Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:03

sekerbay je napisao/la:djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen :cool:
sarajvolijice su donekle u pravu.
za razliku od tebe, ja znam za dogovore sa cetnicima o nenapadanju, povlacenju sa vec osvojenih teritorija, pljackanju od strane rukovodjetjeg kadra, itd.
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte :mrgreen: ),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.
Ti si Secere davno skrenuo sa puta, bgt nemoj nas sramotiti naokolo i govoriti da si iz Tuzle.

Fakat Secere gdje izginu onda 11 000 boraca drugog korpusa, u odnosu na 6000 boraca prvog korpusa. Nije bilo rata u nasem gradu jer se neprijatelj drzao na distanci, a borci su isli na sve strane da pomazu. Od Olova, Vozuce, Majevice, Gradacca, Brckog, Lukavca, Zvornika, Doboja.

Smetaju ti neko kvazidogovori, a sto ti onda je smetaju Sarajevski mafijasi u toku rata kojima je bio cilj samo ratno profiterstvo i kradja, a vodili su odbranu Sarajeva. U Tuzli nije bilo Juke, Cace, Ramiza koji su napravili pat situaciju u Sarajevu.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 27 jul 2016, 16:08

sekerbay je napisao/la:djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen :cool:
za razliku od tebe, ja znam za dogovore sa cetnicima o nenapadanju, povlacenju sa vec osvojenih teritorija, pljackanju od strane rukovodjetjeg kadra, itd.
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte :mrgreen: ),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.

Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju, i mogu je prosipati sebi, jer žive na lažima i legendama. Od zlatnih kašika do Srebrenice.
Ja sam dijete Istočne Bosne i pobjegao sam 1993. za Tuzlu, preko Međeđe. Kako nas je koji dolazio tako su nas slali na linije i te pogibije su borci iz IB. Tuzlaci nisu makli iz Tuzle i krivi su jer su bili kukavice i nisu makli. Da su oni krenuli kako je bilo dogovoreno, danas ne bi bilo manjeg BH entiteta.
Sjećam se ispred zgrade stojim a Tuzlanke pričaju "dođe Alija i sve će nas pokriti" a gledaju u mene i kažu "ovi iz IB otjeraše naše prijatelje Srbe". Bog te stvorio, oni ni ne znaju ko je rat ni šta je rat, niti sa kim ratujemo.
Nijedan Tuzlak nije smio ići u OŠ "Jala" po ručak, dijelile se kriške namazane argetom. Bijeli hljeb, a mi hljeba mjesecima nismo vidjeli oni jednu bijelo brašno.
Zato kada je Naser stigao u Tuzlu orvo uhvatio Bešlagića a onda Selmu Bajrami pa je golu istjerao na sred Brčanske. Je li tako?
Kocka je bačena

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 jul 2016, 16:10

Zar spika o usranoj politici nije zabranjena na ovom forumu ?

Sve je u duhu Olimpijskih igara. Pa i koka. :kafa:

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 16:11

Treba Tuzlu vratiti :think:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 16:12

tuzlak1987 je napisao/la:bgt nemoj nas sramotiti naokolo i govoriti da si iz Tuzle
vi crvendaci sami sebe sramotite.
tuzlak1987 je napisao/la:akat Secere gdje izginu onda 11 000 boraca drugog korpusa, u odnosu na 6000 boraca prvog korpusa. Nije bilo rata u nasem gradu jer se neprijatelj drzao na distanci, a borci su isli na sve strane da pomazu. Od Olova, Vozuce, Majevice, Gradacca, Brckog, Lukavca, Zvornika, Doboja.
amaaaaan, slomili se ratujuci. moji jarani pekli rakiju na liniji.
kada su cetnici digli liniju na brckom, da su htjeli, tjerali bi nase do sickog. ovo nije moje misljenje, nego iskaz mojih jarana koji su tamo bili.
sejad delic i njegovi opljackali sva srpska sela tamo oko brckog.
pitaj ih kako su se povukli sa linija i pustili srebrenicane da lutaju po srpskoj teritoriji.
samo da se ogradim i kazem da je bilo dosta cestitog svijeta i dobrih jedinica.

ps.
tuzla je bila drzava u drzavi. aliju niko iz tuzle nije bendo ni 2 posto.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 jul 2016, 16:14

Naser Orić, agent DB Srbije, Miloševićev čovjek, heroj bošnjaka, krvnik srba. i neko se pita što smo syebani. srbima krvnik a radio za našeg vođu, bošnjacima heroj a ostavio ih kad je najteže bilo. teško nama sa nama
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 27 jul 2016, 16:15

Bosnjaci kakvog su vodju imali 90-tih, dobro da ikako kisik udisu danas. Sincic mu je najnesposobniji politicar na Balkanu nakon njega. Krv nije voda.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:17

Kada tako pricas o gradu gdje si nasao spas i bolji zivot trebalo te je i pustiti cetnicima pa neka rade sa tebe sta hoce.
Pricate tako protiv grada gdje vas 20 000 zivi najmanje i gdje je prvi put vidjelo skolu, zgradu, pozoriste, fakultet i gdje vam se kvalitet zivota podigao za 10 klasa. Da nije rata bilo sada bi zivjeli u onim zivicama pored Drine i vodilo stoku.

A i kada ste ovdje dosli pobjegli ste prema Njemackoj pa se vratili 1996. Sve rodom Podrinje i Semberija, a djeci u pasosima Njemacki gradovi. Nakon toga dosli nazad sa parama i poceli praviti kuce.

Tuzlaka rodjenih ovdje je izginulo nego u svim drugim gradovima. Samo u mojoj mjesnoj zajednici je izginulo 40 momaka. To je jedna generacija citava ..

@secere. Tako je moj prvi rodjak poginuo kada su Lukavcani pobjegli sa linije pa morali Tuzlaci trcati da vracaju. Samo mi reci gdje je su to crvendaci kada je Tuzla imala 1992. Najvise pripadnika pratriotske lige?
Previse mrzite Tuzlu da bi o njoj pricali, a u biti je to grad gdje je najvise momaka izginulo.
Ko je bio najbrojniji u Crnim Labudovima?
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2016, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 16:23

Hendo je napisao/la:Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju
ja rhm. aliji jedino zamjeram sto se nije obracunao sa kriminalcima koji su ga okruzivali.
ljudi koji su se njemu lazno predstavljali kao fini dobri muslimani su u crno zavili moj kanton.

ps.
eto, ja mrzim svoj grad jer iznosim cinjenice :lolno:
odakle si ti? ja svoje porijeklo znam do u turski vakat. jedna od najstarijih tuzlanskih porodica.
znas li ti ko su i sta su radili delic, mesa bajric, faruk prcic, samid i njima slicni?
vecinu obicnih boraca izuzimam, jer fukara nije kriva.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 27 jul 2016, 16:28

kao sto bi Mirza Hatic rekao

sad je svima fino, ovako treba da ostane ali ovo je federacija muslimana i opet cu ga srusiti!!!

@Bosnacium Lillium

Sendt fra min HTC One med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:30

sekerbay je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju
ja rhm. aliji jedino zamjeram sto se nije obracunao sa kriminalcima koji su ga okruzivali.
ljudi koji su se njemu lazno predstavljali kao fini dobri muslimani su u crno zavili moj kanton.

ps.
eto, ja mrzim svoj grad jer iznosim cinjenice :lolno:
odakle si ti? ja svoje porijeklo znam do u turski vakat. jedna od najstarijih tuzlanskih porodica.
znas li ti ko su i sta su radili delic, mesa bajric, faruk prcic, samid i njima slicni?
vecinu obicnih boraca izuzimam, jer fukara nije kriva.
Previse si isfrustriran Seceru sadasnjom Tuzlom. Stvarno si fenomen i nemas niti jednu odliku obicnog Tuzlaka.
Pravi Tuzlak je neko kao Mirza Delibasic ili Mesa Selimovic. A kako se treba ponasati se moze naci u knjizi Vere Mujbegovic Tuzla moje mladosti. Prava slika Tuzle kakva treba biti.

To sto iznosis nisu cinjenice vec frustracije.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2016, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.

lijevokrilo
Kontakt:

Post Postao/la lijevokrilo » 27 jul 2016, 16:30

ti znaš ko je pravi tuzlak :rol:
sve je laž

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 16:31

Nerminovic je napisao/la:kao sto bi Mirza Hatic rekao

sad je svima fino, ovako treba da ostane ali ovo je federacija muslimana i opet cu ga srusiti!!!

@Bosnacium Lillium

Sendt fra min HTC One med Tapatalk
"Niko od ovih došlja nije išao da ga ruši" :rol:

Eh sad ce ovim laznim ljevicarima skociti pritisak :( stalno se pitaju gdje su prave Sarajlije. Odgovor je ocit, otisli da ruse krst :rol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 jul 2016, 16:31

haahah mirza hatic heroj a ne zlocinac

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jul 2016, 16:35

nemoj me ba vuci za jezik pa da dzaba grijesim.
ko je pravi tuzlak?
mozda braca kucevici? mozda bibi ili dugi otpad s njim? da nije pake?
da nije mozda mr. slana jezera? cigo mirel durakovic? ili da nije tebeis?

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 27 jul 2016, 16:38

Hendo je napisao/la:

Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju, i mogu je prosipati sebi, jer žive na lažima i legendama. Od zlatnih kašika do Srebrenice.
Ja sam dijete Istočne Bosne i pobjegao sam 1993. za Tuzlu, preko Međeđe. Kako nas je koji dolazio tako su nas slali na linije i te pogibije su borci iz IB. Tuzlaci nisu makli iz Tuzle i krivi su jer su bili kukavice i nisu makli. Da su oni krenuli kako je bilo dogovoreno, danas ne bi bilo manjeg BH entiteta.
Sjećam se ispred zgrade stojim a Tuzlanke pričaju "dođe Alija i sve će nas pokriti" a gledaju u mene i kažu "ovi iz IB otjeraše naše prijatelje Srbe". Bog te stvorio, oni ni ne znaju ko je rat ni šta je rat, niti sa kim ratujemo.
Nijedan Tuzlak nije smio ići u OŠ "Jala" po ručak, dijelile se kriške namazane argetom. Bijeli hljeb, a mi hljeba mjesecima nismo vidjeli oni jednu bijelo brašno.
Zato kada je Naser stigao u Tuzlu orvo uhvatio Bešlagića a onda Selmu Bajrami pa je golu istjerao na sred Brčanske. Je li tako?
Yebo li te naser u su pak... Pa koji ste vi klosari iz podrinja to svijet nije vidio, tuzlaci su trebali spasavat srebrenicu jel a tvoj heroj kriminalac pobjegao iz iste.. tuzlaci su vam krivi sto vas je bog stavio na granicu sa srbijom pa ste najvise najebali... Ko vas je primio u kuce klosaru, u mojoj kuci dvije porodice su bile i tako u svakoj drugoj.. i svake godine vaa citava drzava oplakuje a vama je izgleda krivo sto i ostali nisu izginuli ko i vi, koja stoka u pm :puke:
Zadnja izmjena: Momciluk, dana/u 27 jul 2016, 16:49, ukupno mijenjano 3 puta.
This time next year we'll be millionaires.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:39

sekerbay je napisao/la:nemoj me ba vuci za jezik pa da dzaba grijesim.
ko je pravi tuzlak?
mozda braca kucevici? mozda bibi ili dugi otpad s njim? da nije pake?
da nije mozda mr. slana jezera? cigo mirel durakovic? ili da nije tebeis?
Zasto spominjes te mafijase koje ne podnosi 99% rodjenih u Tuzli?

Imamoviceva familija nije iz Tuzle ali je se covjek prilagodio. Kad spominjes te mafijase spomeni i ove Podrinjske koji prave divlji zapad od grada. Te koje spominjes su davno ispuhali ili su otjerani od Nasera.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Chat

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2016, 16:42

U slucaju rata, mi muslimani bi prvo zauzeli vodovod u Sarajevu i pustali bi vodu 24/7. Zbog abdesta, naravno

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 jul 2016, 16:44

Seker, jesi ti rodjeni Tuzlak i zivio si tu do odlaska gdje vec sad zivis?

Ne znam, po meni ima tu itekako istine i s tvoje strane, ali i ovo sto @Hendo prica kako su ga docekali i sta su tuzlanske gospoDZe s cigaretama u rukama pricale.

@Tuzlak, malo ti je glupa ta prica kako nisu vidjeli zgrade dok nisu dosli u Tz, kako bi zivjelu u zivicama, cuvali stoku, itd. Svakome je njegovo rodno mjesto najljepse i najbolje, normalan covjek bi tesko napustio sve to da nije morao. Sve bi mnogi dali da se ponovo vrate tamo, da je imalo uslovno.

Tesko je meni bilo sta pricati, jer sam ja uslovno dijete da o tome pricam, ne znam ja licno kako je i sta bilo. Ovako sada kako zivim u Tuzli i poznajem taj narod vec dugo godina, ne mogu reci da mi se bas svidjaju, mogao bih nabrojati milion razloga, ali daleko od toga da su svi takvi. U globalu su cudan narod. Oni su toliko optereceni tom Tuzlom, da Bog sacuva, kao da imaju neku posebnu privilegiju u odnosu na sve.

lijevokrilo
Kontakt:

Post Postao/la lijevokrilo » 27 jul 2016, 16:46

Bosniacum Lilium je napisao/la:U slucaju rata, mi muslimani bi prvo zauzeli vodovod u Sarajevu i pustali bi vodu 24/7. Zbog abdesta, naravno

A sa munara i preko razglasa bi konstantno puštali ezane i tekbire da se dušmani obeshrabre a naša vojska motiviše
sve je laž

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 10 gostiju.