
Kontakt:

Post Postao/la lijevokrilo » 27 jul 2016, 17:32

sekerbay je napisao/la:[
u sarajevu sam pustao pitove sa nekim sandzom zeljom(to je bilo negdje gore na kosevskom), ma sve postena raja :mrgreen:
Ma pošten je Zelja nemoj tako :mrgreen: Ljiljane vjerujem da je i tebi poznat ovaj nadimak i dotični gospodin kojeg ŠeČer spominje :mrgreen:
sve je laž

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 17:35

pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam u kakvom svijetu živite
pa kazem ti, ne znas. ti si premlad da bi to znao. nije to bilo jucer ili prije 10 godina.
ja sam gledo kad se mosnicani tuku sa crvenjasima. sjekirama se sjekli. to im je bio nacionalni sport. pravi divlji zapad.

Bosniacum Lilium je napisao/la:Sandze otjerati u Sandzakistan pa neka se tamo igraju Cosa Nostre
ma ko ce primit 200 hiljada sarajlija :mrgreen:
tuzlak1987 je napisao/la:Mene su napali jednom u Mosniku, neka dva pijana covjeka od 50 godina
dobro si proso kad nisi zavrsio na gradini :mrgreen:
mi smo prije sjedili na jednom raskrscu.
i onda neku konu doprati momak, recimo slatinash...
kad prolaze, fino pozdravis konu, ispitas za fameliju... :mrgreen:
i onda cekas da se jadnik vrati...

sto se tice mosnika, to je posljednji bastion crvenih.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 17:39

lijevokrilo je napisao/la:
sekerbay je napisao/la:[
u sarajevu sam pustao pitove sa nekim sandzom zeljom(to je bilo negdje gore na kosevskom), ma sve postena raja :mrgreen:
Ma pošten je Zelja nemoj tako :mrgreen: Ljiljane vjerujem da je i tebi poznat ovaj nadimak i dotični gospodin kojeg ŠeČer spominje :mrgreen:
to je bilo u dvoristu nekog alica. sudija je obicno bio neki pota. taj zelja je bio cest gost. bio je tu i neki konjo.
nema sta, sve ugledna, carsijska raja :mrgreen:
ps.
ako ga vidite, pitajte ga da li jos uvijek nosi noz u zamotanim novinama :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jul 2016, 17:41

slika
slika

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 jul 2016, 17:50

sekerbay je napisao/la: mi smo prije sjedili na jednom raskrscu.
i onda neku konu doprati momak, recimo slatinash...
kad prolaze, fino pozdravis konu, ispitas za fameliju... :mrgreen:
i onda cekas da se jadnik vrati...

sto se tice mosnika, to je posljednji bastion crvenih.
na širini, ili neko drugo raskršće? :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 17:53

raskrsce iznad vikaljske dzamije.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 jul 2016, 17:54

pa da, to je to :) čudi me da ne znaš da se ovako zove :D komšija si mi bio znači :P
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Amazon [Bot], delko, Hrasno15, RacioEmocionalan, StevieG8 i 30 gostiju.