FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pa šta je roki, ovako se i hrustem životom branio prvu sezonu
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
August 2023. Lik je glavni i odgovorni za ispadanje od Gruzijaca. Ne daj Bože da je neki mladi Bošnjak bio između stativa. Ali to je naš Roga oca m' Alla'am.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑15 jul 2024, 08:51Naravno da je Furundzija mrtvi prosjek BH Premijeršipa. Valjda ZZ vidi to bolje od svih nas zajedno. Što onda dovodi ove veznjake, a njega već migrirao na klupu? Lik apsolutno ništa nema da ga izdvaja od veznih igrača PL. Doduše zna protivniku često otvoriti kontru i to lijepu.
Ovdje je većini čak Rogic golmanska klasa iako je za njega mali Muhamed već sada Buffon. Što se onda dovodio Rockov, a prije njega Iliev za prvog golmana iako je ovaj navodno bio najbolji golman HNL i ekipe koja je ispala te godine. Jednostavno, najviše su šuteva i dopustili pa ga je usput poneki balun i pogodio.
quote="Bosniacum Lilium" post_id=9365329 time=1689271798 user_id=21941]
Rogić je pokazao u prvom poluvremenu da je **** od golmana. Tjeraj ****
Druga stvar. Dobili smo trenera koji ne izmišlja toplu vodu i postavi ekipu u skladu sa njenim mogućnostima. Skijaš bi se nadigravao za duplo jačim pa bi nas ovi Mongoli vjerovatno napunili do vrha. Realno po kvaliteti su skoro duplo jači od nas.
Isto August/sept prošle godine. S tim što smo tada igrali fino na početku jer se ekipa poznavala i sama od sebe je igrala bez ikakvog velikog utjecaja Zalizanog ili Skijaša. Jednostavno igrači su bili naviknuti jedni na druge. I onda je to Jodler odlučio da sve razjebe jer misli da je Klopp i da je ovo Football Manager. Činjenica je da smo dobili najbezmudiju ekipu ikad.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑29 avg 2023, 08:38Čitam forum, ali skoro nikad ne pišem.
Samo ću reći da se ja nekima ovdje čudom čudim jer pojedinci kao da nikad nisu sutnuli lopte u životu. Prvih 30 minuta kada Velež nije mogao preći centar je objektivni kvalitete ekipe Sarajeva. Stvar je u tome da bez fizičke spreme, kantonalna ekipa protiv tebe će izgledati kao Real Madrid. Jednostavno nedostajalo je daha igračima, a ko je igrao fudbal, zna kako umor utiče ne samo na odbranu, nego i na napad gdje usljed umora fali koncentracije i prave se kardinalne greške.
Ovo će sve biti super.
Buljubašić je sada već bolji igrač nego što je Djokanovic ikad bio. Njegovo neigranje za mene već znači hendikep za nas. Ne samo da ima fudbalsko znanje, ne samo da je motorički odličan, mali je u glavi mentalni Kilimandžaro. Samo naprijed momcino![]()
[/quote]
Zato sto je Julardzija isforsiran nepotrebno. Momak je daleko od tvoje price nekakvog rustema a nije ni najbolji veznjak koji igra PL, vec nesto izmedju i to 90% raje ce reci, ko iole gleda fudbal kako bi trebalo.
Ima svoje greske, znao je dati kontru protivniku ali je i jedini u ovoj ekipi koji je znao iznjeti loptu bez sekunde straha, vratiti se do golmana, dati pas, onda je normalno da se i desi greska.
Definitivno je greska da se pusti on, al opet zavisi i sta se jos dovede. U trenutnoj konstalaciji on nam treba. Uzmimo da ode Buljubasic i dodje Mudrazija, nemas dovoljno CM za rotacije. Imas Djordjevica, Mustafica (povreda), Matanovica (nije za Goska) koji mogu pokriti poziciju. Bubanja i Krzalic su za DM.
Bespotrebno se momak uzeo na zub od dijela raje, jer ga je Rozman isforsirao maximalno. Treba reci i da pogine svaku utakmicu na terenu, nekad je dovoljno nekad nije.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Koliko je to bitna pozicija u ekipi, pokazao nam je svima M. Jajalo. Njemu nije trebala sezona za privikavanje.
Poenta je da nama ne trebaju igrači koji će nam osigurati četvrto mjesto. To mi znamo sami napraviti.
Julardzija doduše puno bolje stoji kad je bliže golu. On ima fudbalsko znanje, ali izgleda da ima ogroman problem u glavi zbog koje ne može držati konstantu. Tačno je imao role po 20 minuta i sl. u nekim utakmicama gdje je pokazao da može puno više, ali jedna sezona je prevelik period adaptacije.
Nama treba puno više od prosjeka.
Evo da ne idemo na Rahmanovica koji je bio dokazan kvalitet i prije FKS, hajmo do Cimirota. Hvala Bogu pa se tada Grahovac nije doveo već se istrpio Cimirot koji je 2/3 prve polusezone bio prosjek do loš da bi na samom kraju digao formu pa ga se istrpilo i svi znamo na kraju ko je bio G. Cimirot. Mislim da je jedna sezona više nego dovoljna za pokazivanje/dokazivanje nečega
Poenta je da nama ne trebaju igrači koji će nam osigurati četvrto mjesto. To mi znamo sami napraviti.
Julardzija doduše puno bolje stoji kad je bliže golu. On ima fudbalsko znanje, ali izgleda da ima ogroman problem u glavi zbog koje ne može držati konstantu. Tačno je imao role po 20 minuta i sl. u nekim utakmicama gdje je pokazao da može puno više, ali jedna sezona je prevelik period adaptacije.
Evo da ne idemo na Rahmanovica koji je bio dokazan kvalitet i prije FKS, hajmo do Cimirota. Hvala Bogu pa se tada Grahovac nije doveo već se istrpio Cimirot koji je 2/3 prve polusezone bio prosjek do loš da bi na samom kraju digao formu pa ga se istrpilo i svi znamo na kraju ko je bio G. Cimirot. Mislim da je jedna sezona više nego dovoljna za pokazivanje/dokazivanje nečega
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Opusteno buraz. Svi su rekli da je dobar za rotacije niko nije rekao da je Xavi.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:18Koliko je to bitna pozicija u ekipi, pokazao nam je svima M. Jajalo. Njemu nije trebala sezona za privikavanje.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Danas oko 12h ide

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni je Julardzija dobar igrac, ratnik, s mudima ali ovaj liliacum iznad itekako ima poentu, nama treba vise od toga sto se i vidjelo zadnju sezonu.
NEMA NAZAD
Dragi pitari, pripemite se polijecemo

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Pa Rahmanovic je prvu sezonu kod nas bio taj prosjek. Julardzija je pokazao da zna, neke utakmice je bio los neke dobar.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:18Koliko je to bitna pozicija u ekipi, pokazao nam je svima M. Jajalo. Njemu nije trebala sezona za privikavanje.
Sustina je da je dovoljno pokazao da bude tu negdje, blizu prvih 11, mozda ne u toj mjeri u kojoj ga je Simon isforsirao.
Mirvić i Yile su već dugo zajedno, a imaju i dvije kćerkice Majlu i Emmu. Predsjednik Sarajeva je iz lože pratio meč Argentine i Kolumbije, te je bio gost jednog od vlasnika Intera iz Miamija i milijardera Josea Masa.
Predsjednik Sarajeva se oglasio na Instagramu nakon utakmice, te se zahvalio Masu na gostoprimstvu i pozvao ga je da posjeti Sarajevo.
"Hvala ti i dobrodošao u Sarajevo", napisao je Mirvić uz fotografiju na kojoj su on i njegova supruga u društvu Josea Masa.

Predsjednik Sarajeva se oglasio na Instagramu nakon utakmice, te se zahvalio Masu na gostoprimstvu i pozvao ga je da posjeti Sarajevo.
"Hvala ti i dobrodošao u Sarajevo", napisao je Mirvić uz fotografiju na kojoj su on i njegova supruga u društvu Josea Masa.

NEMA NAZAD
E ovaj ako dođe, ovaj nas i gasi.holyman je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:51Mirvić i Yile su već dugo zajedno, a imaju i dvije kćerkice Majlu i Emmu. Predsjednik Sarajeva je iz lože pratio meč Argentine i Kolumbije, te je bio gost jednog od vlasnika Intera iz Miamija i milijardera Josea Masa.
![]()

- feniksptica
- Kontakt:
Ma mora biti, ja jutros u 9 u shopu uzeo istok i bilo je dosta karata na stolu.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Da li je danas taj dan?
Nemam info , ali imam pozitivne vibracije ove sedmice
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Prava mamačitaholyman je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:51Mirvić i Yile su već dugo zajedno, a imaju i dvije kćerkice Majlu i Emmu. Predsjednik Sarajeva je iz lože pratio meč Argentine i Kolumbije, te je bio gost jednog od vlasnika Intera iz Miamija i milijardera Josea Masa.
![]()

20 -Coca cola
30 kruska
40 kocka

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ja evo sad iz shopa kažu planuo istok

Koliko je stampani ulaznica znal se? Sto ne mogu kupit online istok preko stranice? Jel me fura neko da je vec sve puklo??
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Ima li neko info u vezi godisnjih karti ? Kada bi trebala krenuti prodaja ? Ne bi bilo lose da su pustili godisnje u prodaju I da su najavili da iste vrijede I za Evropu.
Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, riki46 i 25 gostiju.