San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 dec 2025, 13:04

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 09:16
Iskren da budem ocekivao sam i bez Wembya da cemo pobjediti.Dosta rasprava sam vodio tokom ljeta i nitko ama bas nitko me ne moze ubjediti da je ona ekipa gdje jedan igrac ubaci 40-50p a ostali po 5 da je ta ekipa DOBRA ekipa.E to je slucaj sa ovim Lakersima i drago mi je zbog toga jer ih ne volim, niti sam ih ikad gotivio,niti cu.
Ruku na srce SA je vec sada jedina ekipa koja moze u neku ruku da parira OKC i to je realnost svidjelo se to nekom ili ne.Nadam se da ce Wemby biti ready za nedelju ujutro.
Roster je dubok,klupa je jaka i kad su svi tu SA ce biti problem svakome to je vec sada jasno kad pogledas skor ekipe bez svog najboljeg igraca koji je ujedno i top5 lige.
Nama samo treba jedno fino jos krilo tipa Murphy iz NOP i mozda njega zaganjat do deadline i to je to.
Duboki jesmo, ali smo i neiskusni i jos uvijek ne znamo kako ce to izgledati i sa Wembyem!? Ne mozes ni reci da smo jedina ekipa koja bi mogla parirati OKCu.Mi to tek treba da postanemo.Jos uvijek je ispred nas DEN, a vjerovatno i HOU kad je borba sa njima u pitanju.Zato ce nam valjati 3 naredne tekme sa njima u ovih 15tak dana u smislu rasta.

Sto se tice krila, Murphy je tu preskup.Kostao bi Vassella, fillera plus min.4-5 pikova.Toliko ne vrijedi, a posebno ne vrijedi nama kojim ne treba jos jedan scorer.Tu imamo bekove ove i Wembya.Nama krilo treba da bude 3&D, tipa ovo sto je Barnes samo bolji defanzivno i ovo sto po prvi put Vassell igra.Na kraju krajeva, draftali smo Bryanta i on ima sav potencijal da bude vrhunsko 3&D krilo.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 dec 2025, 19:30

@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 dec 2025, 00:03

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 19:30
@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Vidi, po potencijalu i dubini rostera ta tvoja prica ima smisla i mi se svi nadamo da cemo jako brzo biti izazivac br.1 OKCu.

Medjutim, nije realno pisati to sada kad nismo odigrali nijednu PO seriju.Jednostavno, ekipa kao cjelina nema zajednicko iskustvo.To se ne moze nauciti bez igranja istog i taj se korak ne moze preskociti. PO je nesto sasvim drugo i treba steci iskustvo kako nekog dobiti 4 tekme kad je samo fokusiran na tebe.To je proces.Nama PO treba i da nam pokaze mane.Da vidimo kako se pojedinci ponasaju pod pritiskom!?Ko moze, ko ne moze i na cemu ce ovaj mladi trojac morati da radi.Tek kad ekipa skonta ko je i sta je, tek onda mozemo pricati o najvisem cilju, a to je titula.

Svi ocekujemo Wembya u subotu.Trebala bi biti dobra tekma.Fino bi bilo dobiti, ali kao i protiv LAL, nama je ova tekma dobitak, bez obzira na rezultat, jer znas da ce protivnik igrati max. i da nece biti nikakvog poluzalaganja.Te i takve utakmice cine mladu ekipu poput nase samo boljom.Ista takva tekma ce biti i za Bozic.Zlata vrijede ovi susreti sa OKCem.

P.S.U pogledu Murphya, bili su neki izvjestaji da bi NOP trazio 4-5 pikova, tako da tu ponudu koju si naveo, ono ne bi ni pogledali.Evo nece ni Herba Jonesa da trejduju, a kamo li njega, koji im je, realno, najbolji igrac.Zion je isuvise van terena.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.